Mi a teendő, ha a Joy-Con nem csatlakozik a Nintendo Switchhez

A Nintendo Switch Joy-Con vezérlők a valaha készült legsokoldalúbb kontrollerek egyike. Ez azonban nem jelenti azt, hogy soha nem fog problémákat tapasztalni a Joy-Connal. Éppen ellenkezőleg, jó néhány gyakori probléma adódhat a Joy-Con-nal, mint Nintendo Switch tulajdonossal.

Az egyik legbosszantóbb probléma, amit a Joy-Connál tapasztalhatsz, az az, hogy a kontrollerek nem csatlakoznak a Nintendo Switchhez, ami megakadályozza a kooperatív játéktól az általános játékig. Szerencsére a probléma viszonylag javítható mindaddig, amíg elhárítja a Switch és a Joy-Con hibaelhárítását, de hogyan kell ezt megtenni? Lássuk.

Győződjön meg arról, hogy Nintendo Switch konzolja nem hibás

Függetlenül attól, hogy a Joy-Con nem tud vezeték nélkül vagy dokkolt állapotban csatlakozni a Switch-hez, az első dolog, amit megtehet a probléma megoldásához, az az, hogy ellenőrizze, hogy a Nintendo Switch konzol hibás-e, és elhárítsa a hibát.

  9 ok, amiért minden játékosnak érdemes a Steamet használnia

Általánosságban elmondható, hogy többféle módon is elháríthatja a hardvereket, például a Nintendo Switchet. De arra a problémára, hogy a Joy-Con nem csatlakozik a Switch-hez, van néhány hibaelhárítási módszer, amelyek segíthetnek a hiba elhárításában vagy annak meghatározásában, hogy a Switch hibás-e. Ezek a hibaelhárítási módszerek a következők:

  • Ha a konzol már naprakész, előfordulhat, hogy alaphelyzetbe kell állítania a Nintendo Switchet egy soft reset segítségével, hogy biztosítsa a frissítés hatásait.

Mellékesen megjegyzendő, hogy ha nem tud navigálni a Nintendo Switchen, mert a Joy-Con nem csatlakozik, használja a kapcsolót Kézi módban, és használja az érintőképernyőt a konzol hibaelhárításához szükséges beállítások eléréséhez.

Ha megpróbálja ezeket a hibaelhárítási módszereket a Switch esetében, de a Joy-Con továbbra sem tud csatlakozni, nincs minden veszve. Legalábbis valószínű, hogy nem a konzolja a hibás, és továbbléphet a Joy-Con hibaelhárításához.

A Nintendo Switch Joy-Con hibaelhárítása

A Joy-Con hibaelhárításával a Switch után az összes bázist lefedi. Így biztos lehet benne, hogy ellenőrizte a problémát okozó összes elemet, miközben esetleg feltárja a probléma okát.

A Joy-Con vezérlő csatlakozási problémáinak elhárításához dokkolt vagy vezeték nélküli kapcsolat esetén is van néhány lehetséges javítás:

  • Próbálja meg dokkolni a Nintendo Switch Joy-Con készüléket a Nintendo Switch-hez, hogy ellenőrizze, automatikusan csatlakoznak-e. Ha nem, akkor először próbáljon ki egy másik Nintendo Switch Joy-Cont, majd azt, amelyik nem csatlakozik.
  • Ha a kontrollerek továbbra sem csatlakoznak, megpróbálhatja elérni a Markolat/Rendelés módosítása opciót a Nintendo Switch Vezérlők beállítása alatt. Innentől kezdve megnyomhatja az L és az R billentyűt a Joy-Conon, hogy megpróbálja rákényszeríteni őket, hogy csatlakozzanak a konzolhoz.
  Az AirPods iPhone csatlakoztatása

Kép jóváírása: Nintendo

Ha úgy találja, hogy más Joy-Con tud csatlakozni az Ön Switch-éhez, de a tiéd nem, akkor valószínűleg a Nintendo Switch Joy-Con a hibás. Ha azonban a Switch nem tud olvasni egyetlen Joy-Con-t sem, akkor valószínűleg maga a Switch az oka. Szerencsére még akkor is van lehetősége a megoldásra, ha a problémája megoldatlan.

Mi a teendő, ha a Joy-Con továbbra sem csatlakozik

Ha a Nintendo Switch Joy-Cons továbbra sem csatlakozik akár vezeték nélkül, akár a Switchhez dokkolva, akkor a konzol vagy a Nintendo Switch konzol működési hibája okozza a problémát.

A megkísérelt hibaelhárítási módszerek eredményétől függően meg kell tudnia állapítani, hogy a Nintendo Switch konzol vagy a Joy-Con a hibás.

  A Phasmophobia az Xbox One-on?

Szerencsére, mivel néhány Joy-Con-probléma viszonylag gyakori, a Nintendo gyakran kis vagy költségmentesen megjavítja a Joy-Con-t. Ennek ellenére a Joy-Con-ra 12 hónapos garancia is vonatkozik. Tehát még ha fizetnie is kellene, ha már több mint 12 hónapja nincs meg a Joy-Con, ingyenes javítást kaphat.

Ezért a Joy-Con csatlakozási problémáinak kijavítása során a legjobb lépés az lenne, ha a Nintendo Switch konzol vagy a Joy-Con javítását foglalná le a következőn keresztül. a hivatalos Nintendo támogatási oldal.

Garantálja a Nintendo Switch konzol és a Joy-Con működőképességét

Míg a Nintendo Switch és a Joy-Con hibaelhárítása gyakran kijavítja a hardverrel és a tartozékokkal kapcsolatos gyakori problémákat, ez nem garantálja, hogy nem lesz nagyobb hiba. A Nintendo által kínált robusztus javítórendszernek azonban még ekkor is képesnek kell lennie a probléma megoldására.

Azonban sok mindent megtehet a Switch karbantartása érdekében, és csökkentheti annak esélyét, hogy valaha is meg kell javítania vagy megjavítania konzolját. Így garantált a hardver és a tartozékok, mielőtt valaha is el kellene végeznie a Nintendo Switch gyakori problémáit.