Lemez elakadt az Xbox Series X-ben? Hogyan lehet manuálisan kivenni

Ha az Xbox Series X nem adja ki a lemezt, pánikba eshet. Azonban még ha nem is tud kivenni egy lemezt az Xbox szoftverével vagy a konzol gombjának megnyomásával, akkor is manuálisan visszakeresheti az elakadt lemezt. Lássuk.

Kézzel vegye ki az Xbox lemezt a rejtett kiadó lyukkal

Soha nem ideális, ha ki kell kényszeríteni a lemezt a játékkonzolból, és a lemez kézi eltávolítása az Xbox Series X-ből az Xbox végső megoldása. Ez azonban az Xbox Series X rendszeren viszonylag egyszerű, és a konzol alján található rejtett lyuk megkeresésén múlik.

A lemez biztonságos eléréséhez az Xbox azt javasolja, hogy használjon felcsavart iratkapcsot a kiadó lyuk eléréséhez. Ha kézzel szeretne eltávolítani egy Xbox lemezt az Xbox Series X készülékről, legyen kéznél egy gemkapocs, és kövesse az alábbi lépéseket:

  • Tekerje le a gemkapcsot úgy, hogy az egyik oldala körülbelül két hüvelyk hosszú és elég vékony legyen ahhoz, hogy átférjen egy kis lyukon.
  • Győződjön meg arról, hogy az Xbox Series X ki van kapcsolva, ha kihúzza a konzolt a hálózatból.
  • Helyezze az Xbox oldalára, hogy megtekinthesse a konzol alapját.
  A Mojo a legjobb nyelv az AI-fejlesztéshez?

  • A lemezmeghajtó mellett és a konzol alján lévő állvány mentén látnia kell egy kis kiadó lyukat.
  • Az elakadt lemez kézi kiadásához az Xbox Series X-ből, illessze be a gemkapocs hosszú végét a kiadó nyílásba.

Kép jóváírása: Xbox

A gemkapocs behelyezése után néhány másodperccel a lemezt az Xbox Series X belsejében tartó mechanizmusnak manuálisan ki kell oldania, és fel kell szabadítania az elakadt lemezt. Még akkor is, ha le tud játszani régi Xbox játékokat Xbox Series X készülékén, a Kiadó lyuk aktiválása minden lemezt kilökd, amelyet a konzolba helyez.

Mindazonáltal, bár a Kiadó lyuk használata gyors és egyszerű megoldás, van néhány kulcsfontosságú pont a lemez kézi kiadása körül, amelyek megakadályozhatják, hogy a Kiadó lyukra támaszkodjon állandó megoldásként.

  10 ok, amiért az iPhone automatikusan elsötétíti a képernyőt

Tudnivalók az Xbox lemez kézi kiadásáról

Míg a Kiadó lyuk egy biztos módja a beragadt Xbox lemez visszanyerésének, a módszerre támaszkodva nagyon kényelmetlen módja a lemez kiadásának az Xbox Series X-ből. Végül is a Kiadó lyuk segítségével vissza lehet állítani az elakadt lemezt, de nem ne javítsa a problémát, ami miatt a lemezek elakadnak.

Emiatt az Xbox néhány kulcsfontosságú pontot ad az elakadt Xbox-lemezek kezelésével kapcsolatban, amelyek megakadályozhatják a probléma újbóli kezelését. Konkrétabban ezek a pontok a következők szerint határozhatók meg:

  • Az Xbox kiemeli, hogy az Xbox Series X-ben elakadt lemez az Xbox konzol egyszerű visszaállításával javítható. Ha a lemezek továbbra is elakadnak, érdemes lehet alaphelyzetbe állítani az Xbox-ot, ahelyett, hogy a Kiadó lyukat használná.
  • Az Xbox arra is felhívja a figyelmet, hogy bár a konzol Eject gombja nem biztos, hogy lekéri a lemezt, a vezérlő használata igen. Ehhez a konzol kezdőképernyőjén nyomja meg az X gombot a lemez kiadásához.
  Alkalmazások elrejtése Androidon: A 3 legjobb módszer

  • Ha folyamatosan a Kiadó lyukra hagyatkozik a lemez kiadásakor, akkor valószínűleg hardverprobléma van a konzolon. Ennek végleges megoldásához javasoljuk, hogy küldje el az Xbox Series X készüléket javításra.

De még az Xbox-tól kapott mutatókkal is, amelyek arra vonatkoznak, hogy miként lehet elkerülni a kidobó lyukra való támaszkodást, mindig támaszkodhat a kézi módszerre az esetlegesen a Series X-ben elakadt lemezek visszakereséséhez.

Győződjön meg arról, hogy mindig le tudja tölteni a lemezeket az Xbox Series X készülékről

A Series X-ben elakadt Xbox-lemezek kézi visszanyerésének következetes és megbízható módszerével nyugodt lehet, és mindig képesnek kell lennie arra, hogy a lemezeket lekérje a konzolról.

Az Xbox további tanácsaival pedig akár az Xbox Series X-et érintő általános problémát is orvosolhatja.