Lejárati dátum beállítása fájlok megosztása során a Google Drive-on

A Google Drive-ban lévő fájlok megosztása nagyszerű módja annak, hogy az ügyfelek és a vállalkozók hozzáférjenek a dokumentumokhoz anélkül, hogy le kellene őket tölteniük. Ha azt szeretné, hogy az emberek csak ideiglenesen férhessenek hozzá a fájlokhoz, beállíthat egy automatikus lejárati dátumot, amikor megosztja őket. Itt van, hogyan.

Megjegyzés: A funkció használatához a dokumentum tulajdonosaként fizetős G Suite-fiókkal kell rendelkeznie. Azoknak, akikkel megosztja a dokumentumot, nincs szükségük fizetős fiókra a dokumentumok megtekintéséhez.

Lejárati dátum beállítása a Google Drive-fájlokban

Gyújtsa be a Google Drive amely össze van kapcsolva a G Suite-fiókjával, kattintson jobb gombbal a megosztani kívánt fájlra, majd kattintson a „Megosztás” elemre a helyi menüben.

  Az összes alkalmazás listázása Mac számítógépen

Adja hozzá mindazon személyek e-mail címét, akikkel meg szeretné osztani a fájlt, majd kattintson a „Küldés” gombra. Ha a meghívót egy Gmail-fiókba küldi, akkor ezek az emberek automatikusan felkerülnek a fájlhoz hozzáférő személyek listájára. Ha más típusú címre küldi, minden személy kap egy e-mailt a fájlra mutató hivatkozással.

Most kattintson a jobb gombbal a fájlra, és kattintson ismét a „Megosztás” parancsra.

Ezúttal a megosztási lehetőségek megnyitásakor kattintson a „Speciális” linkre.

Az egyes személyek kapcsolatfelvételi adatai mellett megjelenik egy időzítő ikon. Kattintson rá a lejárati dátum beállításához.

Innen kattintson a „Hozzáférés lejár” legördülő menüre 7 nap, 30 nap kiválasztásához vagy egyéni lejárati dátum beállításához.

Az „Egyéni dátum” opció kiválasztásával megnyílik egy naptár, ahol pontosabb dátumot választhat ki.

  Hogyan készítsünk egy lineáris kalibrációs görbét az Excelben

Ha valaki másnak lejárati dátumot szeretne beállítani, kattintson a neve melletti időzítőre. Minden személyhez be kell állítani egy lejárati dátumot.

Végül kattintson a „Módosítások mentése” gombra az összes felhasználónál végzett módosítások véglegesítéséhez.

Van egy figyelmeztetés, amellyel tisztában kell lennie. Alapértelmezés szerint azok a személyek, akikkel megosztja a fájlt, letölthetik, kinyomtathatják vagy másolhatják a fájlt, és ha így tesznek, az Ön által megadott lejárati dátum után hozzáférhetnek ezekhez a másolatokhoz. Beállíthatja, hogy csak a megtekintésre jogosultak, majd bekapcsolja a „Letöltési, nyomtatási és másolási lehetőségek letiltása hozzászólók és nézők számára” lehetőséget, hogy ezt megakadályozza, de ezek a személyek nem szerkeszthetik a dokumentumot.

Ennek ellenére, ha vannak olyan emberek, akiknek csak ideiglenes hozzáférésre van szükségük egy dokumentum megtekintéséhez vagy megjegyzéséhez, ez a funkció nagyszerűen működik.

  A függőleges lapok engedélyezése és használata a Microsoft Edge-ben