Kép a képben funkció létrehozása a Google Meet-hívásokhoz

A Google Meets egy újabb találkozó/videocsevegési szolgáltatás a Google-tól. Nem éppen a Zoommal vagy a Microsoft Teams-szel versenyez. A funkciók közel sincsenek, de a Meet a gyors videohívásokhoz való.

A Meet teljes egészében a webböngészőn alapul, ami alapvetően lehetővé teszi, hogy bárki pillanatok alatt használhassa, amíg elérhető a böngésző. Ez korlátozza a támogatott funkciókat is, de ez az egyetlen módja annak, hogy könnyű és könnyen használható legyen.

Kép a képben Google Meet

A Google Meet alapértelmezés szerint nem rendelkezik kép a képben funkcióval. Tökéletesen elmoshatja a hátteret, de nincs mód arra, hogy a videót a képernyő egyik sarkába helyezze. Ehhez egy MeetInOne nevű bővítményre van szüksége.

A MeetInOne elérhető Chrome-hoz és Safarihoz. Ezen kívül van egy önálló macOS-alkalmazása is, amelyen egy Windows 10-es alkalmazás is készül.

Telepítse a MeetInOne-t a böngészőjében.
Csatlakozzon egy Google Meet-találkozóhoz.
A kép a képben funkció alapértelmezés szerint engedélyezve van.
Kattintson a bal felső sarokban található ikonra.
A videó kép a képben módba lép.

A Google Meet egyéb funkciói

A MeetInOne funkciók elképesztő listáját adhatja hozzá a Google Meethez. Aktiválásukhoz kattintson az alkalmazás ikonjára, és látni fogja a funkciót engedélyező kapcsolók hosszú listáját.

Az általa hozzáadható funkciók a következők;

Sötét mód.
Automatikus némítás csatlakozáskor.
Automatikus videó kikapcsolása csatlakozáskor.
Kihagyja a várakozási képernyőt.
Szerezzen be egy átlátszó sávot alul (ahol a vezérlők megjelennek).
Push-to-talk a szóköz billentyűvel, amely képes elnémítani/feloldani a mikrofont.
A résztvevők automatikus elutasítása és automatikus elfogadása.
A csevegés automatikus megnyitása.
Feliratok automatikus engedélyezése.
Találkozó időzítő, és még sok más.

A MeetInOne rendelkezik egy asztali alkalmazással, a Chrome vagy a Safari bővítmény pedig lehetőséget biztosít az alkalmazás megnyitására. Regisztrálhat a Windows alkalmazás teszteléséhez. Az asztali alkalmazás nem szükséges a Meets vagy a bővítmény használatához.

Következtetés

A Meet a Google egyéb szolgáltatásaitól független online eszközként létezik. Bármely modern böngészőben működik, és Google vagy Gmail fiók nélkül is működik. Ebben az évben, amikor a legtöbb csevegőalkalmazás olyan funkciókkal bővült, hogy versenyezzen a növekvő kereslettel, a Meet csak a Gmail-integrációt adta hozzá. Nem versenyez a Microsoft Teamsszel, és értelmetlen várni tőle, hogy kifinomultabb funkciókat adjon hozzá. A találkozás az, ami. Ehelyett használhatja a Hangouts szolgáltatást, ha Google-terméket szeretne használni. A Google-termékeken kívül számos alternatíva létezik.