Képernyőfelvétel készítése a Snipping eszközben a Windows 11 rendszeren

Végül a Microsoft egy natív képernyőrögzítő eszközt hoz létre a Windows 11 rendszeren. A felhasználóknak a leghosszabb ideig az Xbox Game Bar-ra és más harmadik féltől származó alkalmazásokra kellett támaszkodniuk a képernyő rögzítéséhez a Windows 11 rendszeren. Az új Snipping Tool frissítéssel azonban most már könnyedén rögzítheti a képernyőt a Windows 11 rendszeren. Megérkezett az új frissítés kiadták fejlesztői csatorna felhasználók számára, de az új eszközt stabil buildekre is telepítheti az alább linkelt MSIXBundle csomagon keresztül. Tehát minden további nélkül nézzük meg, hogyan készíthet képernyőrögzítést a Snipping Tool segítségével Windows 11 rendszeren.

Ebben az oktatóanyagban részletes utasításokat adunk az új Snipping eszköz Windows 11 rendszeren történő telepítéséhez. Ha már nincs szüksége az új eszközre, kövesse útmutatónkat, és térjen vissza a régebbi verzióhoz.

Telepítse a képernyőrögzítéssel rendelkező új Snipping eszközt a Windows 11 rendszeren

Mielőtt telepítené az új Snipping eszközt, hadd tegyem világossá, hogy jelenleg hibás. Ez az első nyilvános kiadás, amely csak az Insider csatornán lévő fejlesztői felhasználóknak szól, tehát a várt vonalon van. Az új Snipping eszköz időnként hibákat ad, és néha megtagadja a felvétel elindítását. Mindazonáltal, hogy némi információt adjunk a képernyőrögzítési képességről, jelenleg támogatja az MP4 (H.264) formátumú exportálást, de csak 30 FPS-re korlátozódik.

  Az egér érzékenységének beállítása a Windows 10 rendszerben

Ezen kívül nincs kapcsoló a mikrofon, az eszköz hangjának, a rendszerhangok rögzítéséhez vagy a webkamera nézet hozzáadásához. Alapvetően ez jelenleg egy barebone alkalmazás, és a jövőbeni kiadásokkal jobb lesz. Amint új csomagfrissítések lesznek elérhetők, mindenképpen értesíteni fogjuk Önt. Tehát ha szeretné megtapasztalni a Snipping Tool képernyőrögzítési funkcióját, kövesse az alábbi lépéseket.

1. Először is le kell töltenie az új Snipping Tool-t a link itt. A csomagot a VirusTotal segítségével ellenőriztük, és egyik gyártó sem jelölte meg rosszindulatúnak, így biztonságos a használata.

2. Ezt követően feltétlenül jelenítse meg a fájlkiterjesztéseket a Windows 11 Fájlkezelőben. Ehhez kattintson a Nézet -> Megjelenítés -> Fájlnévkiterjesztések lehetőségre a felső menüsorban.

3. Ezután nevezze át a fájlt, és győződjön meg arról, hogy az .msixbundle végződésű.

4. Ha ezt megtette, kattintson duplán a letöltött fájlra, és az automatikusan elindítja a telepítőt. Amint itt látható, észlelte a régebbi Snipping eszközt, és felajánlotta az eszköz frissítését.

5. Egyszerűen kattintson az „Update” (Frissítés) gombra, és az új Snipping Tool képernyőrögzítési funkcióval települ a Windows 11 számítógépére.

  Javítás: Nem található WiFi hálózat a Windows 10 rendszerben

6. A telepítés után nyissa meg. Az eszköz beállítási oldalán található az új Snipping Tool verziószáma, amely 11.2211.35.0.

7. Nos, a képernyő rögzítéséhez Windows 11 rendszeren a Snipping eszközzel, váltson a „Rögzítés” lehetőségre, majd kattintson az „Új” gombra.

7. Menjen előre, és válassza ki a rögzíteni kívánt területet, és egy 3 másodperces időzítő fog futni. Kattintson a „Start” gombra a képernyőfelvétel elindításához.

8. Kattintson a felül található „Stop” gombra a képernyőrögzítés befejezéséhez. Dönthet úgy is, hogy a „kuka” ikonra kattint a felvétel elvetéséhez.

9. Ekkor megnyílik a Snipping Tool. Érvénytelen fájlútvonalra hivatkozva hibát jelezhet, de figyelmen kívül hagyja. Itt a jobb felső sarokban található „Mentés” gombra kell kattintania, hogy a képernyőfelvételt a kívánt helyen tárolja.

10. Végül lejátszhatja vagy megoszthatja a képernyőfelvételt a Windows 11 File Explorerből.

Távolítsa el a Legújabb Snipping eszközt, és lépjen át a régebbi verzióra

1. Nyissa meg a Start menüt, és kattintson a jobb gombbal a „Snipping Tool” elemre. Ezután válassza ki az „Alkalmazásbeállítások” lehetőséget a helyi menüből.

2. Itt görgessen le, és kattintson az „Eltávolítás” gombra. Ezzel eltávolítja a Snipping eszközt a rendszerből.

3. Ezután nyissa meg a Microsoft Store-t, és keresse meg a „Snipping Tool” kifejezést. Te is kattints ide az alkalmazáslista közvetlen megnyitásához a Microsoft Store áruházban.

  A COD Vanguard Dev Error 6032 javítása Windows 10 rendszeren

4. Most pedig telepítse a Snipping Tool stabil verzióját a Windows 11 rendszerű számítógépére. A Snipping Tool régebbi verzióját kapja meg a Store-ból, a képernyőrögzítő nélkülit.

Tehát ezeket a lépéseket kell követnie az új Snipping eszköz telepítéséhez és a képernyő rögzítéséhez a Windows 11 számítógépeken. Rövid használatom során úgy tűnt, hogy a Microsoft még mindig nagyon fejleszti a képernyőrögzítési funkciót, és közel sincs nyilvános kiadáshoz. Talán a Snipping eszköz képernyőrögzítője funkciókban gazdag és használható lesz a jövőbeni kiadásokban. Mindenesetre addig is nézzen meg néhányat a legjobb képernyőrögzítési bővítmények közül a Chrome-hoz. Tekintse át az itt található listánkat is, hogy találjon néhány nagyszerű Snipping Tool-alternatívát 2022-ben. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.