Mi az a homokozó környezet?

A Sandboxing biztonságos és hatékony technikát kínál a kód érvényesítésére, működésének elemzésére, valamint a hálózat és az adatok biztonságának biztosítására a fenyegetésekkel szemben.

Védőréteggel egészíti ki a kódot magabiztosan, anélkül, hogy aggódnia kellene az online kockázatok miatt.

Azonban fennáll a forráskód és az adatok nyilvánosságra hozatala, ha minden tesztelést és érvényesítést a fejlesztői környezetben hajt végre.

Ha pedig egy támadó sebezhetőséget talál a fizikai rendszerben, ahol Ön a tesztet végzi, akkor teljes körű támadást hajthat végre.

Ennek eredményeként elveszítheti kritikus üzleti adatait és a felhasználók bizalmát a szoftver használatában.

A homokozó nagyszerű módja ennek a kockázatnak.

Hogyan?

Ebben a cikkben a sandbox környezetekről és azok fejlesztési, biztonsági és egyéb területeken betöltött fontosságáról fogok beszélni.

Maradjon velünk!

Mi az a homokozó környezet?

A Sandbox-környezet egy elszigetelt, biztonságos környezet, amely a felhasználói operációs környezet másolataként működik a kód futtatásához, érvényesítéséhez és megjelenítéséhez anélkül, hogy befolyásolná azt a platformot vagy rendszert, ahol azt futtatják.

A „homokozó” elnevezés a gyerekeknek szánt homokozókról, a homokozóknak nevezett homokozókról származik, amelyek a kísérletezésre és a játékra alkalmas területek. Homokvárakat építhetnek elszigetelt vagy zárt környezetben, hogy elkerüljék a rendetlenséget.

A szoftverfejlesztésben és a kiberbiztonságban a „sandbox” egy elszigetelt tesztelési területet jelent, ahol gyorsan és biztonságosan játszhat több változóval, hogy megtudja, hogyan működik a program. Biztonságosan tervezték, így semmi sem károsíthatja a gépet vagy az adatokat, ha valami hiba történik. Csökkentheti a hálózatba belépő fenyegetéseket, és a nem megbízható vagy nem tesztelt kódok ellenőrzésére szolgál.

Ez a tesztelési környezet elkülöníti a nem tesztelt kódot az éles környezettől. A sandbox környezet beállítása korlátozza a hozzáférést az adott hálózaton lévő teljes rendszererőforráshoz és -adatokhoz, ezáltal biztonságban marad.

A szoftverfejlesztők és mérnökök sandboxot használnak új kódjuk tesztelésére, míg a kiberbiztonsági szakemberek a rosszindulatú kódok észlelésére. Ezenkívül használhatja a rosszindulatú kódok biztonságos futtatására, és megakadályozhatja a gazdagép károsodását. Így ad hozzá egy védőréteget az olyan biztonsági kockázatokkal szemben, mint a nulladik napi támadások, adatlopások stb.

Sandbox környezet kontra fejlesztői környezet

Íme néhány pont a sandbox környezet és a fejlesztői környezet közötti különbségek magyarázatához:

#1. A szoftverfejlesztők és mérnökök a fejlesztői környezetet használják. Itt zajlik a legtöbb szoftverfejlesztési tevékenység. Egy alkalmazás vagy rendszer tényleges kódjának tesztelésére, érvényesítésére és elemzésére szolgál, hogy ennek megfelelően módosítható legyen.

Másrészt a sandbox környezet olyan kódot vesz fel, amely nem tartozik a felhasználók által elért élő alkalmazásokhoz vagy rendszerekhez.

#2. A fejlesztői környezetet nem a kód tesztelésére vagy üzembe helyezésére tervezték, mert az egész rendszert, gazdaeszközt vagy adatokat eltávolíthatja, ha bármi hiba történik. Ez nemcsak az üzleti információkat kockáztatja, hanem az azokat már használó ügyfeleket is.

Ezzel szemben a sandbox környezet lehetővé teszi a fejlesztők számára olyan kódok tesztelését, vizualizálását, elemzését és érvényesítését, amelyek esetleg nem valósak. Itt egy új kódot tesztel. Ezért a gazdaeszköz vagy az adatok biztonságban vannak még technológiai hiba, biztonsági fenyegetés vagy zavar után is.

  4K Netflix lejátszása számítógépen

#3. Előfordulhat, hogy a fejlesztői környezet nem replikálja pontosan a valós felhasználói környezeteket, mivel nem erre a célra készült. Ezenkívül a fejlesztői környezetek használata kihívást jelenthet a nem fejlesztőknek a próbatelepítés vagy a kód tesztelése során.

