Javítva a „0xc00000e hibakód” – a Windows helyreállításának akadályai

A frusztráló 0xc00000e hibakóddal találkozik Windows rendszerű számítógépén, miközben megpróbálja elindítani a Windowst? Ha igen, akkor a megfelelő weboldalra bukkant.

A Windows hibái zavaróak lehetnek, különösen akkor, ha korlátozzák a számítógép elérését. A 0xc00000e hibakód teljesen megegyezik, mivel a felhasználók vakarhatják a fejüket az ok és a megoldás azonosítása közben.

Ennek az az oka, hogy a legtöbb esetben ez a hiba nem ad információt a hiba okáról. Szerencsére már nem kell aggódnia miatta.

A hiba kijavítása érdekében elkészítettem ezt a részletes útmutatót a 0xc00000e Windows hibakód hibaelhárításáról. Kövesse az útmutatóban említett megoldásokat a hiba gyors kijavításához.

Tehát minden további nélkül kezdjük el –

Mi az a 0xc00000e hibakód a Windows rendszeren?

A 0xc00000e hibakód egy BSOD-hiba, amely néha fekete képernyővel jelentkezik az indítás során. A hibakódot gyakran egy üzenet kíséri, amely szerint –

„A számítógépét javítani kell.

A szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy nem érhető el.”

A hibaüzenet azt jelzi, hogy a Windows operációs rendszer nem tud hozzáférni az alapvető eszközökhöz a rendszerindítás során.

Ennek oka lehet hardverhiba, fájlsérülés vagy hibás meghajtókonfiguráció, de az okok listája itt nem ér véget.

Emellett a hibakód különböző üzenetekkel is megjelenik. Ezért a kapott konkrét hibaüzenet eltérő lehet.

Mi okozza a 0xc00000e hibakódot?

A hibaüzenetből kiderül, hogy ez a hiba elsősorban hardverhiba miatt következik be. Annak ellenére, hogy a hibaüzenet utalást ad nekünk, nem magyarázza meg, mi a fő felelős a hardverhiba mögött.

Néhány leggyakoribb ok, amely hardverhibához és végül ehhez a hibához vezethet:

#1. Vírus vagy rosszindulatú program

Míg a vírusok és a rosszindulatú programok elsősorban szoftverrel kapcsolatos problémákhoz kapcsolódnak, közvetett módon hardverhibákhoz vezethetnek. Ez azért lehetséges, mert a rosszindulatú vírusok és programok megfertőzhetik és módosíthatják a BIOS firmware-t.

Mivel a BIOS felelős az összes hardverkonfigurációért és kommunikációért, a sérült BIOS a hardver meghibásodásához és meghibásodásához vezethet.

#2. Áramkimaradás

Számítógépe több hardvereszközt, például alaplapot, processzort, grafikus egységet stb. egyesít. Ha a számítógép áramingadozásokkal vagy meghibásodásokkal küzd, az károsíthatja vagy hibásan működik a hardverben, ami végül a 0xc00000e hibakódot okozhatja.

#3. Nem megfelelő leállítás

A nem megfelelő leállítás fájlrendszer-hibákat, adatvesztést vagy -károsodást, valamint a rendszer instabilitását okozhatja. Ezen kívül, ha nem megfelelően kapcsolja ki a rendszert, az az előző munkamenet maradványait hordozhatja. Ezek a maradványok ütközést okozhatnak az indítás során, és a 0xc00000e hibakódot váltják ki.

#4. Sérült rendszerfájlok

A sérült rendszerfájlok számos Windows-hiba fő okai. Ebben a konkrét forgatókönyvben a sérült rendszerfájlok problémákat okozhatnak a kritikus rendszerfájlok és felhasználói adatok elérésével kapcsolatban. Ez illesztőprogramokkal kapcsolatos problémákat okozhat, ami végül az illesztőprogram meghibásodásához vezethet.

