Mi az a Kodi? Minden, amit a TV streaming alkalmazásról tudni kell

Felelősség kizárása: A webhely egyes oldalai partnerhivatkozást tartalmazhatnak. Ez semmilyen módon nem befolyásolja szerkesztőségünket.

A tökéletes házimozi-rendszer építése során a világ összes hardvere nem tud igazat adni néhány kiváló szoftver nélkül. Ha a legjobb módot keresed filmek és TV-műsorok nézésére, zenehallgatásra és kedvenc sportjaidra, a Kodi a neked való alkalmazás. Ebben a cikkben megvitatjuk, mi az a Kodi, és mindent, amit az alkalmazásról tudnia kell.

Mi az a Kodi?

A Kodi egy ingyenes, nyílt forráskódú szoftver, amelyet az otthoni szórakoztatást szem előtt tartva terveztek, és közel két évtizede létezik. A Microsoft eredetileg az eredeti Xboxhoz fejlesztette ki a szoftvert, és Xbox Media Centernek (XBMC) nevezte el. A program tovább fejlődött, és messze túlmutat az Xbox platformon, miután a Microsoft felhagyott vele. A most Kodinak nevezett nem Microsoft-csapat saját közösséget épített fel, amely rajongókból és fejlesztőkből áll.

Más streaming szoftvercégekkel ellentétben, mint például az Android TV vagy a Plex, a Kodit a non-profit XBMC Foundation kezeli. A szoftvert folyamatosan módosítja és frissíti számtalan kódoló és fejlesztő világszerte. Mostantól személyre szabhatja a Kodi-t kiegészítők vagy buildek telepítésével, és ezek ingyenesek.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

Mit csinál Kodi?

A Kodi által végzett tevékenységek közül valószínűleg könnyebb leírni, hogy a Kodi mire nem képes, vagyis a Kodi nem biztosít Önnek semmilyen tartalmat. Ez azt jelenti, hogy minden médiát (zenét, műsorokat, filmeket stb.) meg kell adnia.

A felhasználók gyakran telepítik a Kodi-t eszközeikre, hogy streameljék a kívánt tartalmat. Például; tegyük fel, hogy van egy webhelye, amelyről szeretne tartalmat streamelni, de a Firestick nem nyújt támogatást, és nem kompatibilis azzal a webhellyel. Mindössze annyit kell tennie, hogy telepítse a Kodi-t a Firestick-re, hozzáadja a webhelyet, és streameljen a Kodi alkalmazáson keresztül.

Nem csak weboldalak, hanem egyéb digitális szolgáltatások is hozzáadhatók (kiegészítőknek nevezzük)! Tehát bár a Kodi nem kínál saját tartalmat, lehetőséget ad arra, hogy egy helyen streamelje a médiát szinte bármilyen eszközön.

  A seq parancs használata Linuxon

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

A Kodi előnyei

A Kodi nem csak számítógépekhez készült; a ház szinte minden kütyüjén működik, az okostelefontól az Amazon Fire TV Stick-ig. Ez önmagában is értékes forrássá teszi az alkalmazást az audio/video szórakoztatáshoz. Számos Kodi doboz is megtalálható, amelyek valójában nem a Kodinak vannak dedikálva, de jól futják a Kodi-t, és gyakran tartalmaznak előre lefordított kiegészítőket, például az NVIDIA Shield Android TV-t és a pendoo (R) Android TV Boxokat.

Lehetősége van a Kodi oldalra töltésére is az Amazon Fire TV Cube-on, de természetesen nem tartalmaz előre lefordított kiegészítőket.

Mivel a Kodi egy multimédiás kezelő, zenét hallgathat, családi videókat nézhet, élvezheti a YouTube-ot, filmkritikákat és információkat szerezhet, sporteredményeket szerezhet, megnézhet néhány országos hírt és még sok mást. A Kodi lehetővé teszi a média rendszerezését is, a típustól függően. Hozzon létre kedvenceket, lejátszási listákat, filmkönyvtárakat és sok más előnyt.

Figyelmeztetés:
Bármi, amit a Kodi-n streamel, az internetszolgáltatója és a kormány számára is látható, ami jogilag forró vízbe kerülhet. Az egyetlen biztos módja ennek leküzdésének, ha a Kodi használatakor csatlakozik egy kiváló VPN-szolgáltatáshoz (például az ExpressVPN-hez).

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

A Kodi legfontosabb jellemzői

A Kodi bármilyen számítógépet, okostelefont vagy táblagépet digitális set-top boxgá vagy streamelővé varázsol, így a felhasználók streamelhetnek fájlokat az internetről, otthoni hálózatról vagy helyi tárhelyről. Más tévés streamerekkel ellentétben, mint például az Apple TV, a Chromecast 3rd Generation és az Amazon Fire TV Stick 4K, a Kodit nem akadályozza a licencelés vagy a kurált alkalmazásbolt. A szoftverrel számos, közösség által készített alkalmazást vagy kiegészítőt tölthet le, és bármit megnézhet, amit szeretne.

A Kodi intuitív felhasználói felülete (UI) is egyszerűvé teszi a tartalmak böngészését. A szoftver a fejlesztői által „10 lábos felhasználói felületnek” nevezett funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 10 láb elméleti távolságból is olvasható. A számos beépített kódnak köszönhetően a felhasználók gyorsan és egyszerűen böngészhetnek a videók, fényképek és podcastok között. Kisebb eszközökön a Kodi hasonló élményt kínál, de kapcsolódhat egy nagyobb TV-hez a nagy képernyős nézéshez.

  Különböző fejlécek létrehozása különböző oldalakhoz a Google Dokumentumokban

Legális a Kodi?

