Legjobb közösségi média marketingstratégiák a KKV-k sikeréhez és növekedéséhez

Közösségi média marketingstratégiák, amelyek felpörgetik az üzleti növekedést!

A hatékony online jelenléttel nem rendelkező vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások (KKV) közösségi média marketingje stratégiát, tervezést és megfelelő végrehajtást igényel. Az SMM legnehezebb része a kis- és középvállalkozások számára a legalapvetőbb lépés: a közösségi média marketingstratégiák kidolgozása lehet.

A közösségi média marketingje segíthet a kis- és középvállalkozásoknak kialakítani identitásukat, márkaérzékelésüket, új ügyfeleket találni, kiváló közösségi médiás ügyfélszolgálatot nyújtani, és az együttműködés révén hitelességet találni. A kis- és középvállalkozások közösségimédia-marketingje leegyszerűsödik, ha elkezdi követni ezeket a stratégiákat, és egy kis segítséget igénybe vesz ezekből az eszközökből, amelyekről az alábbiakban egy betekintést nyújtunk:

Cím

Leírás

Fedezd fel

A későbbiekben

Közösségi médiában posztkészítés, ütemezés, elemzés.

Fedezd fel

Hootsuite

A közösségi média ütemezése, bejegyzések szervezése, trendek.


Fedezd fel

Puffer

Organikus elérés optimalizálása, hashtagjavaslatok, együttműködési munkafolyamatok.


Fedezd fel

SocialPilot

SMM bejegyzésütemezés, AI-eszközök, tartalomstratégia vizualizáció.

Fedezd fel

Hátszél

Házon belüli SMM csapat, tartalomtervezés, Ghostwriter AI, e-kereskedelmi hirdetésoptimalizálás.


Fedezd fel

Tehát milyen SMM-stratégiákat kell követnie márkájának vagy vállalkozásának az értékesítés és a közösségi elkötelezettség növelése érdekében?

Mielőtt belevágnánk, érintsünk meg egy másik fontos kérdést: Mit tehet az SMM a kis- és középvállalkozások számára?

Amint azt már tudod, a közösségi média marketing a különböző közösségimédia-csatornák használata a vállalkozásod eladásainak, konverzióinak, leadeinek, kedvelésének, követésének és közösségi elkötelezettségének növelésére. Ha olyan kis- és középvállalkozásokról van szó, amelyek csekély vagy egyáltalán nem jelennek meg online, a közösségi média marketingje a következőket teheti ingyenesen:

 • tedd felfedezhetővé és tedd fel a térképre🗺️
 • növelheti az eladásokat, a konverziókat, és megértheti, mely cikkszámok népszerűek
 • növeli a márkaismertséget, és segít megtalálni a célközönséget a hatékony ügyfélszegmentáláshoz

Most pedig vessünk egy pillantást ezekre a stratégiákra, jó?

Állítsa be és kövesse nyomon a SMART célokat

Minden jó közösségimédia-marketing-stratégiának az SMART (specifikus, mérhető, elérhető, releváns és időspecifikus) közösségi média marketingcélok meghatározásával kell kezdődnie. A célok kitűzése után reális mutatókat kell követnie, hogy lássa, milyen a befektetés megtérülése (ROI).

SMART közösségi média marketingcélok kis- és középvállalkozások számára

A kis- és középvállalkozások (kis- és középvállalkozások) esetében a közösségi média marketing SMART céljai a következőképpen nézhetnek ki:

 • A felfedezhetőség és a márka ismertségének növelése
 • A cég weboldalának forgalmának növelése
 • A közösségi elkötelezettség növelése a márka és termékei körül
 • Potenciális ügyfelek generálása és eladások növelése
 • Az ügyfélszolgálat, a konverziók és a márka hírnevének javítása
 • Piaci betekintések gyűjtése közösségi meghallgatással (márkaemelések, címkék, hashtagek)
 • Új tehetségek felvétele vonzó pozíciókra

Amikor SMART-célokat állít be az SMM-hez, dolgozzon ki különböző stratégiákat és célokat a különböző hálózatokhoz. Lehet, hogy feltörte a márka ismertségét a LinkedInben, és most új tehetségek felvételére összpontosít.

Ezek a célok és mérőszámok teljesen eltérnek a Facebook közösségi média marketingstratégiájától, ahol a Meta Business hirdetések és a Facebook Marketplace révén próbálja kihasználni az eladásokat és növelni a konverziókat.