#5. Rosszul konfigurált BCD

Ha a rendszerindítási konfigurációs adatok valamilyen okból rosszul vannak konfigurálva, az jelentősen befolyásolhatja a rendszerindítási folyamatot, valamint a rendszer általános teljesítményét, stabilitását és funkcionalitását. Emellett a BCD felelős a hardver erőforrások kiosztásáért is a rendszerindítási folyamat során.

Ha a BCD sérült vagy rosszul van konfigurálva, előfordulhat, hogy nem ismer fel bizonyos csatlakoztatott eszközöket, vagy helytelenül rendel hozzá hardvererőforrásokat, ami hardverhibákhoz és rendszerösszeomláshoz vezethet. Ez további Windows indítási hibákat okozhat.

#6. Sérült tárolóegység

Ez a hiba egy sérült tárolóegység miatt is előfordulhatott. De nehéz ellenőrizni, hogy a sérült tárolóegység az oka. Ha egynél több fizikai tárolómeghajtója van a számítógépen, fontolja meg a Windows operációs rendszert tartalmazó egység ellenőrzését.

Most, hogy tudja, mi okozhatta ezt a hibát, beszéljük meg a megoldási lehetőségeket.

A 0xc00000e hibakód javítása Windows rendszeren

Mivel a hiba pontos okát nehéz megállapítani, a hibaelhárítás feladattá válik.

Az Ön dolgának megkönnyítése érdekében itt megosztottam azokat a megoldásokat, amelyek segítségével könnyedén kijavíthatja ezt a hibát.

Ellenőrizze a fizikai eszközök csatlakozásait

Mivel maga a hibaüzenet azt mondja, hogy a szükséges eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el, az eszközök fizikai kapcsolatainak ellenőrzése a legfelső megoldás.

Kezdje azzal, hogy ellenőrizze, hogy a fő tárolómeghajtón kívül nincs-e külső tárolóeszköz csatlakoztatva a számítógéphez. Ha talál ilyet, távolítsa el, és csak a fő rendszermeghajtót tartsa meg.

A további merevlemezek eltávolításának fő oka a számítógép BIOS konfigurációja.

Ha a rendszer BIOS-a úgy van beállítva, hogy a rendszer merevlemezénél magasabb rendszerindítási prioritású egyéb tárolómeghajtókat részesítsen előnyben, az ütközéseket okozhat a rendszerindítás során. A további tárolómeghajtó eltávolítása megoldaná a problémát.

Ezután húzza ki az összes felesleges perifériát. Ezenkívül ideiglenesen távolítsa el a RAM-ot, a tápegységet és a számítógép egyéb összetevőit, és helyezze vissza őket.

  Nincs hang alvó üzemmód (hibernált) után a Windows 10 rendszeren? Íme a javítás

Miközben visszadugja őket, ellenőrizze, hogy a kapcsolat megfelelő-e, majd az ellenőrzést követően indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy ezzel megoldódott-e a probléma.

Ha továbbra is látja a hibát, kövesse a következő megoldást.

Használja a Windows indítási javítást

A Windows Startup Repair egy csodálatos segédprogram, amely segíthet a legtöbb rendszerindítással kapcsolatos hiba kijavításában a Windows rendszeren. Ez a segédprogram ellenőrzi a rendszerfájlokat, a rendszerleíró adatbázis-beállításokat, a konfigurációs beállításokat stb. hibás konfiguráció és fájlok sérülése miatt. Ha bármit talál, elindít egy automatikus javítási folyamatot a probléma megoldására.

A 0xc00000e hibakód egyben egy BSOD hiba is, ami miatt a számítógép nem indítható el. Ezért az Indítási javítás futtatása nagyszerű megoldás lehet a hiba azonosítására és kijavítására.

Mivel azonban a számítógép nem tudta betölteni a Windows operációs rendszert, az Indítási javítás segédprogram használatához be kell indítania a Windows helyreállítási környezetet (WinRE).

Ezeket a lépéseket követheti a WinRE rendszer elindításához és az Indítási javítás futtatásához –

1. lépés: Először is három-négy alkalommal indítsa újra a számítógépet, hogy elérje a WinRE-t.

