Mi az iCloud+? Az Apple felhőalapú előfizetési szolgáltatásának megismerése

Kulcs elvitelek

 • Az iCloud+ további tárhelyet, Private Relay-t a biztonságos böngészéshez, E-mail elrejtését az adatvédelem érdekében és még sok mást kínál.
 • Az iCloud+ segítségével egyéni e-mail tartományokat, HomeKit Secure Video-t és családi megosztást használhat.
 • Az iCloud+ egy fizetős előfizetés, amelyet az Apple-eszköz Beállítások alkalmazásában vásárolhat meg. Az Apple One-előfizetéshez is tartozik.

Az iCloud+ az Apple előfizetéses szolgáltatása, amely havidíj ellenében prémium felhőszolgáltatásokat kínál a biztonsághoz, az e-mailekhez, a HomeKithez és sok máshoz. Fedezze fel az iCloud+ egyes funkcióit, hogy eldöntse, megéri-e frissíteni erre a fizetős szolgáltatásra.

Mi az iCloud+?

Ellentétben az ingyenes iCloud-csomaggal, amely 5 GB tárhelyet kínál fényképek, videók, iMessage és egyebek számára, az iCloud+ egy fizetős havi előfizetés, amely ezt további tárhellyel és prémium funkciókkal egészíti ki.

Az iCloud+ több szintje is létezik, amelyek különböző mennyiségű extra felhőalapú tárhelyet kínálnak.

Az iCloud+ 6 fő funkciója

Az iCloud+ hat elsődleges funkcióval rendelkezik, amelyek megkülönböztetik az ingyenes iCloud-csomagtól, és az Ön igényeitől függően érdemes a szolgáltatásért fizetni.

1. További iCloud-tárhely

A fizetős iCloud+ előfizetéssel automatikusan több iCloud-tárhelyet kap fotóihoz, fájljaihoz, iMessage-beszélgetéseihez, eszközeinek biztonsági másolataihoz stb. Az iCloud+ csomagok 50 GB tárhelytől kezdődnek, a legdrágább csomag pedig 12 TB tárhelyet biztosít.

  25 online marketing feltétel, amelyet a kisvállalkozások tulajdonosainak tudniuk kell

Amikor fizet egy iCloud+ csomagért, előfizetését akár öt másik személlyel is megoszthatja a Családi megosztás használatával. Ezután minden tag megosztja a csomagban biztosított teljes tárhelyet (de mindenki adatai különállóak maradnak, és az egyéni iCloud-fiókjukhoz kötődnek).

2. iCloud Private Relay

A Private Relay célja, hogy a webböngészést még biztonságosabbá tegye, mint a Safari szabványos adatvédelmi funkciói. Bár a Private Relay nem ugyanaz, mint a VPN, szándékai hasonlóak.

A Private Relay elrejti internetes böngészési tevékenységét az online nyomkövetők elől azáltal, hogy két külön közvetítőn keresztül irányítja azt. Így sem a meglátogatott webhely, sem az internetszolgáltató nem tud böngészési profilt felépíteni az Ön tevékenysége alapján.

Az Apple azt mondja, hogy nem lát semmilyen információt a böngészési előzményekről sem. Ne feledje, hogy a Private Relay csak a Safarival működik, így ha másik mobilböngészőt, például Chrome-ot használ, ez a funkció nem fog működni.

3. E-mail elrejtése

Az e-mailem elrejtése egy másik adatvédelmi funkció, amely akkor is hasznos, ha Safarit vagy másik böngészőt használ. Az E-mail elrejtése funkcióval véletlenszerű iCloud e-mail címeket generálhat online vásárláshoz, hírlevél-előfizetéshez és sok máshoz. Az erre a címre küldött összes e-mail a fő iCloud postafiókjába kerül.

Megnehezítheti a nyomkövetők számára az online vásárlási előzmények követését egyik üzletről a másikra, ha mindegyikhez egyedi e-mail címet használ. A Hide My Email segít elkerülni a spamekkel és promóciós üzenetekkel zsúfolt beérkező leveleket, mivel megkönnyíti a véletlenszerűen generált e-mail címek deaktiválását (és törlését), ha végzett velük.

4. Egyéni e-mail domain

Az iCloud+ segítségével beállíthatja iCloud-e-mail-címét, hogy a megvásárolt egyéni domain nevet használja. Domainenként három személyre szabott e-mail címet is beállíthat.

  4 alkalmazás, amely átfogó képszerkesztő csomagot biztosít

Ezután az e-mail címet egyéni domain névvel használhatja a Mail, Messages, FaceTime és egyebek alkalmazásban. Egyéni domaint oszthat meg a Családi megosztási csoport tagjaival. iOS 16 és újabb rendszeren akár öt olyan személlyel is megoszthatja, akik nem tartoznak a Családi megosztás csoportjába.