Milyen mutatókat kell követni a közösségi média SMART-céljaihoz?

Házon belüli márkamarketingesként a következő mutatókat használtam a SMART-célok nyomon követésére egy olyan közepes méretű vállalkozásnál, amely 2022-ben az indiai unikornis startupok egyikeként ismert:

  Nyerje meg bevételét az AdBlock Detection Solution for WordPress segítségével

Közösségi média SMART GoalsA nyomon követhetőség és a márkaismertség mérőszámai Tetszik, követők, megosztások számaKözösségi elkötelezettség Megosztások száma, mentések száma,
márkaemlítések (címkék és történetcímkék)
és egyéb mutatók az elköteleződés elérésének mérésére.Leadek, értékesítések és konverziók E-mail feliratkozások, webhelylátogatások,
átkattintási arány (CTR), konverziós arány,
közösségi média konverziós arány, visszafordulási arány, hatékony leadek, marketing minősített leadek (MQL) Ügyfélszolgálat és márka hírneve Az ügyfelek elégedettségének növekedése,
a megoldási várakozási idő csökkentése,
iparági trendek és társadalmi érzelmek

Egy másik biztos stratégia, amely segíthet a KKV-knak tökéletesíteni SMM-játékukat, a hatékony közösségi média jelenlét kialakítása. Azonban nem a hatalmas követőszámra vagy a több ezer kedvelésre gondolok. Nem jók, ha nem támasztják alá erőteljes elköteleződési arányt.

A hatékony közösségi média jelenlét kialakítása az alapok megismeréséről szól. Fontolja meg tehát, hogy pozitívan reagál a közösségi média oldalain lévő megjegyzésekre, időben válaszol a DM-ekre, és vonzó tartalmat készít.

A legtöbb közösségimédia-felhasználó szereti😍 a rövid, szórakoztató és szórakoztató videótartalmat. Ezért jó ötlet a közösségi média jelenléte, amely kitölti ezeket a vödröket. Sőt, a hatékony közösségi média jelenlét elérhető hiteles alkotókkal és influencerekkel való együttműködéssel is.

Az Instagramon született (BOI) alkotóként és a LinkedIn Top Writing Voice (2023) szerzőjeként garantálhatom, hogy a méltó alkotói együttműködések milyen mértékben segíthetik a márkákat és a vállalkozásokat jelentős közösségi média jelenlétének kialakításában.

Ezeknek az együttműködéseknek köszönhetően a felhasználók jobban megbíznak benned, és még újabb közönségeket érhet el.

Fontolja meg a következetes közzétételt, és rendelje újra a tartalmat különböző platformokon, hogy soha ne tévedjen el.

Válassza ki a megfelelő platformot

Bár a közösségi média jelenlétének magasnak és hatékonynak kell lennie az összes népszerű platformon, a közösségi médiában való utazását olyan platformokkal kell kezdenie, ahol a közönsége van.

Ha körökben fut a megfelelő platform kiválasztásával kapcsolatban, tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

 • Hol van a közönséged? Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, LinkedIn vagy YouTube?
 • Hol vannak a versenytársai? Milyen hashtageket céloznak meg?
 • Melyek azok a közösségi média platformok, amelyek tökéletesek a kis- és középvállalkozások számára?
 • Van olyan közösségi média hálózat, ahol a közönsége jelen van, de a versenytársai nem?

Ha az utolsó kérdésre igen a válasz, akkor ezzel a közösségi hálózattal kell kezdenie. Piaci rést talált, és növekedése exponenciális lesz, ha közösségi média marketingje következetes és értelmes lehet.

Milyen közösségi média platformokat válasszanak a kis- és középvállalkozások, hogy megcélozzák a megfelelő közönséget?

