Mi a Google Meet időkorlátja egy értekezletre

A videokonferencia-eszközök nem azonosak a videohívási eszközökkel. A konferenciaeszközöket úgy tervezték, hogy megfeleljenek. több felhasználó egyetlen megbeszélésen, és sokkal összetettebb, mint egy csoportos video- vagy audiohívás. Mint ilyen, bár számos ingyenes videokonferencia-eszközt talál, ezek mindegyike korlátozza az ingyenes felhasználókat.

Google Meet időkorlát

Google Meet időkorlát

A Google Meet használata ingyenes, az ingyenes felhasználókat azonban korlátozza a megbeszélés hossza.

Egy ingyenes Google Meet-felhasználó 60 perces vagy rövidebb megbeszélést tarthat, azaz az értekezlet vagy a hívás egy óráig tarthat. Egy óra múlva automatikusan véget ér, és új megbeszélést kell kezdenie.
Ez a 3 vagy több résztvevős találkozókra vonatkozik.
Ha Ön az elmúlt évben hosszabb, azaz 60 percnél hosszabb hívást kezdeményezett, annak az az oka, hogy a Google ideiglenesen felemelte az ingyenes felhasználók egyórás korlátját.
A limit június 28-án lép újra életbe. 2024 kivéve, ha a Google úgy dönt, hogy ismét meghosszabbítja.
A Google Meet ingyenes felhasználói számára az egy-egy hívás akár 24 óráig is tarthat.

Google Meet: Hosszabb hívásokat kezdeményezhet

A Google Meet a hosszabb hívásokat hirdeti. 24 órán keresztül kezdeményezhet hívásokat, de ehhez az időkorláthoz az értekezlet házigazdájának fizetett fiókra van szüksége.

Két különböző fizetős fiókot vásárolhat meg;

Google Workspace Essentials: 8 USD/felhasználó/ havonta
Google Workspace Enterprise: Az árakért forduljon a Google-hoz

A fizetős Google Meet-csomagok emellett 100-ról 150-re (Workplace Essentials) 250-re (Workspace Enterprise) növelik az egy hívásban részt vevő résztvevők számát.

A fizetős Google Meet-felhasználók egyéb funkciókat is kapnak, például több tárhelyet a Google Drive-ban (felhasználónként 10-100 GB). A Workplace Enterprise-felhasználók számára elérhető az élő közvetítés is, ami azt jelenti, hogy a közösségi média használata helyett a Google Meeten keresztül is közvetíthet élő adást.

Egyéb videokonferencia eszközök

Ha kíváncsi arra, hogy a Google Meet hogyan áll szemben a többi ingyenes videokonferencia-eszközzel, vagy olyan eszközökkel, amelyek ingyenes lehetőséget biztosítanak a fizetős felhasználói mellett, akkor mi megtaláljuk.

Google Meet kontra Zoom: A Google Meet ingyenes felhasználói 60 perces, míg a Zoom ingyenes felhasználói 40 perces megbeszéléseket folytathatnak.

Google Meet kontra Microsoft Teams: Mind az ingyenes Google Meet, mind a Microsoft Teams ingyenes 60 perces időkorláttal rendelkezik az ingyenes felhasználók számára, azonban a Microsoft Teams beállítása sokkal nehezebb.

Következtetés

A Google Meet időkorlátja július bizonyos esetekben elégtelennek tűnik, például ha egy osztályt tartasz, de ez messze a legkevésbé korlátozó az ingyenes eszközöket illetően. Még a Zoom fizetős előfizetéseivel összehasonlítva is a Google Meet a legjobb.