Melyik MacBook a megfelelő az Ön számára?

Kulcs elvitelek

  • A 13 hüvelykes M2 MacBook Air a diákok és az alkalmi felhasználók számára ajánlott, megfizethető ára és a napi feladatok elvégzésére való képessége miatt.
  • A 15 hüvelykes M2 MacBook Air nagyobb képernyőt és jobb hangszórókat kínál, mint a 13 hüvelykes modell, így alkalmas azoknak a felhasználóknak, akik nagyobb kijelzőt szeretnének egy vékony és könnyű laptopban.
  • A 14 hüvelykes M3 MacBook Pro egy pénztárcabarát opció, gyorsabb chippel, nagy frissítésű mini-LED-kijelzővel, HDMI-porttal és SDXC-kártyanyílással, így nagyszerű választás azoknak a felhasználóknak, akik több funkcióra vágynak anélkül, hogy pénzt kellene hozniuk.

Mivel az Apple több MacBookot kínál különböző konfigurációkban, időigényes lehet annak meghatározása, hogy melyik modell felel meg az Ön igényeinek. Segítségül minden MacBookot lebontunk, hogy jobban megérthesse, melyik a megfelelő az Ön számára.

13 hüvelykes M2 MacBook Air: tökéletes diákok és hétköznapi felhasználók számára

Először is megvan az M2 MacBook Air, amelyet az Apple 2022 közepén dobott piacra. Az M2-es változat a 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekhez hasonló tervezési átalakítást vezetett be, és először hagyta el az ék alakú formát. Ahogy a neve is sugallja, a második generációs M2 chipet tartalmazza, amely mérsékelt fejlesztéseket kínál az eredeti Apple szilícium processzorhoz, az M1-hez képest.

Annak ellenére, hogy a chip erősebb, az M2 MacBook Air még mindig akár 18 órányi akkumulátor-élettartamot kap az Apple szerint. Az árcédula egyben az egyik legjobb indok az M2 MacBook Air megvásárlására. Az alapmodell 1099 dollártól kezdődik, a jobb chippel és több tárhellyel rendelkező változatot pedig 1399 dollárért lehet kapni. Ez egy lenyűgöző ár sok olyan felhasználó számára, akinek iskolai vagy személyes használatra van szüksége MacBookra.

  8 legjobb Java megfigyelő szoftver vállalkozások számára [2023]

Erősen ajánljuk az M2 MacBook Airt, ha olyan modern laptopot szeretne, amely könnyedén megbirkózik a mindennapi és iskolai munkával. Ha azonban azt szeretné, hogy gépe hosszú ideig nagy terhelést tudjon viselni, előfordulhat, hogy fel kell lépnie a felső kategóriás MacBook Pro modellekre.

15 hüvelykes M2 MacBook Air: A legjobb sokoldalú

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Következő a 15 hüvelykes M2 MacBook Air. Amellett, hogy egy nagyobb laptop, a 15 hüvelykes MacBook Air ugyanazokat a belső funkciókat kínálja, mint a kisebb, 13 hüvelykes modell.

Ugyanazt az M2 chipet és 18 órás akkumulátor-élettartamot tartalmaz. A 8 magos CPU-val és 10 magos GPU-val rendelkező M2 chip azonban alapfelszereltség a nagyobb laptopokon, így a 15 hüvelykes alapmodell GPU-magjainak száma kisebb, mint a 13 hüvelykes induló konfigurációhoz képest. Ugyanannyi RAM-ot és tárhelyet kínál, mint a kisebb modell, maximum 24 GB memóriát és 2 TB SSD tárhelyet biztosít.

A 15 hüvelykes MacBook Air ára 1299 dollár az alapmodellért, 256 GB tárhellyel. Az Apple 512 GB-os opciót is kínál 1499 dollárért, amit érdemes lehet megfontolni, mivel a 256 GB nem biztos, hogy sok felhasználó számára megfelelő.

A 13 hüvelykes modellhez hasonlóan könnyedén megbirkózik a könnyűtől a közepesig terjedő feladatokkal, mint például a webböngészés, a programozás, a képszerkesztés stb. A fő különbség, amelyet észre fog venni, amikor a 15 hüvelykes MacBook Airt választja a 13 hüvelykes modellhez képest, hogy több képernyő ingatlannal dolgozik. Ezen túlmenően a nagyobb laptop nem fogja olyan szűknek vagy korlátosnak érezni magát, mint egy 13 hüvelykes laptop. A nagyobb képernyőn kívül négy helyett hat hangszórót is kap, így jobban nézheti a filmeket.

A 15 hüvelykes MacBook Air kiváló azok számára, akiknek nincs szükségük a 14 hüvelykes vagy 16 hüvelykes MacBook Pro teljesítményére, de nagy kijelzőt szeretnének egy ésszerűen vékony és könnyű laptopban. Ez a méret és a képesség tökéletes keveréke a rendszeres felhasználók számára.

14 hüvelykes M3 MacBook Pro: egy olcsó erőmű

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Amikor 2023 októberében az Apple bejelentette a felfrissített 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket, meglepődve láttuk az alap M3 chipet tartalmazó változatot. Bár ez zavaró lépésnek tűnhet az Apple részéről, ez a MacBook Pro változat sok olyan ember számára alkalmas, aki alacsony költségvetéssel rendelkezik. De miért venné meg az M3 MacBook Pro-t az M3 Pro konfigurációval vagy akár az olcsóbb MacBook Air modellekkel szemben?

