Legördülő lista létrehozása a Google Táblázatokban

Ha másokkal együtt dolgozik egy megosztott Google Táblázatok-fájlon, előfordulhat, hogy az emberek váratlan adatokat írnak be, vagy olyasmit, amely megsérti a képletet. Az egyik módja annak, hogy mindenki beírja a kívánt adatokat, ha megadja azokat egy legördülő ellenőrzési listában.

Legördülő lista létrehozása

A legördülő lista nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az űrlapba, alkalmazásba vagy táblázatba bevitt adatok pontosan azt jelentik, amit vár. Ezenkívül sokkal gyorsabb módot biztosít az adatok bevitelére, mivel az Ön által megadott előre konfigurált listából választanak.

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy nyissa ki a sajátját Google Táblázatok fájlt, és válassza ki a cella(ka)t, amelyekhez legördülő listát szeretne használni.

Ezután nyissa meg az „Adatok” menüt, és válassza ki az „Adatellenőrzés” parancsot.

  A seq parancs használata Linuxon

A Feltételek legördülő menüből válassza a „Tartomány listája” vagy a „Tételek listája” lehetőséget.

Lista egy tartományból: Azon értékek listája, amelyeket az azonos vagy egy másik munkalap más celláiból választottak ki. Például, ha a 2. munkalap B1-B9 celláiban lévő értékeket szeretné használni, akkor írja be a Lap2!B1:B9 parancsot, hogy a bennük lévő adatok megjelenjenek a legördülő listában, vagy ha bármelyik cellát kiválasztja. közvetlenül a munkalapról.
Elemek listája: előre meghatározott adatelemek listája. Ez lehet szöveg vagy szám, és minden értéket saját maga kell beírnia, vesszővel elválasztva (szóközök nélkül). Ez a beállítás nem teszi lehetővé az adatok közvetlen beszúrását más cellákból.

Itt a „Tételek listája” opciót használjuk, és számos numerikus lehetőséget kínálunk.

Miután megadta a legördülő listában megjeleníteni kívánt adatokat, győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva a „Legördülő lista megjelenítése a cellában” opció, különben az értékek nem jelennek meg a kijelölt cellákban.

  Hogyan lehet elfelejteni azokat a Wi-Fi hálózatokat, amelyekhez korábban csatlakozott Mac

Azt is kiválaszthatja, hogy mi történjen, ha valaki olyan értéket próbál beírni, amely nem szerepel a listán. A „Figyelmeztetés megjelenítése” opció lehetővé teszi az érvénytelen adatok megadását, de megjelöli a lapon (egy kicsit megnézzük, hogyan). A „Bevitel elutasítása” opció megakadályozza, hogy bármit is megadjanak, ami nem szerepel a listán.

Végül pedig engedélyezheti az „Érvényesítési súgószöveg megjelenítése” opciót, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak arról, hogy mit választhatnak a cellákban. Az opció kiválasztása után írja be a kívánt utasításokat.

Ha végzett, kattintson a „Mentés” gombra.

Az új legördülő lista használata

Ha végzett, bárki, aki használja a lapot, rákattinthat az adott cellában lévő legördülő nyílra, és kiválaszthat egy értéket a listából.

  Mit jelent az „OTOH”, és hogyan kell használni?

Ha az „Érvényesítési súgószöveg megjelenítése” lehetőséget választotta, ez a szöveg megjelenik, amikor valaki kiválasztja az ellenőrzött cellák egyikét.

Ha valaki olyan értéket ad meg, amely nem egyezik a listában, és Ön bekapcsolta a „Figyelmeztetés megjelenítése” opciót, akkor a cellában az érvénytelen adatot megjelöli.

Ha rámutatja az egeret, látható, hogy miért van megjelölve.

Ha ehelyett a „Bevitel elutasítása” lehetőséget választja, az emberek ehhez hasonló figyelmeztetést kapnak, amikor megpróbálnak beírni bármit, ami nem szerepel a listán.

Ha el kell távolítania vagy módosítania kell valamelyik elemet a legördülő listából, térjen vissza az Adatok > Adatellenőrzés menüponthoz, és módosítsa az Ön által létrehozott listák elemeit. A lista teljes eltávolítása olyan egyszerű, mint az alul található „Érvényesítés eltávolítása” gombra kattintva.