Mi az a ChatGPT Code Interpreter? [+ Usage Examples]

A közelgő befejezéssel a chatbotok napról napra növekszenek. A nyílt mesterséges intelligencia a közelmúltban a hírek élén állt a ChatGPT-4 új funkcióival.

Július 6-án az Open AI bejelentést tett a Twitteren, amely felkeltette a programozók és adattudósok figyelmét szerte a világon.

A Twitteren az OpenAI bejelentette, hogy minden ChatGPT Plus felhasználó használhatja a Code Interpretert. A mai napra (július 17-én) előrehaladva a világban megjelent a Code Interpreter béta verziója. Tehát ha egy szikla alatt élsz, és nem ismered a Code Interpreter-t, engedd meg, hogy végigvigyem.

A Code Interpreter a ChatGPT Plus összes felhasználója számára elérhető lesz a következő héten.

Lehetővé teszi a ChatGPT számára a kód futtatását, opcionálisan hozzáférve a feltöltött fájlokhoz. Megkérheti a ChatGPT-t adatok elemzésére, diagramok létrehozására, fájlok szerkesztésére, matematika elvégzésére stb.

Plusz a felhasználók a beállításokon keresztül is feliratkozhatnak. pic.twitter.com/IjH5JBqe5B

— OpenAI (@OpenAI) 2023. július 6

Mi az a ChatGPT Code Interpreter?

A Code Interpreter egy olyan eszköz, amely a ChatGPT része, és sok mindent lehetővé tesz, például adatok elemzését, képek módosítását és kódszerkesztést. Még mindig tesztelik és fejlesztik, miközben az Alfából a Béta szakaszba lép.

Ebben a cikkben az új Code Interpreter lehetőségeit és kínálatát fogjuk feltárni. Ráadásul azt is megmutatom, hogy szeretné, ha szakmájuk legjobb emberei mondanának az új termékről. Szóval maradj velem, mert ez egy nagyon érdekes cikk lesz.

  Az USB 3.0 és a töltőportok azonosítása a mellettük lévő szimbólumok alapján

Tehát mielőtt belemerülnénk az akcióba, tudnunk kell, hogyan érhetjük el a kódértelmezőt.

Hogyan lehet aktiválni a kódtolmácsot a ChatGPT-n?

Először is, az olyan funkciók használatához, mint a Code Interpreter és a Plugins, elő kell fizetnie a ChatGPT Plus szolgáltatásra. A ChatGPT Plus havi 20 dollárba kerül. Tehát most, szem előtt tartva, hogy van ChatGPT Plus-ja, aktiváljuk a Code Interpretert.

1. lépés: Jelentkezzen be Plus-fiókjába.

2. lépés: A bal alsó sarokban három pontot talál; kattintson rájuk.

3. lépés: Kattintson a Beállítások elemre.

4. lépés: Itt ki kell választania a Béta funkciókat.

5. lépés: A „Kódértelmező” engedélyezése

Hogyan lehet elérni a kódtolmácsot a ChatGPT-ben?

Miután engedélyezte a „Kódértelmező” beállítást, kövesse az alábbi lépéseket az eszközzel való munkavégzéshez.

1. lépés: Felül, középen két gomb látható: GPT-3.5 és GPT-4.

2. lépés: Kattintson a „GPT-4” elemre.

3. lépés: Ezután kattintson a „Kódértelmező” elemre.

Ha követi ezt az egyszerű lépést, már indulhat is. Tehát most, hogy aktiváltuk az eszközt. Itt az ideje, hogy hasznosítsuk. Engedje meg tehát, hogy végigvezessem a Code Interpreter lehetőségein.

Fedezze fel a ChatGPT speciális funkcióit a Code Interpreter segítségével

Ha adatfájlokkal, például képekkel és videókkal dolgozik, könnyedén kezelheti fel- és letöltéseit a kódértelmező beépülő modul segítségével. Támogatja a különböző fájlformátumokat, például a CSV-t és a JSON-t, ami rendkívül hasznos a számítógépes látási feladatokhoz.

Ami igazán jó ebben az eszközben, az az, hogy képes elemezni és tanulni az általa futtatott kód eredményeiből. Ez azt jelenti, hogy képes azonosítani és kijavítani az esetleges hibákat. A kód végrehajtásának összekapcsolása a természetes nyelv megértésével.

A ChatGPT Plus segítségével most már kihasználhatja a hatékony Code Interpreter beépülő modul előnyeit számos feladat elvégzésére. Könnyedén elemezhet adatkészleteket, grafikonokat és vizualizációkat hozhat létre, fájlokat szerkeszthet, kódot futtathat és matematikai számításokat végezhet, mindezt a ChatGPT felületről.

  Több Twitter fiók hozzáadása a Twitter weben

A ChatGPT Code Interpreter több mint 300 python csomaghoz férhet hozzá.

Íme a teljes lista – a ChatGPT által generált mindegyik rövid leírásával pic.twitter.com/tSza0EXJGj

– Gavriel Cohen (@Gavriel_Cohen) 2023. július 9

Alkalmazkodhatósága miatt a bővítmény számos célra fontos eszköz, különösen az adattudomány területén. Most, hogy tisztában van a Code Interpreter funkcióival, ideje megvizsgálni, hogyan fogja átalakítani az iparágat.

Adatelemzés

A kódértelmező megváltoztatja a játékot, amikor az adatelemzésről van szó. Az a nagyszerű benne, hogy lehetővé teszi összetett adatátalakítások, statisztikai elemzések és vizualizációk interaktív végrehajtását társalgási módon. Ez sokkal vonzóbbá és elérhetőbbé teszi a nem műszaki felhasználók számára. Szerintem ez egy nagyszerű módja annak, hogy az adatelemzést érdekesebbé és felhasználóbarátabbá tegyük.

