Mennyibe kerül egy Tesla Cybertruck, és mikor van a megjelenési dátum?

Kulcs elvitelek

  • A Tesla Cybertruck bemutatkozása nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték, egy bemutató során megrepedt az üveg, de csak fokozta a futurisztikus elektromos hangszedő körüli felhajtást.
  • A Cybertruck kivételes teljesítménnyel kecsegtet, és az állkapocs figurái felvehetik a versenyt a nagy teljesítményű EV-modellekkel. Lenyűgöző hasznos teherrel és vontatási kapacitással, valamint olyan egyedi jellemzőkkel is büszkélkedhet, mint az egyedi építésű ATV.
  • Míg a Rivian R1T már megjelent a piacon, és hasonló képességeket kínál, a Cybertruck nagyobb ágymérete és a hátsó kerekek kormányzása előnyt jelent. A Tesla várhatóan beváltja azt az ígéretét, hogy felülmúlja riválisait az elektromos kisteherautók szegmensében.

A Tesla Cybertruck a valaha volt egyik leginkább felkapott termék. Elon Musk évek óta felkeltette az emberek érdeklődését ez a futurisztikus elektromos pickup, különösen a „páncélüveg” fiaskó után. A probléma az, hogy a Cybertruckot 2019 novemberében jelentették be, és még mindig hiányzik az elektromos kisteherautók szegmenséből.

Ennek hiányában a Rivian és a Ford megvolt a piac. Ez felveti a kérdést: mikor kerül piacra a Cybertruck, mennyibe fog kerülni, és milyen lesz az egyre több tehetséges riválishoz képest?

A Cybertruck bemutatkozása nem a tervek szerint ment

A Tesla Cybertruck elkápráztatta a világot, amikor Elon Musk bemutatta, még akkor is, ha a bemutatkozás nem egészen a tervek szerint ment. A Cybertrucknak ​​a valaha kigondolt leglenyűgözőbb kisteherautónak kellett volna lennie; még páncélozott ablakokkal is rendelkezett, amelyek áthatolhatatlanok lennének a közvetlenül rájuk indított fémtárgyakra.

A Cybertruck bemutatásának napján azonban komoly hiba történt a színpadon. Az üveg megrepedt a demonstráció során, aminek azt kellett volna mutatnia, hogy milyen kemény, és Elon készen állt arra, hogy sok embert kirúgjon. A fiaskó azonban csak felerősítette a Cybertruck körüli hírverést. A mémek elkezdtek esni, és a sajtó megőrült. Az egyetlen dolog, amiről másnap beszélt, az a Cybertruck páncélüvege volt.

  Hogyan tesztelhető a FREAK Attack (CVE-2015-0204) és a javítás?

De maga a teherautó is rengeteg figyelmet kapott, és megérdemelten, mert sok olyan specifikáció, amelyről Elon Musk a színpadon áradozott, rendkívül lenyűgöző volt. A Cybertruck semmihez sem hasonlított, amit valaha láttunk. A forma egyenesen egy sci-fi filmből származik, a leleplezés során ígért teljesítményszámok pedig elképesztőek.

A Tesla Cybertruck fenomenális teljesítményt ígér

Kép jóváírása: Tesla

TeslaA Cybertruck leírása tökéletesen megragadja az elektromos kisteherautó lényegét:

Jobb hasznosság, mint egy teherautó, nagyobb teljesítménnyel, mint egy sportautó

A Cybertruck specifikációi, amelyeket a Tesla a teherautó bemutatásakor ígért, ismeretlenek voltak, és teljesítményük a nagy teljesítményű elektromos modellekhez hasonlítható. A Cybertruck megígérte, hogy olyan pofátlan figurákat szállít, amelyek a Ferrarikkal és a Lamborghinikkel vetekedhetnek, miközben hatalmas terheket vontatnak, és lenyűgöző teherbírást biztosítanak.

A Cybertruck még egy egyedi építésű ATV-t (az úgynevezett Cyberquadot is) tartalmazott, amelyet közvetlenül az elektromos kisteherautó ágyáról lehetett tölteni. A Tesla 3500 font hasznos teherbírást és 14 000+ font vontatási kapacitást ígér. Ezek a számok minden járműnél hihetetlenek, de igazán figyelemre méltóak, ha figyelembe vesszük, hogy a Cybertrucknak ​​is 2,9 másodperc alatt kell felgyorsulnia 60 mph-ra.

Jobb lesz a Tesla Cybertruck, mint a Rivian R1T?

Kép jóváírása: Rivian

A Rivian R1T egy olyan teherautó, amely sokat nyújt abból, amit a Cybertruck ígért, és máris eladó. Az R1T ellopta a Cybertruck mennydörgésének egy részét, de a Cybertruck körüli hype még mindig erős. Elon Musk szerint a Cybertruck nem olyan, mint bármely más jármű, és ez nem csak a Tesla marketingje. A Cybertruckot nehéz összehasonlítani semmivel, még az R1T-vel is, mert egyedi.

A Rivian 11 000 font vontatására konfigurálható. 3 másodperc alatt 60 mph-ra is fel tud gyorsulni. Mindkét figura ugyanolyan félelmet kelt, mint a Cybertruck specifikációi. Cybertruckjával a Tesla a világ legőrültebb statisztikáit ígérte elképesztő hasznossággal keverve, de a Rivian volt az első, aki mindezt teherautóban szállította.

Amikor a Cybertruck piacra kerül, be kell bizonyítania, hogy képes felülmúlni a sokoldalú Rivian teherautót. Ez egy olyan kihívás, amelyet a Teslának valószínűleg nem lesz gondja, különös tekintettel arra, hogy a Tesla a Model X és a Model S kockás változataival felhalmozott teljesítménybeli elektromos szakértelmét figyelembe vesszük.

