Költségkímélő távoli támogatás kisvállalkozásoknak és azon túl

A távoli támogatási szoftvermegoldás nélkülözhetetlen eszköz a különféle forgatókönyvekben. Legyen szó a kis- és nagyvállalatok műszaki támogatásának és help desk csapatainak termelékenységének egyszerűsítéséről, vagy a családtagok számítógépes problémákkal kapcsolatos segítéséről, a biztonságos és hatékony távoli támogatás kulcsfontosságú.

Kihívást jelenthet olyan szolgáltatást találni, amely a költségvetés megterhelése nélkül biztosítja a szükséges eszközöket. Az ideális megoldás az HelpWireamely felhasználóbarát, és alapvető funkciókat kínál, lehetővé téve a technikai támogatási csapat számára, hogy hatékonyan kezelje az ügyfelek problémáit.

A KKV-k számára fontos tényezők a legjobb távoli támogatási eszközök kiválasztásában

Amikor távoli támogatási szoftvermegoldást választ az SMB számára, vegye figyelembe a következőket:

🔷 Jellemzők: Győződjön meg arról, hogy az eszköz mindent biztosít, amire vállalatának szüksége van a távoli támogatáshoz.

🔷 Megfizethetőség: Keressen költséghatékony megoldást, amely belefér a költségvetésébe.

  8 legjobb Vimeo MP4 konvertáló eszköz

🔷 Biztonság és adatvédelem: Válasszon olyan eszközt, amely erős biztonságot és adatvédelmet biztosít, különösen, ha szabályozott adatokat kezel.

🔷 Felhasználóbarát: olyan eszközt válasszon, amely könnyen használható, minimális szaktudást vagy kiterjedt képzést igényel.

🔷 Skálázhatóság: Gondoskodjon arról, hogy az eszköz növekedhessen az Ön vállalkozásával.

🔷 Kompatibilitás: Az eszköznek kompatibilisnek kell lennie a meglévő informatikai környezettel, valamint az alkalmazottai és ügyfelei által használt eszközökkel.

Bemutatkozik a HelpWire: a legjobb ingyenes távoli támogatás

HelpWire egy új, ingyenes távoli asztali szolgáltatás, amely lehetővé teszi az informatikai környezetek számára, hogy igény szerinti támogatást nyújtsanak, megkönnyítve a gyors és biztonságos távoli kapcsolatokat.

#1. Hatékonyság és hozzáférhetőség

Az ügyfélszolgálati technikusok azonnal hozzáférhetnek az ügyfélgépekhez, és gyorsan megoldják a problémákat. Ez a hatékonyság szükségtelenné teszi a távolról elhelyezett számítógépek időigényes és költséges utazását.

#2. Felhasználóbarát kialakítás

A HelpWire intuitív kezelőfelülete lehetővé teszi az ügyfelek problémáinak gyors megoldását, és javítja az általános felhasználói élményt.

#3. Költséghatékony támogatás

Az ingyenes szolgáltatásként működő HelpWire lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy maximalizálják informatikai költségvetésüket, miközben kivételes ügyfélszolgálatot nyújtanak, így stratégiai eszközt jelent az IT-támogatási képességek optimalizálása terén.

A HelpWire széleskörű szolgáltatásai

A HelpWire átfogó, kisvállalkozásokra szabott szolgáltatáskészlettel látja el a felhasználókat, így minden, ami a távoli informatikai támogatás megvalósításához szükséges, kéznél legyen. Ez magában foglalja a robusztus biztonságot, a gyors és stabil távoli kapcsolatokat, valamint az optimalizált távoli asztali teljesítményt.

Távirányító eszközök

A HelpWire technikai és ügyfélszolgálati csapatok számára alapvető funkciókat biztosít a kivételes esetekhez távoli támogatás:

#1. Gyors indítás

Csapata gyorsan kezdeményezhet távoli támogatási munkameneteket, pusztán egy egyedi ügyfélalkalmazás-hivatkozás megosztásával.

  Mik azok a csendes mechanikus billentyűzetkapcsolók és működnek-e valójában?

#2. Platformok közötti távoli támogatás

Megkönnyíti a platformok közötti támogatási munkameneteket, és megoldja a távoli problémákat az ügyfelek Windows- vagy macOS-gépein.

#3. Optimalizált teljesítmény

Válasszon optimalizált távoli képernyőképet vagy adatátviteli sebességet igényeinek megfelelően, vagy hagyja, hogy a HelpWire automatikusan kiválasztja az Ön számára legmegfelelőbb beállításokat.

#4. Egyidejű munkamenet hozzáférés

Egyszerre csatlakozhat egyetlen kliens több munkaállomásához.

#5. Többképernyős nézet

A HelpWire többképernyős funkciójával válthat több távoli képernyő között, vagy tekinthet meg két képernyőt egyszerre.

#6. Egyszerűsített fájlátvitel

Könnyedén másoljon és illesszen be fájlokat a HelpWire ablakban, hogy azonnali fájlátvitelt kapjon a kliensére.