Mindazonáltal a sandbox környezet úgy készült, hogy pontosan reprodukálja a valós üzembe helyezési feltételeket. Így könnyedén tesztelheti kódját gondok, teljesítményproblémák és biztonsági kockázatok nélkül.

Hogyan működik a homokozó környezet?

Sokan összekeverik a sandboxot a szoftverfejlesztésben a játékban használt sandboxokkal. Az alkalmazás- vagy szoftverfejlesztésben a sandbox olyan tesztkiszolgálót vagy fejlesztőkiszolgálót jelent, amelyet különféle célokra használnak, például javítások tesztelésére, új funkciók létrehozására, sebezhetőségek észlelésére, hibák azonosítására és eltávolítására stb.

A hagyományos biztonsági módszerek reaktívak, és aláírás alapú észlelést használnak, amely az ismert rosszindulatú programokban észlelt mintákat keresi. Még ha mesterséges intelligenciát (AI) vagy gépi tanulást (ML) használ is, akkor is szüksége van egy fejlett rendszerre az ismeretlen fenyegetések észleléséhez és a megoldások kiegészítéséhez, mivel ezek csak az ismert fenyegetéseket képesek azonosítani.

A homokozók biztonsági réteget adnak. Proaktívan észlelhetik a rosszindulatú programokat és fenyegetéseket azáltal, hogy kódot futtatnak egy elszigetelt, biztonságos környezetben, és elemzik azok viselkedését.

A sandbox-környezetek kialakításának alapja az, hogy új funkciókat és kódokat tesztelhessenek felhasználó-szerű működési körülmények között, anélkül, hogy befolyásolnák azt a rendszert, amelyen futnak. Általában a sandbox szoftver forráskódját nem tesztelik az elkülönítés előtt a váratlan viselkedés elkerülése érdekében.

Hogyan működik a homokozó környezet?

A Sandbox környezetek pontosan utánozhatják a valós idejű termelési környezet feltételeit az új funkciók teszteléséhez. Így a külső szoftverfejlesztők ebből a homokozóból tesztelhetik és érvényesíthetik programjaikat egy adott webszolgáltatással szemben.

Elkülönül a tényleges környezettől, hogy megakadályozza, hogy a nem biztonságos programok károsítsák a rendszert vagy az adatokat. Így gyorsan és biztonságosan elemezheti kódját anélkül, hogy veszélyeztetné a gazdagépet vagy az operációs rendszert.

Függetlenül attól, hogy biztonsági vagy kód tesztelésére használ homokozót, rendelkezik néhány szabványos funkcióval, például:

 • Virtualizált környezet: A homokozót egy virtuális eszközön hajtják végre anélkül, hogy hozzáférnének a gazdagépen mentett fizikai erőforrásokhoz. Csak virtuális hardverhez tud hozzáférni.
 • Valóságos rendszert utánoz: A Sandboxing környezet úgy van kialakítva, hogy úgy nézzen ki, mint egy valódi mobileszköz vagy számítógép. Ehhez a tesztelni kívánt szoftvernek és az elemezni kívánt kódnak ugyanazokhoz az erőforrásokhoz kell hozzáférnie, mint például a tárhely és a memória.
 • Emulálja a cél operációs rendszert: A tesztelt alkalmazásnak virtuális eszközzel kell hozzáférnie az operációs rendszerhez. A sandbox is el van szigetelve a fizikai hardverétől, de hozzáférhet a telepített operációs rendszerhez.

A sandboxing segítségével elemezheti a felhasználói interakciót a szoftverrel, és azt, hogy az konzisztens-e vagy sem a valós körülmények között. Megtekintheti a rendszerbeállításokat is, hogy megtalálja a tipikus virtuális gép konfigurációkat. Ezenkívül a biztonsági szakemberek exploitokat hoznak létre, és megcélozzák a homokozót, hogy elemezzék annak viselkedését és javítsák a válaszadást.

Ezenkívül a sandboxing előnyös olyan környezetekben, ahol több szoftver működik egyidejűleg. A következő tesztelési munkamenetekhez egyszerűen újraformázhatja a sandbox környezetet.

Különböző homokozó technikák

Íme a négy elsődleges módja a sandbox környezet létrehozásának szoftverfejlesztéshez:

#1 virtuális gép (VM)

A virtuális gépek létrehozhatnak egy teljes operációs rendszert, amely közvetlenül a gazdagép hardverén vagy a gazdagép operációs rendszerén futhat. Ez nagyobb elszigeteltségi szintet biztosít olyan környezetben, amely úgy néz ki és úgy fest, mint egy eszközre telepített szokásos operációs rendszer.