 • A Facebook továbbra is a legnépszerűbb közösségi média platform 2,9 milliárd aktív felhasználójával. Tehát próbálja meg, és végül növelje Facebook Marketplace- és Meta-hirdetéseit.
 • Az Instagram kiválóan alkalmas arra, hogy rést találjon. Valójában 2 milliárd aktív felhasználóval és 1,62 milliárd hirdetéseléréssel a felhasználók 70%-a megtalálja a következő vásárlást az Instagramon. Ezért az eladások növelése és a felfedezhetőség növelése érdekében fontolóra kell vennie az Instagram organikus marketingjét és a fizetős csatornákat.
 • A TikTokon a felhasználók a legtöbb napi időt, 1,5 órát töltik. A TikTok kivételes a kis- és középvállalkozások számára, mert a TikTok a megfelelő hely, ahol a felhasználók új termékeket fedezhetnek fel, vagy releváns tartalmat találhatnak, és közösségi érzésből vásárolhatnak. Ha terméke népszerű a TikTokon, túlcsordul az eladások száma.
 • A LinkedIn a megfelelő hely a vállalkozások számára, más népszerű hálózati oldalakhoz képest alacsony a hirdetési költése. Azonban 950 millió felhasználót kell megcéloznia. Remek hely hírneve építésére, ügyfélszolgálat nyújtására vagy új tehetségek felvételére.
 • A Twitter (jelenleg X) szintén remek kezdet a kis- és középvállalkozások számára, mivel minimális beállítási követelményekkel rendelkezik, és az ügyfélszolgálat egyik legnépszerűbb platformja.
 • Ne felejtse el beépíteni az e-kereskedelmet

  Közösségi média felhasználóiként nagyobb valószínűséggel vásárolunk közvetlenül az alkalmazásban, ahelyett, hogy átirányítanánk a webhelyre, és ott végeznénk el a vásárlást. Ezért elengedhetetlen, hogy a kis- és középvállalkozások beépítsék az e-kereskedelmet közösségi média hálózataikba.

    RustRover – A JetBrains új IDE a Rust számára

  A legtöbb közösségi média hálózat, például a Facebook, az Instagram vagy a Pinterest rendelkezik beépített e-kereskedelmi funkciókkal, amelyek lehetővé teszik bejegyzések és történetek megosztását a termékvásárlási címkékkel. Ezek a címkék lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a helyszínen vásároljanak, és csökkentsék a visszafordulási arányt vagy a visszaesési arányt.

  Az ajánlások, vélemények és az ügyfelek visszajelzései segítségével megalapozhatja a márka hitelességét és a közösségi média jelenlétét. Oszd meg őket történetekben, mentsd el kiemelésként, hozz létre ajánlásokon alapuló hirdetéseket, amelyek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy vásároljanak az oldalain.

  Tervezze meg tartalmát tartalomnaptárral

  Boldog SEO tervezési kampány a szociális média elszigetelt lapos vektoros illusztráció. Rajzfilm apró karakterek a naptár közelében álló weboldal tartalmának tervével. fejlesztési és kommunikációs koncepció

  A KKV-knak mindig sok tennivalójuk van minden területen. Ezért a közösségi média marketingstratégiája nem lesz sikeres, ha nincs közösségi média marketing tartalomterve.

  Gyakoroljon egy SMM tartalomnaptárt minden hónapban. Ennek létrehozásához használhat egy tartalomterv sablont vagy egy eszközt (erről később).

  Mit tartalmazzon SMM tartalomterv?

  A tartalomterv dátum, platform, tartalom (formátum és kreatívok) és CTA nélkül hiányos lesz. Egy napi tartalomtervének így kell kinéznie, a legalapvetőbb formában:

  PlatformDateContent FormatContent Kreatív linkTartalom Kreatív szövegCTALInstagramok, címkék, hashtagek szerepeltetéseA kampány az Instagram része

  A fent létrehozott alapformátumot kibővítheti a nyomon követni kívánt mérőszámokkal. Fontolja meg a kedvelések, a megosztások, a mentések számának, a CTR-nek, a visszafordulási aránynak, a generált MQL-eknek, a közvetlen értékesítésnek, a webhelylátogatásoknak és hasonlóknak oszlopok hozzáadását. Válassza ki azokat, amelyek relevánsak az Ön számára.

  Bejegyzések ütemezése

  (Lehetőleg egyetlen műszerfalról)

  Miután elkészítette a tartalomnaptárat, fontos, hogy minden bejegyzését hetekkel előre ütemezze. Segít időt takarítani, és garantálja, hogy soha ne maradjon le a közösségi média marketing szériájáról.

