Kali Linux alkalmazások telepítése a Debianban

Ön Debian Linux-felhasználó, aki szereti a hálózati biztonságot és a számítógépes tesztelést? Ha igen, akkor valószínűleg telepítenie kell néhány biztonsági eszközt a Debian Linux rendszerére. Természetesen az ilyen típusú szoftverek telepítésének legjobb módja a Kali Linux szoftvercsomag telepítése. Íme, hogyan kell csinálni.

A Kali Linux szoftvertár hozzáadása a Debianhoz

A Kali Linux szoftver Debian Linux PC-re történő telepítésének legjobb módja, ha hozzáadja a Kali rolling repót a rendszeréhez. Ez a legjobb módja annak, hogy a Kali nagyon hasonlít a Debianra.

A Kali repo hozzáadásához a meglévő Debian Linux-telepítéshez nyisson meg egy terminálablakot az asztalon. Megnyithat egy terminál ablakot a Debian asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval, vagy kereshet a „Terminal” kifejezésre az alkalmazás menüjében.

Miután a terminálablak megnyílt és használatra kész, nyissa meg az /etc/apt/sources.list fájlt a Nano szövegszerkesztőben. Ne feledje, hogy ezt a sudo-val kell megtennie, és győződjön meg arról, hogy a Debianon be van állítva Sudo jogosultság, mielőtt ezt megkísérelné.

sudo nano -w /etc/apt/sources.list

A forrásfájlban adja hozzá a következő kódsort a fájl alján.

## Kali Linux Rolling Repo ##

A felső kódsor hozzáadása után ezt a második sort közvetlenül alatta kell hozzáadnia. Ez a kód a Kali Linux szoftver repo URL-je, és enélkül nem lesz szoftver telepítve.

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling fő hozzájárulás nem ingyenes

Ha a repót hozzáadta a rendszerhez, mentse a módosításokat a Nano-ba. A módosításokat a Nano szövegszerkesztőben mentheti a billentyűzet Ctrl + O billentyűkombinációjának megnyomásával. Ezután lépjen ki a Nano szövegszerkesztőből a Ctrl + X lenyomásával a billentyűzeten.

Miután mindent elmentett, importálnia kell a Kali Linux GPG kulcsot. Ez a GPG kulcs elengedhetetlen. Enélkül a Kali szoftverei nem működnek. A kulcs importálásának leggyorsabb módja az add-apt-key –recover parancs használata.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys ED444FF07D8D0BF6

A Kali Linux repo kulcs hozzáadásával a következő lépés a frissítés parancs futtatása a Debian szoftverforrásainak frissítéséhez. Az alábbi paranccsal frissítse.

sudo apt update

A frissítést követően valószínűleg látni fog néhány szoftverfrissítést a Debian Linux rendszerhez. Dönthet úgy, hogy az apt upgrade paranccsal frissít, vagy egyelőre figyelmen kívül hagyja. A szoftver használatához nincs szükség frissítésekre.

Ha a frissítés mellett dönt, futtassa az alábbi parancsot. Tartsd észben; ez a frissítés eltarthat egy ideig, mivel sokat kell frissítenie a rendszert. Ezenkívül a Debian megkísérelheti a Kali asztali számítógép teljes telepítését.

sudo apt-get upgrade 

Kali Linux szoftver telepítése

Miután a Kali Linux szoftvertárat engedélyezte a rendszeren, telepítheti a Kali Linux szoftvert a Debian rendszerére. A telepítési folyamat elindításához nyisson meg egy terminálablakot a Debian asztalon. A terminál a legjobb módja a Kali alkalmazások telepítésének.

Nyisson meg egy terminálablakot, nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten, vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy. Amikor a terminálablak meg van nyitva, használja az alábbi apt install parancsot a „kali-tools-top10” csomagok Debianra való telepítéséhez.

sudo apt install kali-tools-top10

Amikor beírja a fenti parancsot, a Debian kérni fogja a jelszavát. A jelszót azért kéri, mert a sudo parancs root hozzáférést igényel. Írja be jelszavát a billentyűzet segítségével.

A jelszó megadása után a Debian összegyűjti a szoftver működéséhez szükséges összes csomagot és függőséget. Ez a folyamat néhány másodpercet vesz igénybe. Ha elkészült, meg kell nyomnia az Y gombot a szoftver telepítésének megerősítéséhez.

A billentyűzet Y gombjának megnyomására a Debian telepíti a 10 legjobb Kali Linux biztonsági eszközt a számítógépére. A telepítés nem tart sokáig. Ha kész, nyissa meg az alkalmazásmenüt az újonnan telepített Kali Linux eszközeinek eléréséhez.

Más szoftverek telepítése a Kali Linuxból a Debian rendszeren

A legtöbb felhasználó számára elegendő a 10 legjobb Kali Linux alkalmazás telepítése a Debianra. Ha azonban konkrétabb igényei vannak, a következőképpen telepíthet további szoftvereket a Kali-tárakból.

Először nyisson meg egy terminál ablakot. Miután megnyílt, használja az apt keresőeszközt, és írja be, hogy mit szeretne keresni. Például a Zonemaster kereséséhez a Kali-repókban a következőket kell tennie:

apt search zonemaster

Nézze meg a Kali-tárakból telepíteni kívánt alkalmazás keresési eredményét. Ha megtalálta, telepítse a szoftvert az alábbi apt install paranccsal.

sudo apt install zonemaster-cli

Ismételje meg ezt a folyamatot bármely Kali Linux szoftver Debianra való telepítéséhez.