Készítse el a tökéletes üzleti tervet ezzel a 9 eszközzel

Nehéz időszaka van a cége számára megfelelő üzleti terv kidolgozásával? Az üzleti terv szoftver segítségével minimális erőfeszítéssel elkészítheti a tökéletes üzleti jelentést.

A robusztus üzleti terv elkészítése az egyik első dolog, amit a vállalkozóknak meg kell tenniük vállalkozásuk indításakor. A jó üzleti tervnek a vállalkozása minden lényeges elemére kell összpontosítania, beleértve a termék részleteit, az árképzési modellt és az elmúlt évek pénzügyi előrejelzéseit.

Az üzleti terv kidolgozása időnként nehéz lehet – különösen akkor, ha nem tudja, hol kezdje, vagy nincs elég ideje. A jó dolog az, hogy nem kell a nulláról kezdeni a tervet. Számos üzleti terv szoftver áll rendelkezésre, amelyek segítenek egy professzionális üzleti terv elkészítésében.

Mi az üzleti terv és hogyan készítsünk egyet?

Az üzleti terv olyan dokumentumra utal, amely elmagyarázza a vállalkozás céljait és azt, hogy hogyan fog eljárni azok elérésében. Ezek alapvető írásos dokumentumok, amelyekre a vállalatoknak szükségük van a belső és külső közönség számára.

A szabványos üzleti tervnek 15-20 oldalból kell állnia. Ha hosszadalmas összetevőket tartalmaz, jobb, ha ezeket a mellékletben felveszi, és a főtervben hivatkozik rájuk.

Ha üzleti tervet szeretne kidolgozni szervezete számára, kövesse az alábbi lépéseket:

#1. Írjon Vezetői összefoglalót

Tekintse ezt a felvonó pályájának, és tartalmazza a teljes üzleti terv összefoglalását, beleértve a küldetésnyilatkozatot is. Jobb, ha a végére írod.

#2. Ismertesse a Társaságot

Ebben a részben meg kell említenie a cégével kapcsolatos alapvető információkat, például a bejegyzett nevét, székhelyét, kulcsembereit és szakértelmüket. Adja meg továbbá az üzleti struktúrát, a vállalat történetét és a tulajdoni arányt.

#3. Említse meg az üzleti célkitűzéseket

Az üzleti tervnek tartalmaznia kell egy objektív nyilatkozatot – azt, hogy a vállalkozása mit szeretne hosszú távon elérni. Ha befektetési vagy hiteltervet dolgoz ki, emelje ki ezt a részt, és fejtse ki részletesen.

#4. Beszélje meg az Ön által kínált termékeket és szolgáltatásokat

Itt írja le részletesen a vállalkozása által kínált terméket vagy szolgáltatást. Ezenkívül adja meg az ármodelljét, a célközönségét, valamint az értékesítési és forgalmazási stratégiáját.

  Hogyan navigálhat a Chrome-ban az iPhone-on csúsztatási mozdulatokkal

#5. Piackutatás

Beszéljen versenytársairól ebben a szegmensben. Adja meg a sikerük okát és azt is, hogyan tudja felülmúlni őket.

#6. Marketing és értékesítési stratégia

Ebben a részben említse meg, hogyan tervezi meggyőzni az ügyfeleket, hogy vegyék igénybe az Ön szolgáltatásait és őrizzék meg vásárlói hűségüket.

#7. Pénzügyi elemzés

Bár kezdőként nem biztos, hogy elegendő információval rendelkezik az üzleti pénzügyi helyzetről, a meglévő vállalkozásoknak tartalmazniuk kell egy mérleget, az eredmény-kimutatást és a cash flow kimutatást.

#8. Készítsen pénzügyi előrejelzéseket

Egy másik kritikus rész, ha finanszírozást vagy befektetőt keres, a pénzügyi előrejelzés. Itt fel kell vázolnia, hogyan szeretne profitot termelni a kölcsön visszafizetéséhez, vagy nagyvonalú hozamot ajánlani a befektetőknek.

#9. további információ

Az üzleti tervbe belefoglalni kívánt alátámasztó információkat a függelékben kell feltüntetni.

Hogyan készítsünk üzleti tervet?

Az üzleti terv elkészítéséhez jó piac- és versenytárskutatást kell végeznie. Ezenkívül létre kell hoznia egy értékesítési, termelési és marketingmodellt, amely képes megfelelni a megcélzott ügyfeleknek és azok igényeinek. Tökéletes üzleti terv elkészítéséhez vegye fel mindezt a cég adataival és üzleti előrejelzéseivel együtt.