  A hozzád hasonló kis- és középvállalkozások kétféleképpen léphetnek át a bejegyzések ütemezésén:

  • A bejegyzések ütemezése egyénileg minden közösségi média platformon
  • Bejegyzések ütemezése egyetlen irányítópulton keresztül, amelyet egy eszköz könnyít meg

  Az olyan eszközök, mint a Hootsuite, a Later vagy más népszerű alternatívák (az alábbiakban tárgyalom) leegyszerűsíthetik a tartalomkészítési folyamatokat, és elegendő időt hagyhatnak az SMM marketingstratégiájának finomhangolására.

  Hogyan segíthetik az eszközök a közösségi média marketingjét kis- és középvállalkozások számára?

  Az eszközök használatának másik előnye, hogy segítségével automatikusan és egyetlen irányítópulton követheti nyomon a kritikus mutatókat. Ez segít abban, hogy egyetlen képernyőn megnézze, hogyan alakulnak az értékesítései, milyenek a konverziói, és milyen a közösségi elkötelezettség az összes platformon.

  Érdemes megnéznie ezeket az elemzéseket is, hogy megértse, mely bejegyzések hol működnek. A jó eszközök tartalmi ajánlásokat adnak, megjelenítik a legjobb bejegyzéseket és a jól teljesítő legjobb tartalomcsoportokat. Sokkal könnyebbé teszik a közösségi média kezelését, különösen akkor, ha olyan sok minden van a tányéron a kis- és középvállalkozásokban. A siker kulcsa az, hogy delegáld vagy automatizáld, amit tudsz.

  Automatizált eszközöket vagy AI tartalomkészítő eszközöket is használhat, hogy időnként felgyorsítsa a hétköznapi feladatokat. A chatbot segíthet a gyakran ismételt kérdések megválaszolásában, mielőtt ügynöki beavatkozásra lenne szükség az ügyfélszolgálat javítása érdekében. Az AI tartalomkészítő eszközöket is használhatja stock grafikák, rövid videók és hirdetésmásolatok készítésére.

  Miközben arról beszélünk, hogy a közösségi média marketing eszközei hogyan segíthetik az SMM-stratégiák egyszerűsítését, összeszedtem a legjobb közösségi média marketing eszközöket, amelyeket megfontolhat:

  A későbbiekben

  A Later segítségével létrehozhat, szerkeszthet és ütemezhet minden közösségimédia-bejegyzést. Nem csak, tartalomkészítő eszközeit használhatja az A játék SMM-stratégiáihoz való illesztéséhez. Egy helyen nyomon követheti az összes elemzést. Következetes maradhat, miközben növeli megtekintéseit, konverzióit és elköteleződési arányát.

  Hootsuite

  Hootsuite egy másik hihetetlen közösségimédia-ütemezési eszköz, amely segíthet a legjobb bejegyzések kihasználásában, és a legjobban teljesítő bejegyzésekhez hasonlókat generálni. Valójában rendszerezheti a meglévő bejegyzéseket, megtervezheti a haladó bejegyzéseket, és nyomon követheti a trendeket, hogy mindig a legfelkapottabb dolgokkal legyen tisztában.

  Puffer

  Puffer egy olyan közösségi média marketingeszköz, amely segíthet növelni az organikus elérést azáltal, hogy megmondja, mikor és mit tegyen közzé. Olyan javasolt hashtageket találhat, amelyek a legjobban működnek bizonyos platformokon. Ezenkívül hozzáférést kap az automatizált jelentésekhez, amelyek segítségével nyomon követheti és mérheti a teljesítményt. Ezenkívül a munkafolyamatok megszakítása nélkül beállíthat jóváhagyásokat és kreatív engedélyeket a csapatban a legjobb együttműködés érdekében.

  SocialPilot

  A kis- és középvállalkozások számára tökéletes SocialPilot minden vállalkozáshoz és márkához rendelkezik. Ütemezzen és tegyen közzé akár 500 SMM-bejegyzést az összes platformon egyszerre, szabja személyre a legjobban teljesítő bejegyzéseket, és hozzon létre bejegyzéseket mesterséges intelligencia automatizált eszközökkel. Lehetősége lesz arra is, hogy közösségimédia-naptárral megjelenítse a tartalomstratégiát, és tárolja a legjobban teljesítő vagy örökzöld tartalmat.

  Hátszél

  Hátszél úgy viselkedik, mint egy házon belüli közösségi média marketingcsapat, amely segíthet a bejegyzések megtervezésében, a tartalomnaptárak létrehozásában, a Ghostwriter AI segítségével igény szerinti másolatok beszerzésében, és hozzáférhet a készenléti tervekhez. Valójában a Tailwind hirdetéseit is optimalizálhatja az e-kereskedelmi forgalom növelése érdekében.

