Mely régebbi Samsung telefonok kapnak Galaxy AI-t?

Kulcs elvitelek

 • A Samsung megerősítette, hogy 2023-tól minden csúcskategóriás telefonja és táblagépe támogatja a Galaxy AI-t.
 • A Galaxy AI a One UI 6.1 szoftverfrissítés mellett eljut a kompatibilis eszközökhöz is.

A Samsung azt tervezi, hogy a Galaxy S24 sorozat mellett bevezetett mesterséges intelligencia funkciók áhított készletét, a Galaxy AI-t 2024-ben egy szoftverfrissítéssel bevezeti régebbi modelljeibe. De nem minden Samsung telefon jogosult erre. Nézze meg, hogy Galaxy eszköze szerepel-e a listán.

A Samsung Galaxy AI-kompatibilis eszközök listája

Az a Samsung Newsroom bejegyzés, a koreai okostelefon-óriás hivatalosan is bejelentette azon eszközök listáját, amelyek támogatni fogják a Galaxy AI-t a One UI 6.1 szoftverfrissítéssel. A régebbi okostelefonok mellett a Samsung a Galaxy AI-t is bevezeti táblagépei közé. Íme a kompatibilis telefonok és táblagépek listája:

 • Galaxy S23, S23+, S23 Ultra és S23 FE
 • Galaxy Z Flip 5 és Z Fold 5
 • Galaxy Tab S9, Tab S9+ és Tab S9 Ultra
  A 10 legjobb szlogenkészítő, amely látványos béléseket készíthet vállalkozása számára

Amint láthatja, a Samsung 2023-ban kiadott összes prémium telefonja és táblagépe jogosult a Galaxy AI legjobb funkcióinak használatára. Az alacsonyabb kategóriás modellek, mint a Galaxy A54, a Galaxy Tab S9 FE/FE+ és a Galaxy A23, nem kapnak Galaxy AI-t, valószínűleg azért, mert a hardverük egyszerűen nem képes eléggé.

Mikor adja ki a Samsung a Galaxy AI-vel ellátott One UI 6.1-et?

AngieYeoh/Shutterstock

A bejelentés szerint a Samsung március végétől megkezdi a One UI 6.1 bevezetését. Még nincs pontos dátumunk, de március utolsó hetében szoftverfrissítési felszólítást kell látnia kompatibilis Galaxy telefonján vagy táblagépén. A One UI 6.1-el a Samsung azt tervezi, hogy 2024-ben 100 millió felhasználóra emeli a Galaxy AI-t:

  50 Gyakran Ismételt WebSphere interjú kérdés és válasz

„Ez még csak a Galaxy AI kezdete, mivel azt tervezzük, hogy 2024-ben több mint 100 millió Galaxy-felhasználóhoz juttatjuk el ezt az élményt, és folytatjuk a mobil AI korlátlan lehetőségeinek kiaknázását.

9to5Google jelentette hogy a One UI 6.1 2024-ben a régebbi zászlóshajókhoz is eljut, mint például a Galaxy S22 és S21 sorozat, de sajnos a Galaxy AI nem lesz benne.

A Galaxy AI mely funkciói jelennek meg a régebbi telefonokon?

Zarif Ali/MakeUseOf

Az apró betűs felirat A Samsung hírszobás bejegyzése megerősíti, hogy az S24 Galaxy AI egyes funkciói nem lesznek elérhetők minden régebbi eszközön. A Samsung a következő funkciókat ígéri, miután frissíti Android telefonját One UI 6.1-re:

 • Élő fordító és tolmács
 • Chat Assist
 • Megjegyzés Assist
 • Karikázással kereshet a Google-lal
 • Generatív szerkesztés és szerkesztési javaslat
 • Azonnali lassítás
 • Böngészési segédlet
 • Átírási segédlet
  A 9 legjobb sportcsapatkezelő szoftver csapata irányításához

Az Instant Slow-mo nem lesz elérhető a Galaxy S23 FE-hez.

Ezeken a funkciókon felül a One UI 6.1-et futtató kompatibilis Galaxy eszközök lehetővé teszik mesterséges intelligencia háttérképek létrehozását szöveges üzenetekkel.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyes Galaxy AI-funkciókhoz, például a Live Translate, Note Assist, Chat Assist és Generative Edit használatához Samsung-fiókkal kell bejelentkezni. Ezenkívül a Chat Assist a Samsung billentyűzetre korlátozódik, míg a Browsing Assist használatához a Samsung internetböngésző használatára van szükség.

Meggyőződésünk, hogy a Samsung döntése, hogy a Galaxy AI-t a régebbi modellekhez is bevezeti, egy lépés a helyes irányba. Ez mutatja a vállalat elkötelezettségét a régebbi eszközök hosszú távú támogatása iránt. A Galaxy AI funkcióit tartalmazó One UI 6.1 frissítés azonban eltántoríthat egyes felhasználókat attól, hogy S24 vagy S24 Ultra verzióra frissítsenek.