Mi az a NYT Connections játék, és hogyan játszod?

Kulcs elvitelek

 • A Connections egy napi logikai rejtvény a The New York Timestól. Játszani gyönyörűen egyszerű, de elsajátítani bosszantóan bonyolult.
 • A Kapcsolatok lejátszásához a 16 szót négyes csoportokba kell helyeznie a megosztott kapcsolataik alapján.
 • Akár sikeres, akár kudarcot vall, megoszthatja eredményeit, hogy baráti versenyben vegyen részt másokkal.

A New York Times Connections játéka, mint korábban a Wordle, egy online játék, amellyel sokan játszanak minden nap. De mi is az a Connections? Hogyan játszod a Connections-t? És mit kell tudni a Connectionsről, mielőtt belevágna?

Mi az a New York Times Connections játéka?

A Connections egy napi logikai feladvány, amelyet a New York Times készített és gondoz. Ingyenesen játszható online, ha ellátogat a Connections webhelyen asztali számítógépen vagy mobilon. Vagy játszhatsz rajta a New York Times Games alkalmazástamely a kiadvány összes különféle játékának ad otthont.

A New York Times 1942 óta kínál keresztrejtvényt. Az utóbbi években azonban a NYT a játékok szélesebb skáláját vezette be. Ezek közé tartozik a Spelling Bee, a Letter Boxed, a Tiles, a Vertex és a Wordle. Ez utóbbi olyan jelenség, amely számtalan Wordle-alternatívát és mellékterméket szült.

2023-ban a New York Times elindította a Connections programot. A játék népszerűsége azóta nőtt, mivel egyszerűen játszható, de nehéz elsajátítani. Az alapszabályok elég egyszerűek ahhoz, hogy bárki megértse, de valójában a játék nap mint nap sikeressége nehéz feladat lehet.

  A PSP Vita Hard Reset végrehajtása

Hogyan játssz a NYT Connections játékkal

A Connections játékhoz először látogasson el a Connections webhelyre, vagy nyissa meg a New York Times Games alkalmazást, ha telepítve van.

A New York Times webhelye néha felkéri Önt, hogy regisztráljon vagy fizessen elő a Connections játékra. De ez teljesen opcionális. Ha ingyen szeretne játszani a Connections játékkal, csak frissítse az oldalt.

Kattintson a Lejátszás lehetőségre, és a Connections játék indítóképernyője után egy 16 szóból álló fal jelenik meg.

A játék lényege, hogy ezt a 16 szót négyfős csoportokba helyezzük az egymással megosztott kapcsolat alapján. Azért mondom, hogy „egy” kapcsolat, mert egyes szavak több hasonlóságot mutatnak. Minden esetben meg kell találni a megfelelőt.

Keresse meg a szavak közötti hasonlóságokat és különbségeket – és próbálja megtalálni az első négyes csoportot. Ha biztos abban, hogy azonosította, jelölje ki mindegyiket a képernyőn, és nyomja meg a Küldés gombot. Ha meggondolja magát négy kijelölése után, kattintson rá ismét a kijelölés megszüntetéséhez, vagy kattintson az Összes kijelölésének törlése gombra a rejtvény alatt, hogy tisztára törölje a palalapot.

Ha helyes a csoportosítás, a szavak a játék tetejére kerülnek, és a sáv színe megváltozik. A csoportok színeket kapnak a nehézségi szint jelzésére, zölddel a tetején; ezt követi a sárga, kék és lila ebben a sorrendben. De nem ebben a sorrendben kell beszereznie őket – csak be kell szereznie őket, pont.

  Mi az a márkastratégia, és hogyan építsünk ki egyet, amely kiemelkedik?

Ha bármikor rosszul csoportosítasz, a szavak kijelölése automatikusan megszűnik, és elveszíted a négy életed egyikét. A NYT ezeket hibáknak nevezi, és láthatja, hogy hány hibája maradt a rejtvény alatt.