  Hogyan lehet növelni a toll méretét a Snapchatben

Könnyen létrehozhat egy virtuális gép-lemezképet, amely a tesztelés alatt álló alkalmazást és annak függőségeit tartalmazza. A virtuális gépek azonban jelentős időt igényelnek az indításhoz, és sok rendszererőforrást igényelnek, és időbe telik az indítás, ami nem ideális gyorstesztelési környezetekhez.

Ezért a nagyvállalatok olyan vezető virtualizációs szolgáltatókat használhatnak, mint a Microsoft Hyper-V, CitrixVMware stb. A kisebb vállalkozások használhatnak olyan könnyű virtualizációs szoftvereket, mint a Solarwinds Virtualization Manager, Oracle VirtualBoxés több.

#2 Sandbox programok

Sandbox programok

A sandbox-programok használata az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a sandbox környezet létrehozásának. Használhat sandbox programokat, mint pl Sandboxie, SHADE, BitBox stb. Mindegyik könnyen használható, és bármilyen programot hatékonyan futtathat sandbox környezetben. Ezenkívül ezek a szoftverprogramok lehetővé teszik több homokozó egyidejű kezelését is ugyanazon a rendszeren.

#3 konténerek

A konténerek tárolják az alkalmazás összetevőit, fájljait, konfigurációját és egyéb lényeges dolgokat, amelyek az elszigetelt környezetben történő futtatáshoz szükségesek. A konténer rendeltetését tekintve homokozó. De ha tisztán elszigetelt környezetet szeretne, akkor azt megfelelően be kell állítania. A konténer-kilépésnek számos példája van, amelyek lehetővé teszik az operációs rendszerhez és más tárolókhoz való hozzáférést.

Használhat konténereket, mint pl Dokkmunkás szoftverfejlesztésben.

#4 Beépített OS Sandboxok

Néhány operációs rendszer, például a Windows 10 beépített Windows Sandbox – a Windows Container technológiáját használó sandbox környezet. Tiszta operációs rendszerrel rendelkezik a tesztelni kívánt alkalmazás telepítéséhez. A rendszer erőforrásait tekintve is könnyű.

Hasonlóképpen, Apple Sandbox egy másik beépített OS sandbox, amely a TrustedBSD API-n alapul. Ha Linux operációs rendszert használ, használhatja seccomp-BPFegy kernelbővítmény a Linux-folyamatok és más folyamatok elkülönítésére.

A Sandbox környezet használatának előnyei

A sandbox környezet használata a kód érvényesítéséhez számos előnnyel jár, például:

Biztonság a homokozóval szemben

 • Biztonság a fenyegetésekkel szemben: A sandbox által kínált legjelentősebb előny az, hogy meg tudja védeni az operációs rendszert és a gazdagépeket a potenciális fenyegetésektől. Az új alkalmazások és szoftverrendszerek tesztelése nyilvánvalóvá válik, ha új szoftverszállítókkal áll kapcsolatban, vagy nem biztos a szoftverforrást illetően. Jelenleg egyszerűen tesztelheti az összes használni kívánt új szoftvert a kockázatok szempontjából, mielőtt bevezetné azokat.
 • Megkönnyíti a folyamatot: A sandbox környezet létrehozása és üzembe helyezése még nagy méretekben is könnyű. Így gyorsan tesztelhet bizonyos szoftververziókat, telepíthet új kódot stb.
 • Speciális hálózatépítés: Egy neves sandbox szolgáltatóval anélkül érheti el a fejlett hálózati és összetett topológiai funkciókat, hogy mindent újra meg kellene terveznie.
 • Költséghatékony: Egy saját fejlesztői labor felépítése és fenntartása költséges dolog. Jelentős költekezést kell végeznie minden egyes lépésnél, a vásárlástól és a munkaerő-ellátástól a labor karbantartásáig. Ehelyett használhatja a felhőalapú sandbox-megoldást a sandbox-környezet egyszerű létrehozásához, miközben csak pontosan a használt szolgáltatásokért fizet.

 • Továbbfejlesztett együttműködés: A hatékony együttműködés elengedhetetlen a csapatok boldogulásához és a célok gyorsabb eléréséhez. A homokozók segítségével gyorsan összegyűjtheti a visszajelzéseket a vállalat különböző részlegeitől, mivel a megfelelő engedéllyel rendelkező bárki hozzáférhet hozzájuk.

Sandbox környezetek alkalmazásai

A homokozók a szoftverfejlesztés különböző szakaszaiban alkalmazhatók, a teszteléstől és a minőségbiztosítástól a támogatásig és az üzemeltetésig. Célja túlmutat egy egyszerű fejlesztési tesztelő eszközön. A sandbox néhány alkalmazása a következő:

  Hogyan lehet leiratkozni az automatikus szöveges üzenetekről

#1 Szoftverfejlesztés

A gyorsabb visszacsatolási ciklussal jobb termelékenységet érhet el fejlesztői számára. De ha sok időt töltenek helyi kódolással a rendszerükön, és egy build szerverre várnak a teljes termék létrehozásához egy távoli fejlesztői környezetben, az hosszadalmas és időigényes folyamat lesz.

