Kényelmes, de hiányzik a kiegyensúlyozott hang

Kulcs elvitelek

  • A Razer Moray IEM-ek egész napos kényelmet és biztonságos illeszkedést kínálnak, de a hangminőség kiábrándító.
  • A sáros hangszín és a testreszabás hiánya korlátozza a zenehallgatás élményét.
  • 130 dollárért jobb lehetőségek állnak rendelkezésre a hangminőség és a zajszigetelés tekintetében.

A Razer jól ismert játék- és számítógép-perifériájáról, például billentyűzeteiről, egereiről és fejhallgatóiról, de most már a fülbe helyezhető monitorok (IEM) piacába is belemerültek a Razer Moray-val. Sajnos a hangminőség egyszerűen nincs meg, még akkor sem, ha egész napos viselethez kényelmes IEM-párról van szó.

Razer Moray

A Razer vezetékes in-ear monitorait (IEM) streamelésre és játékra tervezték. A kettős hibrid meghajtóval és a THX-tanúsítvánnyal rendelkező fülhallgatóknak megbocsátható lenne, ha többet várna el ettől a fülhallgatótól, mint amit a Razer kínál.

Razer márka

Az akkumulátor élettartama N/A

Drivers hibrid (dinamikus + kiegyensúlyozott armatúra)

Mikrofonok Nincsenek

Bluetooth sz

További tippek Igen

IP minősítés Nincs

Profik

  • Könnyűsúlyú
  • Kényelmes és stabil fülbe illesztés

Hátrányok

  • Nincs mikrofon
  • Átlag alatti passzív zajszűrés/leválasztás
  • Lenyűgöző hangminőség

Egész napos kényelem

Georgie Peru / MakeUseOf

A Razer a Morayt „ergonómikus fülmonitornak” nevezi az egész napos streaminghez. És valóban, tagadhatatlan, hogy ezek az IEM-ek hihetetlenül kényelmesek. A Razer Moray nem csak egy hasznos, puha hordtáskával érkezik, hanem három különböző méretű szilikon és memóriahabos fülhallgatót is tartalmaz.

  Fájlok keresése és megnyitása a parancssor használatával

Az IEM-eket úgy tervezték, hogy biztonságosan illeszkedjenek a fülbe; akkor sem szabad kiugrani vagy kiesni, ha mozogsz. A Razer Moray IEM-ek jól illeszkednek az átgondolt kialakításnak köszönhetően, amely illeszkedik egy átlagos fül körvonalába.

Georgie Peru / MakeUseOf

Sok IEM-et általában huzaloznak a nagyobb pontosság elérése érdekében, és a Razer Moray sem különbözik egymástól. A vezetéket gondosan megtervezték, hogy kényelmes illeszkedést biztosítson, és szilikon kábelkötegelővel van ellátva, amellyel kezelni lehet a kábelt, amikor nincs használatban.

Ha egész nap zenét vagy játékot szeretne hallgatni, ezek az IEM-ek nem okoznak gondot a kényelmi osztályon. Valójában valószínűleg ezek állnak a legközelebb az egyedi formázott fülhallgatókhoz extra költségek nélkül. A Razer Moray is tökéletes útitárs a mellékelt utazótáskának és karabinernek köszönhetően.

Sáros hangeredmények

A problémák azonban akkor merülnek fel, amikor a hangminőségről van szó. A Razer Moray IEM-ek hangzása kissé sáros. Az audiofilek biztosan nem keresnék ezeket, hogy gazdag, kiegyensúlyozott hangzást kínáljanak. A probléma itt az, hogy ezek a fülhallgatók előnyben részesítenek bizonyos frekvenciákat, így jobban megfelelnek olyan speciális felhasználási célokra, mint például a streaming, ahol a hangtisztaság kulcsfontosságú.

A Razer célja a hang intenzitásának és részletgazdagságának növelése volt a kettős meghajtó beállításával: az egyik a mély- és középhangokhoz, a másik pedig a magas hangokhoz. Noha ez fokozott hangtisztaságot biztosít streamelés és játék közben, megváltoztatja a zenehallgatás élményét, ami sáros hangzást eredményez, amelyből hiányzik az éles és kiegyensúlyozott EQ.

