Lapok csoportosítása Chrome, Edge, Safari és Firefox böngészőben

Kulcs elvitelek

 • Csoportosítsa a lapokat a Chrome-ban úgy, hogy a jobb gombbal bármelyik lapra kattint, és kiválasztja
  Lap hozzáadása új csoporthoz
  és elnevezése/színkódolása az egyszerű kezelés érdekében.
 • Az Edge lehetővé teszi a lapok csoportosítását a jobb gombbal egy lapra kattintva vagy a Tab műveletek menü használatával a javasolt csoportokhoz.
 • A Firefox nem rendelkezik beépített lapcsoportosítással, de az Egyszerű lapcsoportok bővítmény segít a lapcsoportok hatékony létrehozásában, elrejtésében és kezelésében.
 • A Safari egy legördülő menüvel, majd egy új csoport létrehozásával teszi egyszerűvé.

Ha Ön lapfelhalmozó, a lapcsoportok a legjobb módja a böngészési élmény megszervezésének, ezért itt az ideje, hogy megtanulja, hogyan csoportosítsa a lapokat a legnépszerűbb böngészőkben: Chrome, Safari, Edge és Firefox.

Lapok csoportosítása a Google Chrome-ban

A lapok csoportosítása a Google Chrome-ban meglehetősen egyszerű. Ehhez kattintson a jobb gombbal bármelyik lapra, amelyet hozzá szeretne adni egy lapcsoporthoz. Válassza a Lap hozzáadása új csoporthoz lehetőséget, majd adja meg a lapcsoport nevét és színkódját. Ez segít a lapcsoportok kezelésében, ha több csoport is nyitva van.

Ha további lapokat szeretne hozzáadni egy meglévő csoporthoz, húzza át őket a lapcsoport közelébe. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal arra a lapra, amelyet hozzá szeretne adni a csoporthoz, kattintson a Lap hozzáadása a csoporthoz elemre, mutasson rá az egeret, és válassza ki azt a lapcsoportot, amelyhez hozzá szeretné adni.

Ha gyakran használja ugyanazt a lapkészletet (talán munkához), mentheti a lapcsoportot a Chrome-ban, ha jobb gombbal kattint a lapcsoport nevére a lapsávban, és bekapcsolja a Csoport mentése lehetőséget. Lényegében ez egy különböző lapok könyvjelzője, amelyet egyetlen kattintással érhet el, és a mentett lapcsoport megjelenik a könyvjelzősávon.

A lapok csoportosítása az Edge-ben

A Chrome-hoz hasonlóan az Edge is lehetővé teszi a lapok csoportosítását úgy, hogy a jobb gombbal bármelyik lapra kattint, és kiválasztja a Lap hozzáadása új csoporthoz lehetőséget. Ugyanígy a fülek húzásával (miután létrehozott egy csoportot) hozzáadhatja vagy eltávolíthatja őket a csoportból.

Az Edge azonban egy másik egyszerűbb módot is kínál a lapok csoportosítására. Kattintson a Lapműveletek menü ikonjára (a bal felső sarokban), és válassza a Lapok rendezése lehetőséget. Az Edge ezután megjeleníti a javasolt lapcsoportokat, és mindegyiknek megfelelő nevet ad. Ha módosítania kell a lapcsoportokat, húzhatja őket a csoportba/kifelé. Ezután kattintson a Lapok csoportosítása lehetőségre, és íme, a lapok rendszerezve lesznek.

Ha nem látja a Lapműveletek menüt, lépjen a edge://settings/appearance oldalra, görgessen le a
Eszköztár testreszabása,
és kapcsolja be a
Lapműveletek menü megjelenítése
.

A lapok csoportosítása a Firefoxban

Sajnos a Firefox nem rendelkezik beépített funkcióval a lapok csoportosítására, ezért több lap kezeléséhez kiegészítőket kell igénybe vennie a Firefoxban. Bár számos kiegészítőt kipróbálhat, a Simple Tab Groups meglehetősen népszerű és praktikus.

Letöltés: Egyszerű lapcsoportok Firefoxhoz (Ingyenes)

Miután letöltötte a bővítményt, kattintson a jobb gombbal bármelyik lapra, válassza a Lap áthelyezése a csoportba lehetőséget, majd az Új csoport létrehozása lehetőséget. Nevezze el a lapcsoportot, és helyezze át az összes kapcsolódó lapot a csoportba.

Az Egyszerű lapcsoportok elrejti a csoportosított lapokat az ablakban, hogy csökkentse a képernyő zsúfoltságát. A lapcsoportok eléréséhez kattintson a bővítmény ikonjára, és válassza az Egyszerű lapcsoportok lehetőséget. Innen új lapcsoportokat hozhat létre, vagy bármelyik meglévő lapcsoportra kattintva megnyithatja azt. A jobb gombbal a csoport nevére kattintva további lehetőségek jelennek meg, például a lapok elvetése, exportálása vagy megnyitása új ablakban.

Új csoportot úgy is létrehozhat, hogy rákattint a bővítmény ikonjára, kiválasztja az Egyszerű lapcsoportok lehetőséget, majd az Új csoport létrehozása lehetőséget.

Rögzítse a bővítményt az eszköztárhoz a lapcsoportok gyors megnyitásához.

Lapok csoportosítása a Safariban

Lapcsoport létrehozásához a Safariban kövesse az alábbi lépéseket.

 • Kattintson a lefelé ikonra (az oldalsáv ikonja mellett), és válassza az Új üres lapcsoport lehetőséget, ha egyelőre nem szeretne lapot adni a csoporthoz.
 • Ha már vannak megnyitott lapok, válassza az Új lapcsoport X lappal lehetőséget, hogy az összes nyitott lapot hozzáadhassa az újonnan létrehozott csoporthoz.
 • Miután létrehozott egy lapcsoportot, a Safari lehetővé teszi, hogy tetszés szerint átnevezze azt.
 • A Fájl gombra kattintva is elérheti a lapcsoport létrehozásának lehetőségét.

Miután az összes lapot csoportokba rendezte, kattintson a lefelé mutató nyílra (az oldalsáv ikonja mellett) az összes különböző lapcsoport megtekintéséhez, és válassza ki a megnyitni kívántat.