Mennyibe kerül a Netflix Japánban?

A Netflix a közelmúltban került a hírek közé, miután bejelentette, hogy megemelte japán ügyfelei költségeit, a hír hatására a részvények akár 3,7%-ot is emelkedtek. 2021 februárjában az alap- és a standard szintek árai körülbelül 13%-kal emelkedtek, bár a prémium díjak változatlanok maradtak. Így mennyibe kerül a Netflix Japánban? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Legutóbbi áremelkedések

2021 februárjától Japánban a nézőknek 990 jenbe kerül (a pénznemben jen), hogy hozzáférjenek az alapvető Netflix szolgáltatáshoz, ami 110 ¥ emelkedést jelent. A szabványos szint, amely a legnépszerűbb opció, most 1320 ¥ 1490 helyett. A prémium csomag ára továbbra is 1980 ¥.

Ázsia mára a cég második leggyorsabban növekvő régiója, és az elmúlt években jelentősen nőtt a japán és dél-koreai nézettség. A Netflix emellett több pénzt költ az anime-alapú tartalomra, amely rendkívül népszerű a japán nézők körében. A Netflix részben felhasználta a közelmúltbeli áremeléseket az eredeti tartalom költségeinek fedezésére.

  Hogyan rögzítsük a böngészőt az iPhone-on

Az eredeti tartalom finanszírozása

A Netflix közleményt adott ki az árváltozásokról, mondván: „Frissítjük árainkat, hogy továbbra is többféle tévéműsort és filmet kínálhassunk – az olyan helyi műsorok mellett, mint az „Alice a határvidéken” és a folyamatosan növekvő műsorunk. anime felállás”. A részvény árfolyama 559,48 fontra emelkedett a hír hatására. A Netflix részben felhasználta a közelmúltbeli áremeléseket az eredeti tartalom költségeinek fedezésére.

További bővítés

A Netflix 2020-ban 37 millió új előfizetőt vonzott, és ezek több mint 80%-a Észak-Amerikán kívülről érkezett. Ez nagyobb szám volt, mint ahány előfizetője a rivális Hulunak volt összesen az év végére. Még mindig ennek van a legtöbb előfizetője a videó streaming szolgáltatások közül, világszerte legalább 50 millióval többen használják a Netflixet, mint az Amazon Prime-ot. Az Egyesült Államokban körülbelül 73 millió felnőtt rendelkezik Netflix-előfizetéssel, bár a becslések szerint a felhasználók körülbelül 41%-a fizetés nélkül éri el a szolgáltatást. Ez nagyrészt a jelszavak és fiókok megosztásának köszönhető.

  Hogyan működnek iPhone-ján az új COVID-19-kitettségi értesítések

Mikor indult először a Netflix?

Sokan azt feltételezik, hogy a céget valamikor az elmúlt 15 év során alapították. Azonban először 1997-ben alapították, és az oldalt egy évvel később indították el. A Netflix valójában egy DVD-by-mail szolgáltatásként indult, de a big data és az analitika segítségével 2000-ben végül médiaajánlásokat nyújtottak felhasználóiknak. 2004-re már 4 millió előfizetője volt, és 2007-ben kezdte el az online videostreaming szolgáltatást.

A Netflix evolúciója

A Netflix 2008-ban kezdett elérhetővé válni a webböngészőkön kívül, lehetővé téve a felhasználók számára a videostreaming elérését set-top boxokon, Xboxokon, Blu-Ray lejátszókon és egyebeken. Először 2010-ben vált elérhetővé az Egyesült Államokon kívül, amikor Kanadában bemutatták. Európát 2012-ben érte el, 2015-ben pedig Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánban mutatták be.

  Hogyan kaphat értesítést csak az Ön számára fontos e-mailekről a Microsoft Outlookban

A cég jól ismertté vált eredeti tartalmairól, korai házon belüli produkcióival, mint az Orange Is The New Black és a House of Cards. Számos eredeti bemutatója magas rangú díjat kapott, köztük az első Oscar-díjat 2017-ben.

Netflix és geoblokkolás

Miután általánossá vált, hogy az emberek hozzáférjenek a világ különböző régióiban a nézők számára feltöltött Netflix-tartalomhoz, a Netflix elkezdte korlátozni a VPN-használatot. Ha a Netflix most észleli, hogy VPN-t használnak, továbbra is csak az adott területen legálisan elérhető tartalmat jeleníti meg. Azonban állítólag nem minden VPN-t érintett ez.

A Netflix az elmúlt években még népszerűbbé vált, és egyre több helyre jut el a világon. Versenytársai kevesebb jelét mutatják annak, hogy elhomályosítják ezt az óriási médiavállalatot – minden erőfeszítésük ellenére!