  A közösségi média marketing hatása 2 valódi vállalkozásra

  A közösségi média marketingje bármilyen méretű vállalkozásnak segíthet, és organikus módon a fizetős csatornák csak reménykedhetnek a megvalósításban. Ezért összeszedtem két kiváló SMM-stratégiával rendelkező vállalkozást, amelyek most megnyerik az internetet:

  Durex

  Egy 1980-ban alapított, legkeresettebb óvszermárka, amely szellemes, mókás és rendkívül szórakoztató közösségi médiatartalmairól ismert. A Durex SMM szenzációs lett, és most már a város szóba kerül.

  A világ egyes részein szexuális beszélgetéseket folytat, hogy ösztönözze a szex körüli beszélgetéseket. Mindent összevetve, a Durex, mint márka középpontjában a viszonyíthatóság áll.

  Airbnb

  Amikor az Airbnb elvesztette üzletének 80%-át a járvány miatt, az Airbnb úgy döntött, hogy teljesen lemond a teljesítménymarketingről, miközben kizárólag a márkamarketingre és az SMM-re összpontosít. Azóta az Airbnb nyereséges IPO-val rendelkezik, és ma már ismert név.

  Ez az, amit az SMM tehet az Ön vállalkozása érdekében – termékből/szolgáltatásból háztartási névvé válhat. Az Airbnb SMM a magjára összpontosított: otthonokra, házigazdákra és vendégekre. Hihetetlenül sikerült! Végtére is, a mesterséges intelligencia utazástervezőitől a szállodafoglalási részletekig szinte semmi olyan nincs, amit ne találna meg az interneten.

  SMM-stratégiák, amelyeket a kis- és középvállalkozások a való életben használnak

  Előfordulhat, hogy a valós kép megadása nem lesz teljes, hacsak nem gyűjtök össze néhány tanulságot valódi kis- és középvállalkozásoktól arról, hogyan tervezik meg SMM-stratégiájukat, vagy hogyan csinálják:

  • Használjon valódi és lenyűgöző képeket, mivel ezek bármelyik napon jobban teljesítenek, mint a stock képek
  • Rögzítse a valós idejű eseményeket, és nyújtson egyedülálló élményt a pillanatnyi marketingről
  • Lépjen kapcsolatba célközönségével úgy, hogy valódi felhasználókat használ műsorvezetőként
  • Keressen egy szórakoztató és vonzó márkahangot
  • Győződjön meg róla, hogy kellőképpen ugrál a trendekre anélkül, hogy kétségbeesettnek tűnne
  • Használjon rövid és értelmezhető hirdetéspéldányokat
  • Soha ne felejtsen el egyszerű CTA-kat hozzáadni, amelyek eligazítják a felhasználókat, hogy mit tegyenek a következő lépésben
  • Használja ki a több SMM-csatorna előnyeit, és mindegyikhez más stratégiát alkalmazzon

  Az AI igazi segítség a digitális marketing terén. Tehát próbálja ki magát az AI-eszközökben, és olvasson el mindent a közösségi média marketingjéről!

  Hallgassa meg🎧: Marketing podcastok, amelyek átalakítják stratégiáját.

  A sikeres SMM-marketing a következetességről szól

  Kis- és középvállalkozásokként a legfélelmetesebb feladat az lehet, hogy rendszeres és konzisztens közösségi média marketingstratégiájával.

  Előfordulhat, hogy nem kapja meg a kívánt kedveléseket, követéseket, megosztásokat vagy eladásokat. A kulcs azonban az, hogy kitartsunk és csináljuk tovább. Folyamatosan finomhangolja tartalmait és kreatívjait a trendeknek megfelelően, és időnként a legjobban teljesítő bejegyzéseit.

  Mint valaki, aki házon belüli márkamarketingesként dolgozott, megerősíthetem, hogy a következetesség a közösségi média marketing sikerének kulcsa. Az első 10 000 elérése valószínűleg a legnehezebb. Ha már ott vagy, csak könnyebb és gyorsabb lesz.

  Következő, a legjobb idő a bejegyzésekhez a Tiktokon, Instagramon, Twitteren, Facebookon és LinkedInen.