A magas frekvenciákról szinte megfeledkeztek, ami a magas hangok észrevehető csökkenését okozza.

  10 legjobb hálózati automatizálási eszköz a jobb hatékonyság érdekében

A passzív hangtér is korlátozott, a zárt hátú kialakítás miatt. Ez a kialakítás korlátozza a hangot a fejedben, nem pedig egy kiterjedtebb hangzásképet. Tehát, ha zenét hallgat vagy magával ragadó játékot játszik, nem fogja ugyanazt az élményt élvezni, mint sok más fülhallgatóval vagy nyitott hátú fejhallgatóval.

Annak ellenére, hogy a memóriahab-csúcsok jobb szigetelést biztosítanak, a Razer Moray hangminősége egyszerűen nem megfelelő. Bár ezeknél az IEM-eknél hangzás szempontjából valószínűleg csak a basszus szól, a hang finomságának egyértelmű hiánya túl nyilvánvaló ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk.

Attól tartok, hogy azok a felhasználók, akik élvezik a testreszabható hangot, csalódni fognak. A hangprofilok testreszabásának hiánya rendkívül korlátozó. Itt nem történik finomhangolás, ami még gyengébb hangélményt eredményez, amelyet nem várna el az IEM-ektől, különösen nem azoktól, amelyeket egy olyan cég tervez, mint a Razer.

Mire jók? Nem sok

Georgie Peru / MakeUseOf

A Razer Moray IEM-ek nagyon frusztrálóak; A Razer valami igazán jót csinálhatott volna itt, de nehéz azt mondani, hogy ezek a 130 dolláros árcédula közelében vannak. Igaz, ezek az IEM-ek tagadhatatlan kényelmet kínálnak; könnyedén viselheti őket egész nap, és használhatja őket ülve, futva vagy bármi más közben. De amit nem kínálnak, az a megfelelő hangminőség vagy zajszigetelés, ami végső soron az, amit egy fülhallgatótól vagy fejhallgatótól szeretne.

Nagyon sok más lehetőség is elérhető – még a Razertől is, például a Razer Hammerhead Pro HyperSpeed ​​True Wireless fülhallgató. Máshol az Amazonon megvásárolható olcsóbb, márka nélküli ajánlatok valószínűleg jobban bejönnek, mint a Razer Moray, és nem kellene 100 dollár feletti összeget kiadni az örömért.

  A Stocks alkalmazás testreszabása az Apple Watchon

Ha szeret zenét hallgatni, filmeket nézni, vagy játék közben elmerülni, rengeteg más IEM és fülhallgató található, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek. Ha azonban megragadhatja a kínált Razer Moray-t, és sok időt tölt az utazással, akkor hasznos társnak találhatja őket.

Teljes kényelem, anyag nélkül

Annak ellenére, hogy igazán szép dizájnt, hasznos kiegészítőket kínál, és az egyik legkényelmesebb IEM-pár a környéken, a Razer Moray túl sok más területen hiányzik, ami miatt 130 dollárért nehéz ajánlani.

Nehéz belátni, hogy miért választaná valaki a Razer Moray-t valami mással szemben, amely jobb hangzást, hangszigetelést és olcsóbb áron kínál ezek mellett. És ez szégyen, tekintve, hogy a Razer által kínált többi periféria baromi jó.

Ha gyakran utazik, a Razer Moray valószínűleg jó befektetés lehet, ha megvásárolhatja őket. Könnyűek, jól kidolgozottak és hihetetlenül stílusosak. De a fejhallgatónak elsősorban hangot kell kínálnia, amiről kiabálhat, és ezt itt nem találja meg.

Razer Moray

A Razer vezetékes in-ear monitorait (IEM) streamelésre és játékra tervezték. A kettős hibrid meghajtóval és a THX-tanúsítvánnyal rendelkező fülhallgatókkal megbocsátható lenne, ha többet várna el ettől a fülhallgatótól, mint amit a Razer kínál.