Melyiket válasszam 2023-ban

A technológia megkönnyítette a nem fejlesztők és tervezők számára, hogy egyetlen kódsor megírása nélkül hozzanak létre és indítsanak el webhelyeket.

A Wix és a GoDaddy a kód nélküli webhelykészítés legnagyobb nevei közé tartoznak. A két platform mesterséges intelligencia-tervező varázslókkal és sablonokkal rendelkezik, amelyeket testreszabhat professzionális webhelyek indításához.

Annak ellenére, hogy mind a Wix, mind a GoDaddy szinte hasonló megoldásokat kínál, vannak különbségek is. Ez a Wix vs. GoDaddy összehasonlítás feltárja a hasonlóságokat és különbségeket ezen webkészítők között, hogy megalapozott döntést hozhasson.

Bevezetés a Wix-be

A Wix egy olyan platform, amely lehetővé teszi a nem kódolók számára webhelyek létrehozását. Ez a többfunkciós szoftver fogd és vidd funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével különböző funkciókat indíthat el és testreszabhat webhelye számára.

Felhasználóként használhatja a platformon lévő kész sablonokat, vagy létrehozhat egyedi sablonokat. A Wix olyan beépített funkciókkal is rendelkezik, mint a kapcsolatfelvételi űrlapok, egy blog és egy online áruház, amelyeket igényei szerint használhat.

Kövesse ezeket a lépéseket az első Wix-webhely beállításához;

 • Válassza ki, hogy a webhelyet saját maga vagy mások számára hozza létre

 • Válassza ki a létrehozni kívánt webhely típusát (a „Blog” lehetőséget választottam demonstrációs céllal)

 • Válasszon nevet a vállalkozásának

 • Említse meg webhelye céljait

 • Válasszon bővítményeket a webhelyéhez

Most már készen áll a webhely testreszabására. A Wix ingyenes és fizetős csomagokkal rendelkezik. Az ingyenes csomag egy Wix kiterjesztésű domaint ad. Frissíthet fizetős csomagra, hogy teljes mértékben birtokolja a domain nevet, és professzionális webhelyet hozzon létre.

A Wix azt állítja, hogy világszerte több mint 200 millió felhasználót szolgál ki. Ez néhány ok, amiért sokan szeretik ezt a platformot;

 • Könnyedén navigálhat ezen a platformon a fogd és vidd szerkesztési funkciójával.
 • Több mint 900 sablon közül választhat.
 • Könnyedén testreszabhatja a sablonokat ezen a platformon az Ön igényei szerint.
 • Különféle tartalomblokkok és változatok, amelyeket kiválaszthat és személyre szabhat.
 • Egy SEO eszközkészlet jelenléte, amellyel optimalizálhatja webhelyét a keresőmotorok számára.
 • Harmadik féltől származó alkalmazások piacterének jelenléte webhelye funkcionalitásának javítása érdekében.

GoDaddy Website Builder: Bevezetés

A GoDaddy leginkább a domain regisztrációs és webtárhely-területeken ismert. A platformon azonban megtalálható a GoDaddy Website Builder is, amellyel ingyenesen hozhat létre és indíthat el mobilbarát webhelyeket.

  Hogyan használhatja iPadjét másodlagos Mac-kijelzőként oldalkocsi nélkül

Ideális esetben a GoDaddy Website Builder a következőképpen működik;

Válassza ki a rést: Ez lehet e-kereskedelmi platform, szalon, személyes blog vagy bármi, ami megfelel az Ön igényeinek.

Válassza ki a márka nevét: Miután megadta a márkanevét, számos további lépést kell megtennie, mielőtt kiválaszthat egy sablont.

Adjon meg több információt vállalkozásáról: A webhely készítőjének tudnia kell, hogy Ön most kezdi-e, vagy már bejáratott.

Webhely létrehozása: A varázsló két lehetőséget kínál: elindít egy „csomagoló” oldalt, vagy létrehoz egy teljesen működőképes webhelyet.

A weboldal közzététele: Ez az utolsó lépés. Azonban bármikor visszatérhet, és személyre szabhatja a webhelyet.

Ezek a GoDaddy Website Builder használatának előnyei;

 • Sokféle sablon közül lehet választani.
 • Biztos lehetsz a biztonságban, mivel a GoDaddy biztonságos tárhelyet használ, hogy megvédje Önt a hackerektől.
 • Könnyű használni ezt a webhelykészítőt, függetlenül attól, hogy Ön fejlesztő vagy kezdő.
 • Ez a weboldal mobilbarát weboldalakat hoz létre.
 • A GoDaddyben megbíznak a megbízhatósága miatt, és Ön 99%-os üzemidőt garantál.

