Kiváló minőségű fényképek online küldése

Ha kiváló minőségű eredeti fotókat szeretne küldeni barátainak és családtagjainak, akkor ennek egyetlen jó módja van: egy felhőalapú tárhelyszolgáltató. Az olyan közösségi hálózatok, mint a Facebook és az Instagram, nem tárolják az eredeti fájlokat; rontják a minőséget, így az oldalak gyorsabban töltődnek be. Még a jó, dedikált fotószolgáltatások is, mint például az 500px.

Ez nem probléma, ha csak fényképeket tesz közzé, hogy az emberek megtekinthessék őket okostelefonjukon vagy számítógépükön, de ha azt szeretné, hogy kinyomtathassák a képeket, jó minőségű fájlokat kell biztosítania számukra.

Mi számít „jó minőségű” fájloknak?

Az okostelefon kamerájával – vagy bármely megfelelő fényképezőgéppel – készíthető fényképek sokkal nagyobbak és jobb minőségűek, mint amennyit a közösségi oldalak kezelni tudnak. Ha az Instagram-hírcsatornáján lévő összes kép 2 MB és 12 megapixeles lenne, akkor pillanatok alatt túllépné az adatkorlátot. A helyzet az, hogy ezek a nagy felbontású, 2 MB-os fájlok pontosan azt jelentik, amire szüksége van, ha kinyomtatja őket, beállítja őket az asztal háttereként, vagy bármit megtesz, kivéve a megfelelő méretű mezőben való megtekintésüket a közösségi médiában.

  Hogyan lehet az alacsony fogyasztású módot tartósan engedélyezni az iPhone-on

Itt van egy fotóm, amit feltöltöttem a Facebookra – 2,7 MB volt és 5166 × 3444 pixel. Amikor letöltöttem az idővonalamról, 74 KB és 860 × 640 pixel volt. Ezt alig lehetett bélyegre nyomtatni!

Általánosságban elmondható, hogy amikor jó minőségű fájlokról beszélünk, akkor a közvetlenül a telefonjáról vagy fényképezőgépéről származó eredeti fényképeket értjük, vagy ha szerkesztett, akkor teljes felbontásban mentett másolatot. Ha RAW-ot készít, exportált, teljes felbontású JPEG-eket küldhet; A teljes méretű RAW-fájlok kissé nehézkesek lehetnek, különösen akkor, ha a másik személynek nincs megfelelő alkalmazása a kezelésükhöz. Ezek olyan fájlok, amelyekből szép nyomatokat tudnak majd nyomtatni.

Ne csak a Facebook-oldaláról töltse le az emberekkel megosztani kívánt fotókat. Szerezze be őket számítógépéről vagy okostelefonjáról.

  A sérült WAV fájlok javítása

Felhőmegosztás: A legjobb, legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás

Néhány évvel ezelőtt a felhőalapú tárolás versenypiac volt. Most már árucikk: rengeteg szolgáltatás kínál gigabájtnyi ingyenes tárhelyet. Az általunk általában javasolt három a Dropbox, a Google Drive és a Microsoft OneDrive.

Nem számít, hogy a három közül melyiket használod. Mindegyik meglehetősen hasonló, és mindegyik rendelkezik asztali és mobilalkalmazással.

Dropbox a legrosszabb ingyenes szinttel rendelkezik 2 GB-on. Hacsak nem használja még a Dropboxot, valószínűleg nem az a megfelelő.
Valószínűleg már megvan Google Drive; Gmail-fiókkal 15 GB ingyenes tárhelyet kap. Ha nem biztos benne, hogy melyiket használja, ez egy biztonságos választás.
Ha PC-t használsz, akkor is Microsoft OneDrive. A Google Drive-hoz hasonlóan 5 GB-ot kap ingyen. A legjobb az egészben az, hogy évi 100 dollárért (a Dropbox és a Google ugyanannyit számít fel 1 TB tárhelyért) az Office 365 1 TB tárhelyet biztosít hat Microsoft-fiókhoz, és hozzáférést biztosít a Microsoft Office-hoz. Ha fizetni fog, ez a legjobb megoldás.

  Shadow of War Linuxon

Helyezze az összes elküldeni kívánt jó minőségű fájlt egyetlen mappába a választott felhőalapú tárolóalkalmazásában, és hagyja feltölteni. Hacsak nem oszt meg több ezer DSLR-fotót, közel sem éri el az ingyenes tárhely korlátait. Kattintson a jobb gombbal a mappára, és válassza ki a megfelelő megosztási lehetőséget. További információért tekintse meg teljes útmutatónkat a fájlok és mappák felhőalapú tárolóalkalmazásokkal való megosztásáról.

Oszd meg a linket, és most bárki, aki rendelkezik vele, bemehet és letöltheti a kiváló minőségű képeket.

Többé nem kell elmennie a barátai házába, és látnia egy nagyon elmosódott változatát a hűtőszekrényükön készített fényképének.

Megjegyzés a szakembereknek

Ha Ön professzionális fotós, aki fotókat szeretne megosztani az ügyfelekkel, a fenti felhőalapú tárolási módszer működni fog, de a kezelése kissé kényelmetlen lehet. Ehelyett érdemes megnézni a dedikált online ügyfélgalériákat és a hitelesítési szolgáltatásokat, mint például PhotoProofPro és PixieSet. Az általuk kínált extra funkciók azonban messze meghaladják a hétköznapi emberek igényeit.