Javítsa ki a Windows Update 0x80070017-es hibakódját

Bárki, aki Windows operációs rendszert használ, egy bizonyos időpontban valamilyen hibával szembesül. Ezek a hibák akár elkerülhetetlennek is tekinthetők az operációs rendszer különféle összetevőinek jelenléte miatt. Ebben az esetben a cikk konkrétan a 0x80070017 hibakóddal segíti Önt. A 0x80070017 számú Windows hiba főként sérült telepítési adathordozóval kapcsolatos. Folytassa az olvasást a 0x80070017 Windows Update hiba kijavításához.

A 0x80070017 számú Windows Update hibakód javítása

Ez a frissítési hiba általában két forgatókönyv esetén fordul elő. Ők:

  • Amikor megpróbálja újratelepíteni a Windows operációs rendszert, vagy
  • Amikor a Windows Update legújabb verzióját próbálja telepíteni.

A Windows Update hibák nem túl veszélyesek, de korlátozzák a frissítések letöltését, amelyek végül biztonsági aggályokat okoznak. A 0x80070017 hibakód fő okának a fájlsérülés tekinthető. Ennek ellenére számos más elem felelős ezért a hibáért. Tekintse meg az alábbi listát:

  • Hibás CD-ROM meghajtó
  • Hibás szektorok jelenléte a merevlemezen
  • Hibás Windows rendszerleíró adatbázis.
  • Vírusfertőzés vagy rosszindulatú fenyegetés jelenléte a rendszerben
  • Elavult rendszer-illesztőprogram-verziók elérhetősége
  • Nem kompatibilis hardver problémák
  • Víruskereső alkalmazásokat létrehozó konfliktusok megléte

Próbálja ki az összes alábbi megoldást egyenként, amíg meg nem kapja a lehetséges javítást a 0x80070017 számú Windows hibára.

Alapvető hibaelhárítási módszerek

Van néhány egyszerű hibakeresési mód a 0x80070017 rendszer-visszaállítási hiba kijavítására. Ezért hajtsa végre a következő hibaelhárítási lépéseket.

1. Indítsa újra a számítógépet: A Windows-hiba esetén az első alapvető hibaelhárítási lépés a számítógép újraindítása. Ennek az az oka, hogy a rendszer hosszú órákon át történő használata újraindítás nélkül RAM-problémákat, lassúságot, internetkapcsolati hibákat és teljesítményproblémákat okoz. Ha az ilyen tényezők bármelyike ​​a 0x80070017 hibakód mögött áll, akkor a számítógép egyszerű újraindítása megoldhatja a hibát.

2. Távolítsa el a perifériákat: Néha a számítógéphez csatlakoztatott külső eszközök problémákat okozhatnak a 0x80070017 hibakóddal. Ez lehet egy merevlemez, modem, CD-ROM vagy bármi, ami a tettes lehet, mivel ezek összefüggenek a Windows operációs rendszerrel. Ezért válassza le a problémát okozó perifériákat. Ezután csatlakoztassa újra megfelelően, és ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is fennáll-e.

  Hogyan készítsünk Windows USB-meghajtót Linuxon WoeUSB segítségével

3. Csatlakozzon újra az internethez: Előfordulhat, hogy a letöltött telepítőfájl 100 százalékban elkészült, de a 0x80070017 számú Windows frissítési hiba megjelenik a telepítőfájl futtatása közben. Nos, ennek oka lehet az internetes interferencia. Ezért tiltsa le az internetet a rendszeréből.