Nyomja meg a bekapcsológombot, és várja meg, amíg meg nem jelenik az első rendszerindítási jel. Ezután szakítsa meg a rendszerindítási folyamatot a bekapcsológomb megnyomásával, amíg a számítógép ki nem kapcsol. Így tudja keményen újraindítani a számítógépet.

A folyamat három-négyszeri megismétlése a WinRE-hez vezet. Amikor a számítógép elindul a WinRE rendszerben, az „Automatikus javítás előkészítése” üzenet jelenik meg a képernyőn.

2. lépés: Amikor a WinRE rendszerben indít, válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.

3. lépés: Itt válassza ki a Speciális beállításokat.

4. lépés: Most válassza az Indítási javítás lehetőséget.

5. lépés: Az Indítási javítás opció kiválasztása után a számítógép újraindul. Továbbá megkéri, hogy válassza ki felhasználói fiókját, és jelentkezzen be a jelszavával az Indítási javítás elindításához.

6. lépés: Bejelentkezés után a számítógépen az Indítási javítás fut. Elkezdi keresni a problémákat, és kijavítja azokat.

A teljes indítási javítási folyamat eltart egy ideig. Ezért legyen türelmes, és várja meg, amíg befejezi a folyamatot.

Az összes folyamat befejezése után a számítógép automatikusan újraindul. Ha a számítógép sikeresen elindul, valószínűleg a hibát javították. Ha azonban a Windows indítási javítása nem tudja megoldani a problémát, és a hiba továbbra is fennáll, kövesse a következő megoldást.

Futtassa a CHKDSK vizsgálatot

A CHKDSK egy beépített segédprogram, amely alaposan átvizsgálja a merevlemezt sérülések, hibás szektorok, fájlrendszer integritás és egyéb problémák miatt. Továbbá lehetséges javításokat alkalmaz a probléma megoldására.

Mivel a sérült fájlrendszer és az eszközök elérhetetlensége a 0xc00000e hibakód leggyakoribb okai közé tartozik, a CHKDSK vizsgálat futtatása megoldhatja a problémát.

Ezeket a lépéseket követheti a CHKDSK vizsgálat futtatásához –

1. lépés: Először is indítsa el a WinRE-t a hard reboot módszerrel.

2. lépés: A WinRE-ben válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.

3. lépés: Válassza a Speciális beállításokat.

4. lépés: Most válassza a Parancssor opciót.

5. lépés: A számítógép megkéri, hogy válassza ki és jelentkezzen be fiókjába a jelszavával. Csináld.

6. lépés: A parancssor betöltése után írja be a chkdsk C: /f /r /x parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

7. lépés: Ha bármilyen felszólítást kap a számítógép leállítására és a vizsgálat ütemezésére vagy a CHKDSK vizsgálat megerősítésére, írja be az Y parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt az engedélyezéshez.

A CHKDSK vizsgálat befejezése után részletes jelentést kap a vizsgálatról. Ez a jelentés tájékoztatást nyújt a vizsgálat által talált hibákról és arról, hogy kijavította-e azokat.

Ha a hibát a CHKDSK vizsgálat futtatása után javítják, használhatja számítógépét. De ha a hiba fennáll, kövesse a következő megoldást.

Vírusok és rosszindulatú programok keresése

Mivel ezt a hibát rosszindulatú programok és vírusfertőzések is előidézhetik, egy alapos víruskeresés futtatása nagyszerű megoldás lehet a hiba kijavítására.

A legnagyobb kihívás azonban az, hogy ez a 0xc00000e BSOD hibakód korlátozza az operációs rendszer indítását, ami azt jelenti, hogy nem használhat harmadik féltől származó szoftvereket, beleértve a víruskeresőt sem.

De továbbra is van mód arra, hogy ellenőrizze a számítógépét rosszindulatú programok miatt. Használhatja a Windows Defender beépített segédprogramot a Safe Boot környezetben.

