Javítsa ki a Windows Store 0x80072f05 hibáját a Windows 10 rendszerben

A 0x80072F05 hibakód nem új hiba, amelyet a Windows 10 felhasználók tapasztalnak. Bár több tényező is közrejátszott ebben a problémában, több jelentés elemzése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a 0x80072F05 a Microsoft Store és Outlook szerverek nem kompatibilis vagy túlterheltsége miatt következik be. Ezzel szembesülhet, amikor megpróbál letölteni bármilyen alkalmazást vagy programot a Microsoft Store-ból, vagy nem tud e-maileket fogadni vagy küldeni az Outlook alkalmazásban. Mindazonáltal azon a platformon, ahol szembesül a hibával, könnyen megoldhatja azokat az ebben a cikkben tárgyalt hatékony hibaelhárítási módszerekkel. Ez az útmutató a Windows Store 0x80072f05 hibájának megoldására összpontosít. Szóval folytasd az olvasást.

A Windows Store 0x80072f05 hibája a Windows 10 rendszerben

Nincs egyetlen jelentős ok, amely a Microsoft Store 0x80072F05 számú hibát okozza. Számos forgatókönyv okozhatja ezt a hibakódot, mégis elemeznie kell a lehetséges okot, amely hozzájárul ehhez a hibához a Windows 10 számítógépen.

 • Nem megfelelő/instabil hálózati kapcsolat.
 • Sérült Microsoft Store gyorsítótár.
 • Elavult Windows operációs rendszer.
 • Felhalmozott ideiglenes fájlok.
 • Hibás dátum- és időbeállítások.
 • Nem elegendő hely a meghajtón új alkalmazások és programok telepítéséhez.
 • Sérült alkalmazás/program.
 • Antivírus/tűzfal interferencia.
 • A felhasználói profilhoz kapcsolódó ideiglenes hibák.
 • A rendszerverzió nem kompatibilis a Microsoft Store-ból telepített alkalmazással.

Most lépjen tovább a következő szakaszra a tárgyalt hiba megoldásához. Miután azonosította a pontos okot, amely a 0x80072F05 számú Microsoft hibát okozza eszközén, könnyebb lenne kitalálni, hogy melyik hibaelhárítási módszer javítja meg ugyanezt. Ellenkező esetben próbálja meg az összes alább említett módszert a probléma megoldásához.

1. módszer: Gondoskodjon a megfelelő hálózati kapcsolatról

Nem telepíthet vagy tölthet le semmilyen alkalmazást vagy programot a számítógépére, ha nem rendelkezik megfelelő internetellátással. Mindig tesztelje a sávszélességet, és ellenőrizze, hogy több eszköz csatlakozik-e ugyanahhoz a hálózathoz.

 • Próbáljon meg csatlakozni egy másik hálózathoz (egy másik Wi-Fi vagy mobil hotspot), és ellenőrizze, hogy nem tapasztalja-e újra ugyanazt a hibát.

 • Ha más hálózati kapcsolatnál nem szembesül a problémával, akkor ez a hálózati eszköz és a kapcsolat problémáját jelzi.

Olvassa el útmutatónkat a Hálózati csatlakozási problémák elhárítása Windows 10 rendszeren a hálózati problémák elhárításához. Ez magában foglalja az útválasztó/modem újraindítását, a TCP/IP alaphelyzetbe állítását és a hálózati adapter beállításainak módosítását.

2. módszer: Indítsa újra a számítógépet és az útválasztót

Ha bármilyen átmeneti hiba van a számítógépén, akkor a Minecraft 0x80072F05 hibakóddal kell szembenéznie. Az összes ideiglenes hiba megoldásának általános trükkje a számítógép újraindítása. A lépéseket követve újraindíthatja a számítógépet.

