Képernyőkép készítése iPhone X, XR, XS és XS Max készülékeken

Az iPhone X megjelenésével és a Home gomb hiányával az Apple-nek meg kellett változtatnia néhány viszonylag gyakori feladat kezelésének módját. Az egyik képernyőkép készítése, és ugyanez a módszer átült az iPhone XR, XS és XS Max készülékekre.

Képernyőfelvétel készítése iPhone X, XR, XS és XS Max készülékeken ugyanaz a gombnyomás kombinációja, függetlenül attól, hogy melyik eszközzel rendelkezik, és azt várjuk, hogy ez a belátható jövőben is így marad, most, hogy az Apple megtette a következő lépést a cég hosszú útja a fizikai Kezdőlap gomb teljes eltávolítása felé. Ez teljesen rendben van, de ha nem tudja, hogyan készítsen képernyőképet most, amikor a Kezdőlap gomb már nincs, akkor nincs szerencséje, bármilyen nagyszerűen is néz ki a Liquid Retina vagy az OLED képernyő. Azért nem kell izgulni. Azért vagyunk itt, hogy felállítsuk a rekordot.

Itt vannak azok a lépések, amelyekkel képernyőképet kell készítenie az Apple egyik legújabb iPhone-ján.

A korábbi iPhone-okhoz hasonlóan a folyamathoz két gomb egyidejű megnyomása szükséges. Ezúttal ezek a gombok az oldalsó gomb és a hangerő növelése gomb. Az oldalsó gomb ugyanaz, mint amikor alvó vagy felébreszti a készüléket; alább mindkét gombot kiemeltük.

Miután megnyomta és elengedte a két gombot, hallani fogja az ismerős zárhangot (hacsak nincs némítva a telefon), és elkészül a képernyőkép. Megjelenik az imént készített képernyőkép előnézete is. Az előnézet néhány másodperc múlva eltűnik, de ha szeretné szerkeszteni vagy megjelölni a képernyőképet, koppintson rá, és ezt megteheti, mielőtt elmenti a Fotók alkalmazásba, vagy teljesen eldobja.

A képernyőkép készítéséhez használt két gomb elhelyezésének van egy jó és egy árnyoldala. Ami viszont azt illeti, sokkal egyszerűbb egy kézzel is képernyőképet készíteni, mivel nem kell együtt nyomkodnia a Kezdőlap és az Oldalsó gombokat. Hátránya (és ez nem olyan nagy hátrány), hogy könnyen készíthet véletlenül képernyőképet, ha megnyomja ezeket a gombokat, miközben csak a telefonját tartja.