Mi az a Claude Pro, és hogyan hasonlítható össze a ChatGPT Plus-szal?

Kulcs elvitelek

  • A Claude Pro, a Claude AI prémium előfizetési szintje fejlesztéseket kínál az ingyenes verzióhoz, beleértve a nagyobb kontextusablakot és a magasabb használati korlátot.
  • A Claude AI ingyenes rétegét már széles körben alkalmazzák, még az olyan nagy cégek is, mint a Quora, bemutatva annak képességeit és vonzerejét.
  • Míg a ChatGPT Plus a GPT-4 modellel továbbra is domináns, a Claude AI Claude 2 modellje nem sokkal marad el, és bizonyos szempontok szerint felülmúlja a ChatGPT-t, például a nagyobb kontextusablak és a nagyvonalúbb üzenetkorlátok tekintetében. A Claude Pro képes felvenni a versenyt a ChatGPT Plus-szal a piacon.

Az Anthropic, a Claude AI Chatbot mögött álló mesterséges intelligencia startup bejelentette a Claude Pro kiadását, amely a cég ingyenesen használható Claude AI fizetős szintje. A Claude AI ingyenes szintje meglehetősen képes, és sok szempontból felülmúlja a ChatGPT ingyenesen használható rétegét.

A mindenható GPT-4 nyelvi modellt használó ChatGPT Plus azonban több képességgel és sokkal szélesebb szolgáltatáskészlettel rendelkezik. Tehát a Claude Pro megjelenésével hogyan viszonyul a Claude Pro a ChatGPT Plushoz?

Mi az a Claude Pro?

Kép jóváírása: Antropikus

  Mi az a Denuvo, és miért utálják a játékosok?

A Claude Pro a Claude AI prémium előfizetési szintje. Számos fejlesztést kínál a Claude AI chatbot ingyenesen használható verziójához. A havi 20 dollárért számlázott Claude Pro hasonló árú, mint a többi mesterséges intelligencia chatbot, például a ChatGPT. Az Anthropic legújabb Claude 2 nyelvi modelljét használja, és jelenleg elérhető az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Természetesen néhány trükkel és VPN-nel regisztrálhatsz a Claude Pro-ra, és bármely országban használhatod.

A Claude AI ingyenes szintje már most is tömegesen alkalmazkodik. Az AI chatbot havonta több millió felhasználót számlál annak ellenére, hogy csak két országra korlátozódik. Nyilvánvalóan elég jó ahhoz, hogy olyan nagy cégek alkalmazzák, mint a Quora, amelyek elérhetővé tették Poe AI platformjukon.

De van egy érdekes fordulat. A ChatGPT és a Claude AI eltérő módon közelíti meg ingyenes és fizetős szintjeit. A ChatGPT-vel az ingyenes szint a GPT-3.5-re korlátozódik, míg a fizetős felhasználók hozzáférhetnek a GPT-3.5-höz és a fejlettebb GPT-4-hez is. A Claude AI viszont ugyanazt a Claude 2 modellt használja mind az ingyenes, mind a fizetős szintekhez. Szóval, mi ösztönöz arra, hogy Claude-dal profi legyen?

Miben különbözik Claude Pro Claude-tól?

kép forrása: Anthropic

Ha Ön gyakori Claude AI-felhasználó, jó eséllyel a használati korlátokba ütközik. Ez ritkán fordult elő az ingyenes szint kezdeti napjaiban, de úgy tűnik, gyakrabban.

  10 sokszögű (MATIC) NFT-piactér vásárlásra/eladásra

Nem teljesen világos, hogy ez a megnövekedett használat eredménye, ahogy egyre több felhasználó csatlakozik, vagy a szándékos korlátozások, amelyek célja, hogy a felhasználókat fizetős csomagokhoz kényszerítsék. Az októl függetlenül a fizetős szint azt ígéri, hogy megoldja ezt a problémát azáltal, hogy a használati korlátot az ingyenes szint ötszörösére emeli.

Azok az energiafelhasználók, akik szeretnék elkerülni a fennakadásokat és késéseket, a kibővített használati kvóta ösztönzi a Claude Pro verzióra való frissítést. A fizetős szint lehetővé teszi a Claude AI-ra való produktív támaszkodást, függetlenül a forgalmi kiugrásoktól vagy az ingyenes verzió szándékos korlátozásától.

A ChatGPT Plus-hoz hasonlóan a Claude Pro is korai hozzáférést ígér az új funkciókhoz és frissítésekhez. De ezen és néhány további használati lehetőség mellett az ingyenes és fizetős szintek közötti különbségek jelenleg nem túl szembetűnőek. Azonban a ChatGPT Plus-hoz hasonlóan azt várjuk, hogy az Anthropic idővel progresszív és fokozatos változtatásokat hajtson végre a Claude Pro-n.

Mennyibe kerül a Claude Pro?

A ChatGPT Plushoz hasonlóan a Claude Pro előfizetés havi 20 dollárt (18 GBP az Egyesült Királyságban) visszafizet. Az árképzés a Claude Pro-t közvetlen versenytársa a ChatGPT Plus-szal.

Hogyan hasonlítható össze a Claude Pro a ChatGPT Plus-szal?

Ha elkölt 20 dollárt, érdemes előfizetni a ChatGPT Plus-ra vagy a Claude Pro-ra?

  3 Frozen Flame szervertárhely a sima játékmenethez

Nos, míg a ChatGPT GPT-4 modellje továbbra is a legjobb kutya a mesterséges intelligencia chatbot terén, a Claude AI Claude 2 modellje sem marad el túlságosan. Valójában a puszta modellképességeken és a ChatGPT bővítményhasználatán túlmenően a Claude AI több szempontból is felülmúlja a ChatGPT-t.

A Claude AI-modell egyik legfontosabb előnye a lényegesen nagyobb kontextusablak, amely jelenleg körülbelül 100 000 token, ami messze van a ChatGPT átlagosan 4096 tokenből álló kontextusablakától.

Ez azt jelenti, hogy Claude sokkal több bemeneti és kimeneti változót tud kezelni egy beszélgetés során, mint a ChatGPT Plus-szal. Továbbá, míg a ChatGPT GPT-4 modellje három óránként 25 és 200 üzenet közötti üzenetkorláttal rendelkezik, a Claude Pro lényegesen nagyvonalúbbnak találja. Jó esély van rá, hogy soha nem fog belefutni a Claude Pro üzenetkorlátaiba, még akkor sem, ha Ön a szolgáltatás legsúlyosabb felhasználói közé tartozik.

A ChatGPT és a Claude AI összehasonlításának általános megértéséhez tekintse meg a ChatGPT és a Claude AI részletes összehasonlítását.

Claude Pro üdvözli a versenyt

Az Anthropic Claude Pro előfizetési csomagja talán nem a legértékesebb ajánlat a mesterséges intelligencia chatbot-piacán, de óriási lehetőségek rejlenek benne. Ha az Anthropic kiéli Claude AI-modelljének erősségeit, semmi sem akadályozza meg abban, hogy a ChatGPT Plus-szal a piaci részesedésért talpra álljon.

Egyelőre a Claude Pro csiszolatlan gyémánt, de megfelelő csiszolással az Anthropic igazi gyöngyszemet formálhat belőle, amely a ChatGPT Plus számára kiélheti a pénzét.