Javítsa ki az Androidon nem támogatott WhatsApp fájlformátumot

Néha, amikor megpróbál fájlt küldeni a WhatsApp alkalmazásból, hibaüzenet jelenhet meg, amely szerint ez a fájlformátum nem támogatott a WhatsApp alkalmazásból. Ez egy gyakori probléma, és olyan fájloknál fordulhat elő, amelyeket a WhatsApp szoftver nem támogat. Ez a hiba azonban normál fájloknál is előfordulhat a WhatsApp programmal kapcsolatos egyéb mögöttes problémák miatt. A WhatsApp fájlformátum nem támogatott hibája néhány hatékony módszerrel megoldható. A probléma megoldásához különféle fájlkonvertereket is használhat. Ebben az útmutatóban a hiba okait és megoldási módjait tárgyaljuk.

Az Androidon nem támogatott WhatsApp fájlformátum javítása

Folytassa az olvasást, hogy megtudja, hogyan oldja meg ezt a fájlformátumot a WhatsApp hiba részletesen nem támogatja.

Milyen fájlformátumokat támogat a WhatsApp?

A WhatsApp egy népszerű üzenetküldő alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy médiafájlokat osszanak meg ismerőseikkel. A WhatsApp támogatja a főbb médiafájlformátumokat az egyének és a csoportos csevegés közötti jobb és közvetlen kommunikáció érdekében. Az alábbiakban felsoroljuk a WhatsApp által támogatott összes főbb fájlformátumot.

  • Kép: JPEG, PNG, JPG

  • Dokumentum: XLS, PDF, XLSX, DOCX, DOC, PPTX és PPT.

  • Videó: MP4 (A WhatsApp nem támogatja a hang nélküli MP4 fájlokat).

  • Hang: MP3, AMR, .opus

Ha a fájl más formátumú, olyan problémákat tapasztalhat, mint például a WhatsApp videoformátum nem támogatott.

A WhatsApp fájlformátum nem támogatott hibájának okai

Számos oka lehet annak, hogy a WhatsApp MP4 nem támogatott hibája az eszközön. Itt megemlítünk néhány lehetséges hibát.

  • Egy nem támogatott fájlformátum okozhatja ezt a hibát fel- és letöltés közben.
  • Az eszközön lévő fájl helytelen helye szintén ehhez a hibához kapcsolódik.

  • A nem megfelelő dátum- és időbeállítások néha felelősek a WhatsApp nem támogatott fájlformátum-problémákért is.
  • A WhatsApp elavult verziója is felelős azért, mert ez a fájlformátum nem támogatott WhatsApp hiba.
  • Különböző problémák, például a WhatsApp helytelen telepítése az eszközre, szintén okozhatják ezt a hibát.

A következő útmutatóban megvitatjuk a nem támogatott fájlformátumú WhatsApp-hiba megoldásának módszereit.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazzal a beállítási lehetőséggel, és ezek gyártónként eltérőek, ezért győződjön meg a megfelelő beállításokról, mielőtt bármelyiket módosítaná. A következő módszerek a Moto G(60) okostelefonról származnak.

1. módszer: Ne használjon nem támogatott fájlformátumot

Néha, amikor egy fájlt kap a WhatsApp-on, előfordulhat, hogy nem tudja letölteni a fájlt az eszközére. Ha olyan formátumú fájlt kap, amelyet a WhatsApp szoftver nem támogat, a WhatsApp nem tudja letölteni a fájlt az eszközére. Ha hasonló hibaüzenetet kap, fontolja meg a fájlformátum ellenőrzését. Ha a fájlformátumot a WhatsApp nem támogatja, megpróbálhatja átalakítani a fájlt támogatott fájlformátumra.

2. módszer: Javítsa meg a sérült SD-kártyát

Ezt a problémát egy sérült SD-kártya is okozhatja. Ennek eredményeként, ha SD-kártyát használ extra tárhelyhez, győződjön meg arról, hogy az jó állapotban van. Megpróbálhatja formázni az SD-kártyát, és megoldja a problémát. Tekintse meg útmutatónkat a sérült SD-kártya javításához. Ha ez nem segít, fontolja meg a kártya cseréjét egy újra.

3. módszer: Fájl helyének módosítása

Néha a nem támogatott WhatsApp fájlformátum problémáját a nem megfelelő fájlhely okozhatja. Ezért, ha nem támogatott fájlformátumú hibaüzenetet kap, megpróbálhatja kijavítani a WhatsApp videóformátum nem támogatott problémáját úgy, hogy megváltoztatja a problémás fájl helyét az eszközön. A Fájlkezelőben módosíthatja a fájl helyét az eszközön. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket, hogy módosítsa a fájl helyét a telefonon, és javítsa ki a WhatsApp MP4 nem támogatott hibáját.

1. Nyissa meg a Fájlokat a telefon menüjéből.

2. Keresse meg a problémás fájlt.

3. Érintse meg a hárompontos ikont, majd az Áthelyezés opciót.

4. Keresse meg azt a mappát, ahová át szeretné helyezni a problémás fájlt.

5. Érintse meg az Áthelyezés ide elemet.

Ha ez a módszer nem segít, ha ez a fájlformátum nem támogatott WhatsApp hiba esetén, és a probléma továbbra is fennáll a WhatsApp esetében, próbálkozzon a következő módszerrel.