5. HomeKit Secure Video

alma

Ha HomeKit-kompatibilis kamerákat használ, érdemes megfontolni a HomeKit Secure Video használatát. Ez a funkció további funkciókat ad a HomeKit kamerákhoz, miközben a biztonságuk javítását is célozza.

A HomeKit Secure Video végpontok közötti titkosítást használ az élő videofolyamokhoz, megkerülve a kamera szabadalmaztatott szoftverét, hogy a videohíreket közvetlenül a Home alkalmazásban jelenítse meg. Ha azt szeretné, hogy a kamera csak egy adott területre fókuszáljon, beállíthat egy Activity Zone-t, hogy kizárjon más területeket.

Az iCloud+ segítségével az arcfelismerést is engedélyezheti a HomeKit Secure Video kamerák számára, hogy tudassa, ki van a kamera nézetében – ha felismer egy arcot a fotókönyvtárából. A szolgáltatás többi funkciójához hasonlóan helyileg is működik, HomePod vagy Apple TV otthoni központként, ahelyett, hogy távoli szerverre küldené adatait.

A választott iCloud+ csomagtól függően a HomeKit Secure Video szolgáltatásnak vannak bizonyos korlátai. A legolcsóbb csomag, amely 50 GB tárhellyel jár, csak egy kamerát támogat. A 200 GB-os csomag legfeljebb öt kamera támogatását kínálja. Ha pedig korlátlan számú kamerát szeretne hozzáadni a HomeKit Secure Video-hoz, fizetnie kell a 2 TB-os (vagy nagyobb) csomagért.

6. Családi megosztás a tároláshoz, az e-mail-szolgáltatások elrejtése és egyebek

Minden iCloud+ csomag támogatja a Family Sharing funkciót, így a család többi tagja megoszthatja a tárhelyet, használhatja az adatvédelmi funkciókat, és véletlenszerű e-mail címeket generálhat. A tervet legfeljebb öt másik személlyel oszthatja meg, összesen hat felhasználóval.

  9 legjobb fizetés-összehasonlító platform Indiában

Hogyan frissítsünk iCloud+-ra

Az Apple megkönnyíti az iCloud+-ra frissítést az iPhone, iPad vagy Mac Beállítások alkalmazásában. Kovesd ezeket a lepeseket:

 • Nyissa meg a Beállításokat, és koppintson az Apple ID nevére a tetején. Mac számítógépen kattintson az Apple logóra a menüsorban, és válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget. Ezután kattintson az Apple ID nevére.
 • Ezután válassza az iCloud lehetőséget, és válassza a Fióktárhely kezelése lehetőséget. MacOS rendszeren kattintson a Kezelés lehetőségre a Fióktárhely mellett.
 • Ezután válassza a Tárhelyterv módosítása lehetőséget. Megjelenik az elérhető frissítési lehetőségek listája.
 • Válassza ki a megvásárolni kívánt csomagot, és koppintson a Frissítés iCloud+-ra elemre. Eszköze felkéri a Face ID vagy a Touch ID használatára a vásárlás megerősítéséhez.
 • Az iCloud+ mindenben benne van
  Apple One előfizetési tervek
  . Tehát, ha az Apple TV+-t, az Apple Arcade-ot és más szolgáltatásokat az Apple One-nal köti össze, már hozzáférhet ezekhez az iCloud+-funkciókhoz.

  iCloud vs. iCloud Drive vs. iCloud+

  Van néhány lényeges különbség az Apple három iCloud-szolgáltatása között:

  • Minden Apple ID-hez tartozik egy ingyenes iCloud-fiók, amely szinkronizálja e-mailjeit, fájljait, emlékeztetőit és egyebeket, és 5 GB iCloud-tárhelyet biztosít.
  • Az iCloud Drive az Apple szabványos felhőalapú tárolási szolgáltatása, amellyel fájlok és alkalmazásadatok tárolhatók és szinkronizálhatók eszközei között.
  • Az iCloud+ egy prémium kiegészítő, amely további adatvédelmi, biztonsági és HomeKit funkciókat nyit meg, amelyeket fentebb tárgyaltunk.

  Ha Ön a felhőalapú tárolásra támaszkodik, vagy a Private Relay, a Hide My Email vagy a HomeKit Secure Video képességeit szeretné használni, az iCloud+-t érdemes lehet frissíteni. Ha pedig egy Családi megosztás csoportban van más felhasználókkal, az iCloud+ előnyei egy kicsit megkönnyíthetik mindenki digitális életét.