Linux futtatása iPaden

Használ Apple iPad-et elsődleges mobil számítógépeként? Szeretnél Linuxot futtatni rajta fejlesztési célokra vagy egyéb dolgokra? Kiderült, hogy egy kis munkával virtualizáción keresztül is lehet Linuxot futtatni iPaden. Így állíthatja be.

Linux iPaden

Követelmények

A Linux iPaden való futtatásához bizonyos követelményeknek meg kell felelniük. Kezdetnek szüksége lesz az iPad operációs rendszer aktuális verziójára. A virtuálisgép-emulátorhoz semmilyen módon nem kell módosítani vagy manipulálni iPadjét, de benne kell lennie a legújabb chipnek (A12 Bionic).

Ha nem rendelkezik A12 chipet futtató újabb iPaddel, akkor július módosítás nélkül is megúszhatja, ha az iPad OS régebbi kiadását használja; azonban az eredményeid július változnak.

A friss iPad mellett a kezdeti telepítéshez Windows 10 vagy macOS rendszerre, valamint egy USB-Lightning kábelre is szüksége lesz. Ha Ön Linux-felhasználó, telepítheti a Windows 10-et egy virtuális gépre, és USB-átvezetést használhat a Windows használatához a rendszeren.

Végül győződjön meg arról, hogy a legújabb iTunes telepítve van Windows vagy Mac OS rendszeren. te július is telepíteni kell az Apple iCloud-ot a rendszerére.

Az Alt Store telepítése Windows rendszeren

Most, hogy áttekintettük a Linux iPaden történő beállításának követelményeit, megkezdhetjük a telepítési folyamatot. A kezdéshez be kell állítania az Alt Store-t az iPaden. Az Alt Store egy ingyenes alternatív alkalmazásbolt, amellyel az IPA-t (Apple-alkalmazásfájlokat) töltheti be eszközére.

Ne feledje, hogy az Alt Store-t hét naponta újra engedélyeznie kell iPadjén, hacsak nem fizet egy Apple fejlesztői fiókért, és nem oldja fel az IPA-k oldalbetöltését egy évre. Az Alt Store és az oldalról letöltött alkalmazások hétnaponkénti újraengedélyezése bosszantó lehet, de jobb, mint az iPad garanciájának érvénytelenítése.

Az Alt Store telepítésének megkezdéséhez iPaden, látogasson el az Alt Store hivatalos webhelyére. Miután felkereste a webhelyet, keresse meg az „AltServer letöltése ehhez” területet, és kattintson a Windows (béta) vagy a macOS elemre, ha Mac számítógépet használ.

Töltse le és telepítse az AltServert a számítógépére (vagy virtuális gépre, ha Linux rendszert használ). A telepítés nem tart sokáig. Ha a telepítés befejeződött, lépjen tovább az útmutató következő részére.

Az AltServer használata az UTM telepítéséhez

Jelenleg egyetlen módja annak, hogy egy iPad-felhasználó a Linuxot használja UTM, egy kifinomult virtualizációs eszköz Mac/iOS/iPad OS rendszerhez. Lenyűgöző, és a legtöbb operációs rendszert probléma nélkül futtathatja.

Manuálisan le kell töltenie az UTM IPA fájlt iPadjére, és be kell töltenie az Alt Store-on keresztül, hogy letölthesse iPadjére, hogy felhasználhassa a Linux telepítéséhez. Az IPA-fájl letöltéséhez kattintson a gombra itt.

Megjegyzés: UTM SE-t (lassú kiadás) használunk az oldalbetöltéshez, mivel ez a legjobb kompatibilitású. Azonban beszerezheti a szokásos IPA-fájlt is itt ha jobban tetszik.

Telepítés

A telepítéshez csatlakoztassa iPadjét Windows, Mac OS rendszerhez vagy Linux rendszeren futó Windows virtuális géphez az USB-világítókábellel. Ezután oldja fel az iPad zárolását, hogy „megbízzon” számítógépében. Bíznia kell a gépében, hogy működjön.

Miután megbízta iPadjét a számítógépén, indítsa el az „AltServer” alkalmazást a számítógépén, és ikonként kell megnyílnia a Windows rendszertálcáján. Innen kattintson az ikonra, válassza az „Alt Store telepítése” lehetőséget az egérrel, és várja meg, amíg a számítógép telepíti az Alt Store-t az iPadre.

Most, hogy az Alt Store telepítve van, „meg kell bíznia” az iPad alkalmazásában, mivel oldalra van töltve. Ehhez nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPaden. Lépjen az Általános > Eszközkezelés menüpontra. Koppintson az alkalmazásra, és válassza a Trust lehetőséget.

Amikor az Alt Store nyitva van, tartsa iPadjét csatlakoztatva a számítógéphez. Ezután, amíg még csatlakoztatva van, nyissa meg az Alt Store alkalmazást, és kattintson a „Saját alkalmazások onnan, kattintson a + ikonra a bal sarokban.

Miután rákattintott a + ikonra, keresse meg az iPadre letöltött UTM SE vagy UTM IPA fájlt, és koppintson rá a telepítéshez. Tartsd észben; a telepítés július szánjon egy kis időt, ezért legyen türelmes, és ne húzza ki iPadjét.

Amikor a telepítés befejeződött, húzza ki iPadjét, és indítsa el az UTM-et a Linux használatának megkezdéséhez!

Linux telepítése iPadre

Most, hogy az UTM oldalról be van töltve iPadjére, ideje működésbe hozni a Linuxot. A Linux működéséhez tegye a következőket.

1. lépés: Érintse meg a „Tallózás UTM-galériában” gombot az előre konfigurált virtuális gépek megtekintéséhez az UTM-hez iPaden. Ha megtalálta a kívántat, töltse le iPadre.

2. lépés: Nyissa meg az iPad OS Files alkalmazást, és csomagolja ki a ZIP-archívumot. Ezután érintse meg az UTM-fájlt az iPad OS Files alkalmazásban. Amikor megérinti az UTM fájlt, az automatikusan importálódik az UTM VM alkalmazásba.

3. lépés: A virtuális gép importálása után érintse meg az UTM-ben az indításhoz, és már Linuxot fog használni. Ne feledje azonban, hogy az iPad specifikációitól függően Ön július ragaszkodni szeretnének a könnyű és grafikailag nem intenzív Linux operációs rendszerekhez.