Addig folytasd a csoportosítások találgatását, amíg ki nem töltöd az egész táblát, és teljesíted az aznapi Kapcsolatok feladványt, vagy el nem fogynak az életed. Akárhogy is, ezután éjfélig kell várnia a helyi időzónában, mielőtt a következő rejtvény élesben indul.

Hogyan ossza meg kapcsolati eredményeit másokkal

Eredményeinek megosztásához, akár a siker ünneplésére, akár a kudarc beismerésére, kattintson az Eredmények megosztása gombra, amely a játék befejezése után megjelenik. Az eredmények megosztása egy módja annak, hogy baráti versenyben vegyen részt másokkal, akik szintén napi szinten játszanak a Connections játékkal.

Asztali számítógépen ez a vágólapra másolja az eredményeket. Ezután beillesztheti őket egy e-mailbe vagy kedvenc közösségi oldalára. Mobilon ez is a vágólapra másolja az eredményeket beillesztés céljából. Ugyanakkor számos módot kap a közvetlen megosztására, attól függően, hogy milyen alkalmazásokat telepített az eszközére.

Az aznapi Kapcsolatok eredményei színes négyzetekként vannak megosztva. Ez biztosítja, hogy senki más számára ne rontsa el a játékot azzal, hogy felfedi azokat a szavakat vagy csoportokat, amelyekbe bele kell kerülnie.

Ha a Connections nem a te dolgod, rengeteg más kétjátékos mobiljátékkal játszhatsz barátaiddal vagy idegenekkel.

Amit a csatlakozásokról tudnia kell, mielőtt játszani kezd

Mielőtt elkezdené a Connections játékot, meg kell értened néhány dolgot:

 • Minden nap van egy új Connections játék. Ez megnyugtató, mivel előfordulhat, hogy néhány napon nem sikerül megoldania. Ha nem sikerül, csak várja meg, amíg frissül, és próbálja újra.
 • Az Ön időzónájában éjfélkor új Connections jelenik meg. Ha el akarod kerülni a spoilereket/válaszokat, ne keress kapcsolatokat, mielőtt még aznap játszol.
 • Néhány napot nehezebbnek fog találni, mint másokat. A siker vagy a kudarc esélye a szavak megválasztásától és a tantárgyak ismeretétől függ.
 • Ugyanazt a Kapcsolatok feladványt többször is eljátszhatod. Hacsak nincs bejelentkezve a NYT Games App alkalmazásába, a próbálkozás csak helyileg kerül mentésre. Ez azt jelenti, hogy újra próbálkozhat webböngészőjének inkognitóablakban vagy egy másik eszközön.
 • A móka része, hogy megosztja pontszámát másokkal. Nagyon könnyű megosztani a pontszámot másokkal, és ha ők is megosztják a sajátjukat, akkor barátságos versenyben lehet részed.
 • A színek csak a helyes tippelés után derülnek ki. De előfordulhat, hogy először a lila vagy kék vonalakat oldja meg (ezek a legnehezebbek).
 • Minden rejtvénynek csak egy megoldása van, és azt pontosan meg kell találnia a fejlődéshez. Vannak szavak, amelyek több kategóriába is beilleszthetők, de ez szándékos.
 • A kapcsolatokat a szerkesztők gondozzák az Oxford English Dictionary segítségével. Mivel azonban a New York Times amerikai kiadvány, a választott témákban az Egyesült Államok elfogultsága van.
 • Minden Kapcsolatok rejtvény archiválásra kerül. An nem hivatalos Kapcsolatok archívum lehetővé teszi, hogy megjátssza azokat a rejtvényeket, amelyeket esetleg kihagyott, amikor a New York Times webhelyén élőben voltak jelen.
  Hogyan szerezheti be az iPhone X csengőhangot a telefonjára

A Connections egyike azoknak a játékoknak, amelyeket naponta játszok. A Wordle és a The Mini keresztrejtvény mellett szórakoztató elterelést és baráti versengést kínál a párommal. Sajnos a fentiekben általában megver engem.