Kiváló hangzás, de több funkcióra van szüksége

Kulcs elvitelek

  • A Beyerdynamic MMX 200 kényelmes kialakítású, plüss memóriahabos fülkagylóval rendelkezik a hosszabb játékmenetek érdekében.
  • Kiváló hangminőséggel rendelkezik mind a játékhoz, mind a zenéhez, széles hangfelülettel és a hangerő növelésének lehetőségével.
  • Sokoldalú csatlakozási lehetőségek állnak rendelkezésre a Bluetooth 5.3-mal és az alacsony késleltetésű támogatással, valamint 35 órás akkumulátor-üzemidővel.

Kényelem és minőség. Ez az a két szó, amellyel összefoglalnám a Beyerdynamic MMX 200 vezeték nélküli gaming headsetet. A minőség az egész csomagra kiterjed, az építési anyagoktól a hangig és egyebekig, és ezek a legkényelmesebb játékfejhallgatók, amelyeket hosszú ideje viseltem.

A Beyerdynamic MMX 200 is jól néz ki, a narancssárga ékezetekkel szép eltolást biztosít a headset fehér és fekete változatához egyaránt. Kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek, akár 35 órányi lejátszást biztosítanak, Bluetooth 5.3-mal és alacsony késleltetésű vezeték nélküli támogatással rendelkeznek, és könnyen használhatók Switchen, PS4-en vagy PS5-ön, Xboxon vagy PC-n. A Beyerdynamic első hivatalos gaming fejhallgatója sok mindenre jó – ahogy az a világ egyik vezető fejhallgató-gyártójától elvárható.

Beyerdynamic MMX 200

A Beyerdynamic MMX 200 vezeték nélküli gaming headset kényelmét és hangminőségét nyújtja. Plüss memóriahabos fülkagylókkal rendelkezik a hosszan tartó játékmenethez, könnyű, 360 g-os (12,7 unciás) kialakítással és passzív zajszigeteléssel. Stílusosan, fekete vagy szürke színben, narancssárga ékezetes kivitelben, hiányzik a feltűnő esztétika, de egyszerűséget és stílust kínál. 35 órás akkumulátorral, Bluetooth 5.3-mal és alacsony késleltetésű vezeték nélküli támogatással felszerelve sokoldalú fejhallgató bármilyen játékplatformhoz.

Beyerdynamic márka

Az akkumulátor élettartama Akár 35 óra

Anyaga Műanyag, fém

Bluetooth 5.3

Zajszűrés sz

Mikrofonok Egy levehető mikrofon mikrofon, két integrált mikrofon

Súlya kábel nélkül 360 g

Színek Fekete, szürke

Támogatott kodekek SBC, AAC, LC3

Összecsukható sz

Töltési típus USB-C

Többpontos Igen, de analóg csatlakozás szükséges

Hordtáska sz

Frekvencia tartomány 20-20.000Hz

A meghajtó mérete 40 mm

Fejhallgató típusa Fülre helyezhető

Profik

  • Kényelmes kialakítás, vastag párnázás
  • Kiváló hangminőség
  • Kiváló mikrofon minőség
  • Több csatlakozási lehetőség, széles támogatás
  16 legjobb szalonkezelő és foglalási szoftver az ügyfélélmény javítására

Hátrányok

  • Nincs testreszabási szoftver
  • Valószínűleg több közvetlen „játékfunkcióra” van szüksége

Sima, kényelmes fülkagylók

Gavin Phillips / MakeUseOf

A Beyerdynamic MMX 200 vastag memóriahabos fülkagylói elragadóan kényelmesek, szépen illeszkednek a fülemhez anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolnának. A nagy, kerek fülkagylókat azoknak a játékosoknak tervezték, akik órákig ülnek anélkül, hogy eltávolítanák a fejhallgatójukat, így optimalizálva a játék közbeni kényelmet a hosszú munkamenetek során.

Az MMX 200-at az Egyesült Királyság télén vizsgálom, így a hőmérséklet itt nem túl magas, bár bár be van kapcsolva a fűtés, még mindig ésszerű hőmérsékletről beszélünk az irodámban. Kíváncsi vagyok, hogy az MMX 200 extra plüss fülkagylói okozhatnak-e hőproblémát a melegebb hónapokban, különösen a melegebb éghajlaton élőknek.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Azonban az én fülem továbbra is boldog és kényelmes marad, és gyanítom, hogy a tiéd is. A fülpárnák teljes vastagsága passzív zajszigetelést is biztosít, ami szintén üdvözlendő.

