Lépésről lépésre a betűtípus-integrációhoz

Photoshopon dolgozik, és belefáradt ugyanazon betűtípusok használatába? Van egy betűtípus, amelyet hozzá szeretne adni a Photoshophoz egy projekthez? Szerencsére hihetetlenül egyszerű betűtípusok hozzáadása a Photoshophoz a betűtípus-integráció lépésenkénti útmutatójával.

Bár az Adobe Photoshop sok nagyszerű betűtípust kínál, természetes, hogy fel akarja fűteni a dolgokat, és hozzáadni saját, tetszőleges betűtípusait. Ezenkívül az Adobe Photoshop egy majdnem 50%-os piac jelenléte egy kattintással történő átalakításaival és forradalmi eszközeivel. Ezért tervezőként biztosan sokat fogod használni. Tehát miért nem adja hozzá kedvenc betűtípusait a Photoshophoz 4 egyszerű lépésben, és könnyítse meg életét?

Mielőtt azonban közvetlenül a lépésekre ugrunk, kezdjük egy felfrissítéssel a betűtípusok és azok különböző fájltípusai használatáról.

A betűtípusok jelentősége a tervezésben

El tudják olvasni az emberek, amit írsz? Fel tudod ragadni a figyelmüket az általad használt betűtípussal? Megfelel a grafikája üzenetének felhangjával? Ezeket a kérdéseket gyakran felteszik a betűtípusokkal kapcsolatban. A betűtípusok nem csak esztétikusak. Hasznosak. Segíthetnek a mód kialakításában, hangvételt közvetítenek: játékos, szellemes, professzionális, vagy segíthetnek az érdeklődés felkeltésében.

Nézzünk gyorsan néhány betűtípust:

 • Hozzon létre átfogó esztétikát és márkahangot
 • A betűtípusok érzelmeket és érzéseket váltanak ki
 • A túl sok betűtípus használata zavaró vagy olvashatatlan lehet
 • Az ütköző betűtípusok használata legyőzheti a célt, és megtörheti a konzisztenciát
 • A nagyon hasonló betűtípusok használata nem feltétlenül vonzza fel a figyelmet
 • A csupa nagybetű használata szükségtelen és helytelen lehet
 • Kezelje a betűtípusokat művészi elemként, és adjon nekik lélegzetet
 • Hozzon létre egy vizuális hierarchiát, hogy először lássák, mi a legfontosabb

Betűtípusok, amelyeket tudnia kell

A betűtípus-fájltípusok sokfélék, és a különbség ismerete nagy akadályt jelenthet a tervezők számára. Kezdésként a betűtípus és a betűtípus család vagy betűtípus közötti különbséggel kell kezdenünk. A betűtípus egy egyedi betűtípus, míg a betűtípuscsalád vagy betűtípus hasonló betűtípusok csoportja/gyűjteménye.

#1. TrueType betűtípus (TTF)

Az Apple által az 1980-as években kifejlesztett TrueType Font (TTF) .ttf kiterjesztéssel rendelkezik, és erről felismerhető. Ez a betűtípus kiválóan használható Windows és Mac rendszeren, mivel a támogatása hihetetlen. Támogatja a sima méretezést is. Míg megtalálja a félkövér és dőlt stílusokat, a ligatúrák és más összetett funkciók nem állnak rendelkezésre.

  A MATCH függvény használata az Excelben

Mindazonáltal minden TTF betűtípus digitális és nyomtatóadatokat tartalmaz egyetlen fájlban. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatott és digitális termékekhez tartozó összes adatot egy helyen kapja meg. A Photoshop kompatibilis a TTF betűtípusokkal.

#2. OpenType betűtípus (OTF)

A Microsoft által fejlesztett, az Adobe által átvett OpenType Az (OTF) betűtípusok többplatformosak. Valójában a TTF betűtípusokkal ellentétben több ezer karakterjelet tárolhatnak egyetlen fájlban.

A betűtípus rendkívül vonzó a tervezők számára, mivel korlátlan stílusvariációt képes tárolni, és támogatja a Photoshopot. A kiterjedt tipográfia és a korlátlan méret átméretezés igazán látványossá teszi!

#3. Beágyazott nyitott típus (EOT)

A Microsoft által kifejlesztett Embedded Open Type (EOT) megpróbálja megoldani azokat a szerzői jogi problémákat, amelyek a TTF és OTF betűtípusokkal kapcsolatban felmerülhetnek, amikor azokat webes közzétételre használják. A font fájlok is kisebbek.

