Meg kell akadályoznia a KB 3035583 újbóli telepítését


2015 júniusától a Microsoft agresszíven elkezdte a Windows 10-et a meglévő felhasználók felé tolni. A push a Get Windows 10 nevű alkalmazás formájában érkezett. Frissítéssel települt, és megjelent a rendszerpróbában. Ellenőrizheti a rendszer (hardver és alkalmazások) kompatibilitását a Windows 10 rendszerrel, és lehetővé tette az új operációs rendszer egy példányának lefoglalását. A frissítés azonban mást is csinált; fájlokat is letöltött a Windows 10 telepítéséhez, függetlenül attól, hogy lefoglalt-e egy példányt vagy sem. A felhasználók hirtelen úgy találták, hogy a fő Windows-meghajtójuk 6 GB-os fogyásban van, és semmi sem magyarázza a felhasznált területet. Kiderült, hogy a KB 3035583 és egy másik frissítés volt felelős a felhasznált területért; Windows-fájlokat töltött le a $WINDOWS.~BT nevű mappába. Az elveszett hely visszaszerzéséhez törölni kellett a mappát, és el kellett rejteni a fájlokért felelős frissítéseket, hogy ne települjenek újra. Sajnos a frissítés visszatért, és nagy valószínűséggel újra telepíti magát, hacsak nem rejti el. Így rejtheti el a frissítést, és hogyan tért vissza.

Az elrejtett frissítések újra megjelenhetnek, ha ugyanannak a frissítésnek egy új verziója jelenik meg. Ez a helyzet a KB 3035583; nem csak frissítést kapott (ezáltal felfedve), hanem az „Opcionális” frissítés állapota „Fontos”-ra módosult. Ha a frissítés elrejtése után úgy döntött, hogy a Windows automatikusan telepíti a Fontos frissítéseket a Microsofttól, akkor valószínűleg a frissítés (újra) telepítve van a rendszeren.

Ha már telepítve van, távolítsa el, majd rejtse el újra. A frissítés elrejtéséhez nyissa meg a VezérlőpultRendszer és biztonság Windows Update oldalt, és tekintse meg az opcionális frissítések listáját. Kattintson a jobb gombbal a KB3035583 elemre, és válassza a helyi menü Elrejtés parancsát. Ha már telepítve van, távolítsa el, majd rejtse el újra.