A Code Interpreter teljesen megváltoztatta az adatelemzés megközelítését. Hihetetlen, hogyan egyszerűsíti le az olyan összetett feladatokat, mint a statisztikai elemzés, az adatátalakítások és a vizualizációk. És a legjobb az egészben, hogy mindezt egy természetes beszélgetésen keresztül teheti meg.

Olyan, mintha egy személyes adatelemző a keze ügyében lenne! (mint ahogy a ChatGPT-vel szoktál beszélni). Sőt, még a nem tech fejesek is könnyen használhatják.

A fenti információk legjobb példáját a Ethan Mollick. Az alábbi képen azt a vizualizációt mutatta be, amelyet egy olyan felhasználó készített a Code Interpreterben, aki nem ismeri a Python-t. Hát nem észbontó?

Olvassa el még: Indítsa el karrierjét adatelemzőként ezekkel a kurzusokkal és forrásokkal

SEO

Miért kellene az adattudósoknak és a programozóknak szórakozniuk? Itt az ideje, hogy a digitális marketing csapat belekóstoljon a Code Interpreterbe. A Twitter lapozása közben azt láttam, hogy a terület néhány kiváló szakembere talált néhány egészen egyedi módszert a SEO célokra való használatára.

Tehát a minap valaki megosztott valamit a Twitteren, ami igazán felkeltette az emberek figyelmét. Az emberek világszerte beszéltek róla, és mindenkit kíváncsivá tett. Gondoltam megosztok veletek pár tweetet.

Játék a ChatGPT kódértelmezőjével helyi keresőoptimalizálási adatokkal.

Cégneveket néztem Atlantában, és megtaláltam a leggyakoribb szavakat a PI ügyvédi irodák nevében.

  A Microsoft Office Picture Manager letöltése

Nem meglepő, hogy nincsenek „kreatív” nevek. Csak a partnerek nevei a cégeknél.#localseo #seo #chatgpt pic.twitter.com/UtiOaOEjrw

– Casey Meraz (@CaseyMeraz) 2023. július 10

Üdvözöljük a SEO 2.0-ban:

A Code Interpreter forradalmasítja a SEO-t azáltal, hogy elemzi a keresőmotorok algoritmusait és a felhasználói viselkedést, adatvezérelt betekintést nyújt a tartalomoptimalizáláshoz, és személyre szabott stratégiákkal javítja a webhelyek rangsorolását.

Milliók fognak keresni, ahogy az új cégek új helyezéseket érnek el

— GREG ISENBERG (@gregisenberg) 2023. május 4

Működött!

A ChatGPT Code Interpreter végigvezetett a GSC API-val való kapcsolódás lépésein.

Ezután írtunk egy programot, amely egy webhely kattintásait lekéri és megjeleníti.

A GPT-4 használatának korlátai miatt egyszerre kis darabokban kell dolgoznom. (Jó dolog, ahogy én… https://t.co/Cq2nhdT8dx pic.twitter.com/Fm1YWmXxEp

– Dr. Marie Haynes🌱 (@Marie_Haynes) 2023. július 10

Tudom, hogy sok információt osztanak meg itt. Kérlek, lélegezz egy pillanatra, mert további információk várnak rád.

Először is ezt és az elkövetkező kísérleteket a Piotr Skalski. Tehát a szövegek képekből történő kinyerésének folyamatát optikai karakterfelismerésnek (OCR) nevezik. Ráadásul Skalski szerint ez nagyon egyszerű feladat volt a kísérleteikben.

Ebben a lépésben a Code Interpreter segítségével vonta ki a szöveget a képből. Ezenkívül a szöveg kiemelése/kibontása után a ChatGPT-4-be továbbítható, hogy a szöveg strukturáltabb és rendszerezettebb legyen. Ezt a következő lépésben mutatjuk be.

Végezetül: Ha mélyre szeretne ásni ebben a koncepcióban/kísérletben, nézze meg Skalski GitHub profilját, és fedezze fel a lépések a szöveg képekből történő kinyeréséhez.

Arcfelismerés

Sklaski szerint a számítógépes látás egyik legalapvetőbb feladata az arcfelismerés. Ennek megközelítésére a Haar Cascade osztályozót választotta, amely egy jól ismert technika, amelyet az OpenCV tett elérhetővé.

Annak ellenére, hogy a Haar Cascade hatékony arcfelismerő módszer, vannak bizonyos korlátai. Gyakran pontatlan eredményeket ad, és nem olyan pontos vagy megbízható, mint a mai neurális hálózat alapú technikák.

Sklaski szerint a kódértelmező elképesztő munkát végzett ezzel a kihívással. Amikor szembesült a hamis pozitívumok problémájával, részletes felvilágosítást adott, amelyben felvázolta, mi történik, és a legjobb hipotézisét, hogy miért. Meglepő módon a kódértelmező egyetlen felszólítással meg tudott szabadulni a hamis pozitív eredményektől.

Ha többet szeretne megtudni az arcfelismerésről, nézze meg a kódtolmácsok használata arcfelismerésre.

A szerző ítélete

Ez megváltoztatja a játékot; szem előtt tartva, hogy a Code Interpreter még csak a béta fázisban van, képet kaphat arról, hogy mi várható. A cikkben említett dolgok csak a jéghegy csúcsai. A technológia fejlődésével egyre több funkció kerül hozzáadásra. Végül, a kódértelmező bővítmény egy hatékony eszköz, amely nagymértékben bővítheti a ChatGPT képességeit.

Ne aggódj; azon fogunk dolgozni, hogy a legjobb tartalmat jelenítsük meg a képernyőjén.

Ezután nézze meg, melyek azok a ChatGPT beépülő modulok [+ usage examples].