  Két AirPod készlet párosítása ugyanazzal az iPhone készülékkel

A Cybertruck már az R1T-t üti, ami az ágyhosszt illeti. A Rivian 4,5 méter hosszú ágya csekély a Tesla ágyához képest, amely várhatóan több mint 6 méter hosszú lesz. Az ágyméret nagyon fontos a kisteherautók világában, és a Cybertrucknak ​​megvan az előnye. A Tesla teherautó hátsókerék-kormányzást is kínál majd, amivel az R1T nem szerelhető fel.

Az egyik hely, ahol az R1T-nek a Cybertruck beütése lesz, az az elülső csomagtartó, mert ebből ítélve a kiszivárgott videó a Cybertruck tréfája közül nem éppen barlangszerű. Egy másik érdekes Cybertruck apróság (ha hiszel Elon Musknak), hogy a Cybertruck elég vízálló ahhoz, hogy csónakként szolgáljon rövid időre. Ezt azonban nem javasoljuk kipróbálni Cybertruckjával.

A Tesla megemlítette, hogy négymotoros beállítást kínál majd a Cybertruckon a hárommotoros konfiguráció helyett, amelyet a cég korábban bejelentett, hogy a csúcsverzióba helyezi majd be. Ez valószínűleg közvetlen válasz a Rivian R1T-re és a négymotoros AWD-re. A Cybertruck 4680-as akkumulátorcellái 10%-kal energiasűrűbbek, mint a jelenleg gyártottak, ami azt mutatja, hogy a Tesla valóban komolyan veszi a Cybertruck fejlesztésének minden részét.

Mikor kerül forgalomba a Cybertruck?

A Tesla termékmegjelenési ütemezése gyakran változik, így nehéz lehet megjósolni, mikor jelenik meg egy új modell, de úgy tűnik, ezúttal a Cybertruck valóban a sarkon van.

Elon Musk megjegyezte, hogy a Cybertruck-szállítások várhatóan 2023 harmadik negyedévének végén indulnak el egy különleges szállítási eseményen, ami azt jelenti, hogy bizonyos személyek (valószínűleg a Tesla bennfentesei) 2023 vége előtt hozzájuthatnak egy Cybertruckhoz.

Ezen a különleges szállítási eseményen a Tesla várhatóan kiadja a Cybertruck teljes specifikációját is. Elon Musk elmondta, hogy a Tesla Gigafactory Texas már megépítette első gyártási jelöltjét, a Cybertruckot, utalva arra, hogy a Tesla október elején megkezdheti a gyártást.

Elon Musk a Twitteren közzétett egy fotót, amelyen az egyik ilyen gyártási jelölt Cybertrucks volánja mögött ül, és nagyon jól néz ki. A Gigafactory Austinból a Tesla fremonti üzemébe több Cybertruckot szállító teherautókat is észleltek, és ezek mindegyike gyártásra kész modellnek tűnik, ami arra utal, hogy a teherautó mennyire közel van a gyártáshoz jelenleg.

  Mennyi ideig tart a MoneyGram a pénzt

Mennyibe fog kerülni a Tesla Cybertruck?

Kép jóváírása: Tesla

A Cybertruck eredetileg három árkategóriában került volna forgalomba. Az egymotoros változat 39 900 dollárba kerülne. A futurisztikus elektromos kisteherautó kétmotoros változatának ára 49 900 dollár volt. A legdrágább Cybertruck (a hárommotoros változat) 69 900 dollárba került volna.

Elon Musk kezdetben megfizethető elektromos pickupként mutatta be a teherautót a tömegek számára. Ez mindig egy kicsit túlkapottnak tűnt, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Cybertruck rozsdamentes acélból készült, és páncélozott üveggel volt ellátva. Nem csak ez, hanem egyedi stílusa és hatalmas terepkerekei is vannak. A légrugózás is alapfelszereltség volt, még az egymotoros változatnál is.

A Cybertruck ilyen áron abszolút lopás lenne, még akkor is, ha a hárommotoros változatot felváltó négymotoros változat lényegesen drágább. A Cybertruck még magasabb áron is lenyűgöző, ha összehasonlítja teljesítményét a jelenleg kapható hagyományos pickup teherautókkal.

Elon Musk a részvényesek 2022-es éves közgyűlésén beszédében kijelentette, hogy a Cybertruck ára emelkedni fog, ahogy a specifikációk is:

A Cybertruck árait 2019-ben hozták nyilvánosságra, és a foglalás 99 dollár volt. Azóta sok minden változott, így a specifikációk és az árak eltérőek lesznek. Utálok egy kis rossz hírt közölni, de úgy gondolom, hogy nincs mód arra, hogy előre lássuk a tapasztalt inflációt és a különféle problémákat.

Reálisan nézve a Cybertruck 39 900 dolláros verziója nem tűnik valószínűnek, és az árak minden bizonnyal emelkedni fognak a teljes Cybertruck-kínálatban.

A Cybertruck végre a megjelenéshez közeledik

A Cybertruck az egyik legjobban várt termék valaha. Remélhetőleg a Tesla piacra tudja vinni ezt a szokatlan, de nagy teljesítményű járművet, és egy újabb okot ad a sok közül, amiért az emberek beleszeretnek a Teslába. Még ha el is telne egy darabig a Cybertruck piacra kerülése, ha a Tesla kiaknázza a járműben rejlő fantasztikus lehetőségeket, az emberek határozottan imádni fogják, még akkor is, ha többet kell fizetniük, mint amire számítottak.