Mi az a HTC S-OFF?

Van HTC telefonja, és szeretné módosítani a partíciókat a telefonján? A biztonsági funkció nem zavarja Önt ebben? Ez a cikk a HTC S-OFF készülékkel foglalkozik, amely lehetővé teszi ennek a biztonsági protokollnak a kikapcsolását. Ennek a folyamatnak a részeként meg kell tanulnia a cikkben tárgyalt HTC rendszerbetöltőt. Olvassa el teljesen a cikket, hogy jobban megértse ezt a témát.

Mi az a HTC S-OFF?

Általában az összes eszköz rendelkezik S-ON biztonsági protokollal, amelyhez zászlót helyez a rádió partícióra, miközben a nyilvánossághoz szállítja. Más szóval, a HTC telefon biztonsági jelzője alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ezt a jelzőt kikapcsolhatja HTC telefonon. Íme, hogyan kell csinálni:

 • Az eszköz rádióján tárolódik, és kikapcsolásával a rendszermemóriába írhat.
 • Megakadályozza, hogy bármilyen egyéni ROM-ot, splash képeket, helyreállítást stb. használjon a HTC Android telefonján.
 • Ezenkívül megakadályozza, hogy hozzáférjen a NAND flash memóriához, és megakadályozza, hogy állandó változtatásokat hajtson végre az eszköz NAND partícióin.
 • A NAND partíció tartalmazza a rendszerindító partíciót, a helyreállítási partíciót, a rádiót, a rendszerpartíciót stb.
 • Az S-ON funkcióval rendelkező HTC telefonon végrehajtott változtatások a telefon egyszerű újraindításával visszaállíthatók a normál értékre.
 • Az S-OFF nem biztosítja azt a rugalmasságot, hogy újraindításkor visszatérjen a telefon funkcióihoz. Az értesítés tetején található szövegből megtudhatja, hogy a telefon S-ON vagy S-OFF állapotban van-e, vagy hogy a zászló be van-e kapcsolva.

Megjegyzés: A biztonság vagy az S-OFF kikapcsolása a felhasználó teljes felelőssége, és nem szabad megtenni, amíg nincs rá szükség.

Használhat rootot az S-OFF használatával a HTC telefonon?

A root hasonló ahhoz, mintha egy másik felhasználó lenne a Linux operációs rendszerben. Ha a HTC telefonon az S-OFF-ot kapcsolja ki a rendszerbetöltőn, akkor olyan csomagfájlokat villanthat fel, mint a Superuser.apk és a su bináris. A fő szempont, amit itt meg kell jegyezni, hogy egy Superuser villogása előtt flashelje meg a helyreállítást. A telefon újraindítása után root lehet a telefonján. Ezért a HRC S-OFF nem hoz létre root-ot a telefonon, de lehetővé teszi, hogy olyan programokat indítson el, amelyekkel rendelkezhet.

  Miért néznek ki másképp a fotók, amikor kinyomtatom őket?

Az S-OFF kikapcsolásának előnyei

Az alábbiakban felsoroljuk a HTC S-OFF kikapcsolásának előnyeit.

 • A HTC telefon partíciómeghajtóinak elérése és felülírása – HTC telefon S-OFF funkciójának kikapcsolásával hozzáférhet az eszköz NAND részéhez. Ez azt jelenti, hogy hozzáférést kap az eszköz partícióinak feloldásához, és módosíthatja azokat. A telefon partíciói alapértelmezés szerint nem módosíthatók. Az S-OFF jelző elfordításával felülírhatja a partíciós meghajtókon lévő kódot, miközben az eszköz operációs rendszere elindul.

 • Nincs szükség aláírás-ellenőrzésekre a firmware-képeknél – Minden firmware-zip-et digitálisan alá kell írnia a HTC-nek, hogy a rendszerbetöltőn keresztül lehessen futtatni. Az S-OFF kikapcsolásával HTC androidos telefonján megkerülheti az egyéni firmware-képek, aláírás nélküli rendszerindítási, splash és HBOOT-képek feltöltéséhez, valamint helyreállításhoz szükséges biztonsági ellenőrzést. Az S-OFF jelző lehetővé teszi az aláíratlan firmware-zipek felvillantását, amelyek a partíciók külön képét tartalmazzák. Más szóval, lehetővé teszi Android telefonjának maximális testreszabását.

A HTCdev segítségével oldja fel a rendszerbetöltőt

A HTCdev nem állítja S-OFF állásba a rendszertöltőt, de feloldja a telefon partícióit. Ez lehetővé tenné, hogy egy egyéni helyreállítást, majd egy egyéni ROM-ot villogtasson a telefonján, amihez nincs szükség a HTC S-OFF kikapcsolására. Az alábbiakban a felsorolt ​​információk találhatók:

 • Regisztrálnia kell a weboldalon, és bejelentkezve feloldhatja a HTC telefon bootloadert.
 • Ezt a módszert a HTC hivatalosan is kiadta, és korlátozott feloldást biztosít a telefon partícióihoz, például a rendszerindításhoz, a rendszerhez és a helyreállításhoz.
 • A korlátozott feloldási módszer biztonsági okokból szükséges, és megakadályozza, hogy véletlenszerű firmware-zip-fájlt villogtasson a partíciókra. Ez azonban nem teszi lehetővé a SIM-kártya feloldását.
 • A feloldás megváltoztatja a telefon szoftverét, és váratlan problémákat okozhat. Ez megváltoztathatja a hallókészülék-kompatibilitás (HAC) vagy a fajlagos abszorpciós arány (SAR) értékeit, vagy a telefon túlmelegedéséhez vezethet.
 • Ezeken túlmenően előfordulhat, hogy a harmadik féltől vagy a HTC-től vásárolt tartalom egy része érvénytelenné válhat vagy elérhetetlenné válhat a DRM biztonsági kulcsok miatt.
 • Előfordulhat, hogy nem tudja használni a telefon frissítését a Firmware over the Air vagy a FOTA segítségével. Ha visszafordíthatatlan változtatásokat hajtanak végre a telefonon, előfordulhat, hogy nem vonatkozik rá a HTC által nyújtott garancia.