1. Nyomja meg együtt a Windows + D billentyűket, hogy az Asztalra lépjen.

2. Most nyomja meg egyszerre az Alt + F4 billentyűket a Windows leállítása ablak megnyitásához.

3. Ezután válassza ki az Újraindítás lehetőséget a legördülő menüből, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Ha a Windows 10 számítógép újraindítása nem segít, van egy másik egyszerű megoldás, amely egyszerű lépésekkel segít kijavítani a 0x80072F05 hibát. Ez erős és megbízható hálózati kapcsolatot is biztosít. Új kapcsolatot hozhat létre az Internet Router vagy Modem újraindításával. A hálózati csatlakozási problémák megoldására szolgál, és javíthatja a tárgyalt hibát. Újraindíthatja az útválasztót, ha követi a Router vagy Modem újraindítása című útmutatónkat. Miután az útválasztó újraindult, ellenőrizze, hogy hiba nélkül tud-e csatlakozni a Microsoft Store-hoz.

3. módszer: Jelentkezzen be újra

A Microsoft-fiók bejelentkezési folyamata során fellépő hibák hozzájárulhatnak a 0x80072F05 számú Microsoft hibához. Tehát, ha szembesül a hibával, és tanácstalan az okokat illetően, ki kell jelentkeznie fiókjából, majd újra be kell jelentkeznie. Íme néhány utasítás ennek végrehajtásához.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Microsoft Store szót, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most kattintson a Megnyitás gombra. Ezután kattintson a profil ikonjára, majd a Kijelentkezés lehetőségre.

3. Most kattintson a Bejelentkezés gombra az ábrán látható módon.

4. Most válassza ki Microsoft-fiókját, és kattintson a Folytatás gombra.

5. Írja be a bejelentkezési hitelesítő adatokat, és jelentkezzen be újra Microsoft-fiókjába.

4. módszer: Indítsa újra a Microsoft Store folyamatokat

Ha nincs bejelentkezési hiba, előfordulhat, hogy néhány sérült Microsoft-folyamat hozzájárul a 0x80072F05 számú Microsoft hibakódhoz. Lépjen ki a Microsoft Store összes folyamatából az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja le egyszerre a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához.

2. Most a Folyamatok lapon kattintson a Microsoft Store elemre, majd a Feladat befejezése gombra az ábra szerint.

3. Indítsa újra a Microsoft Store-t, és ellenőrizze, hogy a Microsoft Store 0x80072F05 hibakódja megoldódott-e vagy sem.

5. módszer: Lépjen ki az inkompatibilis háttérfolyamatokból

Egyes háttérben futó nem kompatibilis programok és alkalmazások zavarhatják a Microsoft Store letöltési folyamatát, és hozzájárulhatnak a 0x80072F05 hibakódhoz. Javasoljuk, hogy zárja be az összes háttérfolyamatot a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkban leírtak szerint.

Az összes háttérfolyamat bezárása mellett próbálja meg letiltani az összes indítási folyamatot a Windows 10 rendszerű számítógépen a következő útmutatónkat követve: 4 módszer az indítóprogramok letiltására a Windows 10 rendszerben.

6. módszer: Dátum és idő beállítások szinkronizálása

A Microsoft Store-ból származó játékok vagy alkalmazások telepítéséhez a számítógépnek szinkronizálnia kell a dátum- és időértékeket a globális beállításokkal. Íme néhány utasítás a dátum-, régió- és időadatok szinkronizálásához a Windows 10 számítógépen.

1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Windows + I billentyűket a Windows beállítások megnyitásához.

2. Most válassza ki az Idő és nyelv opciót az ábrán látható módon.

3. Ezután a Dátum és idő lapon győződjön meg arról, hogy az Idő beállítása automatikusan és az Időzóna automatikus beállítása opciók be vannak kapcsolva.

4. Ezután kattintson a Szinkronizálás most lehetőségre a fent kiemelt módon.

7. módszer: Futtassa a Windows Store-alkalmazások hibaelhárítóját

A Windows 10 rendszerű számítógépe beépített hibaelhárító eszközzel rendelkezik a Microsoft Store-ban található problémák megoldásához. Kövesse az alábbi lépéseket a Windows Store Apps hibaelhárító futtatásához.