4. módszer: Módosítsa a dátum- és időbeállításokat

Ha a dátum- és időbeállítások helytelenek az eszközön, előfordulhat, hogy telefonja nem tud csatlakozni a WhatsApp szerverekhez. Ez különféle kapcsolódási hibákat okozhat a WhatsApp-pal. A WhatsApp nem támogatott fájlformátummal kapcsolatos problémákat is észlelhet. Ezért a probléma megoldásához próbálja meg kijavítani a helytelen dátum- és időbeállításokat a telefonján.

1. Nyissa meg a Beállítások elemet a telefon menüjéből.

2. Keresse meg és érintse meg a Rendszer elemet.

3. Itt érintse meg a Dátum és idő elemet.

4. Érintse meg a Dátum pontot, majd válassza ki a megfelelő dátumot a naptárból.

5. Most érintse meg az Idő elemet, és állítsa be a pontos időt az órából.

Megjegyzés: A dátumot és az időt automatikusan is beállíthatja, ha megérinti az Idő automatikus beállítása kapcsolót, hogy megoldja a WhatsApp videoformátum nem támogatott problémáját.

5. módszer: Használjon harmadik féltől származó fájlkonvertálókat

Ha a fájl valóban olyan formátumban van, amelyet a WhatsApp nem támogat, megpróbálhatja átalakítani a fájlt a WhatsApp által támogatott formátumba, hogy megoldja a WhatsApp fájlformátum nem támogatott problémáját. Különféle kép-, videó- ​​és dokumentumformátumok használhatók a fájlok mentésére. A WhatsApp azonban nem minden formátumot támogat. Korábban megvitattuk a WhatsApp által támogatott fájlformátumok listáját. Ezért, ha van egy fájl a WhatsApp által nem támogatott formátumban, megpróbálhatja átalakítani a formátumot egy harmadik féltől származó fájlkonvertáló segítségével, hogy megoldja a problémákat, például a WhatsApp MP4 nem támogatott problémáját. Több száz online konverter használható a fájl formátumának konvertálására, hogy a WhatsApp-on keresztül elküldhető legyen.

6. módszer: Frissítse a WhatsApp-ot

Ha az előző módszerek nem működnek, és ez a fájlformátum nem támogatott, a WhatsApp probléma továbbra is fennáll, fontolja meg az alkalmazás frissítését. Egy elavult WhatsApp program különféle problémákat okozhat, például tárolási problémákat, csevegési problémákat, video- vagy hanghívási problémákat, valamint a nem támogatott fájlokkal kapcsolatos problémákat. Az alkalmazás frissítése eltávolítja a hibákat és egyéb hibákat is, amelyek különböző hibákat okozhatnak a WhatsAppban. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a WhatsApp frissítéséhez eszközén.

1. Nyissa meg a Google Play Áruházat a telefon menüjéből.

2. A keresősávba írja be a WhatsApp szót, és keressen rá.

3. Keresse meg és válassza ki a WhatsApp alkalmazást a keresési eredmények közül.

4. Itt érintse meg a Frissítés elemet.

5. Várja meg a frissítés telepítését, majd nyissa meg a WhatsApp alkalmazást.

7. módszer: Telepítse újra a WhatsApp-ot

Ha a WhatsApp nem működik megfelelően, és a hibák és egyéb alkalmazásproblémák miatt a probléma továbbra is fennáll, jó ötlet lehet a WhatsApp újratelepítésével javítani a problémát. A WhatsApp újratelepítése megoldja az alkalmazással kapcsolatos különféle problémákat. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a WhatsApp újratelepítéséhez eszközére.

1. Keresse meg a WhatsApp alkalmazást a telefon menüjében, és nyomja meg hosszan az alkalmazás ikonját.

2. Most húzza a WhatsApp-ot, és dobja az Eltávolítás lehetőségre.

3. Erősítse meg az Eltávolítást.

4. Most nyissa meg a Google Play Áruházat, és keressen rá a WhatsApp kifejezésre a keresősávban.

5. Válassza ki a WhatsApp alkalmazást a keresési eredmények közül, és érintse meg a Telepítés gombot.

6. Várja meg, amíg a telepítés befejeződik, majd nyissa meg a WhatsApp alkalmazást.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem tudok fájlt küldeni a WhatsApp-on?

Ans. Ha a fájl fájlformátumát a WhatsApp szoftver nem támogatja, előfordulhat, hogy a WhatsApp nem tudja betölteni a fájlt.

Q2. Mit jelent a nem támogatott fájlformátum?

Ans. A nem támogatott fájlformátum az, amelyet egy program, szoftver vagy alkalmazás nem támogat. Ez azt jelenti, hogy a program nem tudja betölteni ezt a fájlt az eszközre.

Q3. Hogyan oldhatom meg a nem támogatott fájlformátummal kapcsolatos problémákat a WhatsApp alkalmazásban?

Ans. Van néhány hatékony módszer a hiba elhárítására. Megoldhatja az alkalmazással kapcsolatos problémákat, vagy kipróbálhat egy online fájlformátum-konvertálót a formátum megváltoztatásához.

Q4. Milyen hangfájlokat támogat a WhatsApp?

Ans. WhatsApp támogatja az MP3, AMR és .opus audio fájlformátumokat.

Q5. Milyen képfájlokat támogat a WhatsApp?

Ans. Támogatja a JPEG, PNG és JPG képfájlformátumokat.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült megoldania az eszközén nem támogatott WhatsApp fájlformátumú problémát. Kérjük, ossza meg velünk kérdéseit és javaslatait, ha vannak ilyenek, az alábbi megjegyzés részben.

  Hogyan küldhet üzenetet valakinek, aki nem szerepel a WhatsApp névjegyei között iPhone-on