Mostantól a súly mindig fontos szempont a játékhoz készült fejhallgatóknál, és az MMX 200 360 g-os (12,7 oz) tömege kábelek nélkül egyáltalán nem rossz. Órákig hordtam a fejhallgatót, és soha nem éreztem, hogy túl nehéz lett volna, ami egy másik plusz a kényelem szempontjából.

Korlátozott színek, tisztességes stílus

Gavin Phillips / MakeUseOf

Az MMX 200 egy kicsit a fejhallgató kialakításának vaskos oldala, részben a kényelem hangsúlyozása miatt; a nagy, kerek, zárt hátú fülkagylók hasonlóan kényelmes fejpántot tartalmaznak.

Én ennek a kissé visszafogott stílusnak a rajongója vagyok, ha játék headsetekről van szó. Az MMX 200 nem rendelkezik kirívó RGB-vel vagy más „játékos” esztétikával, de a Beyerdynamic fejhallgatók egyébként soha nem foglalkoztak ezzel a stílussal. Ehelyett az MMX 200 fekete vagy szürke színben kapható, és mindkét modellen ugyanaz a narancssárga ékezet látható a hangerőszabályzónál, a gomboknál és így tovább.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Nagyon kevés gomb található az MMX 200-on. A bal fülkagylóban található a hangerőszabályzó, a Meta Link Switch gomb (erről egy pillanat alatt), az USB-C port és a levehető mikrofonport, míg a jobb fülkagylóban a bekapcsológomb található. Kissé visszafogott, és a vizuális stílust zűrzavartól mentesen tartja, ami azoknak fog tetszeni, akik nem feltétlenül akarják, hogy a fejhallgatójuk „játékosnak” kiáltson.

A gombok mindegyike kellően érzékeny, ahogy az várható is volt, de a hangerőszabályzón a vártnál zajosabb kattanás van, a kerék minden egyes fordulatával hallható kattanás. Nem nagy probléma, de meglepő volt hallani.

  A web a web előtt: visszatekintés a Gopherre

Jó akkumulátor és csatlakozási lehetőségek

Gavin Phillips / MakeUseOf

A 35 órás akkumulátor-élettartam jó választás, ha játék fejhallgatókról van szó. Felveszi a versenyt a HyperX 300 órás fejhallgatóinak felháborító kínálatával, de nem valószínű, hogy messzire eltávolodna a töltési teljesítménytől, és 35 óra több, mint néhány játékmenet erejéig az akkumulátor.

A csatlakozás a Bluetooth 5.3-ból származik, amely támogatja az SBC, AAC és LC3 kodekeket, valamint az alacsony késleltetésű USB-C hardverkulcsot. Mindkét kapcsolat jól működik, bár a legtöbb időt az alacsony késleltetésű hardverkulcs használatával töltöttem. A dongle USB-portra dugva szinte azonnal csatlakozott az MMX 200-hoz, és nem tapasztaltam kiesést. Ennek ellenére észrevehető a minőség az alacsony késleltetésű hardverkulcs és a normál Bluetooth használata között, ezért érdemes a hardverkulcsot használni, amikor csak lehet.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Van egy hibrid mód is, ami a Beyerdynamic kifejezés a vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatra. A Meta Link Switch gomb megnyomásával válthat az üzemmódok között, a hibrid módok pedig lehetővé teszik, hogy konzolodhoz vagy számítógépedhez csatlakoztasd, és csatlakoztasd az okostelefont hívások fogadásához vagy más módon. Ennek a funkciónak a használatához azonban szüksége van egy USB-C-analóg kábelre, amely nem tartozéka a doboznak, és ezt fel kell vennie az Xbox vezérlővel való használathoz.

Van egy kiterjesztett mód is, amely más fejhallgatók passzív módjához hasonlóan működik, lehetővé téve a külső zaj bejutását a fejhallgatóba. Soha nem rajongok a passzív hangmódokért, és az MMX 200-as verziója hasonlít a többihez, mivel a zajokat túlhangsúlyozzák, és elvonják a figyelmet, és rontják a játékot.

