Mi az Intel Stream Assist, és hogyan teszi jobbá a játék streamelést?

Kulcs elvitelek

 • Az Intel Stream Assist átirányítja a streameléssel kapcsolatos feladatokat a GPU-ról az integrált GPU-ra, így jobb játékbeli teljesítményt tesz lehetővé streamelés közben, még alacsonyabb specifikációjú számítógépeken is.
 • Támogatják a főbb adatfolyam-alkalmazások, például az Intel Arc Control, így jobb teljesítményt nyújt az AI-funkciókhoz anélkül, hogy megterhelné a GPU-t.
 • Az Intel Stream Assist futtatásához Intel 11. generációs vagy újabb CPU-ra van szükség, amely Intel Arc GPU-val van párosítva, és jelenleg csak négy adatfolyam-alkalmazás támogatja.

A játékok élő közvetítése a CPU- és GPU-erőforrások jelentős részét lefoglalja, ami potenciálisan teljesítménycsökkenést okozhat, ha játékról van szó. Hacsak nem rendelkezik egy csúcskategóriás számítógéppel, amely elég erős CPU-val, GPU-val és elegendő memóriával rendelkezik a játékok és a streamelési feladatok kezelésére, valószínűleg választania kell a streamelés vagy a játék között.

Az Intel Stream Assist azonban ezen változtatni kíván azáltal, hogy csökkenti a GPU terhelését, lehetővé téve a csúcskategóriás számítógépekkel nem rendelkező felhasználók számára a streamelést és a játékot.

  Hogyan lehet eltávolítani a hitelkártyát az Apple ID-ből

Mi az Intel Stream Assist és mit csinál?

Az Intel Stream Assist egy Deep Link technológia, amely átirányítja a streameléssel kapcsolatos feladatokat a dedikált GPU-ról egy másik grafikus motorra – a processzor integrált GPU-jára. Egyszerűen fogalmazva, az Intel Stream Assist két különálló GPU-folyamatra osztja a játékmegjelenítési és streamelési feladatokat, így jobb játékon belüli teljesítményt érhet el, miközben ugyanazt a minőséget, ha nem jobbat streameli.

Ez többletköltséget jelent a GPU-nak a játék megfelelő megjelenítéséhez. Ugyanakkor az integrált GPU gondoskodik a kódolásról és a streameléssel kapcsolatos egyéb feladatokról, jobb teljesítményt nyújtva, mint amit akkor kapna, ha a dedikált GPU kettős feladatot látna el. Legalábbis elméletben.

Kép jóváírása: Intel

A Stream Assist számos fő streaming alkalmazás támogatja, köztük az Intel Arc Control. Például, ha az Intel Arc Control háttérhelyettesítő funkcióját használja, a következtetési feladat – amely során a neurális hálózat kiszámítja, hogyan vágja ki megfelelően a témát a háttérből – az integrált GPU-n történik.

Ez azt jelenti, hogy a játékbeli FPS gyakorlatilag nincs hatással, míg az Arc Control program úgy futtatja az AI funkcióit, hogy nem küzd a GPU-val az erőforrásokért, így mindkét oldalon jobb teljesítményt nyújt.

Ez nagyon hasznos lehet a viszonylag gyengébb CPU-val és GPU-val rendelkező játékosok számára. Általánosságban elmondható, hogy a játék közbeni streamelés megterhelheti a rendszert. Míg a csúcskategóriás asztali hardver gond nélkül kezeli ezeket a terheléseket, meglehetősen drágák is, így a jó minőségű streamelés gondot okoz, ha alacsonyabb specifikációjú számítógépet használ.

  A 20 legjobb mobiltelefon-követő alkalmazás

Milyen hardverre van szüksége az Intel Stream Assist futtatásához?

Bármilyen nagyszerű is az Intel Stream Assist, belépési korlátai vannak. Kezdetnek egy Intel 11. generációs vagy újabb CPU-ra van szüksége Intel Arc GPU-val párosítva, ami újabb okot ad arra, hogy Arc GPU-ra váltson, ha azt fontolgatja. Ennek ellenére az Intel meglehetősen zavaros hardverkövetelményekkel rendelkezik a Stream Assist futtatásához.

A cikk írásakor az Intel Stream Assist a következő hardvereken futtatható:

 • Laptopok Intel Arc GPU-val
 • Laptopok Intel Iris X MAX GPU-val
 • Intel Arc GPU-kkal rendelkező asztali számítógépek (ha integrált grafikával rendelkező Intel 12. generációs vagy magasabb processzorral párosítják)

A meglehetősen korlátozott hardverképesség mellett jelenleg csak négy streaming alkalmazás támogatja az Intel Stream Assist:

 • Intel Arc Control
 • Open Broadcaster Software (OBS)
 • Xsplit
 • AVerMedia CamEngine

Az egyetlen érdekesség itt, hogy ha Stream Assist-et használ, a beállításnak problémamentesnek kell lennie, mivel az Intel Arc Graphics technológiával rendelkező összes rendszeren automatikusan engedélyezve van. Ez azt jelenti, hogy csak telepítenie kell a fent említett streaming szoftverek egyikét, és már indulhat is a verseny.

  Hogyan nézhet Netflixet 1080p-ben Chrome-ban és Firefoxban

Kép jóváírása: Intel/Youtube

Tehát, ha okot keres az Intel GPU-ra való frissítésre, a Stream Assist (és más, az Intel által kínált Deep Link technológiák) szerepelnie kell ezen a listán. Az Intel Arc GPU-i támogatják a sugárkövetést, és bár nem bírják az Nvidia vagy az AMD legújabb GPU-it, az ár-teljesítmény arány nem rossz.

Végül, de nem utolsósorban, az Intel Stream Assist a következő játékokhoz is kínál automatikus játékkiemeléseket:

 • Kereszttűz
 • Counter-Strike: Global Offensive (CS2 támogatás még nem érkezik meg)
 • DOTA 2
 • Fortnite
 • legendák Ligája
 • Naraka Bladepoint
 • Rainbow Six Siege
 • Overwatch
 • Ismeretlen játékos csataterei
 • World of Tanks

Az Intel Stream Assist észleli és rögzíti a tengelykapcsoló pillanatait – nincs többé káromkodás, amikor rájön, hogy nem a 360 fokos noscope vagy a mennyezeti háromszoros flip alaphelyzetbe állítása során rögzített.

Az Intel Stream Assist nagyszerű a streamelők számára – ha rendelkezik a megfelelő hardverrel

A korlátozott hardver- és szoftvertámogatás nélkül, ha rendelkezik a megfelelő felszereléssel, a Stream Assist képes megfordítani a streaming játékot. Nemcsak jobb játékbeli teljesítményt érhet el streamelés közben, hanem a hardverből is kihozhatja a legtöbbet – függetlenül attól, hogy az csúcsminőségű-e vagy sem.