Előzetes követendő lépések az S-OFF kikapcsolása előtt

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az előzetes lépéseket, amelyeket a HTC telefonon az S-OFF kikapcsolása előtt kell követni. Kövesse ezeket a lépéseket, majd próbálja meg kikapcsolni a telefon S-OFF funkcióját.

1. Miután feloldotta a rendszertöltőt a HTC telefonján, távolítsa el a HTCdev eszközt a HTC telefonról.

2. Nyissa meg a Beállítások, majd a Biztonság menüpontot, majd kapcsolja ki a telefon összes biztonsági beállítását.

3. Nyissa meg a Beállítások, majd a Power/Akkumulátorkezelő menüpontot, és kapcsolja ki a telefon gyorsindítási módját.

4. Használja az USB2.0-t az USB3.0 helyett a csatlakoztatáshoz, hogy kompatibilis legyen HTC telefonja és számítógépe között.

5. Töltse le az S-OFF eszközt, például a Firewatert, és telepítse a számítógépére.

6. Telepítsen minimális ADB-t a számítógépére.

7. Töltse fel telefonját az akkumulátor töltöttségének legalább 60%-áig, hogy elkerülje az áramkimaradást.

8. Készítsen biztonsági másolatot a telefonon lévő összes fontos médiatartalomról vagy üzenetről, mert előfordulhat, hogy a telefon teljesen alaphelyzetbe áll.

9. Telepítse a HTC illesztőprogramokat, amelyek lehetővé teszik a telefon és a számítógép csatlakoztatását.

10. Az USB hibakeresési mód engedélyezéséhez lépjen a Beállítások, majd a Fejlesztői beállítások, majd az USB hibakeresés engedélyezése elemre.

11. Tiltsa le a vírusirtó és tűzfal programokat a számítógépén.

Ezért ezek az előzetes lépések a HTC S-OFF kikapcsolása előtt.

A HTCdev eszköz használata a Bootloader feloldásához

Az alábbiakban ismertetjük azt az eljárást, amellyel a HTCdev eszközzel fel lehet oldani a telefon rendszerbetöltőjét. Csatlakoztassa telefonját számítógépéhez megbízható kábelkapcsolattal a folyamat elején.

1. Nyomja meg hosszan a bekapcsológombot a telefonján, és kapcsolja ki a telefont.

2. Nyomja le 30 másodpercig a bekapcsoló és a hangerő csökkentése gombot, hogy HBOOT módban bejelentkezzen a telefonjába.

3. A Hangerő gombokkal lépjen a Fastboot lehetőségre, és válassza ki a bekapcsológombbal.

4. Indítsa el a Windows Intézőt, és keresse meg a Minimális ADB és Fastboot mappát a Helyi lemezen (C:).

5. A mappa helyének címsorába írja be a cmd parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

6. Írja be a fastboot devices parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a telefon észleléséhez a számítógépen.

7. Indítsa el a Parancssort a számítógépen, írja be a fastboot oem get_identifier_token parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

8. Várjon egy hosszú token kód blokkot, majd kattintson a Küldés gombra a HTCdev webhelyén.

9. Kapnia kell egy e-mailt a HTCdev-től, amelyhez csatolva van egy bin nevű fájl. Töltse le a fájlt, és helyezze át a Windows Intéző Fastboot mappájába.

10. Indítsa el a Parancssort, írja be a fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

11. Erősítse meg a telepítési kérést HTC telefonján a bekapcsológombbal, és várja meg, amíg a telefon újraindul.

Hogyan lehet kikapcsolni a biztonsági protokollt vagy az S-OFF-ot a HTC-n

A HTC S-OFF lépéseit az alábbiakban ismertetjük ebben a részben.

1. Másolja a Firewater fájlt a számítógép Minimális ADB mappájába.

2. A mappa helyének címsorába írja be a cmd parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Írja be az adb devices parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

4. Ezután írja be a következő parancsokat, és mindegyik parancs után nyomja meg az Enter billentyűt.

adb reboot [Important]
adb wait-for-device push firewater /data/local/tmp
adb shell
su
chmod 755/data/local/tmp/firewater
data/local/tmp/firewater/

5. Ha a rendszer kéri, engedélyezze az engedélyt a telefonon, és a Bootloader állapota S-OFF-ként fog megjelenni.

***

A cikk a HTC S-OFF és a HTC bootloader kifejezéseken alapul. Ha ezekre a kifejezésekre keresett választ, és zavarba jött a folyamat során, ez a cikk eloszlathatta kétségeit. Kérjük, tegye meg értékes javaslatait, és tegye fel kérdéseit az alábbi megjegyzések részben.