Küldjön iMessage-eket Windowsról, Androidról és egyebekről

Mivel az SMS és az azonnali üzenetküldés közötti határ továbbra is elmosódik, sok népszerű SMS-küldő alkalmazás kiérdemelte a nevét iOS és Android rendszeren. A legtöbb iPhone-tulajdonos számára az iMessage az előnyben részesített SMS-küldési mód, különösen azért, mert minden iOS-eszközön, sőt még Mac OS X-en is elérhető. A WhatsApp felhasználói bázisa nagyobb lehet, de mégsem teszi lehetővé, hogy számítógépről SMS-t küldjön. az iMessage for Mac segítségével. Ha azonban magáról az iMessage-ről van szó, a Windows-felhasználók kimaradnak a szórakozásból, mivel az Apple-nek nincs hivatalos Windows kliense a szolgáltatáshoz. Van azonban erre a célra egy elég jó, harmadik féltől származó megoldás, amely egy jailbreakelt iDevice-en keresztül működik. A Remote Messages már jó ideje megtalálható a Cydia áruházban, de végre frissítették az iOS 7-re, és néhány fantasztikus funkcióval rendelkezik.

A távoli üzenetek beállítása iPhone-on meglehetősen egyszerű. Csak indítsa el a készletbeállítások alkalmazást, és engedélyezze a módosítást az ott hozzáadott menüből. Eszköze IP-címe és egy szerverportja megjelenik az engedélyezési kapcsoló alatt. Ha magasabb szintű adatvédelmet szeretne elérni, kapcsolja be a „Hitelesítés használata” opciót. Ebben az esetben felhasználónevet és jelszót is meg kell adni. További lehetőség az SSL használata a Remote Messages szolgáltatással, de ez a rész még gyerekcipőben jár, és kísérleti jellegű.

Miután a módosítást konfigurálta az iDevice-en, indítson el egy webböngészőt bármely számítógépen vagy kézi eszközön. Írja be az IP-címét a böngésző címsorába, majd írja be a port számát. Ezt az információt IP:Port formátumban kell megadni. Például az első képernyőképen szereplő értékek alapján a következőket írnánk be:

192.168.0.103:333

Ha mindkét eszköz ugyanazon a WiFi-hálózaton van, akkor most látnia kell az összes üzenetszálat a webböngésző jobb oldali ablaktáblájában. A felhasználók rákereshetnek egy adott névjegyre vagy beszélgetésre, és azonnal elkezdhetik az új szöveg beírását. A Remote Messages által kínált üzenetküldési lehetőségek nem különböznek túlságosan az iOS 7 Messages alkalmazásban találhatóktól. Hozzáadhat fényképeket az üzenetekhez a számítógépéről, vagy hozzáférhet az eszköz kameratekercséhez, és onnan képeket csatolhat. Ha tárgysort szeretne hozzáadni az üzenethez, nyomja meg a harmadik gombot a „Küldés” jobb oldalán.

A Távoli üzenetek alkalmazásban elérhető további beállítások a jobb alsó sarokban található fogaskerék ikonra kattintva érhetők el. Ezekkel az extra opciókkal lehetőség van az Enter billentyű lenyomásával szövegek küldésére, hangok hozzáadására a webalkalmazáshoz és asztali értesítések fogadására.

Noha egyesek a Remote Messages szolgáltatást csak egy újdonságnak tartják, tagadhatatlan, hogy sok esetben jól jöhet. Például, ha a munkahelye nem ösztönzi a telefonok használatát, csak állítsa be ezt a beállítást, és kezdjen el üzeneteket küldeni a számítógépéről. A megfelelő billentyűzettel történő SMS-küldés kényelméről is érdemes valamit mondani.

A Remote Messages 3,99 dollárba kerül, ami elsőre kissé túl meredeknek hangzik, de teljesen indokoltnak bizonyul, ha rátérünk a csípés tényleges használatára. Menjen a Cydia áruház BigBoss repójába, és vegye igénybe a Remote Messages for iOS 7 alkalmazást, ha sok időt tölt a számítógépe előtt vagy egy másik böngészővel támogatott eszközön, például Android vagy Windows táblagépen.