1. Lépjen a keresés menübe, és írja be a Hibaelhárítás beállítások parancsot az ábrán látható módon.

2. Most kattintson a Windows Store Apps elemre, majd a Futtassa a hibaelhárítót az ábrán látható módon.

3. Ha a hibaelhárítási folyamat után problémákat észlel, kattintson a Javítás alkalmazása gombra.

4. Végül kövesse a megjelenő utasításokban szereplő utasításokat, és indítsa újra a számítógépet.

8. módszer: Törölje a Windows Store gyorsítótárat

A sérült gyorsítótár és a sérült adatok a Microsoft Store-ban hozzájárulnak a Microsoft Store 0x80072F05 hibakódjához. Kövesse az alábbi utasításokat a Windows Store gyorsítótár törléséhez.

1. Indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt a Windows + R billentyűk együttes lenyomásával.

2. Most írja be a wsreset.exe-t, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Győződjön meg arról, hogy kijavította a Microsoft Store 0x80072F05 hibakóddal kapcsolatos problémáját.

9. módszer: Indítsa újra az Essential Windows Services programot

Néhány fontos Windows-szolgáltatást, például a Windows Update és a Background Intelligent Transfer szolgáltatásokat engedélyezni kell a számítógépen a 0x80072F05 Windows Store hiba elkerülése érdekében. A Background Intelligent Transfer szolgáltatások minden tétlen sávszélességet használnak a legújabb frissítések telepítéséhez, így a számítógép csak akkor telepít bármilyen frissítést, ha nincs folyamatban más telepítés. Ha ezek a szolgáltatások le vannak tiltva a rendszerben, nagyobb valószínűséggel szembesül a tárgyalt hibával. Ezért indítsa újra az alapvető Windows-szolgáltatásokat az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Most görgessen le, és kattintson duplán a Background Intelligent Transfer Service elemre.

3. Most válassza ki az Indítás típusát Automatikusra, ahogy az ábrán látható.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

5. Ismételje meg ezeket a lépéseket más Windows-szolgáltatások, például a kriptográfiai, a hálózati helymeghatározás, az MSI telepítő és a Windows Update Services esetében is.

10. módszer: Távolítsa el az ideiglenes fájlokat

Ha nincs elég hely a Windows 10 rendszerű számítógépen, nem tud új alkalmazásokat vagy programokat hozzáadni vagy telepíteni. Először is ellenőrizze, hogy van-e elég hely a meghajtón, és ha nincs elég hely, törölje az összes ideiglenes fájlt az alábbi utasítások szerint.

I. lépés: Ellenőrizze a meghajtóterületet

A Windows 10 rendszerű számítógépen lévő meghajtóterület ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja le és tartsa lenyomva a Windows + E billentyűket a Fájlkezelő megnyitásához.

2. Most kattintson a Ez a számítógép elemre a bal oldali képernyőn.

3. Ellenőrizze a lemezterületet az Eszközök és illesztőprogramok alatt az ábra szerint. Ha piros színűek, fontolja meg az ideiglenes fájlok törlését.

II. lépés: Az ideiglenes fájlok törlése

Az ideiglenes fájlok a számítógépen tárolódnak a keresési feltételek gyorsítása érdekében. Akkor is, ha ezek a fájlok az idő múlásával felhalmozódnak, és emiatt nem lesz elegendő hely a Windows 10 rendszerű számítógépen. A Microsoft Store-ból származó új alkalmazások telepítéséhez és a 0x80072F05 hibakód elkerüléséhez fel kell szabadítania egy kis helyet a számítógépen.

Íme a 10 módszer a merevlemez-terület felszabadítására Windows rendszeren, amely segít a számítógépen lévő összes felesleges fájl eltávolításában. Kövesse ugyanezt a Microsoft hibakód kijavításához.

11. módszer: Alkalmazásfrissítések telepítése

A 0x80072F05 számú Microsoft hiba kijavításához győződjön meg arról, hogy a Microsoft Store könyvtárában lévő összes alkalmazás frissítve van a legújabb verzióra. Ha sok frissítés van folyamatban, az új frissítések vagy telepítések több hibába ütközhetnek a folyamat során. A Microsoft Store alkalmazásfrissítéseinek telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Lépjen a keresés menübe, és írja be a Microsoft Store szót. Ezután kattintson a Megnyitás gombra.