A szerzői jogvédelem és a további titkosítás ígéretessé teszi az EOT-t, ha nem az alacsony kompatibilitásról szól. Csak az Internet Explorerrel működik, amely már nem a keresés médiuma!

#4. Web Open Font Format (WOFF)

A 2009-ben kifejlesztett Web Open Font Format (WOFF) gyorsabb betöltési típusokkal rendelkezik, mint az OTF és a TTF, és jobb kompatibilitást biztosít minden platformon. Természetesen a WOFF kompatibilis a Photoshoppal.

A WOFF betűtípusokat azonban nem tudja letölteni a számítógépére. Használhatja saját webhelyét vagy olyan gazdagépet, mint a Google Fonts WOFF típusú betűtípusok betöltéséhez.

A WOFF2 megjelenésével a tervezők tömörítési algoritmusokra, több metaadatra és hatékonyabb adattárolásra is számíthatnak.

#5. Scalable Vector Graphics Font (SVG)

Eredetileg a weben használt SVG valójában nem betűtípus. Ez egy vektor alapú grafikai formátum vagy egy matematikai kifejezés, amely lehetővé teszi 2D képek készítését.

Emiatt különböző színekben és fóliákban használhatja az SVG betűtípusokat. Ráadásul néhány animálható. Az SVG betűtípusok nagyon népszerűek a tervezők körében. A Photoshop támogatja a nyílt típusú SVG betűtípusokat.

Bár számos betűtípus létezik, az Adobe Photoshop csak a TTF vagy OTF betűtípusokat támogatja.

Betűtípusok hozzáadása a Photoshophoz

A betűtípusok hozzáadása a Photoshophoz Windows és Mac rendszeren ugyanaz. Csupán arról van szó, hogy különböző alkalmazásokat fog használni a betűtípus letöltéséhez és eszközére való telepítéséhez. Kövesse az alábbi lépéseket:

#1. Keresse meg a betűtípusát

Ha nem rendelkezik a Photoshophoz hozzáadni kívánt betűtípussal, kezdje el a keresést! Egy egyszerű Google-keresés segíthet megtalálni a kívánt betűtípust. Számos online könyvtár rendelkezik ingyenes és vonzó betűtípusokkal, amelyek számos projektben használhatók, a nyomtatástól a webes közzétételig.

Letölthet betűtípusokat más forrásokból is, például a Microsoft Store-ból vagy a Google Fonts. Míg a betűtípusok megtalálása egyszerű és egyértelmű az interneten, érdemes jó hírű webhelyeket keresnie. Ha nem választ jó hírű webhelyeket, az veszélybe sodorhatja biztonságát, és veszélyeztetheti tervezési projektjeit.

#2. Töltse le a betűtípust

Miután rákattintott a Letöltés gombra, megkezdődik a választott betűtípus vagy betűtípuscsalád letöltése. Ha elkészült, a rendszer .zip fájlként menti.

#3. Keresse meg és telepítse a betűtípust

Miután letöltötte a betűtípust eszközére, ideje telepíteni a betűtípust. Nyissa meg a letöltéseket, és keresse meg a tömörített fájlt. Ha nem találja ott, kattintson a Letöltések elemre a böngészőjében, és válassza a Fájl helyének megjelenítése lehetőséget, hogy megnézze, hová lett elmentve.

  A lapcsoportok összecsukása és elrejtése a Google Chrome-ban

Machez

 • A kicsomagoláshoz kattintson a jobb gombbal a .zip fájlra
 • A belsejében egy OTF vagy TTF fájl található
 • Kattintson duplán a telepíteni kívánt elemre
 • A letöltés és telepítés után megnyílik egy képernyő, amely megjeleníti az összes elérhető betűtípust, amelyet letöltött a Mac-re Saját betűtípusként
 • Ha több betűtípust töltött le, név szerint kereshet betűtípusokat

Windowshoz

 • Kattintson duplán a fájlra, és talál egy TTF- vagy egy OTF-fájlt
 • Kattintson a fájlra, és két lehetőséget talál: Nyomtatás vagy Telepítés.
 • Nyomja meg a Telepítés gombot, és látni fogja, hogy az opció elmosódott, ami azt jelenti, hogy már letöltötte

Ha a jobb gombbal kattintva telepíti a betűtípust, elérhetővé teszi azt a számítógépén található összes alkalmazásban.

