Mi az Ön Google Fiók-helyreállítási e-mail címe, és hogyan működik?

Lehet, hogy hallott már a Google másodlagos e-mail-címeiről, vagy akár rendelkezik is ilyennel a fiókjaihoz. De tudod, hogy pontosan hogyan működnek? Pontosan hogyan integrál a Google egy másik e-mail címet a fiók biztonságába?

Megvizsgáltuk, hogy milyen Google másodlagos e-mail-címek találhatók itt, és megvizsgáltuk, hogy mi mindent tehet velük.

Mi az Ön Google Fiók-helyreállítási e-mail címe?

A helyreállítási e-mail-cím egy nem kötelező e-mail-cím, amelyet Google-fiókjához ad a kérdéses Google-fiók visszaállításának eszközeként, ha elveszítené a hozzáférését.

Ennek a másodlagos e-mail-címnek nem kell másik Gmail-fióknak lennie. Használhat például egy Outlook-fiókot Google-fiókja helyreállítási e-mail címeként.

  A 12 legjobb intelligens egészségkövető a jobb életért

Miért van szüksége Google Fiók-helyreállítási e-mail címre?

Bár a biztonsági e-mail-cím megadása nem kötelező, van néhány fontos ok, amiért érdemes egyet hozzáadnia Google-fiókjához:

1. Elveszett fiók helyreállítása

Ha valaha elfelejti Google-fiókjához tartozó jelszavát, egy helyreállítási e-mail-cím használatával ismét hozzáférhet. Csak válassza az Elfelejtett jelszó lehetőséget, írja be az utoljára emlékezett jelszót, és írja be a helyreállítási e-mail címét a mezőbe.

Az e-mail beírása után egy ellenőrző kódot kap a másodlagos e-mail postafiókjába, amellyel visszaszerezheti a hozzáférést.

Ha az Elfelejtett jelszó lehetőséget választja, előfordulhat, hogy nem az e-mail-visszaállítás lesz az első lehetőség; válassza a Próbálkozzon más módon lehetőséget, amíg meg nem jelenik a másodlagos e-mail-cím lehetőség. Ha további segítségre van szüksége, egy külön útmutatóban többet írtunk a zárolt Google-fiók visszaállításáról.

Helyreállítási fiók segítségével nyomon követheti Google-fiókja biztonságát. Ha új bejelentkezési kísérleteket észlel, a Google értesítést küld a biztonsági e-mail-címére. A gyanús tevékenységekről is értesítést küld a biztonsági e-mail-címére, hogy gyorsan intézkedhessen.

  13 legjobb alkalmazotti ajánlási szoftver a toborzási folyamat egyszerűsítésére

Ezért azt javasoljuk, hogy olyan e-mail címet használjon, amelyet gyakran használ másodlagos e-mail-címként. Így lépést tarthat az értesítésekkel és minden gyanús tevékenységgel – különösen akkor, ha a Google-fiókot nem gyakran használja.

Hogyan rendelhet hozzá vagy módosíthat helyreállítási e-mail címet?

Most, hogy mindent tud a helyreállítási e-mail-címekről, érdemes lehet hozzáadni vagy módosítani egyet, ha már rendelkezik ilyennel. Ezt megteheti számítógépen az internet használatával:

 • Jelentkezzen be a saját fiókjába Google fiók a böngészőjében.
 • Kattintson a Biztonság elemre a bal oldali panelen.
 • Görgessen le a Hogyan jelentkezzen be a Google-ba szegmenshez.
 • Válassza a Másodlagos e-mail-címet, és írja be a helyreállítási e-mail-címét a beviteli mezőbe.
 • Írja be a helyreállításhoz használni kívánt e-mail címet, és válassza a Tovább lehetőséget.
 • A Google ellenőrző kódot küld az e-mailre. Írja be a beviteli mezőbe.
 • Értesítést fog kapni arról, hogy e-mail címét ellenőriztük.
 •   Külső feliratok betöltése film lejátszásakor a Chromecaston

  Ezt Androidon a Beállítások > Google > Google-fiók kezelése > Biztonság menüpontban módosíthatja. Tekintse meg a Hogyan ellenőrizhetjük Önt szakaszt, és válassza a Helyreállítási e-mail lehetőséget.

  Vagy iPhone használatával ezt a Gmail alkalmazásból is megteheti. Koppintson a profilképére, és válassza a Google Fiók kezelése lehetőséget. Lépjen a Biztonság elemre, és görgessen le a Helyreállítási e-mail-hez.

  Biztosítsa Google-fiókját helyreállítási e-mail-címmel

  Előfordulhat, hogy a másodlagos e-mail-cím nem vonzó, ha úgy gondolja, hogy ez egy további módja annak, hogy valaki hozzáférjen a fiókjához. Ha attól tart, hogy másodlagos e-mail-címe nem olyan biztonságos, használjon másik Google-fiókot erős jelszóval.

  Ettől eltekintve, a helyreállítási e-mailek nagyszerű módja annak, hogy figyelemmel kísérje Google-fiókja biztonságát, és helyreállítsa azt, ha bármilyen bejelentkezési problémába ütközne.