Íme néhány a legjobb üzleti tervszoftver, amelyet használhat.

Tintahalak

Tintahalak egy teljesen interaktív és hatásos üzleti terv szoftver. Amellett, hogy segíti a vállalkozókat az üzleti tervek kidolgozásában, segíti őket vállalkozásuk megértésében is.

Ez a felhő alapú webalkalmazás alkalmazáson belüli útmutatókat tartalmaz, amelyek segítségével üzleti tervet dolgozhat ki, indítási javaslatot hozhat létre, költségvetést számolhat és pénzügyi előrejelzéseket készíthet.

A Cuttles Csapat funkciójával a vállalatok bemutathatják csapattagjaikat a tervben. Az üzleti terv szoftver angol, francia, spanyol, német, portugál és dán nyelven érhető el.

Miután elkészítette az üzleti tervet ezen az eszközön, a megosztás is egyszerű. Meghívhat más tagokat az üzleti terv megtekintésére ebben az alkalmazásban, vagy megoszthatja a linkjeit, vagy exportálhatja a jelentést PDF formátumban.

LivePlan

Üzleti terv eszközt keres megfizethető áron? Ha igen, hajrá LivePlan. Több mint 500 sablont tartalmaz üzleti tervekhez, amelyek lefedik az összes főbb iparágat.

A LivePlan olyan előrejelzési funkciót kínál, amely lehetővé teszi, hogy ne egyedül végezzen számolást. Csak adja meg az adatbevitelt, és a szoftver diagramokat, ábrákat, grafikonokat és egyéb dokumentumokat generál az üzleti tervhez.

Az üzleti terv elkészítése után Word vagy PDF fájlokba exportálhatja. A valós idejű pénzügyi adatok nyomon követése mellett az eszköz támogatja a Xero és a QuickBooks integrációját is. A mérföldkövek ütemezése, valamint az értékesítés és a költségvetés nyomon követése az alkalmazás további hasznos funkciói.

  Hogyan dolgozz gyorsabban a Photoshopban

IdeaBuddy

Van egy üzleti ötlete, de nem tudja, mit kezdjen vele? IdeaBuddy az az eszköz, amelyet keres, hogy ötletét üzleti tervvé alakítsa.

Mindössze annyit kell tennie, hogy megadja az adatokat az Üzleti útmutató szakaszaiban. Ezután az alkalmazás automatikusan létrehoz egy befektetőre alkalmas üzleti tervet, amely ugyanakkor szerkeszthető és megosztható.

Beépített szerkesztője lehetővé teszi szövegek hozzáadását és szerkesztését. Ezenkívül eltávolíthat minden olyan összetevőt, amelyet nem szeretne belefoglalni a tervébe. A terv PDF vagy Word formátumban történő exportálása mellett egy hivatkozás segítségével megoszthatja másokkal is.

Bizplan

Bizplan egy ideális üzleti terv szoftver befektetőket vagy finanszírozást kereső induló vállalkozások számára. Ezzel a modern és intuitív üzleti terv készítővel a vállalkozók pontosan olyan üzleti tervet készíthetnek, amilyennek akarják.

A Bizplan oktatási forrásokat is kínál, amelyek segítségével egyszerűen használhatja ezt a fogd és vidd eszközt a sablonok készítéséhez. Pénzügyi irányítási központja különféle pénzügyi eszközökkel rendelkezik. A vállalatok ezzel az üzleti tervszoftverrel csapatfizetési előrejelzéseket, bevételi előrejelzéseket és mérlegeket készíthetnek.

Míg itt felvehet együttműködőket és érdekelt feleket, az Ön ellenőrzése alatt áll, hogy kik tekinthetik meg a bizalmas adatokat és kommentálhatják őket. Az online link segítségével megoszthatja az üzleti tervet.

PlanGuru

Ellentétben azokkal az eszközökkel, amelyek csak az üzleti terv elkészítésére összpontosítanak, PlanGuru néhány pénzügyi funkcióval rendelkezik, beleértve a költségvetés-tervezést és az előrejelzést, amelyek az üzleti pénzügyi tervezést szolgálják. Ennek eredményeként pénzügyi előrejelzések, költségvetések, jelentések és egyebek készítésére is használható vállalkozása számára.