1. módszer: A víruskereső alkalmazás ideiglenes letiltása (ha van)

Az átlátható és széles körben ismert tény, hogy minden vírusirtóról mindenki tud, hogy megvédi a számítógépet mindenféle rosszindulatú vagy ismeretlen fenyegetéstől. Mondhatnánk akár őrangyalnak is. Ezért, ha a 0x80070017 számú hibát észleli, azonnal kapcsolja ki a víruskeresőt. Egy másik lehetőség, ha véglegesen eltávolítja a harmadik féltől származó víruskereső alkalmazást az asztalról, ha úgy érzi, hogy a jövőben nem lesz haszna. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat a víruskereső bizonyos időre történő kikapcsolásához. Ha el kell távolítania a Norton vagy az Avast víruskeresőt, tekintse meg a Norton teljes eltávolítása a Windows 10 rendszerből és az Avast Antivirus teljes eltávolításának 5 módja a Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

2. módszer: Futtassa a Windows Update hibaelhárítót

Általában egy számítógépben található hibaelhárító eszközt használnak diagnosztikai módszerként a Windows rendszerrel kapcsolatos hibák nagy részének megtalálására és automatikus megoldására, vagy feltárják a probléma okát. A 0x80070017 hibakódhoz egy Windows Update Troubleshooter segédprogramot dolgoztak ki. Ez a megoldás egyszerű, de hatékony, mivel képes megragadni a kiváltó okot, és bizonyos esetekben minden külső bemeneti következtetés nélkül orvosolni tudja. A módszer végrehajtásához vagy további információért olvassa el a Windows Update hibaelhárító futtatása című útmutatónkat.

3. módszer: Frissítse az eszközillesztőket

Az illesztőprogramok elavult vagy régebbi verziói kompatibilitási problémákat okozhatnak a Windows frissítési folyamatával, ami 0x80070017 rendszer-visszaállítási hibához vezet a számítógépén. Ezért győződjön meg róla, hogy minden illesztőprogramja naprakész. Az ellenőrzéshez és frissítéshez látogasson el a gyártó vagy a Microsoft weboldalára, és ellenőrizze, hogy vannak-e rajta a legfrissebb hírek. Ezután keresse meg és találja meg a Windows operációs rendszerével kompatibilis verziót. Olvassa el az eszközillesztők frissítése Windows 10 rendszeren című útmutatónkat az eszközillesztők frissítéséhez. Hasonlóképpen tekintse meg a többi útmutatónkat a Hálózati adapter illesztőprogramjainak frissítéséről Windows 10 rendszeren, a grafikus illesztőprogramok frissítésének 4 módjairól a Windows 10 rendszerben és a Realtek HD Audio illesztőprogramjainak frissítéséről Windows 10 rendszerben, hogy többet tudjon meg más illesztőprogramokról, mivel a régebbi verzióik is képesek bonyodalmakat és hibákat okoz.

  (MEGOLDVA) Csak nyomtató Fél oldal nyomtatása Windows 10 rendszeren

4. módszer: Frissítések manuális letöltése

Ha a 0x80070017 számú Windows 10 frissítési hibával küzd, akkor lehetőség van a Windows frissítés manuális telepítésére a Windows Update Catalog weboldalon keresztül. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Szüksége lesz az adott Windows frissítési verzió KB-számára.

1. Nyissa meg a hivatalos Microsoft Update Catalog webhelyet.

2. Írja be a KB-számot a keresési párbeszédpanelen, és kattintson a Keresés az ábrán látható módon gombra.

3. Most válassza ki a letölteni kívánt verziót, és kattintson a megfelelő Letöltés gombra.

4. A Letöltés felugró ablakban kattintson az ábrán látható hivatkozásra a telepítőfájl letöltéséhez.

5. Miután a telepítést száz százalékban letöltötte, lépjen a Letöltések oldalra a számítógépén. A futtatáshoz kattintson duplán a telepítőfájlra.

6. Kövesse pontosan a képernyőn megjelenő utasításokat, és fejezze be a szükséges Windows frissítés telepítését.

Remélhetőleg ez a megoldás bevált. Ha nem, ne aggódj. Tedd fel az ingujjaidat, és van még néhány módszer, amit kipróbálhatsz.

5. módszer: Állítsa vissza a Windows Update összetevőit

Néha a Windows Update összetevői a 0x80070017 hibakódot okozhatják, ha nem működnek megfelelően. A problémás összetevők kijavításához vissza kell állítania a Windows Update-hez kapcsolódó összes szolgáltatást. A visszaállításhoz olvassa el a Windows Update összetevőinek visszaállításáról szóló útmutatónkat a Windows 10 rendszeren.

