Korlátozza az alkalmazások elérését és az eszközfunkciókat PIN-kóddal

Milyen gyakran adod át barátaidnak a telefont, hogy mutass nekik egy vicces képet? Ha gyerekei vannak, valószínűleg tudják, mi a jelszava vagy PIN-kódja. Mindig is előnyben részesítettem a PIN-kódot, mint a jelszót, mert gyorsabb a beírás, de nyilvánvalóan kevésbé biztonságos, de tény, hogy attól függetlenül, hogy PIN-kódot vagy jelszót használsz, mindenki, aki elég határozott, rájön, ha többszörösen beírod. A Guest Locker Smart Security egy 1,99 dollár értékű Android-alkalmazás a Google Play Áruházban, amely lehetővé teszi két PIN-kód/jelszó létrehozását, amelyek mindegyike más-más alkalmazáskészletet zárol a telefonon. Alapvetően PIN-kódot hoz létre magának, mint az eszköz adminisztrátorának, és egy második PIN-kódot a vendég számára. Kiválaszthatja, hogy a vendégfiók mely fájlokhoz és alkalmazásokhoz férhessen hozzá. Az alkalmazás azt teszi lehetővé, hogy a felhasználó ne vegye észre, hogy a telefonján extra biztonság van, és azt gondolja, hogy mindenhez teljes hozzáférése van. Az alkalmazás futtatásához nincs szükség root jogosultságra.

Amikor elindítja a Guest Locker Smart Security alkalmazást, kéri, hogy állítson be egy rendszergazdai és egy vendég PIN-kódot. Ezenkívül beállíthatja saját biztonsági kérdését is, amely segít visszaállítani a PIN-kódot, ha elfelejti. Az alkalmazás csatlakozik az eszközén lévő Google-fiókhoz, és lehetővé teszi az elfelejtett PIN-kód visszaállítását.

Miután beállította a PIN-kódot, különféle jogokat kell biztosítania az alkalmazásnak, hogy elvégezhesse a feladatát. Ezek a jogok magukban foglalják a Guest Locker Smart Security beállítását alapértelmezett zárképernyőként és alkalmazásindítóként az eszközön. Többek között felülírja az eszköz saját jelszavát is.

Miután az összes engedélyt megadta, és a jelszavakat/PIN-kódokat megfelelően beállította, kiválaszthatja, hogy mit szeretne elrejteni. A Guest Locker Smart Security lehetővé teszi a hívások, SMS-ek és MMS-ek blokkolását a vendégfiókban. A névjegyeket és a fényképeket, valamint az alkalmazásokat is elrejtheti. Az alkalmazás blokkolhatja a hozzáférést a fő tárcsázóalkalmazáshoz, de az olyan alkalmazások esetében, mint a Skype, el kell rejtenie őket a vendégfiókban, ha nem szeretné, hogy hívásai érkezzenek át a vendégfiókból, vagy hogy abból induljanak hívások. .

Amikor lezárja az eszközt, a feloldáshoz PIN-kódot kell megadnia. Ha megadja a rendszergazdai PIN-kódot, az eszköz feloldódik, és teljes hozzáféréssel rendelkezik. Ha megadja a vendég PIN-kódját, az eszköz feloldódik az összes korlátozás mellett. A végén egy biztonságos eszközt kap, amelyet bárkivel megoszthat. Az interfész szempontjából az alkalmazás kiváló, és valóban beváltja azt az ígéretet, hogy senki sem tudja megmondani, hogy lezárta-e az eszközt vagy sem. Maga a koncepció nagyon jó, mivel vendégfiókokat használunk, hogy korlátozott hozzáférést biztosítsunk a vendégeknek vagy gyerekeknek az asztali számítógépeinken. Nincs ok arra, hogy ugyanaz a koncepció ne működhetne itt, különösen annak figyelembevételével, hogy milyen jól hajtják végre ezt.

Telepítse a Guest Locker Smart Security alkalmazást a Google Play Áruházból