  A 9 legjobb adathalászat elleni eszköz vállalkozások számára 2023-ban

Az M3 MacBook Pro kiváló középút az Apple laptoppalettájában. A cég azt állítja, hogy az M3-as chipje akár 20 százalékkal gyorsabb, mint az amúgy is erős M2. És mivel a MacBook Pro ventilátorral rendelkezik, a MacBook Air modellekkel ellentétben hosszabb ideig képes fenntartani a teljesítményét. Bár nem kapja meg a magasabb kategóriás Apple szilícium chipeket, az M3 teljesítménye a legtöbb felhasználó számára megfelelő.

Ezenkívül az M3 MacBook Pro három olyan figyelemre méltó funkciót tartalmaz, amelyek az M2 MacBook Airből hiányoznak: egy nagy frissítésű mini-LED kijelzőt, egy HDMI-portot és egy SDXC-kártyahelyet. Tehát, ha a MacBook Pro kiváló kijelzőjét és további portokat szeretne, de nincs szüksége M3 Pro vagy M3 Max processzorokra, a 14 hüvelykes M3 MacBook Pro sokat kínál 1599 dolláros áráért.

14 hüvelykes M3 Pro MacBook Pro: A legjobb ütés a pénzért

Kép jóváírása: alma

Ha sokoldalú, csúcskategóriás gépre van szüksége, amely továbbra is ésszerűen hordozható és nem túl drága, ne keressen tovább, mint a 14 hüvelykes M3 Pro MacBook Pro. A felső kategóriás M3 Pro eljárással még jobb CPU és GPU teljesítményre számíthat. Még az M3 Max chippel is konfigurálhatja, ha fel akarja emelni.

Ez a MacBook Pro akár 8 TB SSD tárhelyet és 128 GB RAM-ot támogat, ha rugalmasságra van szüksége, bár ezekhez a konfigurációkhoz az M3 Max szükséges. Szoftveres oldalon a 14 hüvelykes MacBook Pro M3 Max-szal lehetővé teszi a nagy teljesítményű üzemmód engedélyezését, amely lehetővé teszi a ventilátorok gyorsabb működését, és segít lehűteni a gépet CPU- és GPU-igényes feladatok során.

Az M3 Pro teljesítménye elegendő ahhoz, hogy ez a modell az egyik legjobb laptop legyen a videószerkesztéshez, így ha Ön ártudatos tartalomkészítő, ne keressen tovább. Ezenkívül a 14 hüvelykes MacBook Pro a portok széles választékát kínálja: MagSafe, három Thunderbolt 4-kompatibilis port, egy SDXC kártyanyílás és HDMI 2.1.

  7 ingyenes VR-játék, amelyet most játszhatsz

Végül az M3-as verzióhoz hasonlóan az M3 Pro 14 hüvelykes MacBook Pro is a laptopok egyik legjobb kijelzőjét tartalmazza: a Liquid Retina XDR kijelzőt. Összességében a 14 hüvelykes M3 Pro MacBook Pro-ra támaszkodhat munkája elvégzésében, és 2000 dollárért nagy teljesítményt és sokoldalúságot biztosít egy kompakt, hordozható laptopban.

16 hüvelykes MacBook Pro: a kreatív szakemberek számára

Kép jóváírása: alma

Annak ellenére, hogy a 14 hüvelykes modellek kiváló teljesítményt nyújtanak, van egy drágább lehetőség a kreatív szakemberek számára, akik maximális teljesítményre, nagy kijelzőre és kiváló akkumulátor-élettartamra vágynak útközben: a 16 hüvelykes MacBook Pro.

A 16 hüvelykes MacBook Pro induló konfigurációja hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint a kisebb, 14 hüvelykes modellé. A 16 hüvelykes MacBook Pro azonban nagyobb kijelzővel rendelkezik, ami hasznos lehet azáltal, hogy több tartalmat láthat. A nagy képernyő mellett a 16 hüvelykes MacBook Pro jobb akkumulátor-üzemidőt kínál, mint a 14 hüvelykes M3 Pro MacBook Pro – akár 22 órát is.

Tehát, ha nem bánja, ha nagyobb laptopot visz magával, akkor utazás közben is tökéletes lehet vele dolgozni. Ha az idő pénz, a 16 hüvelykes MacBook Pro kiváló laptop, amely létfontosságú eszköz lehet a hatékony munkavégzéshez. Ha pedig a csúcskategóriás M3 Max lapkával konfigurálja, akkor évekig nem kell megkérdőjeleznie a teljesítményét.

Válassza ki az igényeinek megfelelő MacBookot

Könnyű megőrülni és túlköltekezni egy MacBookra, de végül nem használja ki minden erejét. De manapság nem kell túl sok pénzt költenie ahhoz, hogy megfelelő MacBookot szerezzen, köszönhetően az Apple szilíciumnak. Ha Ön diák, ne keressen tovább, mint a 13 hüvelykes MacBook Air, míg a szigorú költségvetésű tartalomkészítők a 14 hüvelykes M3 MacBook Pro-t kereshetik.

De azok számára, akiknek a legjobb teljesítményre van szükségük a hatékony munkavégzéshez, a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek a felsőbb kategóriás M3 Pro és M3 Max chipekkel jobban megfelelnek a munkafolyamatoknak. Most, hogy ismeri ezeket a modelleket, végre megalapozott döntést hozhat.