A hivatalos alkalmazások futtatásakor a Kodi nem illegális. A harmadik felek torrentoldalaihoz hasonlóan a Kodi-alkalmazások sem illegálisak, de amit rajtuk teszel, az illegális lehet.

Ahhoz, hogy egy eszköz illegálissá váljon, a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül hozzá kell szoktatni a műsorok és egyéb tartalmak nézéséhez. Ez a művelet hardveren vagy szoftveren keresztül történik, vagy amikor a tartalmat egy barátnál tekintik meg. Az illegális streaming eszközök a tévéhez csatlakoztatott dobozok vagy USB-meghajtók, amelyeket úgy módosítottak, hogy hozzáférjenek minden olyan tartalomhoz, amelyért nem fizetett, vagy amelynek megtekintésére engedélyt nem kapott. A digitális biztonság érdekében mindig javasoljuk az ExpressVPN-hez hasonló VPN használatát a tartalom online streamelésekor.

További információkért tekintse meg a Kodi jogszerűségét tárgyaló cikket.

Jogi nyilatkozat

Sok Kodi-bővítmény tartalmaz hivatalosan nem engedélyezett tartalmat, és az ilyen anyagokhoz való hozzáférés illegális lehet. A felhasználó felelőssége, hogy betartsa az országában a felhasználásra vonatkozó összes vonatkozó törvényt. Az Alphr.com nem nézi el, és nem vállal felelősséget semmilyen szellemi tulajdonjog vagy egyéb harmadik fél jogának megsértéséért, és nem vállal felelősséget az ilyen felekkel szemben az ilyen tartalom elérhetővé tétele miatt.

További GYIK

Mit nézhetsz a Kodiban?

A Kodi az Ön kezébe adja az irányítást, vagyis telepíthet előre beépített és harmadik féltől származó alkalmazásokat, amelyek különféle streamelési forrásokat és tartalmakat kínálnak. Valójában számos harmadik féltől származó alkalmazás kínál filmeket, TV-műsorokat, sportközvetítéseket, YouTube-tartalmakat, közösségi médiatartalmakat stb.

A legtöbb esetben szinte bármit megnézhet, amit csak akar. Ne feledje azonban az ilyen tartalom megtekintésének törvényszerűségét, valamint azt, hogy hogyan szerezheti meg őket. Ha bizonyos szolgáltatókhoz fizetett előfizetésekkel rendelkezik, akkor előfordulhat, hogy egy alkalmazás, amely lehetővé teszi az adott szolgáltatótól származó tartalom megtekintését, legális. Ez csak az előfizetési forrás feltételeitől függ, mint például a YouTube, a Netflix és a CBS All Access, hogy csak néhányat említsünk.

Mi kompatibilis a Kodival?

A Kodi szinte minden eszközön elérhető. A médiaközpont szoftvere egyszerűen letölthető, és kompatibilis az OS X, Linux, Windows, Android és még a Raspberry Pi sorozatú mikroszámítógépekkel is.

  Kezdő és szakértő javításokat tartalmaz

Az iOS-t használók számára a folyamat kissé bonyolultabb, mivel a Kodi alkalmazás nem létezik az App Store-ban. Az iPhone-felhasználóknak két lehetőségük van: a Kodi letöltése előtt meg kell győződniük arról, hogy telefonjuk jailbreakelt állapotban van, hacsak nem Cydia Impactort használnak. Ez a letölthető macOS alkalmazás lehetővé teszi az iOS-felhasználók számára, hogy harmadik féltől származó (nem App Store-tól származó) alkalmazásokat telepítsenek. Ne feledje azonban az ilyen alkalmazások Apple-eszközön való használatának törvényszerűségét.

Vagy a technológiával jártasabb felhasználók az Apple XCode segítségével telepíthetik a Kodi-t telefonjukra és iPadjükre. Ez a cikk segít az indulásban, és itt letöltheti az XCode Developert.

Lecserélhetem a TV-szolgáltatásomat Kodira?

Amint azt fentebb kifejtettük, a Kodi nem biztosít tartalmat. Tehát technikailag nem. A Kodi önmagában nem tudja helyettesíteni a kábelszolgáltatást. Mivel azonban a Kodi az összes kedvenc streaming szolgáltatását egyetlen egyszerű alkalmazásban tudja elhelyezni, és szinte bármilyen platformon használhatja, ez nagyszerű megoldás lehet arra, hogy könnyebben megtalálja kedvenc műsorait és filmjeit, mintha több programozási lehetőséget kellene átkutatnia.

Biztonságban van a Kodi?

Valószínűleg ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés. Azok közülünk, akik a Napster és a Limewire idejében éltünk, tisztában vannak azzal, hogy bizonyos kockázatokkal jár, ha tartalmat tölt le eszközeire. Bár maga a Kodi egyáltalán nem veszélyes, attól függ, hogy mit csinálsz. Javasoljuk, hogy streameléskor használjon VPN-t, például ExpressVPN-t a biztonság érdekében

A Kodi biztonsága szempontjából jó kiindulópont a kiegészítők letöltése megbízható fejlesztőktől. Mint minden internettel kapcsolatos dolog, rendszere csak akkor védett a rosszindulatú programoktól, ha megteszi a megfelelő lépéseket annak biztosítására, hogy ne töltsön le rosszindulatú programokat.

Természetesen a Kodi átfogó listát kínál a biztonságos kiegészítőkről, valamint a nem hivatalos tárolókban lévőkről. Egyszerűen látogassa meg a Kodi Wikit, és keresse meg az összes olyan bővítmény naprakész listáját, amelyeket a fejlesztők biztonságosnak ismernek el, de amelyeket szem előtt tartanak; ezeket a kiegészítőket nem az XBMC Foundation készítette.