Mi az a Mail Drop? A Mail Drop használata iPhone és Mac rendszeren

Olyan e-mail mellékletet kell küldenie, amely meghaladja az e-mail méretkorlátját? Függetlenül attól, hogy iPhone-t, iPadet vagy Mac-et használ, a Mail Drop funkció segítségével átlépheti ezeket a korlátokat, és lehetővé teszi nagy, akár 5 GB-os fájlok küldését egyszerre. Így kell használni.

Mi az a Mail Drop és hogyan működik?

A Mail Drop egy Apple-funkció, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy nagy fájlokat, például videókat, prezentációkat és képeket küldjenek közvetlenül a Mail alkalmazásból az iCloudon keresztül. Az Apple-eszközökön, például iPhone-on, iPaden vagy Mac-en kívül a Mail Drop funkció bármely számítógépről elérhető az iCloudon keresztül a weben.

A Mail Drop használatához Apple-eszközén iCloud-fiókkal kell rendelkeznie. A Mail Drop úgy működik, hogy feltölti a fájlt az iCloudba, nem pedig közvetlenül e-mailben küldi el másoknak. A jó dolog az, hogy a Mail Drop által használt tárhely nem számít bele az iCloud-kvótába. Tehát még akkor is, ha nem fizet iCloud+-előfizetésért, tárolási gondok nélkül használhatja ezt a funkciót.

Ne feledje, hogy ha a funkció használatával elküld egy mellékletet tartalmazó e-mailt, a címzettnek 30 napja lesz megnyitni. Ezen időszak letelte után az lejár, és a címzett többé nem tudja letölteni és megtekinteni az elküldött fájlt.

  11 Előfizetési számlázó szoftver az ismétlődő fizetések segítésére és kezelésére

Mivel akár 5 GB-os méretű fájlokat is el lehet küldeni, a beállítás után szinte bármit elküldhet. Tudnia kell azonban, hogy a Mail Drop tárhelykorlátja 1 TB. Ha sok fájlt küldött, és túllépte ezt a korlátot, várnia kell egy kicsit, amíg néhány fájl lejár, és fel kell szabadítania a tárhelyet.

A Mail Drop használata iPhone-on

Nincs olyan speciális gomb, amely azonnali hozzáférést biztosít a Levelezés funkcióhoz. Ha az iPhone azt észleli, hogy a kiválasztott fájl túl nagy ahhoz, hogy a Levelezés alkalmazáson keresztül normálisan elküldhető legyen, a mellékleteket a Mail Drop segítségével kézbesíti.

Íme lépésről lépésre, hogyan küldhet nagyméretű fájlt iPhone-járól a Mail Drop segítségével:

 • Nyissa meg a Mail alkalmazást iPhone-ján.
 • Érintse meg a Levélírás ikont a képernyő jobb alsó sarkában.
 • Írja be a címzett e-mail címét, írja be az üzenetet, és adja hozzá a szükséges mellékleteket.
 • Az elküldéshez érintse meg a felfelé mutató nyilat a képernyő jobb felső részén.
 • Ha a mellékletek túl nagyok ahhoz, hogy szokásos e-mailként elküldjék, a Mail automatikusan elküldi őket a Mail Drop segítségével.
 • Az e-mail a szokásos módon elküldött e-mailnek fog kinézni. Azonban automatikusan megadja azt a dátumot, amikor a mellékletek letölthetők lesznek. Ez megerősíti, hogy elküldte a mellékletet a Mail Drop segítségével.