A felhő alapú platform Windows alapú asztali verzióban is elérhető, így a leginkább kedvelt formátumot használhatja. Használhatja az MS Excellel, a QuickBooks Online-nal és a Xero-val is.

Több mint 20 szabványos előrejelzési módszerével a vállalatok akár 10 évre is előrejelzéseket készíthetnek. Ezenkívül egy hatékony műszerfallal és jelentéskészítő eszközzel rendelkezik.

Enloop

Enloop egy üzleti terv szoftver, amely megkönnyíti az üzleti terv gyors elkészítését. Amellett, hogy segít az üzleti terv elkészítésében, támogatja az automatikus szövegírást✍🏽, a pénzügyi előrejelzések összehasonlítását és a valós idejű teljesítménypontszámot a fejlődés nyomon követéséhez.

Az Enloop segítségével a felhasználók személyre szabható szövegek, táblázatok, diagramok, képek és több mint 100 valutaszimbólum és formátum használatával üzleti terveket dolgozhatnak ki. Sőt, automatikus szöveggeneráló funkciója segít az üzleti terv írási folyamatának egyszerűsítésében.

Ideiglenes tervet is létrehozhat, és megkérhet más partnereket annak szerkesztésére. Az alkalmazás a sikeres/sikertelen jelentést is kiadja, hogy Ön azonosítsa a problémát.

PlanBuildr

Ha nem szeretsz sokat írni, hagyd PlanBuildr ügyeljen az üzleti tervére. Ez a felhasználóbarát megoldás arra kéri Önt, hogy töltse ki az üres helyeket az üzleti terv gyors elkészítéséhez. Itt a felhasználók 10 különböző iparághoz tartozó sablon közül választhatnak, hogy üzleti tervet készítsenek cégük számára.

  Mennyire biztonságos az otthoni Wi-Fi?

A PlanBuildr lehetővé teszi teljes pénzügyi előrejelzések készítését, beleértve az eredménykimutatást, a mérleget és a cash flow kimutatást – elemi számadatok felhasználásával. A felhasználók diagramokat és grafikonokat is hozzáadhatnak terveikhez.

iPlanner

iPlanner egy professzionális üzleti terv szoftver, amely megfizethető áron kínál különféle minőségi funkciókat. Legyen szó befektetést kereső induló vállalkozásról, kockázatértékelést végezni kívánó cégről, vagy üzleti modellünket kommunikálni szeretné csapatával, ez egy jó választás.

Az iPlanner egy üzleti modellezési részt is tartalmaz. Itt a vállalkozók tetszőleges mértékben megtervezhetik és megtervezhetik üzleti modelljüket az üzleti terv elkészítése előtt. Néhány könnyen használható sablon is található benne, amelyek segítenek egy strukturált és koherens üzleti terv elkészítésében.

Korlátlan számú csapattagot és együttműködőt adhat hozzá ezekhez a projektekhez, és három különböző szerepkört rendelhet hozzájuk: Nézők, Tanácsadók és Projekttulajdonosok.

Az üzleti terv bolt

Az Üzleti terv üzlet egy olyan megoldás, amely segítségével hatékony üzleti tervet készíthet különösebb erőfeszítés nélkül. Felhasználóbarát felülettel rendelkezik, regisztráció után utasításokat és példákat kap az üzleti terv minden részéhez.

Az Üzleti Terv Shop sablonokat kínál, amelyek segítségével üzleti tervet készíthet. Ehhez válassza ki üzleti ágazatát, hogy megtalálja az ideális sablont. Ezzel az eszközzel a vállalatok akár 3 vagy 5 évre szóló üzleti és pénzügyi előrejelzéseket készíthetnek az Ön termék- és szolgáltatásadatai alapján.

Támogatja a pénzügyi elemzést, a fedezeti pont elemzést, az adatdiagramokat és a hitelelemzést is. A terv elkészítése után könnyedén exportálhatja MS Word vagy PDF formátumba.

Befejezés 👨‍💻

A becsült üzleti mérettől függetlenül a megfelelően megírt üzleti terv elengedhetetlen a jövőbeli növekedéshez és sikerhez. A kifinomult üzleti terv szoftverrel könnyedén megírhatja az üzleti tervet.

A fenti lista segít kiválasztani a vállalkozása számára megfelelő megoldást. Új cégként érdemes lehet tudni az adótervező szoftverekről is.