2. Ezután kattintson a Könyvtár ikonra a Microsoft Store ablakának bal alsó sarkában.

3. Ezután kattintson a Frissítések beszerzése gombra az ábra szerint.

4. Ezután kattintson az Összes frissítése gombra a kiemelten.

5. Várja meg, amíg a frissítések letöltésre kerülnek a Windows 10 rendszerű számítógépére, és győződjön meg arról, hogy megkapja az alkalmazások és játékok naprakész üzeneteit.

12. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha hibák, hibák és javításokkal kapcsolatos problémák vannak a Windows 10 rendszerű számítógépén, előfordulhat, hogy nem tud új alkalmazásokat és játékokat telepíteni. Ez a probléma megoldható a Windows frissítés telepítésével. Először is ellenőrizze, hogy az operációs rendszer frissített verzióját használja-e, vagy van-e folyamatban lévő frissítés, kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkban található lépéseket.

A Windows operációs rendszer verziójának frissítése után ellenőrizze, hogy javította-e a Windows Store 0x80072f05 hibát.

13. módszer: A proxy és a VPN letiltása

A proxyszerverek és a VPN-szolgáltatások elrejtik az internetes identitást, de ha a beállítások nem kompatibilisek a számítógépével, számos hibával kell szembenéznie. Az egyik ilyen probléma a Microsoft 0x80072F05 hibakódja. A proxy- és VPN-szolgáltatások letiltásához kövesse a VPN és a proxy letiltása Windows 10 rendszeren útmutatónkat, és hajtsa végre a lépéseket a cikkben leírtak szerint.

A VPN-kliens és a proxyszerverek letiltása után ellenőrizze, hogy javította-e a 0x80073D12 hibakódot. Ismételten, ha a probléma bosszantja, csatlakozzon egy mobil hotspothoz, és ellenőrizze, hogy megismétlődik-e.

14. módszer: Használja a Google DNS-címet

Sok felhasználó azt javasolta, hogy a Google DNS-címek használata megoldja a játékok és alkalmazások Microsoft Store-ból történő telepítése során felmerülő konfliktusokat. Ha a Microsoft 0x80072F05 hibakóddal szembesül, kövesse a DNS-beállítások módosítása Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

A Google DNS-címre váltás után ellenőrizze, hogy telepíthet-e új alkalmazásokat a Microsoft Store-ból.

15. módszer: Az Antivirus Suite ideiglenes letiltása (ha alkalmazható)

Néha, ha valamilyen különleges alkalmazást vagy játékot próbál telepíteni a Microsoft Store áruházból, a számítógépén lévő víruskereső program azt fenyegetésként azonosítja, és megakadályozza az alkalmazás telepítését. Tehát bölcsen tiltsa le a harmadik féltől származó víruskereső programokat vagy a beépített biztonsági csomagokat a számítógépén, kövesse a Hogyan lehet ideiglenesen letiltani a víruskeresőt a Windows 10 rendszeren című útmutatónkban bemutatott lépéseket.

Miután telepítette a szükséges alkalmazást a számítógépére, győződjön meg arról, hogy ismét engedélyezte a biztonsági csomagot, hogy megakadályozza a rosszindulatú támadásokat.

16. módszer: A Windows Defender tűzfal letiltása (nem ajánlott)

A víruskereső programokhoz hasonlóan a számítógépén lévő Windows Defender tűzfal megakadályozhatja, hogy bármilyen alkalmazást letöltsenek a Microsoft Store-ból. Tehát ebben az esetben csökkentette a biztonsági csomag súlyosságát (néhány funkció engedélyező listája), vagy teljesen letiltotta a Windows Defender tűzfalat a Windows 10 tűzfal letiltása című útmutatónkban leírtak szerint.

Az alkalmazás telepítése után győződjön meg arról, hogy újra engedélyezte a Firewall Suite alkalmazást, és folytassa a számítógép használatát.