Ügyfélkezelési lehetőségek

A HelpWire kezelői fiókja eszközöket kínál a hatékony ügyfélkezeléshez és a fokozott ügyfélszolgálathoz:

#1. Eszközinformáció

Automatikusan észleli és megadja a kliens munkaállomások kulcsfontosságú eszközinformációit a támogató technikusnak.

#2. Ügyfél lista

Hozzon létre egy ügyféladatbázist, beleértve a kapcsolatfelvételi adatokat, az eszköz adatait és a támogatási munkamenet megjegyzéseit.

#3. Munkaállomás csoportok

Csoportosítsa az ügyfél összes munkaállomását egyetlen profil alá, hogy a támogatási csapat könnyebben hozzáférhessen.

#4. Kibővített ügyfélprofilok

Adjon hozzá kiterjedt megjegyzéseket az ügyfélprofilokhoz, ésszerűsítse a támogatási munkameneteket és építse a kapcsolatot.

Beépített ügyfélszolgálati csevegés

Növelje Vevőszolgálat valós idejű párbeszéddel a technikusok és az ügyfelek között.

#1. Párhuzamos kommunikáció

Indítson egyszerre több ügyfélszolgálati csevegést, csökkentve a várakozási időt és növelve az ügyfelek elégedettségét.

#2. Csevegés előzményei

Tekintse át a korábbi interakciókat a támogatás egyszerűsítése érdekében.

#3. Eseménynapló

Kövesse nyomon a támogatási munkamenet során végrehajtott műveleteket a csevegőablakban.

#4. Chat szinkronizálás

Folytassa ugyanazt a beszélgetést akkor is, ha távoli kliens munkaállomások között vált.

  A 6 legjobb mesterséges intelligenciával működő Mac-alkalmazás, amellyel időt takaríthat meg és termelékenyebb lehet

#5. Ipari szintű biztonság

A HelpWire biztonságos kapcsolatokat biztosít a könnyű használat feláldozása nélkül:

  • Nincs szükség tűzfal-konfigurációra: Hozzáférés a távoli kliens munkaállomásokhoz a tűzfalportok megnyitása nélkül.
  • Végpontok közötti titkosítás: Védje meg az adatátvitelt erős AES-256 titkosítással és biztonságos WSS- és HTTPS-kapcsolatokkal.
  • Kéttényezős hitelesítés (2FA): Megvédi a műszaki fiókokat az illetéktelen hozzáféréstől.
  • Biztonságos felhő-infrastruktúra: Bízzon a HelpWire infrastruktúrájában, amely megbízható Amazon Web Services (AWS) szerverekre épül.
  • Ügyfélengedély: Szerezze be az ügyfél jóváhagyását, mielőtt új távoli munkameneteket hozna létre a fokozott biztonság érdekében.

Távoli támogatási szoftver, amely megfelel az egyedi üzleti követelményeknek

A HelpWire egy sokoldalú távoli támogatási szoftver, amely megfelel a kisvállalkozásokon túlmenően a különféle iparágak változatos igényeinek.

IT-támogató csapatok

Megbízható igény szerinti távoli ügyféltámogatást biztosít, és távolról végezhet tevékenységeket, például szoftvertelepítést és rendszerfrissítéseket.

Help Desk csapatok

Növelje ügyfélszolgálati csapata teljesítményét és termelékenységét megbízható távoli kapcsolattal.

Oktatási Szervezetek

Gondoskodjon arról, hogy minden informatikai berendezés hozzáférhető legyen a hallgatók és a tanárok számára a következetes tanítás és tanulás érdekében.

Technológiai tanácsadók

Bővítse vállalkozását azáltal, hogy továbbfejlesztett támogatást kínál távoli ügyfeleknek.

Minden távoli technikai támogatást igénylő vállalkozás számára a HelpWire életképes megoldás. A rendszeradminisztrátorok, felügyelt szolgáltatók és informatikai tanácsadók egyaránt profitálhatnak a HelpWire munkafolyamataiba való beépítéséből. Fedezze fel a további felhasználási eseteket ez az oldal.

HelpWire: Játékváltó a távoli támogatásban kis (és nem túl kis) vállalkozások számára

A HelpWire felfedezésének befejezése során egyértelmű, hogy ez a távtámogatási megoldás sokoldalú és felbecsülhetetlen értékű eszköz az iparágak széles skálája számára, nem csak a kisvállalkozások számára. Felhasználóbarát kialakítása és számos funkciókészlet biztosítja, hogy a technikai támogatás és az ügyfélszolgálati csapatok hatékony és eredményes segítséget nyújthassanak, növelve az ügyfelek elégedettségét és növelve az általános termelékenységet.

A szoftver költséghatékonysága és robusztus biztonsági intézkedései tovább erősítik pozícióját, mint stratégiai eszköz a vállalkozások számára, amelyek célja, hogy optimalizálják IT-támogatási képességeiket anélkül, hogy megterhelnék a költségvetésüket.

A HelpWire segítségével a vállalatok megbízhatnak abban, hogy megbízható partnerük van a távoli támogatás bonyolultságaiban való eligazodásban, így előkészítve az utat a zökkenőmentes működés és a kivételes ügyfélszolgálat felé.

Ezután nézze meg, miért érdemes felhőalapú számítógépet vásárolni távoli alkalmazottai számára.