Lejátszásvezérlő kézmozdulatokat szerezhet be az iOS 7 Music App, a CC és a Lezárási képernyőn

A Cydia számos módosítása képes pótolni az iOS gesztusalapú zenevezérlőinek hiányát. Vannak olyan módosítások, amelyek felkínálják a gesztusok hozzáadását a Zene alkalmazáshoz, a lezárási képernyőhöz, az Értesítési központhoz és még a hangerő-HUD-hoz is. A Gesture Music Controls eltér (és talán jobb is), mint az összes többi ehhez a műfajhoz tartozó finomítás, mivel az iOS több részét érinti. Ennek a finomításnak köszönhetően könnyedén vezérelheti az éppen lejátszott számokat a lezárási képernyőről, a Vezérlőközpontból és a Zene alkalmazásból. A Gesture Music Controls nem igényel konfigurálást, és a telepítés után azonnal használatra kész. A csípésben elérhető megosztási lehetőségek tökéletessé teszik a zenék scrollozására.

  Hogyan lehet értelmezni az iOS Health alkalmazásból exportált adatokat

Az olyan módosítások, mint a Gesture Music Control, általában nem túl kényelmesek a támogatott gesztusok túlsúlya miatt. Noha a Zene Gesztusvezérlés önmagában átfogó, nem kell hosszú idő, hogy megszokja az általa kínált gesztusokat. A gesztusok változatlanok maradnak az iOS különböző részein. Függetlenül attól, hogy a lezárási képernyőn vagy a Vezérlőközpontban tartózkodik, a szám nevének jobbra húzásával a lejátszási lista következő dalához jut. Itt található a Gesture Music Control által támogatott összes gesztus lista.

Csúsztatás jobbra: a következő dal lejátszása
Balra húzás: visszalép az előző dalhoz
Koppintson: Szünet / Lejátszás
Csúsztatás felfelé: Megjeleníti az iOS 7 megosztási menüjét. Tweetelhet az éppen lejátszott számról, közzéteheti a nevét a Facebookon, vagy megoszthatja információit SMS-ben és e-mailben.
Érintse meg és tartsa: Ez a kézmozdulat csak a Zene alkalmazásban működik. Nyomja meg hosszan bárhol az albumborítót, és megjelenik az értékelési párbeszédpanel. Az összes többi gesztus változatlan marad a Zene alkalmazásban.

  Az óránkénti akkumulátorhasználat megtekintése iOS 12 rendszeren

Vegye figyelembe, hogy a Gesture Music Control felváltja a lejátszásvezérlőket a Vezérlőközpontban és a zárolási képernyőn a saját mozdulataival, így a telepítés után nem lesz más módja a zene vezérlésének erről a két helyről. A Zene alkalmazás azonban változatlan marad.

Tapasztalataink szerint a Gesture Music Control meglehetősen jól működött. Az egyetlen hátránya a Beállítások menü hiánya. Ez azt jelenti, hogy a látható vezérlők visszaállításának egyetlen módja a módosítás teljes törlése. Ettől a kis bökkenőtől eltekintve szeretjük a finomítást, és nagyon ajánljuk. A Cydia áruház BigBoss repójából 99 centért szerezheti be.