Ehelyett felhatalmazhatja őket egy sandbox-környezetre, hogy közvetlenül a helyi eszközükön építhessék fel és tesztelhessék kódjukat. A helyi sandbox teljes munkakörnyezetet tartalmazhat, amely integrált összetevőket, például adatbázisokat tartalmazhat.

#2 Biztonság

A sandbox technika segít a gyanús fájlok és a rosszindulatú kódok észlelésében. A hálózaton található elszigetelt környezettel, amely képes szimulálni a valós körülményeket, elemezheti a szoftver viselkedését támadás alatt. Ez segít megtervezni a biztonságot, és biztonságban tartja más fájljait és adatait a támadásokkal szemben. Semmi sem befolyásolja a külső erőforrásokat, mivel a kódot elszigetelt helyen futtatja.

#3 Minőségbiztosítás

A szoftverfejlesztés ismételt tesztelést és fejlesztést foglal magában. Nem várhatja el, hogy az alkalmazás mindig optimálisan működjön, vagy mindig mentes legyen a sebezhetőségektől. Ha az Ön szoftverében vannak ilyen problémák, ez potenciálisan hatással lehet, és a felhasználók ezt végső soron érezni fogják. Ezért új javításokat és frissítéseket kell bevezetnie a csúcsteljesítmény és a biztonság megőrzése érdekében.

A sandbox környezet segítségével ezt könnyedén megteheti, mivel lehetővé teszi a szoftver gyors tesztelését és optimalizálását.

#4 Virtuális POC-k és demók

A Virtual Proof of Concepts (POC) és az értékesítési bemutatók különböző típusú multimédiákat, például videókat, képeket stb. tartalmazhatnak. A sandbox használatával interaktívan bevonhatja meglévő és potenciális ügyfeleit. Így könnyebben tudják tesztelni az Ön által bemutatott szoftvert preferenciáik és helyük szerint.

#5 Projekt integráció

Ha több projekt buildet vagy szegmenst szeretne integrálni, akkor ez összetetté válhat. Ebben az esetben egy homokozó segítségével gyorsan ellenőrizheti a szoftver kompatibilitását, és ellenőrizheti, hogy a szoftver a megfelelő fejlesztési pályán halad-e.

#6 Marketing

Használhatja a sandboxot marketingtevékenységei során, hogy bemutassa egy termék jellemzőit és funkcionalitását ügyfelei és leendő vásárlói számára. A virtuális POC vagy értékesítési demó használata helyett használhat egy sandbox programot, amely lehetővé teszi számukra a termék interaktívabb tesztelését.

Segíthet abban is, hogy ügyfelei megtekintsék a fiktív funkciókat az új funkció teljes megvalósítása előtt, lehetővé téve az igényeik szerinti testreszabást.

#7 Értékesítés

Ha megfelelően tudja használni a homokozót, akkor hatékony értékesítési eszköznek bizonyulhat. A sandbox környezet gyakorlati élményt nyújthat a felhasználóknak a termékről. Így felfedezhetik annak különböző funkcióit, és tesztelhetik az integrációkat és képességeket a kívánt időben és helyen.

A sandbox néhány további alkalmazása:

 • Webböngészők: Megbízható webböngészőt futtathat sandbox környezetben. Tehát, ha a webböngésző egy sebezhetőségét kihasználó webhelyet észlel, korlátozhatja a homokozó károsodását.
 • Szoftvervédelem: Egyes eszközök segíthetnek olyan alkalmazások homokozóban való futtatásában, amelyekben még nem bízik teljesen. Így a szoftver nem károsíthatja az eszközt, és nem férhet hozzá személyes adatokhoz. A szoftver számára egy homokozó teljes rendszerként jelenik meg, és nem tudja azonosítani, hogy elszigetelt környezetben van.
 • Biztonsági kutatás: A biztonsági szakemberek széles körben használnak homokozókat a rosszindulatú kódok azonosítására és kutatási célokra. Például egy IT-biztonsági eszköz figyelheti a webhelyeket a módosított fájlok ellenőrzése érdekében. A felhasználók akár a Windows Defender segítségével is futtathatják víruskereső szoftvereiket sandbox környezetben.

Következtetés

A sandbox környezet létrehozása kiváló stratégia a kód izolált környezetben történő tesztelésére és viselkedésének elemzésére. Segít megérteni a kód teljesítményét, és hogyan javíthatja azt, valamint megvédheti gazdagépét és adatait a lehetséges fenyegetésekkel szemben.