17. módszer: A problémás alkalmazás javítása és visszaállítása

Ha egyik módszer sem segített a Windows Store 0x80072f05 hibájának kijavításában, ez a módszer egyszerű és hatékony megoldás. Ha bármely alkalmazás bővítményét frissíti, vagy egyszerűen letölti a legújabb javításokat, és akkor előfordulhat a tárgyalt hiba, próbálja meg kijavítani az alkalmazást, vagy szükség esetén alaphelyzetbe állítja az alábbi utasítások szerint.

Megjegyzés: Itt a Minecraft Launcher alkalmazást vesszük példaként a demonstrációhoz. Kövesse az alkalmazásának megfelelő lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Minecraft Launcher parancsot, majd kattintson az Alkalmazásbeállítások elemre.

2. Először görgessen le a Beállítások képernyőn, és kattintson a Javítás lehetőségre.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher javítása nem érinti az alkalmazás adatait.

3. Ellenőrizze, hogy kijavította-e a hibát. Ha nem, kattintson a Reset opcióra az ábrán látható módon.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher visszaállítása törli az alkalmazás adatait.

4. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy kijavította-e a 0x80072F05 Microsoft hibakódot, amely bármely alkalmazás frissítésének telepítése közben jelentkezik.

18. módszer: Regisztrálja újra a Microsoft Store-t

Ha a Microsoft Store visszaállítása nem javítja a 0x80072F05 kódot, a Windows Store újraregisztrálása segíthet. Kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Windows PowerShell parancsot, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

3. Most írja be a megadott parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

4. Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és most nem fog többé szembesülni a tárgyalt hibával.

19. módszer: Telepítse újra a Microsoft Store-t

Ha a fent tárgyalt módszerek egyike sem segített kijavítani a Windows Store 0x80072f05 hibáját, akkor a probléma megoldásának utolsó módja a Microsoft Store újratelepítése. Ez az eltávolítási folyamat nem hajtható végre a Vezérlőpulttal vagy a Beállítások eljárással. A PowerShell-parancsok segítenek a Microsoft Store újratelepítésében az alábbiak szerint.

1. Indítsa el a Windows PowerShellt rendszergazdaként.

2. Most írja be a get-appxpackage –allusers parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Most keresse meg a Microsoft.WindowsStore nevet, és másolja ki a PackageFullName bejegyzést.

4. Most lépjen egy új sorra a PowerShell ablakban, és írja be a remove-appxpackage szóközt, majd egy szóközt és az előző lépésben másolt sort. Úgy néz ki,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Megjegyzés: A parancs kissé eltérhet a használt Windows verziótól függően.

5. Most a Microsoft Store törlődik a számítógépéről. Most indítsa újra a számítógépet.

6. Ezután az újratelepítéshez nyissa meg ismét a Windows PowerShellt rendszergazdaként, és írja be a következő parancsot.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Végül a Microsoft Store újratelepül a számítógépére, és nem fog szembesülni a Windows Store 0x80072f05 hibájával.

20. módszer: Hozzon létre új felhasználói profilt

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy új felhasználói profilt hoztak létre, javítva a 0x80072F05 számú Microsoft hibát. Új felhasználói profilt hozhat létre a Helyi felhasználói fiók létrehozása Windows 10 rendszeren című útmutatónk lépéseit követve.

21. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ennek ellenére, ha a Windows Store 0x80072f05 hibájával küzd, próbálja meg visszaállítani a számítógépet az előző verzióra, ahol jól működött. Könnyen megvalósíthatja ugyanezt, ha követi a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat.

22. módszer: Állítsa vissza a számítógépet

Ha nem talál problémát a Microsoft Store szolgáltatással, de továbbra is a Microsoft Store 0x80072F05 számú Microsoft-hibával néz szembe, javasoljuk, hogy állítsa vissza számítógépét. A tárgyalt probléma megoldásához kövesse a Windows 10 visszaállítása adatvesztés nélkül című útmutatónk lépéseit.

***

Reméljük, hogy az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Windows Store 0x80072F05 hibáját. Továbbra is látogassa meg oldalunkat további jó tippekért és trükkökért, és írja meg megjegyzéseit alább. Ossza meg velünk, hogy miről szeretne tudni legközelebb.

  Egyéni rács létrehozása a kijelzőhöz Windows 10 rendszeren