#4. Válassza ki a betűtípust a Photoshopban

Mivel a betűtípus elérhető a számítógépén, a Photoshopban kiválaszthatja. Nos, hol érdemes keresni?

 • Nyissa meg az Adobe Photoshop alkalmazást
 • Kattintson a bal oldali menüsorra, és keresse meg a nagy T betűt; A T a vízszintes típusú szerszámot jelenti
 • Ha rákattint a jobb gombbal, választhat a Vertical Type Tool, a Vertical Type Mask Tool és a Horizontal Type Mask Tool eszköz közül is.

 • Ebből a célból kiválaszthatja a Vízszintes vagy a Függőleges típus eszközt attól függően, hogy balról jobbra vagy fentről lefelé szeretne írni.
 • Kattintson arra a területre, ahová a szöveget hozzá szeretné adni
 • Egy felugró sáv jelenik meg a képernyőn

 • Keresse meg a letöltött betűtípus nevét, és válassza ki
 • A méretet és a betűszínt is kiválaszthatja, miután kiválasztotta
 • Kezdjen el gépelni, és látni fogja, hogy a szöveg a letöltött és telepített betűtípussal jelenik meg

Adobe Fonts hozzáadása a Photoshophoz

Ha problémái vannak az Adobe betűtípusok Photoshophoz való hozzáférésével vagy hozzáadásával, kövesse az alábbi lépéseket, és soha ne maradjon le több mint 20 000 Adobe betűtípusról, amelyek nagyszerűek lehetnek személyes és kereskedelmi használatra:

#1. Adobe Fonts letöltése

Még ha aktiválta is az Adobe betűtípusokat, további Adobe betűtípusokat tölthet le a webhelyről Adobe Library. Ehhez telepítenie kell a Creative Cloud alkalmazást Windows- vagy Mac-eszközére.

#2. Lépjen az Adobe Font Library oldalra

Ezután lépjen a böngészőjébe, és lépjen a Adobe Font Library

Kereshet az írási stílusának megfelelő betűtípusokat. Keressen betűtípusokat szövegméret, nyelvek és írásrendszerek, címkék, osztályozás és egyéb tulajdonságok alapján. A jelölőnégyzet bejelölésével a Creative Cloudban elérhető további betűtípusokat is megtekintheti.

Ezeket a betűtípusokat úgy is kezelheti, hogy megnyitja őket a Creative Cloud segítségével, vagy használja őket a webes projektekben. A letöltésük meglehetősen egyszerű. Csak kattintson a Család hozzáadása lehetőségre.

Szívből reagálhat minden kedvelt betűtípusra, és van egy Kedvencek listája, amelyet ezután a jobb oldalon található Betűtípusok kezelése alatt érhet el.

#3. Aktiválja a betűtípust

A betűtípusra kattintva megtekintheti, hogyan néz ki, és megtekintheti a licenc részleteit. Leginkább a licencelési részletekből kiderül, hogy alkalmas-e személyes vagy kereskedelmi használatra, milyen típusú projektekben használható ez a betűtípus, és hogyan vásárolhat további licenceket.

Ha rendelkezik Creative Clouddal, együtt is aktiválhatja a betűtípuscsaládokat a Család hozzáadása lehetőségre kattintva. Ha nem szeretné hozzáadni az egész családot, kattintson a Betűtípus hozzáadása gombra.

  Távolítsa el vagy tiltsa le az iTunes alkalmazást Mac OS X rendszeren [Guide]

Az aktivált betűtípusok automatikusan letöltésre kerülnek, és az Adobe alkalmazásokban használhatók. A betűtípust később is eltávolíthatja. Könnyen kezelhetők a Creative Cloudon belül.

Mit kell fontolóra venni a betűtípusok Adobe Photoshop programban történő használatához

Noha egyszerű lehet letölteni egy betűtípust az internet hatalmas szakadékából, ha egy sor olyan projektben használja, amelyekre nem jogosult, bajba kerülhet. Kerülje el a problémákat az alábbi alapvető mutatókkal:

#1. Ellenőrizze a licencet

Betűtípus letöltésére készül? Olvassa el az engedélyt. Ellenőrizze, hogy alkalmas-e kereskedelmi használatra. A betűtípusok tervezőként történő legális használatához olyan betűtípusokra lesz szüksége, amelyek kereskedelmi használatra engedélyezettek.

