Mentse, jegyezze fel és ossza meg webes kivonatokat Androidon a Nimbus Clipper segítségével

Mindig az Evernote Web Clippert használtam a webböngészés során talált tartalom töredékeinek mentésére. Ha hasonló megoldásokat keres, ott van a Chrome-hoz készült Nimbus Web Clipper, amely nagyjából ugyanúgy működik. Mióta utoljára foglalkoztunk vele, a Nimbus Clipper sokat fejlődött, és most egy Android-alkalmazást is kínál az azonos néven. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan rögzítsenek weboldalrészleteket, képernyőképeket készítsenek, megjegyzéseket fűzzenek hozzájuk egy hatékony beépített szerkesztővel, és mindezt útközben szinkronizálják Nimbus-fiókjával.

A Nimbus Clipper tisztességes és könnyen használható felülettel rendelkezik. Amikor először ugrik be, a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be Nimbus-fiókjába. A bejelentkezéssel szinkronizálhatja kivonatait a felhővel, de ha csak offline szeretné menteni a tartalmat, kihagyhatja. A kezdőképernyőn három gomb található: Fotó készítése, Galériából és Web Clipper.

Ha el szeretné kezdeni a tartalom mentését egy weboldalról, akkor el kell navigálnia a „Web Clipper” részhez, ahol a Nimbus integrált böngészőjén keresztül böngészhet a webhelyeken. Ha talál valami hasznosat, sokféleképpen elmentheti. Az alján található három gomb lehetővé teszi a teljes weboldal elmentését, csak a benne lévő cikket vagy a látható terület képernyőképét. Ezen kívül az oldal egy részét is kivághatja – például egy képet vagy szövegbekezdést –, ha megérinti és lenyomva tartja.

A tartalom kivágása mellett a Nimbus megfelelő képannotációs segédprogramot kínál formákkal, szöveggel és szabadkézi rajzolással. A Web Clipperrel mentett tartalom mellett a jegyzetkészítő eszköz lehetővé teszi új fényképek rögzítését vagy meglévő képek betöltését a galériából. Az összes kommentár menet közben áthelyezhető és átméretezhető. Ha végzett, szükség szerint levághatja az eredményt, majd szinkronizálhatja a Nimbus felhővel, vagy mentheti offline módban.

A feltöltés után az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a vágólapra másolja az URL-címét, és megossza más alkalmazásokon keresztül.

A Nimbus Clipper újdonság lehet a Play Áruházban, de a könyveimben már most az egyik legjobb módja a webes kivonatok gyors rögzítésének és megjegyzéseinek Androidon. Az alábbi linken keresztül ingyenesen letöltheti készülékére.

Telepítse a Nimbus Clippert a Play Áruházból