Mi az Amazon Rufus AI chatbotja, és segít-e vásárolni?

Kulcs elvitelek

  • A Rufus egy mesterséges intelligencia-alapú chatbot, amelyet az Amazon jelenleg bétatesztel, és a vásárlási élmény leegyszerűsítésére szolgál.
  • A Rufus segítségével általános információkról érdeklődhet, termékeket hasonlíthat össze, és konkrét válaszokat kereshet a felhasználói vélemények és kérdések és válaszok között, mindezt a megfelelő vásárlás elősegítése érdekében.
  • A Rufus használatához írjon be egy kérdést az Amazon alkalmazás keresősávjába, majd bontsa ki a párbeszédpanelt a képernyő aljáról a válasz megtekintéséhez – de a Rufus hozzáférés lassan halad.

Az Amazon mesterséges intelligenciát használ üzleti működésének fejlesztésére szinte minden területen, és ezt már évek óta teszi. És most az Amazon elsőként ugrik be a generatív mesterséges intelligencia chatbotok világába a Rufusszal, az első mesterséges intelligencia chatbotjával, amelyet a vásárlási élmény fokozására terveztek.

Mi az Amazon Rufus Chatbotja?

amazon

Az Amazon a Rufust a szakértő vásárlási asszisztensek közé sorolja, amelyek célja a vásárlók vásárlási döntéseinek egyszerűsítése. Az Amazon kiterjedt termékadatbázisára, vásárlói visszajelzéseire, valamint közösségi kérdésekre és válaszokra kiképzett mesterséges intelligencia chatbotja termékkérések megválaszolásával, cikkek összehasonlításával és tájékozott vásárlási döntések meghozatalával segíti a felhasználókat.

A Rufus képzése az internetről származó adatokat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik számára, hogy válaszoljon az általános vásárlási igényekkel és termékekkel kapcsolatos vásárlói kérdések széles körére. Ennek köszönhetően az ügyfelek általános kérdéseket tehetnek fel anélkül, hogy kilépnének az Amazon platformról, hogy külön webes kereséseket végezzenek. De pontosan milyen előnyökkel járna a cég?

  A JavaScript kód dokumentálása a JSDoc használatával

Az egyik legnagyobb kihívás az e-kereskedelmi platformok, például az Amazon számára a magas kosárelhagyási arány, amely azon online vásárlók százalékos arányára vonatkozik, akik virtuális bevásárlókosarukat helyezik el, de végül elhagyják azokat a vásárlás befejezése előtt. A felmérések azt mutatják, hogy a határozatlanság kulcsfontosságú tényező, amely hozzájárul ehhez a problémához.

A Rufus képes megoldani ezt a problémát azáltal, hogy segíti a felhasználókat a megfelelő termékek megtalálásában a kívánt költségkereten belül. Csökkentheti a kosárelhagyási arányt, segítve az Amazont, hogy megakadályozza potenciális ügyfelek elvesztését a határozatlanság miatt. Az eladások növelésével a chatbot a vállalat növekedésének kulcsfontosságú hajtóereje lehet az elkövetkező években.

Nem csak arról van szó, hogy Rufus mit tehet az Amazonért (bár ez egyáltalán nem kis része). Az Amazon Rufus AI chatbotját arra képezték ki, hogy segítse az ügyfeleket vásárlási útjuk bármely szakaszában, miközben az Amazon piacterén navigálnak.

amazon

Ha valaki hobbiból szeretne festeni, de bizonytalan az olaj- és az akrilfestmény közötti különbségeket illetően, feltehet olyan kérdéseket, mint például: „Melyik festék a tartósabb?” vagy „Melyik ellenállóbb a környezeti hatásokkal szemben?” és Rufus közvetlenül az alkalmazásban ad választ.

Miután megállapodott egy adott típus mellett, tájékoztassa a chatbotot szándékairól, például: „Szabadidőmben szeretnék elkezdeni olajfestést. Milyen alapvető dolgokra van szükségem?” Válaszul a chatbot az Ön lekérdezésére szabott vásárolható termékkategóriákat mutat be, mint például olajfesték, festékoldószer, lenolaj, ecsetek, paletta kések, vászon stb.