Ezenkívül bizonyos betűtípusok csak az aktuális projektekhez, például PDF-ekhez vagy webes közzétételhez állnak rendelkezésre. Ha más nyomtatási projektekben szeretné használni őket, előfordulhat, hogy további licenceket kell vásárolnia. Ezért ügyeljen ezekre, és kerülje a jogi problémákat.

#2. Keressen egy ReadMe fájlt

Egyértelmű licencadatok hiányában érdemes lehet keresni egy „readme fájlt”. Egyes betűtípusletöltő webhelyek lehetővé teszik a betűtípusok letöltését. De csak demóként. Ne tévessze össze őket engedélyekkel.

Mindig ellenőrizze a „readme” fájljukat, hogy tájékozódjon az engedélyekről. Ha nem találja a részleteket, jobb, ha kihagy egy betűtípust, és nem kalóz betűtípust használ, és elakad a szerzői jogi problémákban.

#3. Csak megbízható forrásokra támaszkodjon

Könnyű elragadtatni magát, ha egy jó betűtípust lát. Érdemes lehet azonnal letölteni, még akkor is, ha a webhely nem túl ismert vagy nem túl népszerű. Ne tedd.

A jogi és szerzői jogi problémákon kívül a betűtípusok spam jellegű webhelyről történő letöltése korrupt lehet. A legtöbb ingyenes betűtípus trójai vírust tartalmaz. Letölthető legitim vagy hasznos alkalmazásként, majd megpróbálhat hozzáférni személyes vagy bizalmas adataihoz. Ez károsíthatja a rendszert, és veszélybe sodorhatja Önt.

Ha nagyon szereti a betűtípust, és nem állnak rendelkezésre részletek az engedélyezésről, az engedélyekről vagy a szerzői jogokról, próbálkozzon egy utolsó lehetőséggel. Megpróbálhatod felvenni a kapcsolatot az alkotóval.

Egyes betűtípusú webhelyek megemlítik a szerző nevét vagy a webhelyükre mutató hivatkozást. Hagyhat nekik egy e-mailt, és megpróbálhatja a legjobbat. Egy újabb lépéssel előre kell keresni a szerzőt a Redditen, a Facebook Csoporton vagy a Quorán.

Ha nem találja a szerzőt, nagy esélye van arra, hogy valaki a tervezői közösségből segítsen a szerző adataival vagy engedélyeivel.

#5. Ellenőrizze a használati feltételeket még az Adobe Fonts esetében is

Mehetsz Adobe betűtípus-licenc engedélyek megtekintéséhez, mivel nagyon kiterjedt felhasználási feltételekkel rendelkeznek az Adobe betűtípusokhoz.

Például nem használhatja az Adobe betűtípusokat egyetlen mobilalkalmazásban sem, amelyet készít. Felhasználhatja őket PDF-fájlokhoz vagy olyan videotartalomhoz, amelyet Adobe After Effects vagy Premiere Pro segítségével szerkesztettek.

Fontos megjegyezni, hogy ha megszünteti a Creative Cloud-előfizetést, a betűtípus eltűnik. Hiányzó betűtípusként jelenik meg, és elő kell fizetnie a Creative Cloud szolgáltatásra a betűtípus cseréjéhez és újraaktiválásához.

Olvassa el az Adobe Creative Cloud – Megéri?

Legyen óvatos a letöltött betűtípusok használatával

Bár hihetetlen újszerű elemeket, például ritka betűtípusokat hozzáadni a tervezési projektekhez, használatukban aprólékosnak kell lenni. Ellenőrizze a licenceket, és alaposan olvassa el a használati feltételeket, még akkor is, ha ingyenes webhelyet vagy Adobe Fontokat használ, amelyek általában kereskedelmi projektekhez engedélyezettek.

Egyes betűtípusok csak bizonyos projektekhez engedélyezettek, és külön nyomtatási és digitális licencet igényelnek. Megtalálhatja a szerzőt is, és kereskedelmi felhasználási engedélyt kérhet, ha az nem elérhető. Segítség hiányában forduljon a tervezői közösséghez, és kérjen meg valakit, aki segít a döntő döntésben.

Legyen nagyon óvatos, ha ingyenes betűtípusokat tölt le kisméretű vagy illegitim webhelyekről, mivel ezek megrongálhatják a számítógépet, és érzékeny adatvesztéshez vezethetnek.

Ezután felfedezhet néhány legjobb Photoshop-bővítményt is, hogy a következő szintre emelje tervezési készségeit.