Így indíthatja el Windows gépét csökkentett módban –

Először is indítsa el a számítógépet WinRE-ben.

1. lépés: Itt kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.

2. lépés: Ezt követően kattintson a Speciális beállítások elemre.

3. lépés: Egy csomó lehetőséget fog látni. Válassza az Indítási beállításokat.

4. lépés: Itt kattintson a jobb alsó sarokban található Újraindítás gombra.

5. lépés: A számítógép újraindítása után engedélyezze a csökkentett módot. Ehhez meg kell nyomnia a Biztonságos mód engedélyezése opcióhoz tartozó funkcióbillentyűt. A legtöbb Windows gépen ez a billentyű az F4 lesz.

Ezt követően a számítógép csökkentett módban indul el. Könnyedén ellenőrizheti, hogy csökkentett módban indult-e el, ha megnézi a képernyő sarkait, mivel a „Csökkentett mód” felirat látható a sarkokon egy fekete képernyő mellett.

Most, hogy sikerült Csökkentett módba bootolni, itt az ideje, hogy ellenőrizze a számítógépét vírusok és rosszindulatú programok után.

  Az eszköz javítása további telepítést igényel Windows 10 rendszeren

Kövesse az alábbi lépéseket a számítógép Windows Defender segítségével történő átvizsgálásához –

1. lépés: Nyissa meg a Rendszerbeállításokat a Win+I billentyűkombináció megnyomásával.

2. lépés: Válassza a Frissítés és biztonság opciót.

3. lépés: A bal oldali ablaktáblában válassza ki a Windows biztonság opciót.

4. lépés: Kattintson a Vírus- és fenyegetésvédelem lehetőségre.

5. lépés: Itt megjelenik egy Vizsgálati beállítások hivatkozás a Jelenlegi fenyegetések alatt. Kattintson rá.

6. lépés: Válassza a Teljes vizsgálat opciót, majd nyomja meg a Beolvasás most gombot a szkennelési folyamat elindításához.

A Windows Defender alaposan átvizsgálja a számítógépét. Mivel ez egy teljes számítógép-ellenőrzés, eltarthat néhány óráig. Az idő teljes mértékben a meglévő fájlok számától függ.

Ha a Windows Defender olyan fenyegetést talál, amely veszélyeztetheti a rendszer biztonságát vagy teljesítményét, azonnal megszünteti azokat, és értesíti Önt. Ezt követően eldöntheti, hogy eltávolítja, kijavítja vagy visszaállítja ezeket a fenyegetéseket.

Az összes fenyegetés kezelése és kijavítása után indítsa újra a számítógépet. Ellenőrizze, hogy a 0xc00000e hibakód javításra került-e. Ha nem, kövesse a következő megoldást.

Javítsa ki a sérült fájlokat SFC és DISM segítségével

Mivel a 0xc00000e hibakód rendszerindításkor jelenik meg, lehetséges, hogy a rendszerkép vagy más lényeges fájlok sérültek. Ebben az esetben a sérült rendszerfájlok javítása könnyen megoldhatja a problémát.

Ha nem tudja normálisan elindítani a számítógépet, az SFC (Rendszerfájl-ellenőrző) és a DISM (Deployment Image Services and Management) életmentő lehet.

Mindkettő a Microsoft által kínált beépített parancssori hibaelhárító eszköz. Ezek a segédprogramok valóban hasznosak lehetnek a fájlsérüléssel kapcsolatos hibák kijavításában.

A törött rendszerfájlok SFC és DISM segítségével történő javításához kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Először is indítsa el a számítógépet WinRE-ben.

2. lépés: Itt válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.

3. lépés: A megadott lehetőségek közül válassza a Speciális beállításokat.

4. lépés: Most válassza a Parancssor opciót. A számítógép újraindul, és felkéri, hogy jelentkezzen be fiókjába. Válassza ki felhasználói fiókját, és adja meg jelszavát a továbblépéshez.

5. lépés: Ezt követően a számítógép újraindul, és betölti a Parancssort.