Csökkent a játékszolgáltatások és a szoftvertámogatás hiánya

De a kényelem, az akkumulátor-üzemidő és a csatlakoztathatóság ellenére a Beyerdynamic MMX 200 nem rendelkezik olyan funkciókkal, amelyeket ezen az áron egy gamer headsettől elvárhat. Nem a mutatós RGB-ről beszélek, hanem a már alapfelszereltségnek számító funkciókról, mint például az asztali szoftverek, testreszabható EQ-k, konkrét játékprofilok, térbeli hang stb.

Találsz néhány asztali szoftvert az alacsony késleltetésű hardverkulcs frissítéséhez, de ezen kívül az MMX 200 nem kínál sok extrát.

Kiváló hangzás, nagyszerű mikrofon

Gavin Phillips / MakeUseOf

Az MMX 200 a Beyerdynamic széleskörű audio-szakértelmének köszönhető, és kiváló hallgatási élményt nyújt – akár játékon belül, akár zenehallgatás közben, akár más módon. Hardver tekintetében az MMX 200 adatlapja nem különösebben elgondolkodtató: a 40 mm-es dinamikus meghajtók és a 20-20 000 Hz-es frekvenciamenet manapság a megfelelő.

  Erőteljes és hatékony, de nem mentes a problémáktól

Az MMX 200-ban az tetszik, hogy játékra és zenére egyaránt jók. A Beyerdynamic úgy döntött, hogy ezeket az általános hangfelhasználásra hangolja, nem pedig kifejezetten játékra, ami azt jelenti, hogy minőséget hoznak a teljes felületre, nem pedig arra, hogy első személyű lövöldözős játékokban vagy versenyjátékokban jól hangzanak (ahogyan azonban már említettük, a játékprofil EQ-k üdvözöljük azokban a konkrét pillanatokban).

Gavin Phillips / MakeUseOf

Az MMX 200 is kellően széles hangfelülettel rendelkezik, és a hangerőt is élveztem; felhajthatja ezeket a fejhallgatókat anélkül, hogy a hangminőség túlságosan romlana. Néhány hete az MMX 200 gamer headsetet használom napi vezetőként, és eltalálták.

De az MMX 200 másik területe a levehető gémmikrofon, amely 10 mm-es kondenzátorral rendelkezik, 50-18 000 Hz-es frekvenciamenettel. Ez a kombináció jobb, mint a legtöbb játékhoz használható fejhallgatóban, és a különbség szembetűnő a játékmenetek során, vagy akár csak a Discord vagy a Slack másokkal való chatelésekor. Ha fontos Önnek a hangtisztaság, az MMX 200 nagyszerű kiáltás lehet.

Érdemes megvenni a Beyerdynamic MMX 200 vezeték nélküli játékfejhallgatót?

A Beyerdynamic MMX 200-a 250 dollárért kapható, ami határozottan feljebb helyezi az árat tekintve.

Nehéz telefonálni. Az MMX 200 kényelmi szintje, felépítési minősége és hangminősége kiváló, és ez nem hibáztatható. A Beyerdynamic azonban játékra szánt fejhallgatóként dobta piacra az MMX 200-at, a játékfunkciók egyértelmű hiányával.

Tévedek a hangminőség táborában a játékfunkciókkal szemben, mert a hang mindig a legkritikusabb szempont minden dobozban – akár játékról van szó, akár nem –, de jó lenne látni, hogy a Beyerdynamic foglalkozik ezekkel a problémákkal a következő verziókban.

Beyerdynamic MMX 200

A Beyerdynamic MMX 200 vezeték nélküli gaming headset kényelmét és hangminőségét nyújtja. Plüss memóriahabos fülkagylókkal rendelkezik a hosszan tartó játékmenethez, könnyű, 360 g-os (12,7 unciás) kialakítással és passzív zajszigeteléssel. Stílusosan, fekete vagy szürke színben, narancssárga ékezetes kivitelben, hiányzik a feltűnő esztétika, de egyszerűséget és stílust kínál. 35 órás akkumulátorral, Bluetooth 5.3-mal és alacsony késleltetésű vezeték nélküli támogatással felszerelve sokoldalú fejhallgató bármilyen játékplatformhoz.