Miután végrehajtotta a Windows Update alaphelyzetbe állításához kapcsolódó összes parancsot, indítsa újra a számítógépet. Ezután ellenőrizze, hogy a 0x80070017 Windows 10 frissítési hiba továbbra is fennáll-e.

6. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

Néha a merevlemezen lévő hibás szektorok a 0x80070017 számú Windows hibát okozhatják. Ennek az az oka, hogy a lemezhibák nem ritkák. Ez az oka annak, hogy a Windows operációs rendszer rendelkezik egy beépített chkdsk segédprogrammal is, amely képes megvizsgálni, megtalálni és kijavítani az ilyen hibákat. Ezért ellenőrizze és ellenőrizze a merevlemezt. Ha többet szeretne megtudni, tekintse meg útmutatónkat: Hogyan ellenőrizheti a lemezen a hibákat a chkdsk használatával. Ezután kövesse útmutatónkat a sérült fájlok javításához a Windows 10 rendszeren.

7. módszer: Hajtsa végre a tiszta rendszerindítást

A legtöbb felhasználó nem veszi észre a háttérben futó számos szoftverszolgáltatást vagy alkalmazást. Néha ezek a szolgáltatások túlterheltség esetén konfliktust okoznak, és ellenségessé válnak más alkalmazásokkal szemben. Ilyen forgatókönyv esetén egy tiszta rendszerindítás jön a segítségedre. A tiszta rendszerindítás egy olyan folyamat, amely az operációs rendszert a legkevesebb illesztőprogram-készlettel vagy indítóprogrammal indítja el, ami viszont segít azonosítani és megszüntetni a problémát okozó alkalmazást. Most ez a módszer megoldhatja a 0x80070017 számú Windows frissítési hibát. A módszer végrehajtásához olvassa el a Tiszta rendszerindítás végrehajtása Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

  A Bluetooth-eszközök keresésének leállítása Windows 10 rendszeren

8. módszer: A Windows telepítése Flash Stick segítségével

Sok felhasználó arról számolt be, hogy a 0x80070017 hibakód kifejezetten a Windows 10 operációs rendszer telepítésekor jelenik meg. Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha probléma van a telepítési adathordozóval vagy a meghajtóval. Ezért cserélje ki a megfelelő telepítési adathordozót egy másikra, és ellenőrizze, hogy ez segít-e. Egy másik lehetőség a Windows 10 telepítése USB flash meghajtón keresztül. Ehhez először is rendelkeznie kell egy Windows 10 rendszerindító meghajtóval. Tekintse meg a Windows 10 rendszerindító USB flash meghajtó létrehozásáról szóló útmutatónkat, hogy ugyanezt tegye. Miután létrehozta a rendszerindító USB flash meghajtót, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Helyezze be az USB-eszközt a számítógépébe. Ezután nyissa meg, és futtassa a Windows 10 telepítőfájlját.

2. A megjelenő Windows parancssorban adja meg az összes adatot, és kattintson a Tovább gombra.

3. Ezután kattintson a Telepítés most gombra.

4. Adja meg a licenckulcsot, ha rendelkezik ilyennel, majd kattintson a Tovább gombra a továbblépéshez. Ha nem, kattintson a Nincs termékkulcsom lehetőségre.

Megjegyzés: Bár kihagyja a licenckulcsot, egyelőre kötelezően ki kell töltenie később.

5. Olvassa el a Licenc feltételeit, és kattintson az Elfogadás gombra a telepítési utasítások folytatásához.

6. Most válasszon egy saját lehetőséget a Frissítés: Windows telepítése és fájlok, beállítások és alkalmazások megőrzése és Egyéni: Csak Windows telepítése (speciális) lehetőségek közül.

7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és fejezze be a telepítési folyamatot a végéig. Ha elkészült, végül ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is fennáll-e. Remélem megoldódik.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Windows Update 0x80070017-es hibakódját. Tudassa velünk, melyik módszer működött a legjobban. Bármilyen kérdésével vagy javaslatával forduljon hozzánk bizalommal az alábbi megjegyzés rovatban.