Kezelje autója OBD-jét Androidról a Dash segítségével

Minden modern jármű – vagy legalábbis azok, amelyeket a 90-es évek közepe után gyártottak – OBD-rendszerrel (On Board Diagnostic) van felszerelve, amely segít a szerelőknek vagy a barkácsolás szerelmeseinek bizonyos problémák elhárításában, ha valami baj történne. Az OBD információkat hordoz az autó különféle érzékelőiről, a motor teljesítményéről, a fékek állapotáról, a kopásról és egyebekről, így az autószerelő szakember könnyebben meg tudja nézni a megfelelő helyet, ha valami elromlik. A New York-i székhelyű startup, a Dash elindított egy új Android-alkalmazást, amely segít Önnek önállóan lekérni ezeket az információkat azáltal, hogy összekapcsolja autója OBD-rendszerét okostelefonjával vagy táblagépével egy speciális hardveren keresztül, amellyel a telefont csatlakoztathatja az OBD-hez.

  Új funkciók a Firefox 42-ben asztali számítógépre és Androidra

A Brian Langel és Jamyn Edis által alapított Dash célja, hogy megkímélje Önt a tetemes autójavítási számláktól azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a legegyszerűbb módokon saját maga nyomon követhesse autója teljesítményét. Ne aggódjon, még a motorháztetőt sem kell feltennie.

A Dash működése alapvetően egy OBD-csatlakozóeszközt foglal magában, amely az autó műszerfala közelében található porthoz csatlakozik, általában a kormánykerék alatt. Míg sok olcsó OBD-kulcs megvásárolható online az Amazon-tól körülbelül 10 dollárért, a Dash a prémium OBD LINK LX-et is kínálja, amely beépített Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik a telefonnal való párosításhoz, valamint néhány további rendkívül hasznos funkciót.

Az alkalmazás a legtöbb OBD-eszközzel is működni fog, de az OBD LINK LX birtokában a jobb energiagazdálkodási képességek, az építési minőség és a legtöbb autó OBD-rendszerével való csatlakozási megbízhatóság miatt előnyben lesz része.

  Hogyan lássunk színkorrigált világot az iPhone segítségével

Ami magát az alkalmazást illeti, tiszta és tisztességes felülettel rendelkezik. Amikor elindul, kéri, hogy regisztráljon egy fiókot a szolgáltatáshoz e-mailben vagy Facebook-fiókjának gyors összekapcsolásával. Akárhogy is, egy utasítás képernyőre kerül, ahol többet megtudhat a Dash működéséről, vagy arról, hogy hol található az ODB port az autón. Ezenkívül meg kell adnia járműve adatait, például márkát, modellt, évet, motortípust stb.

A kezdőképernyőn mindenféle dolgot elvégezhet, például több autót hozzáadhat, megkeresheti autóját a térképen, nyomon követheti a közeli benzinkutakat és utazásait, figyelemmel kísérheti benzinfogyasztását, és további információkat találhat arról, hogy mi ez. A Check Engine jelzőfénye jelzi.

Sajnos a jelenlegi járművem nem támogatja az OBD-portot – hívj vintage gyűjtőnek –, de a Dash munkatársai szerint az alkalmazásnak, ha sikeresen kapcsolódik egy OBD-porthoz Bluetooth-on keresztül, mindenféle járművel kapcsolatos teljesítmény-részletet közölnie kell. az autó számítógépéről.

  A join parancs használata Linuxon

A Dash jelenleg csak Androidos készülékekre érhető el, de már készül az iOS verzió, amely hamarosan elérhető lesz. Az Android verziót az alábbi linkről töltheti le.

Telepítse a Dash-t a Play Áruházból