6. lépés: Itt először futtatjuk a DISM segédprogramot. A DISM kijavítja a sérült Windows képfájllal és a hiányzó vagy sérült összetevőkkel kapcsolatos problémákat.

Írja be ezeket a parancsokat egyenként, és nyomja le az Enter billentyűt minden egyes parancs után a DISM segédprogram különböző funkcióinak végrehajtásához.

dism /Online /Cleanup-image /ScanHealth

dism /Online /Cleanup-image /CheckHealth

dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

dism /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup

Ezek a parancsok kijavítanak minden Windows képfájllal kapcsolatos problémát.

 • Most használja az SFC segédprogramot a rendszerfájlok sértetlenségének ellenőrzéséhez és ellenőrzéséhez a Windows rendszerű gépen. Az SFC tovább javítja a rendszerfájllal kapcsolatos problémákat.

Az SFC segédprogram használatához írja be az sfc /scannow parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Ne feledje, hogy a DISM és az SFC (mindkettő segédprogram) alaposan átvizsgálja a rendszerfájlokat, hogy nincs-e benne hibás konfiguráció és sérülés. Ennek eredményeként ezeknek a segédprogramoknak jelentős időbe telik a folyamat befejezése.

A vizsgálat befejezése után indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a 0xc00000e hibakód kijavított-e. Ha a hiba fennáll, kövesse a következő megoldást.

Építse újra a rendszerindítási konfigurációs adatfájlt

A Boot Configuration Data (BCD) fájl elengedhetetlen fájl a Windows gépen, mivel tartalmazza a Windows operációs rendszer sikeres indításához szükséges összes utasítást. Ráadásul ez a fájl felelős az illesztőprogram-erőforrások elosztásáért is.

Mivel a 0xc00000e hibakód hasonló tünetekkel jelentkezik, nagy eséllyel a sérült BCD-fájl lehet a fő bűnös.

Ilyen helyzetben újra kell építeni a BCD-fájlt, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémákat. A BCD-fájl újraépítéséhez azonban szüksége lesz egy Windows telepítő adathordozóra, legyen az Windows telepítőlemez vagy indítható pendrive.

Ha ez megvan, kövesse az alábbi lépéseket a BCD fájl újraépítéséhez –

1. lépés: Először is csatlakoztassa a Windows telepítési adathordozóját a számítógépéhez.

2. lépés: Indítsa újra a számítógépet, és indítsa el a BIOS-beállításokat a telepítési adathordozóról történő rendszerindítási sorrend beállításához. A BIOS/UEFI beállításokkal történő rendszerindítás folyamata gyártónként eltérő lehet. Például az Acer laptopom BIOS kulcsa F2, míg a Gigabyte alaplapot használó összeszerelt számítógépem BIOS kulcsa a „Del” billentyű.

Ha nem biztos a kulccsal kapcsolatban, vagy problémákkal szembesül, keressen a Google-ban a „Boot key for producer_name” kulcsszóval a kapcsolódó információk megtalálásához.

 • Most indítsa el a számítógépet a telepítési adathordozóról.
 • Válassza ki az alapértelmezett nyelvet, időzónát és beviteli módot, majd kattintson a Tovább gombra.
 • A telepítési képernyőn válassza a Számítógép javítása lehetőséget.
 • Most kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre, majd a Speciális beállításokra.
 • Végül válassza a Parancssor lehetőséget a Parancssor segédprogram elindításához.
 • Miután a Command Prompt segédprogram betöltődött, írja be egyenként a következő parancsokat. És minden egyes parancs után nyomja meg az Enter gombot.
bootrec /scanos

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd
 • Az összes parancs végrehajtása után írja be az exit parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Parancssor bezárásához.

Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a 0xc00000 hibakóddal kapcsolatos probléma megoldódott-e. Ha a hiba továbbra is fennáll, kövesse a következő megoldást.