  A Mail Drop használata a Mac számítógépen

  A nagy mellékletet tartalmazó e-mail küldése egyszerű Mac számítógépen a Mail Drop funkciónak köszönhetően. A következőket kell tennie:

    A Strava Beacon funkciójának használata a helyzet megosztására edzés közben
 • Indítsa el a Mail alkalmazást Mac számítógépén.
 • Új üzenet létrehozásához nyomja meg a Command + N billentyűket a billentyűzeten, vagy kattintson a Levélírás ikonra.
 • Kattintson a gemkapocs ikonra az eszköztáron, ha mellékletet szeretne hozzáadni az üzenethez. Válassza ki a szükséges fájlokat a Mac számítógépről, majd kattintson a Fájl kiválasztása gombra.
 • Ha készen áll az üzenet elküldésére, kattintson a papírsík ikonra, amely a Küldés gombként működik.
 • Ha a csatolt fájlok túl nagyok, a Mail alkalmazás automatikusan elküldi azokat a Mail Drop segítségével.
 • A címzett az e-mailt a szokásos módon fogja látni. A fájlok megnyitásához csak rá kell kattintaniuk. Ha problémái vannak a nagy fájl Mail Drop segítségével történő elküldésével a Mac számítógépen, ellenőrizze, hogy ez a funkció valóban engedélyezve van-e.

  Ehhez lépjen a Mail > Beállítások > Fiókok menüpontra a menüsorban. Válassza ki az előnyben részesített e-mail fiókot a bal oldalsávon (ha több is van), és jelölje be a Nagy mellékletek küldése postafiókkal jelölőnégyzetet.

  A Mail Drop használata bármilyen számítógépen

  Valójában bármilyen számítógépen küldhet e-mail mellékleteket a Mail Drop funkcióval. Ehhez mindössze internetkapcsolatra, frissített böngészőre, Apple-fiókra és iCloud-e-mailre van szüksége.

  Íme, hogyan kell csinálni:

 • Indítsa el kedvenc böngészőjét számítógépén, és menjen a következőre iCloud.comés jelentkezzen be Apple-fiókjával.
 • Új e-mail létrehozásához kattintson a Mail alkalmazás ikonjára, majd az oldal jobb felső sarkában található Írás gombra.
 • Adja meg az összes szükséges adatot, például a címzett e-mail címét, tárgyát és szövegét. Melléklet hozzáadásához kattintson a gemkapocs ikonra.
 • Válassza ki a felvenni kívánt fájlok tárolási helyét (iCloud Drive, iCloud Photos vagy az eszközön).
 • Válassza ki a küldeni kívánt fájlokat, majd kattintson a Kiválasztás gombra. Legyen türelmes, és várja meg, amíg az alkalmazás befejezi a fájlok feltöltését az iCloudba.
 • Ha elkészült, kattintson a Küldés gombra.
 •   Agilis tesztelési életciklus – Minden, amit tudnod kell

  Ilyen egyszerű: bármilyen számítógépről küldhet e-mailt nagy mellékletekkel. Ha valami elromlik, győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva a Mail Drop funkció a nagy mellékletekhez.

  Ehhez kattintson a fogaskerék ikonra az oldal bal felső sarkában, majd válassza a Beállítások lehetőséget az előugró ablakban. Az előugró menü bal oldalsávján válassza a Levélírás lehetőséget, majd jelölje be a Levelés használata nagy mellékletek küldésekor jelölőnégyzetet. A beállítás automatikusan mentésre kerül.

  Egyéb módok nagy fájlok küldésére

  Ha ez a módszer valamilyen oknál fogva nem működik, vannak alternatív módok a nagy méretű fájlmellékletek e-mailben történő elküldésére, amellyel ingyenesen gyorsan és fájdalommentesen küldhet nagyméretű fájlokat bárkinek. A fájlok megosztásához természetesen mindig használhat tárhelyszolgáltatásokat, például a Dropboxot vagy a Google Drive-ot. De néha túlságosan korlátozónak tűnhetnek.

  Küldjön nagy fájlokat Apple-eszközéről a Mail Drop segítségével

  Amikor fájlokat küld e-mailben, elengedhetetlen egy biztonságos és megbízható átviteli eszköz kiválasztása. Mivel a Mail alkalmazás és az iCloud megbízható lehetőségnek számít, a Mail Drop funkcióval szinte bármilyen méretű mellékletet küldhet, és biztos lehet benne, hogy semmi rossz nem történik.