Mi az a Bard, és hogyan segíthet Önnek?

Hadd szemléltessem, hogyan használhatja a Google Bardot számos internetes dologra.

Ha az ellenzőknek szükségük volt valamire, hogy megváltoztassák véleményüket az AI-képességekkel kapcsolatban, az 2023 volt. Őszintén szólva, én is azok közé tartoztam, akik kételkedtek abban, hogy a nyilvánosan elérhető mesterséges intelligencia jót tesz-e.

Gyorsan előre néhány hónapot, amely magában foglalta az írásra, festésre és zene létrehozására alkalmas eszközök terén szerzett gyakorlati tapasztalataimat, és kapcsolódni tudok azokhoz, akik azt mondják, hogy a mesterséges intelligencia elveheti a munkájukat.

Úgy értem, nem számítottam ekkora finomításra az első generációs AI-tól. És megzavar, hogy a jövőre gondolok, ahol ezek a gépek az emberek mellett működhetnek, ha nem is teljesen helyettesítenek minket.

De nem azért vagyok itt, hogy sírjak az ijesztő lehetőségek miatt. Ehelyett bemutatom, mire képes az egyik legegyszerűbb AI-eszköz, a generatív AI chatbot, különösen a Google Bard.

Mi az a Google Bard?

Google Bard egy ingyenes szöveg-kimenet AI segédprogram.

Jelenleg ez a Pathways Language Model 2 (PaLM 2) képzése, amely egy nagy nyelvi modell (LLM), segít Bardnak megérteni és emberszerű szöveget generálni. Az ilyen AI chatbotokat gépi tanulás hajtja, és a természetes nyelvi feldolgozás (NLP) előnyeit is élvezik, hogy társalgási módon válaszoljanak.

Leegyszerűsítve, képzése és mögöttes technológiája segít Bardnak abban, hogy megértse a hozzánk hasonlókat, és hasonlóképpen reagáljon. Barddal ugyanúgy „beszélhet”, mint egy embertársával. Tekintse ezt digitális AI-asszisztensnek, amely segít a dolgok gyors elvégzésében.

Bard feladata elsősorban az, hogy információkat gyűjtsön ki a Google keresőjéből, és forrásokra hivatkozva összegezzen. Van azonban még sok minden, amit hamarosan feltárunk.

💡 Tudtad, hogy vannak dolgok, amiben a Google Bard jobb, mint a ChatGPT?

Hogyan kell használni a Google Bardot?

A használat megkezdéséhez szüksége lesz egy Google-fiókra. Ha nincs ilyened, regisztrálj rá, és utána látogass el bard.google.com/.

Az üdvözlőképernyő a képességeiről szól.

⚠️ Fontos, hogy ez arra figyelmeztet, hogy ne írjon be semmi személyeset, például fiókjelszavakat a prompt mezőbe, mivel a hozzánk hasonló valódi emberek ellenőrizhetik a bevitt adatokat.

A prompt mező alul található, amely hangbevitelt is fogadhat.

Emellett a válaszmező jobb felső sarkában található Vázlat újragenerálása gombra kattintva választhat hasonló kimeneteket, amely a válasz három különböző változatát adja meg.

Mellettük van a hangszóró ikonja a kimenetek hallgatásához.

Végül pedig minden válasz alján található panelen lehet visszajelzést adni, ellenőrizni annak pontosságát, másolni, megosztani és exportálni, valamint módosítani.

Támogatja a válaszok meghosszabbítását addig a pontig, amíg az nem kevesebb, mint egy önálló blogbejegyzés. Háromszor egymás után Hosszabb kimenetet választottam promptnak, és körülbelül 700+ szót nettó össze, a szöveget pedig szépen kiegészítették képekkel. Ez tényleg szép érintés volt!

Tehát ez volt néhány jellemzője; most nézzük meg az AI varázslat működését.

Hogyan lehet felkérni Bardot?

Íme néhány példa, amelyek segítik az utat!

How to plan for a trip to antarctica?

Legyen a lehető legpontosabb, és ne felejtse el ellenőrizni a válaszait! Ami az utazásokat illeti, a mesterséges intelligencia utazástervezői minden bizonnyal maradnak, és a többi keresési képességgel együtt.

#2. Összegzés

Summarize:"content" or link

Ide illesztheti be az összefoglaló elkészítéséhez szükséges tartalmat.

Alternatív megoldásként linkelheti a webforrást, és hagyja elolvasni, hogy összefoglalót készítsen.

#3. Írás

Megpróbálhatja ezt e-mailek, esszék, levelek stb. írásához, és ismételten kérheti a részletek módosítását.

Help me write an email to my clients about my upcoming 15-day vacation, informing them I won't be available to take their calls, emails, etc. during this period.

#4. Költészet

Write a short poem describing a possible AI apocalypse.

#5. Történetmesélés

Legyen szó angolóráról, vagy egy történetet készít a bandája számára a digitális marketinghez, ha írói akadályokba ütközik – próbálja ki a Bardot a méretért.

Can you think of a funny ending to the famous Hollywood movie, the Matrix, where a mouse cuts the power cable of the main computer and all the machines go dark and helpless? This gives time for the Neo to do the same to the main computer and destroy the emergency backup, leading to the ultimate human victory.

#6. Elemi matematika

Igen, rúgj egy összeget, és kapd meg a választ! Valójában sok mesterséges intelligencia-alapú matematikai platform is elérhető minden évfolyamon tanuló diákok számára. De sokkal egyszerűbb megkérdezni Bardot, nem? 😉

Solve: 3x^2 + 2x - 5 = 0

Tehát sok mindent megtehet a Google Barddal. Ha azonban átfogóbb megközelítést szeretne, próbáljon meg két mesterségesintelligencia-eszközt együtt használni, bár az AI esetében két fej nem feltétlenül jobb, mint egy. Íme egy gyors összehasonlítás a Google Bard és a ChatGPT között az azonnali kimenet alapján.

AI erő egy csipet sóval!

Ez csak egy pillantás volt arra, hogy Bard mire képes. Legyen kreatív, és bármit és mindent kipróbálhat; csak ne feledje, hogy ne adjon meg érzékeny részleteket, és legyen óvatos az AI-hallucináció lehetőségeivel.

De tudnunk kell, hogy nincsenek saját adatai. Ehelyett ez egyszerűen összesít néhány Google keresési eredményt anélkül, hogy figyelembe venné azok pontosságát. Végül a felhasználóra hárul a kimenet ellenőrzése, mivel az erősen pontatlan lehet.

És csak hogy tudd, Bard nincs egyedül. Ha érdekli, hadd mutassam meg a legerősebb versenytársát, a ChatGPT-t, ezért kezdődött minden.

Következő lépésként megtudhatja, hogyan képes a ChatGPT és a Bard képessé tenni a szülőket gyermekeik tanítására.