Állítsa vissza a BIOS/UEFI konfigurációt

A rosszul konfigurált BIOS/UEFI számos rendszerindítással kapcsolatos hibát is okozhat. Míg a BIOS hibás konfigurációja nagyon ritka, egyszerű megoldás a BIOS-konfiguráció visszaállítása annak megállapítására, hogy ez az ok.

  A Chrome billentyűparancsai, amelyeket meg kell jegyeznie [Windows+Mac]

A BIOS/UEFI konfiguráció visszaállítása azonban meglehetősen bonyolult feladat. A BIOS-konfiguráció visszaállításának lépései gyártónként jelentősen eltérőek.

Itt megosztottam egy általános útmutatót, amely segít az eszköz BIOS-konfigurációjának visszaállításában –

1. lépés: Először is indítsa újra a számítógépet, és indítsa el a gépet a BIOS-beállításokban a BIOS rendszerindító gomb megnyomásával, amikor megjelenik a gyártó logója. A BIOS rendszerindító kulcsa gyártónként eltérő, de valószínűleg F2, F8, F10, F12, Esc vagy Del legyen.

Ha nem tudja, mely billentyűket kell megnyomnia a BIOS eléréséhez, keressen a Google-ban, hogy megtalálja az adott gyártó BIOS-indító kulcsát.

 • Miután belépett a BIOS menübe, keresse meg az alapértelmezett beállítások vagy optimalizált beállítások betöltése opciót. A lehetőségek között a billentyűzet nyílbillentyűivel navigálhat.
 • Miután megtalálta a lehetőséget, állítsa vissza a beállításokat a rendszer alapértelmezett értékére, és erősítse meg, ha megjelennek az üzenetek.
 • Végül mentse el, és lépjen ki a BIOS-beállításokból.

A BIOS-konfiguráció visszaállítása után indítsa újra a számítógépet. Ellenőrizze, hogy a hiba javítva van-e, és ha a hiba fennáll, kövesse a következő megoldást.

Ellenőrizze, hogy a Windows 8.1/10 WHQL támogatási beállításai engedélyezve vannak-e

A WHQL támogatási beállítás egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabályozzák az illesztőprogram-aláírási és tanúsítási követelményeket. Ezenkívül ez a beállítás lehetővé teszi az UEFI engedélyezését az OEM-konfiguráció alapján.

Ha engedélyezve van a Windows 8.1/10 WHQL-támogatás beállítása, a Windows-gép csak azokat az illesztőprogramokat telepíti, amelyek megfeleltek a WHQL-teszten. Ez azt is jelenti, hogy a Microsoft által nem ellenőrzött összes illesztőprogram nem fog működni.

Annak ellenére, hogy nagyon ritka, hogy a WHQL-támogatások beállításai automatikusan letiltásra kerülnek, bizonyos körülmények között ez a beállítás letiltható.

Ezek a forgatókönyvek magukban foglalják a rendszerleíró adatbázis módosítását, a csoportházirend-konfigurációt a rendszergazda által a vállalati környezetben, valamint a harmadik féltől származó szoftverek telepítését.

Ennek a beállításnak az engedélyezése azonban feladat. Be kell indítania a BIOS-t, és ellenőriznie kell, hogy van-e olyan beállítás, amely azt mondja, hogy „Windows OS Configuration” vagy valami hasonló. Ehhez navigálnia kell a BIOS-ban elérhető különböző beállítások között.

Ennek ellenére meg kell értenie, hogy bár a WHQL-támogatási beállítások funkciói szinte minden Windows-gépen megtalálhatók, ez a beállítás nem minden OEM beépített és nem támogatott.

Ezért, ha nem találja a WHQL támogatási beállításait, ellenőrizze, hogy az UEFI engedélyezve van-e a Windows-gépen. Ha nem, engedélyezze, és ellenőrizze, hogy ez javítja-e a 0xc00000e hibakódot.

Ha a hiba továbbra is megjelenik, kövesse a következő megoldást.

Cserélje ki a CMOS elemet

A CMOS akkumulátor gondoskodik arról, hogy az alaplap CMOS chipje mindig kapjon áramot. Ez a CMOS chip olyan információkat tartalmaz, mint a BIOS konfiguráció, a valós idejű óra, a jelszó információk stb.