Wix vs. GoDaddy: Gyors összehasonlítás

FeatureWixGoDaddy Kódolási ismeretekre van szükség Nincs Webhely-készítő típusaHúzás és vidd Húzás és vidd TestreszabásNagyon testreszabhatóTestreszabhatóIngyenes próba 14 nap7 nap Kereskedelmi támogatás Igen Igen Tárhely A tervtől függően Változó a tervSEO eszközöktől függően Igen Igen Templomok3rd party alkalmazások 8 Overyes Templates 0De0Design

GoDaddy vs. Wix: Szolgáltatások összehasonlítása

A Wix és a GoDaddy több szempontból is különbözik egymástól. Az alábbiakban felsorolunk néhány kulcsfontosságú területet, amelyek minden eszközt egyedivé tesznek.

#1. A webhelyek tervezésének művészete

A GoDaddy és a Wix is ​​mesterséges tervezési intelligencia (ADI) eszközöket használ a létrehozni kívánt webhely jellegének meghatározására. A felület számos kérdést tesz fel a webhelyével, az indítani kívánt vállalkozással és a megcélzott ügyfelekkel kapcsolatban, hogy meghatározza igényeit.

Azonban nem kell teljes mértékben a mesterséges intelligenciára támaszkodnia egy webhely megtervezéséhez. A Wix és a GoDaddy Website Builder egyaránt lehetővé teszi a sablon kiválasztását és testreszabását.

Hajrá apa

A GoDaddy különféle tervezősablonokkal rendelkezik, amelyek szinte minden típusú vállalkozást és rést alkalmaznak.

A fogd és vidd szerkesztővel játszva elhelyezheti az elemeket és létrehozhatja weboldalait.

Wix

A Wix több mint 800 sablonnal rendelkezik. Miután kiválasztotta a sablont, testreszabhatja azt a fogd és vidd szerkesztővel.

Kezdheti egy üres sablonnal, vagy kiválaszthat egyet a rendelkezésre álló sablonok közül, és testreszabhatja.

A győztes

A Wix nyer a tervezősablonokon, mivel több sablonja van. A GoDaddy strukturált rácsszerkesztője korlátozza a testreszabási szinteket. Azonban tökéletes választás azok számára, akik nem képzett tervezők. A GoDaddy fogd és vidd szerkesztője korlátozza, hogy hol helyezhet el különböző elemeket a weboldalán.

  Hogyan lehet feloldani a Huawei modemet

#2. Árazás

Mind a Wix, mind a GoDaddy ingyenes próbaverziót kínál, ahol fizetés nélkül élvezheti a prémium szolgáltatásokat. A díjaik azonban nem azonosak.

Wix

A Wix segítségével ingyenes webhelyet indíthat el .wix kiterjesztéssel az ingyenes örökkévalóság csomagban. Feliratkozhat különböző fizetős csomagokra is, amelyek a következő kategóriába sorolhatók: „Webhelycsomagok”, „Üzleti és e-kereskedelmi tervek”, valamint „Vállalati tervek”. Az online fizetést elfogadó üzleti fizetős csomagok havi 17 dollártól kezdődnek.

Hajrá apa

A GoDaddy különféle fizetős csomagokat kínál, amelyek „Alap”, „Standard”, „Prémium” és „e-kereskedelem” kategóriába sorolhatók. 7 napos ingyenes próbaverziót élvezhet ezen csomagok bármelyikén. A GoDaddy Website Builder fizetős előfizetései 11,99 USD/hónaptól kezdődnek.

A GoDaddy nyer az árképzési funkcióban, mivel árai versenyképesebbek, mint a Wix prémium csomagjai.

#3. Dokumentáció

Amint már említettük, a GoDaddy eredetileg egy web hosting cég volt, amely webhelykészítőt adott a szolgáltatásaihoz. A platform útmutatókat tartalmaz, amelyek végigvezetik a webhely létrehozásán, kezelésén és marketingjén.

A Wix webhelykészítőként jött létre. A platform átfogó és világos dokumentációt tartalmaz. Ez a rész kidolgozott példákat és videókat tartalmaz, hogy semmi sem derüljön ki.

Annak ellenére, hogy a GoDaddy Website Builder mindent tartalmaz, ami egy webhely létrehozásához szükséges, dokumentációja kevésbé bonyolult, mint a Wixé.

#4. Vevőszolgálat

Mind a Wix, mind a GoDaddy fantasztikus ügyfélszolgálati csatornákkal rendelkezik.

Wix

A Wixen, még mielőtt eszébe jutna felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, a platform útmutatókat tartalmaz, amelyek végigvezetik az alapokon. Kipróbálhatja a telefonos vagy e-mailes támogatást, ha személyre szabott figyelemre van szüksége a Wix-en.

Hajrá apa

A GoDaddy oktatóanyagokat állított be, amelyek segítségével percek alatt megtervezheti webhelyét. Van egy állandóan jelenlévő csevegősegéd, amely segíthet megszabadulni a problémától. A támogatást telefonon is felveheti.

Mindkét platform 24 órás támogatást kínál. Így biztos lehet benne, hogy valaki mindig segíteni fog, ha szüksége van rá.

#5. Alkalmazások és beépülő modulok

A Wix és a GoDaddy különböző alkalmazásokkal rendelkezik, amelyeket hozzáadhat az alkalmazáshoz.

