Jellemzők, ár és megjelenési dátum

Kulcs elvitelek

  • Az Apple 2023 szeptemberében a „Wonderlust” rendezvényén bejelentette az iPhone 15 és iPhone 15 Pro modelleket, a legnagyobb változás pedig a Lightningről USB-C portra való átállás volt.
  • Az iPhone 15 jobb kamerával rendelkezik, 48 MP-es főérzékelővel és 2x teleobjektív lehetőséggel, valamint Dynamic Island kivágással és akár 2000 nit felbontású kijelzővel.
  • Az iPhone 15 Pro bevezeti az USB 3.0 sebességet, a videofelvétel lehetőségét közvetlenül a külső merevlemezre, egy új Action gombot a Csengés/Silent kapcsoló helyett, valamint a titán konstrukciót a nagyobb erő és kényelem érdekében.
  • Az iPhone 15 ára 799 dollár, az iPhone 15 Pro esetében pedig 999 dollár. Az összes modell értékesítése 2023. szeptember 22-én kezdődik.

Az Apple általában a szeptemberi rendezvényen tartja fenn legújabb iPhone-jainak megjelenését, és ez idén sincs másként. A 2023-as „Wonderlust” rendezvényen Tim Cook bejelentette a legújabb iPhone 15 és iPhone 15 Pro modelleket.

Tehát milyen új funkciókat kapunk a legújabb iPhone-okon, mikor kapjuk meg őket, és mennyibe kerülnek? Az alábbiakban mindent megbeszélünk.

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus újdonságai?

Kép jóváírása: Apple/Youtube

  Miért írja ki, hogy fizetésre vár a G2A?

A legnagyobb pletyka az iPhone 15-ről az volt, hogy Lightningről USB-C portra vált – és ez igaznak bizonyult, amikor az Apple megmutatta az esemény során.

De az USB-C frissítésen kívül az iPhone 15 egy csomó más funkciót is kap. Például az Apple 2022-ben elindította az Emergency SOS szolgáltatást műholdon keresztül az iPhone 14 és 14 Pro készülékekhez. 2023-ban a vállalat ezt a műholdon keresztüli Roadside Assistance szolgáltatással bővíti. Így kérhet autómentést, mielőtt tényleges vészhelyzet alakulna ki, még akkor is, ha a mobil lefedettségen kívül tartózkodik.

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Az iPhone 15 is egyre jobb kameraélményben lesz része, fő érzékelőjét immár 48 MP-re frissítették. És az iPhone 14 Pro-hoz hasonlóan ez is megkapja a 12 MP-es, 2x-es telefotó opciót, így gyakorlatilag három nagyítási szint – 0,5-szeres, 1-szeres és 2-szeres – van a kétkamerás iPhone-on.

Természetesen nem feledkezhetünk meg az iPhone 15 fizikai változásairól sem. Az iPhone 15 végre megkapja az iPhone 14 Pro-n debütált Dynamic Island kivágást. Ezenkívül a kijelzője akár 2000 nit fényerőt is képes megjeleníteni erős napfényben. Öt színben is kapható – fekete, kék, zöld, sárga és rózsaszín.

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max újdonságai?

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Az iPhone 15-höz hasonlóan az iPhone 15 Pro is rendelkezik USB-C porttal. Az Apple azonban egy lépéssel tovább megy azáltal, hogy USB 3.0 sebességet ad a Pro modellnek. Ez azt jelenti, hogy a fájlok átvitele az USB-C porton keresztül gyorsabb, mint valaha. Az iPhone 15 Pro segítségével közvetlenül külső merevlemezre is rögzíthet videót, így a filmesek 4K/60FPS ProRes videót rögzíthetnek anélkül, hogy aggódnának a tárhely elfogyása miatt.

  Hogyan lehet kikapcsolni a Walkie Talkie-t az Apple Watchon

Ha pedig az iPhone 15 Pro Max-ot szerzi be, akkor egy csemege. A telefon teleobjektívje immár 5-szörös zoomot kapott egy 120 mm-es ekvivalens objektívvel, tetraprizmás kialakítással, amely lehetővé teszi a közeli nagyítást a nagy rekesznyílású teleobjektívek nagy része nélkül.