Ha a CMOS akkumulátor lemerül vagy nem ad áramot, az számos problémát okozhat a gépen. Ilyen problémák közé tartozik a gyakori BIOS-visszaállítás, a helytelen dátum és idő, a hardver felismerésének hibája stb.

Mivel a 0xc00000e hibakód tünetei teljesen megegyeznek, nagy eséllyel a CMOS akkumulátor okozza ezt a hibát.

Annak ellenőrzéséhez, hogy ez a probléma, vegye ki a CMOS akkumulátort a számítógép alaplapjáról, és várjon néhány percet, mielőtt újra behelyezi.

A CMOS akkumulátor úgy fog kinézni, mint egy kis érme alakú tápcella az alaplapon. Érdemes megfontolni a CMOS elem cseréjét is, ha az túl régi.

Vegye figyelembe, hogy a CMOS-akkumulátor eltávolítása visszaállítja a BIOS-konfigurációt és az egyéb adatokat a rendszer alapértelmezett állapotára. Ezért újra kell konfigurálnia a BIOS-beállításokat a Windows rendszerű gép normál indításához.

Jogi nyilatkozat – Ha nem érzi kényelmesen a CPU-szekrény kinyitását vagy a CMOS-akkumulátor eltávolítását, forduljon bármely számítógépes szakértőhöz.

Állítsa vissza a számítógépet

Ha az összes fent említett megoldást kipróbálta, de nem tudta kijavítani a 0xc00000e hibakódot, a Windows operációs rendszer visszaállítása az utolsó lehetőség. Ezzel eltávolítja az összes telepített programot és azok adatait, és visszaállítja a Windows gyári alapbeállításait.

Ennek eredményeként a Windows alaphelyzetbe állítása eltávolítja a hiba kiváltó okát, és ideális esetben megoldja a hibát.

A Windows PC alaphelyzetbe állításához kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Először is indítsa el a Windows gépet WinRE-ben.

2. lépés: Válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.

3. lépés: Itt ki kell választania a Számítógép visszaállítása opciót.

4. lépés: Két lehetőség jelenik meg: Fájlok megtartása és Minden eltávolítása. Válassza ki a kívánt lehetőséget, és folytassa.

A Fájlok megtartása opció csak a rendszermeghajtót állítja vissza, és eltávolítja a fájlokat, például a telepített programokat, illesztőprogramokat és egyebeket a rendszermeghajtóról. Összehasonlításképpen a Minden eltávolítása opció törli az adatokat az összes meghajtóról. Mivel a fő feladatunk a hiba kijavítása, azt javaslom, hogy válassza a Fájlok megtartása lehetőséget.

5. lépés: A Windows megkéri, hogy válassza ki és jelentkezzen be fiókjába. Csináld.

A bejelentkezés után a Windows elindítja a visszaállítási folyamatot. A Windows alaphelyzetbe állítása 10-15 perctől akár néhány óráig is eltarthat, a választott lehetőségtől függően.

A visszaállítás után a rendszer felkéri a Windows konfigurálására egy felhasználói fiók létrehozásával és a lényeges módosítások végrehajtásával.

A Windows alaphelyzetbe állítása a legjobb megoldás a Windows hibák kijavítására, de elveszíti az összes telepített alkalmazást, adatot és konfigurált beállítást. Azt javaslom, hogy használjon biztonsági mentési szoftvert, hogy elkerülje az esetleges adatvesztést a jövőben.

Végső szavak

Itt van – egy részletes útmutató a 0xc00000e hibakód kijavításához Windows rendszeren.

A 0xc00000e hibakód kezelése meglehetősen nehézkes, mivel korlátozza a Windows operációs rendszer indítását. Ez megnehezíti a hibaelhárítást.

A cikkben említett megoldás segített a hiba elhárításában.

Ezután nézze meg, hogyan állíthatja vissza a számítógép grafikus kártyáját.