Wix

A piacterén több mint 300 alkalmazás található. A Wix csapata néhány ilyen alkalmazást hoz létre, míg mások harmadik féltől származnak. Ezen alkalmazások egy része ingyenes, míg mások fizetősek.

Az alkalmazások kiválasztása az Ön által birtokolt webhely jellegétől függően változik. A Wix Blog egy példa egy beépített alkalmazásra. Másrészt a Google Adsense egy harmadik féltől származó alkalmazás.

  Hogyan lehet kikapcsolni az olvasási nyugtákat az Instagramon

Hajrá apa

A GoDaddy Website Builder Integrations segítségével különféle alkalmazásokat csatlakoztathat webhelyéhez.

Ezen alkalmazások egy része ingyenes, míg mások fizetősek.

Győztes

A Wixnek nagyobb piaca van több integrációval.

#6. E-kereskedelmi funkciók

 • Fizetési lehetőségek: Fizethet az árukért PayPal, Apple Pay és hitelkártyákkal a GoDaddy-n. Másrészt a Wix jelenleg elfogadja a PayPal-t, a Stripe-ot és a Square-t fizetési lehetőségként.
 • Szállítás: A GoDaddy megkönnyíti a szállítást az egész világon. Másrészt a Wixnek további alkalmazásokra van szüksége a szállításhoz.

#7. Keresőoptimalizáció

Nagy közönséget szeretne elérni, amikor egy webhelyet tesz közzé online. A SEO az egyik módszer az organikus forgalom biztosítására. A Wix és a GoDaddy SEO funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével jobb helyezést érhet el a keresőmotorokon.

A Wix lehetővé teszi, hogy optimalizálja webhelyét a keresőmotorok számára a fizetett terveiben. Optimalizálhatja a fejléckódot, az URL-kódokat, a leírásokat és a metacímeket. Wix webhelyét olyan eszközökkel is integrálhatja, mint a Semrush.

A GoDaddy SEO eszközei lehetővé teszik a kulcsszavak keresését, a kezdőlap, a képek és a webhely oldalainak optimalizálását, valamint a helyi megtalálást. A platform átfogó útmutatóval és videókkal rendelkezik, hogy elkerülje az elakadást.

GYIK: Wix vs. GoDaddy

Használhatja a Wixet és a GoDaddy-t is ugyanazon a webhelyen?

Igen. A GoDaddy leginkább a domain regisztrációjáról és a webtárhelyről ismert. Így a GoDaddy segítségével regisztrálhatja domainjét, és használhatja a Wixet webhely-készítőként.

Wix vs GoDaddy; Melyik platform olcsóbb?

A GoDaddy webhelykészítője olcsóbb, mivel havi 9 dollártól indul.

Milyen Wix alternatívák állnak rendelkezésre?

Sokan vannak. Pagecloud, Web.com, Bubble, Universe, Weebly, Site123, Squarespace, Divi (WordPresshez) és Strinkingly.

A szerző megjegyzése

A Wix és a GoDaddy csodálatos platformok webhelyek létrehozására és elindítására kódírás nélkül. Elemzésem szerint azonban van néhány forgatókönyv, ahol a Wixet használhatja a GoDaddy felett és fordítva;

Mikor kell Wixet használni?

 • Testre szeretné szabni webhelyét: A Wix magas szintű testreszabást kínál. Egyéni kódot is hozzáadhat kódrészletek és egyéni kódblokkok segítségével.
 • Harmadik féltől származó alkalmazásokat szeretne integrálni: A platformon van egy bolt harmadik féltől származó alkalmazások, például e-mailezés, foglalás és biztonság.
 • Sok tartalommal rendelkező webhely: A Wix-en akár 100 statikus oldal is lehet. Ugyanez a platform nem korlátozza a közzétehető blogbejegyzések számát.

Mikor kell használni a GoDaddy Website Buildert?

 • Gyorsan kell webhelyet készítenie: a GoDaddy mesterséges intelligencia eszköze percek alatt segít elindítani webhelyét.
 • Olcsó megoldást keres: a GoDaddy olcsó, és a megtakarított összeget más dolgokra, például marketingre és SEO-ra fordíthatja.
 • Webhely, ahol a felhasználók időpontokat foglalhatnak: Ha nemzetközi piacot szolgál ki, az időpontfoglalás biztosítja, hogy minden érdeklődőt megkapjon.

A magas ár mellett a Wix a legtöbb funkcióban megnyeri a GoDaddyt.

Következtetés

A Wix és a GoDaddy csak a sok webhely-készítő között szerepel a piacon, és reméljük, most már tudni fogja, melyiket használja a következő webhelyén. Ez a kettő tökéletes választás kezdőknek, akik funkcionális webhelyeket szeretnének indítani.

Ha jobban szeretné irányítani webhelyét, fedezzen fel egy tartalomkezelő rendszert, például a WordPresst. Felfedezheti a Wix Vs. WordPress.