Jelentkezzen be Google Fiókjába most, hogy megakadályozza annak törlését

Kulcs elvitelek

  • A Google 2023 decemberétől kezdi el törölni azokat az inaktív fiókokat, amelyeket legalább két éve nem használtak.
  • Az elavult fiókok proaktív törlésének célja a személyazonosság-lopás és az adatszivárgás kockázatának csökkentése.
  • Jelentkezzen be Google-fiókjába 2023 decembere előtt az inaktivitási időzítő visszaállításához, és megakadályozza fiókja törlését. Ne felejtse el ellenőrizni és vezetni a családtagok számláit, beleértve a gyermekeket is.

Kapott e-mailt a Google-tól arra vonatkozóan, hogy fiókja törlésre kerül, ha nem jelentkezett be az elmúlt két évben? Ne essen pánikba – ez nem adathalászat, de teljesen megértjük, miért gondolja, hogy az.

Azonban válaszolnia kell, és intézkednie kell, ellenkező esetben régi Google-fiókja törlődik.

  Hogyan kell játszani a Geometry Dash-t Linuxon

A Google 2023 decemberében törli az inaktív fiókokat

A Google e-mailben értesíti a Google-fiókok tulajdonosait arról, hogy 2023 decemberétől megkezdi a legalább két éve nem használt inaktív fiókok törlését. Amikor a Google törli a fiókját, elveszíti az összes hozzá kapcsolódó e-mailt, fotót és egyéb adatot. Szerencsére van néhány módja annak, hogy megvédje adatait arra az esetre, ha a Google törli a fiókját, de előbb, mint utóbb meg kell tennie őket!

Ennek a lépésnek a motivációja a biztonság. Az évek óta érintetlen fiókok általában sebezhető, elavult jelszavakra támaszkodnak. Rendszeres bejelentkezés és biztonsági frissítések nélkül a hackelés és a csalás elsődleges célpontjává válnak.

Az elavult fiókok proaktív törlésével a Google csökkenteni kívánja a személyazonosság-lopás és az adatszivárgás kockázatát. Soha nem jó ötlet az érzékeny információkat és a szolgáltatásokhoz való hozzáférést határozatlan ideig lebegni az interneten. Ez a tisztítás arra kényszeríti az embereket, hogy rendszeresen ellenőrizzék és megerősítsék biztonsági intézkedéseiket.

  Hogyan lehet rávenni a Chrome-ot, hogy hangot játsszon le surround hangon [Fix]

Az inaktív fiókok tárolása és karbantartása is pénzbe kerül a Google-nak. Bár nem a hajtóerő, a már senki által nem használt fiókok törlése erőforrásokat szabadít fel számukra.

Azonban, A Google inaktív fiókokra vonatkozó irányelvei felvázol néhány kulcsfontosságú kivételt, amelyek esetében megkíméli az inaktív fiókokat a törléstől:

  • A fiókot Google-termékek, -alkalmazások, -szolgáltatások vagy -előfizetések vásárlására használják
  • Ajándékkártyát tartalmaz pénzbeli egyenleggel
  • A Google-fiók egy olyan közzétett alkalmazás vagy játék tulajdonosa, amelyhez folyamatban lévő előfizetések vagy pénzügyi tranzakciók kapcsolódnak
  • A fiók egy aktív kiskorú fiók számláját kezeli
  • A fiók digitális elemet, például filmet vagy könyvet vásárolt

A kivételek megfelelő számú inaktív fiókot védenek, de a legjobb, ha a lehető leghamarabb intézkedünk.

Hogyan kerülheti el Google-fiókja törlését

Ha meg szeretné őrizni régi Google-fiókját, jelentkezzen be Google-fiókjába 2023 decembere előtt, hogy visszaállítsa, és aktívan tartsa az inaktivitási időzítőt.

  Mi az a vezeték nélküli HDMI, és érdemes-e használni?

Miközben megvizsgáltuk, hogyan kerülheti el Google-fiókja törlését, egy további tipp a Google-fiókok aktív megőrzéséhez, hogy naptári emlékeztetőket állítson be a ritkán használt fiók(ok)ba való rendszeres bejelentkezéshez. Időnként inaktív fiókoddal is regisztrálhatsz új Google-szolgáltatásokra, például a YouTube Musicra vagy a Google One-ra. Még az ingyenes próbaverziók és regisztrációk is tevékenységnek minősülnek (csak ne felejtse el lemondani minden költséges előfizetést, mielőtt díjat számítana fel!).

Ne hagyja, hogy a Google törölje fiókját: Jelentkezzen be most!

Ne veszítse el szükségtelenül hozzáférését Google-fiókjához. Ha egyszerűen bejelentkezik december előtt, akkor az aktív marad. És ne felejtse el ellenőrizni azokat a Google-fiókokat, amelyeket esetleg családtagjainak, például gyerekeknek állított be. A számláiknak is tevékenységre van szükségük.