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Egy másik funkció, amelyet az Apple megváltoztatott az iPhone 15 Pro-n, a Ring/Silent kapcsoló. Az eredeti iPhone óta ez a kapcsoló a telefon gyors elnémítására szolgál. Az iPhone 15 Pro esetében azonban az Apple ezt a műveletgombra változtatja – hasonlóan ahhoz, amit az Apple Watch Ultra-n talál.

A telefon néma vagy csengetési módba állítása mellett megváltoztathatja a Művelet gombot a kamera vagy a zseblámpa bekapcsolásához, hangjegyzetek rögzítéséhez, a fordítás bekapcsolásához, vagy akár bizonyos kisegítő lehetőségek aktiválásához. Használhatja akár iOS-parancsikonok futtatására is, például kedvenc alkalmazásának elindítására vagy más egyéni feladatok végrehajtására.

Végül az iPhone 15 Pro új titán szalagot kap, hogy növelje szilárdságát anélkül, hogy nagyobb súlyt adna. Az iPhone 14 Pro fényes, rozsdamentes acél váza helyett az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max szálcsiszolt titán keretet kap kontúrozott élekkel, ami sokkal könnyebbé és kényelmesebbé teszi a kézben tartását.

Mennyibe kerül az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro?

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Az egyik legnagyobb kérdés, amelyet mindenki feltesz az iPhone bevezetése során, hogy mennyibe kerül. Tehát ezeket az árakat mutatta be az Apple a „Wonderlust” rendezvényen:

  • iPhone 15: 799 USD 128 GB-ért; 899 USD 256 GB-ért; 1099 dollár 512 GB-ért
  • iPhone 15 Plus: 899 USD 128 GB-ért; 999 USD 256 GB-ért; 1199 dollár 512 GB-ért
  • iPhone 15 Pro: 999 USD 128 GB-ért; 1099 USD 256 GB-ért; 1299 USD 512 GB-ért; 1499 dollár 1 TB-ért
  • iPhone 15 Pro Max: 1199 USD 256 GB-ért; 1399 USD 512 GB-ért; 1599 dollár 1 TB-ért
  Mik azok az AAA (Triple-A) videojátékok?

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Az Apple emellett akár 800 dollár kedvezményt is kínál az iPhone 15-re, és akár 1000 dollár kedvezményt az iPhone 15 Pro-ra is, ha jelenlegi iPhone-jával kereskedik.

Mikor vásárolható meg az iPhone 15 és iPhone 15 Pro?

Ha úgy döntött, hogy megvásárolja az Apple legújabb iPhone-jait, örömmel fogja tudni, hogy nem kell túl sokáig várnia. Az Apple szeptember 15-én, pénteken listázza az összes iPhone 15 modellt előrendelhetően, és egy héttel később, 2023. szeptember 22-től megvásárolhatja a boltok polcairól.

Az iPhone 15 új korszakot jelent az iPhone-ok számára

Több mint egy évtized után az Apple végre visszavonta a Lightning portot, hogy az USB-C-t bevezesse zászlóshajója iPhone-jaiba. A Pro modellek ikonikus Ring/Silent kapcsolóját is elhagyta egy sokoldalú Action gomb helyett. Bár ezek a változtatások jelentősen eltérnek attól, amit az Apple-nél megszoktunk, a fogyasztók számára is jót tesznek, mivel több lehetőséget kínálnak számunkra.

És a Dynamic Island szabványos iPhone-okon való bevezetésével az Apple lassan, de biztosan megváltoztatja az iPhone általunk ismert formáját. És annak ellenére, hogy már nem kapunk háromévente dizájnfelújítást (a jelenlegi dizájn a negyedik évébe lép), ezek a változtatások elegendőek ahhoz, hogy a jelenlegi iPhone-jukat frissíteni szándékozók másodszor is megnézzék.