  Dell Inspiron 14 2-in-1 (7435) Review: Master of None

Bármilyen termék, például vászon vásárlásakor érdeklődhet az olajfestésre alkalmas vásznak meghatározott kategóriáiról. Például kérdezze meg: „Melyik vászontípus alkalmasabb olajfestményekhez?” vagy „A pamut és lenvászon között melyik vászontípus a költséghatékonyabb?” A chatbot ezután összehasonlításokat kínál, hogy segítsen megtalálni a megfelelő kategóriát.

A termék részleteinek oldalán konkrét kérdéseket tehet fel Rufusnak a termékkel kapcsolatban. A válasz érdekében Rufus elemzi a terméklistából, a vásárlói véleményekből és a közösségi kérdésekről és válaszokról származó információkat. Például, amikor a terpentin termékoldalát nézi, megkérdezheti: „Erős szaga van ennek az oldószernek?” Rufus a rendelkezésre álló információk alapján válaszol.

Lényegében a Rufus generatív mesterséges intelligencia funkciói leegyszerűsítik a termékkeresést, és megválaszolják a vásárlás előtt felmerülő kérdéseket, biztosítva a zökkenőmentes vásárlási élményt.

Az Amazon Rufus Chatbot aktiválása és használata

A cikk írásakor a chatbot csak az USA-beli ügyfelek egy kis csoportja számára érhető el az Amazon mobilalkalmazásán keresztül. A vállalat fokozatosan kiterjeszti a hozzáférést minden egyesült államokbeli felhasználó számára. Ha Ön azon szerencsés vásárlók közé tartozik, akik hozzáfértek a Rufushoz, a használata gyerekjáték.

Csak írja be vagy mondja ki kérdését az Amazon mobilalkalmazásának keresősávjába, és megjelenik egy csevegési párbeszédpanel a képernyő alján. Ezután kibonthatja a csevegési párbeszédpanelt a képernyő aljáról, és megtekintheti a chatbot válaszát. Ha nem elégedett a válasszal, vagy további kérdései vannak, közvetlenül ugyanabból a párbeszédpanelből tehet fel további kérdéseket.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy valaki elnémította-e a Discordon

Miután elégedetten lekérdezte a chatbotot, csúsztassa a párbeszédpanelt a képernyő alja felé, hogy elrejtse azt. Ezzel közvetlenül arra a termékoldalra jut, amelyet korábban megtekintett. Ha a vásárlás során később bármi mást is fel kell kérdeznie, csúsztassa újra felfelé a párbeszédpanelt, és folytassa a chatbot-beszélgetést.

Ha nem tud hozzáférni a chatbothoz az alkalmazáson belül, ellenőrizze az Amazon alkalmazás frissítéseit, és győződjön meg arról, hogy frissítve van a legújabb verzióra. Ha már frissítette az alkalmazást, de nem tud hozzáférni a chatbothoz, akkor meg kell várnia a fokozatos megjelenését. Eközben más eszközökkel kereshet vásárolnivalót az Amazonon.

Ne várja el, hogy Rufus minden alkalommal pontos legyen

A hatalmas felhajtás ellenére a generatív AI még mindig a kezdeti szakaszában jár. Ahogy a ChatGPT is helytelen válaszokat tud adni, ne várja el Rufustól, hogy mindig pontos válaszokat adjon. Az Amazon elismeri hogy Rufus időnként elmulasztja a pontos tájékoztatást. Elkötelezett azonban, hogy idővel optimalizálja Rufus válaszait.

Az Amazon támogatása érdekében értékelheti Rufus válaszait, és visszajelzést adhat, ha felfelé vagy lefelé mutató hüvelykujját értékeli. Azokban az esetekben, amikor Rufus jelentős hibát követ el, részletes visszajelzést is adhat, segítve Rufus válaszainak finomítását.

Rufus értékes társ lehet az Amazon vásárlói számára. Ha jelenleg hozzáfér a bothoz, próbálja ki. Azok számára, akik a fokozatos megjelenésre várnak, várniuk kell néhány hetet, amíg elérhetővé válik.