Jegyzetek szinkronizálása iPhone és iPad készüléken

A jegyzetelés nagyszerű módja annak, hogy ne felejtse el a legújabb millió dolláros ötletet (vagy talán csak tejet szerezzen hazafelé). A jegyzetek szinkronban tartása az eszközök között létfontosságú, hogy ne maradjon le valamiről.

Szerencsére, ha iPhone-ról és iPadről van szó, számos módja van annak, hogy az egyik eszközön jegyzeteket készítsen, és szinte varázslatosan megjelenjen a másikon. Ehhez sem kell alkalmazást keresnie. Az Apple Notes alkalmazás megfelel a legtöbb követelménynek, amelyre a legtöbb embernek szüksége van. Az a tény, hogy minden iPhone-ba és iPadbe be van építve – és hogy ingyenes –, minden bizonnyal segít!

Számos módja van a jegyzetek szinkronizálásának – az iCloud használatával vagy a Google előnyeinek kihasználásával –, és itt mindkettőt felvázoljuk.

Tekintettel az iCloud szoros integrációjára az iPhone-nal és iPaddel, kezdjük ott, nem igaz?

Jegyzetek szinkronizálása az iCloud segítségével

A kezdéshez nyissa meg a Beállítások alkalmazást bármely olyan eszközön, amelyen szinkronizálnia kell a jegyzeteit.

Ezután érintse meg az Apple ID területet a képernyő tetején. Látni fogja fiókja profilképét, valamint a nevét. Ha megérinti a környéket, akkor az Apple ID beállítási képernyőjére kell jutnia. Lehetséges, hogy ezen a ponton meg kell adnia iCloud-jelszavát, attól függően, hogy mennyi idő telt el az utolsó hitelesítés óta.

Érintse meg az iCloud bejegyzést az újonnan megnyitott Apple ID beállítások képernyőn.

Kapcsolja be a „Jegyzetek” kapcsolót, majd kiléphet a beállításokból.

Ez lehetővé teszi a jegyzetek szinkronizálását az Apple Notes alkalmazáson belül az adott eszközön. Ne felejtse el megismételni a folyamatot további iPhone vagy iPad készülékeken.

Jegyzetek szinkronizálása a Google segítségével

Mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy Google-fiókja már be van állítva az iDevice-en. Ha még nem tette meg, van egy cikkünk, amely végigvezeti Önt a csínján-bínján.

Az Apple Notes alkalmazás szinkronizálásának engedélyezése a Google szolgáltatásain keresztül nagyon hasonlít az iCloud beállításához, és újra a Beállítások alkalmazásban kezdődik. Ha ott van, érintse meg a „Jelszavak és fiókok” bejegyzést.

Ezután érintse meg azt a Google-fiókot, amelyet az Apple Notes szinkronizálásához használni szeretne.

Végül kapcsolja a „Megjegyzések” kapcsolót bekapcsolt helyzetbe.

Fontos megjegyezni, hogy ez lehetővé teszi a jegyzetek szinkronizálását egy eszközön. Ugyanígy engedélyeznie kell ezt minden további eszközön.