Le kell-e tiltanom a víruskereső szoftvert a Windows 11 telepítése előtt?

A víruskereső elengedhetetlen egy Windows rendszeren. Számos különféle vírusirtó alkalmazás közül választhat. Úgy futnak az asztalon, mint bármely más alkalmazás, de sokkal magasabb olvasási/írási jogosultságokkal rendelkeznek, mint bármely más alkalmazás. Alapvetően kapuőrök, hogy mi futhat és mi nem.

tiltsa le a víruskereső szoftvert a Windows 11 telepítése előtt

A Windows 11 telepítése előtt tiltsa le a víruskereső szoftvert

Ha Windows 11-et telepít, és arra gondol, hogy a víruskereső okozhat-e problémákat, a legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, a frissítés megkezdése. Ideális esetben, ha a vírusirtónak problémái vannak a frissítéssel, blokkolja azt, amikor megpróbálja elindítani. A folyamatot engedélyezőlistára helyezheti, vagy a frissítés előtt letilthatja a víruskeresőt.

  Mit jelent a végfelhasználók számára, hogy az Ubuntu megjelenik a Windows 10-ben?

Egyes esetekben azonban a frissítés elindulhat, és egy későbbi lépésben meghiúsulhat. Meghibásodhat, ha csak hibakód van, és nem egyértelmű jele annak, hogy a vírusirtó blokkolta. Általában nehezebb meghatározni, hogy a frissítési folyamat megszakad-e a közepén. Ebben az esetben próbálkozhat a következővel.

Tekintse meg az Anti-Virus termékoldalát és fórumait

Mindig a legjobb ezt a frissítési folyamat megkezdése előtt megtenni. Keresse fel a használt vírusirtó termékoldalát. Ellenőrizze, hogy vannak-e frissítések a Windows 11-hez. Egy jó vírusirtó engedélyezi az operációs rendszert és annak fájljait. Ha olyan probléma vagy folyamat adódik, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes frissítést a Windows 11-re, miközben a vírusirtó fut, akkor erről a termékoldalon vagy a fórumokon kell tudnia.

Ebben a megjegyzésben ellenőrizze, hogy a többi felhasználónak nem okoz-e problémát a Windows 11 rendszerre való frissítése, miközben a víruskereső fut. Ha igen, akkor a legjobb, ha kikapcsolja, amíg a frissítés folyamatban van.

  A Windows üdvözlőképernyő letiltása frissítések után a Windows 10 rendszerben

A Windows Defender engedélyezése

Ideiglenesen letilthatja a víruskeresőt, és helyette engedélyezheti a Windows Defender alkalmazást. Lehetséges, hogy a Windows 11 frissítési folyamata szerint a Windows Defendert nem futtató rendszer nem biztonságos. A Windows Defender nem blokkolja a frissítést, és meglehetősen jó vírusirtó. Tiltsa le a harmadik féltől származó víruskeresőt a Windows Defender javára. A frissítés befejezése után visszatérhet a kívánt eszköz használatához.

A Windows 11 tiszta telepítése

Ha a Windows 11 tiszta telepítését tervezi, a rendszerére a jelenlegi operációs rendszerben telepített vírusirtónak nincs jelentősége. A víruskereső nem fog futni, amikor elindítja a tiszta telepítést, és mint ilyen, nem szakítja meg a telepítési folyamatot.

Vírusvédelem vs lemezvédelem

Tudnia kell, hogy különbség van a vírusirtó és a lemezvédelem között. A vírusirtó olyan alkalmazás, amely olyan operációs rendszerben fut, mint a Windows 10. Ahhoz, hogy működjön, futnia kell a környezetének, azaz a Windows 10-nek.

  A tálca színének megváltoztatása a Windows 10 rendszerben

A lemezvédelem a lemezre titkosítás formájában alkalmazott védelem. A titkosított vagy jelszóval védett lemezhez csak akkor lehet hozzáférni, ha megadja a jelszót vagy vissza nem fejti. A lemezvédelem működéséhez nem támaszkodik az operációs rendszer jelenlétére. Lehet, hogy a lemezvédelmet asztali operációs rendszeren keresztül alkalmazta, de azon kívül is működik.

Ha Windows 11-re frissít, és az nem tud hozzáférni a lemezhez, vagy nem tud rá írni, akkor előfordulhat, hogy valamilyen védelmet alkalmazott rajta, amelyet először el kell távolítania.

Következtetés

A Windows 11 frissítése eddig zökkenőmentesen zajlott. A számuk továbbra is alacsony, és sok felhasználó a Windows 10 mellett döntött, amely már sokkal stabilabb. Ennek ellenére a vírusirtó nem okozhat gondot. Ha a telepítés sikertelen, ellenőrizze a naplókat és a hibákat, amelyek megmondhatják, miért nem sikerült.