Javítsa ki a Windows 10 0xc00d4e86 hanghibáját

Zenebarát vagy? Miközben élvezi a kellemes zenét Windows 10 rendszerű számítógépén, érdemes lehet egy kis szünetet tartania. Tehát, ha alvó állapotba helyezi a számítógépet, és egy idő után újra bekapcsolja, akkor hirtelen megjelenhet a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibája. Ha valaha is szembesült ezzel a hibával zenei előzményei során, és szeretné kijavítani ugyanezt, ez az útmutató az Ön számára készült. Mutatunk egy nagyszerű hibaelhárítási cikket, amely segít kijavítani a tárgyalt Windows 10 hanghibát. Szóval, olvass tovább!

Windows 10 0xC00D11D1 (0XC00D4E86) audiohiba javítása

Ha a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibájával szembesül, miközben élvezi az audiotartalmat, a legvalószínűbb ok a hangbeállítások nem megfelelő konfigurációja lehet. Bár ez a probléma a Windows számos verzióját érinti, sok felhasználó küzd ezzel a problémával a Windows 10 rendszerben. Íme néhány gyakori ok, amelyek hozzájárulnak a tárgyalt problémához a számítógépen.

 • A hangerő lehet néma vagy nagyon halk.
 • A hangjavító funkciók a számítógépen engedélyezettek.
 • A számítógépén lévő egyéb alkalmazások hangot használnak.
 • Elavult audio-illesztőprogramok a számítógépekben.
 • Sérült kábelek, csatlakozók és hangszórók.
 • A mikrofon használatához való hozzáférés nem biztosított.
 • Elavult Windows operációs rendszer.
 • Elavult/nem kompatibilis audio-illesztőprogramok.
 • Sérült fájlok jelenléte a számítógépen.
 • Néhány alapvető Windows Audio szolgáltatás nincs engedélyezve.

Most lépjen tovább a következő szakaszra a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghiba hibájának kijavításához. Ebben a részben megismerheti azokat a hibaelhárítási módszereket, amelyek segítenek kijavítani a Windows 10 hanghibáit. A tökéletes eredmény elérése érdekében ugyanabban a sorrendben hajtsa végre a módszereket az utasítások szerint.

Alapvető hibaelhárítási lépések

Mielőtt a speciális hibaelhárítási módszerek felé fordulna, néhány egyszerű feltörés segít a 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) kattintáson belüli javításában. Győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel ezeknek az előzetes ellenőrzéseknek, és ha nem ért el semmilyen javítást, lépjen a következő részre.

1. Indítsa újra a számítógépet

Kövesse az alábbi lépéseket a számítógép újraindításához.

1. Nyomja meg együtt az Alt + F4 billentyűket a Windows leállítása ablak megnyitásához.

2. Válassza az Újraindítás lehetőséget, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Ellenőrizze a Külső eszközöket

Ha a fenti előzetes ellenőrzések során nem sikerült javítani, akkor itt az ideje ellenőrizni, hogy a külső hangszórókon, mikrofonon és egyéb audioeszközökön nincs-e valamilyen külső sérülés, amely hozzájárult a hibához.

1. Ellenőrizze, hogy a kábelek nincsenek-e meglazulva, és hogy az összes többi kábel be van-e dugva.

2. Győződjön meg arról, hogy az összes többi kábel és vezeték a megfelelő aljzatba van dugva. Ha nem biztos a megfelelő aljzatokban, forduljon a hardver gyártójához.

3. Ellenőrizze a hangerőt, és hogy a készülék be van-e kapcsolva.

4. Győződjön meg róla, hogy jó minőségű mikrofont használ, és az megfelelően van rögzítve a számítógépéhez. A külső zaj elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a legjobb minőségű hangszórókat vagy mikrofonokat használja.

5. Végül, de nem utolsósorban ügyeljen arra, hogy ne legyen olyan zajos környezetben, ahol a háttérben forgalom vagy tömeg zaja zajlik.

1. módszer: Gondoskodjon a megfelelő audioeszközről

Ha egynél több audiokimeneti eszközt használ, meg kell erősítenie, hogy az eszközt kimeneti eszközként használták-e el. A Windows 10 rendszerű számítógép hangkimenetének ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Kattintson a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

  Az automatikus lejátszás engedélyezése és kezelése a Windows 10 rendszerben

2. Ezután kattintson a nyíl ikonra a számítógéphez csatlakoztatott audioeszközök listájának kibontásához.

3. Végül válassza ki a lejátszóeszközt, és győződjön meg arról, hogy a hang a kiválasztott eszközön keresztül szólal meg.

Ha ez a módszer nem segít, lépjen tovább a következőre.

2. módszer: Hangbeállítások kezelése

Ennél a módszernél ellenőriznie kell, hogy a hangbeállítások megfelelőek-e és kompatibilisek-e a használt audioeszközzel. Ez segít a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibájának kijavításában az alábbi lépések követésével.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a tálca jobb oldalán, majd kattintson a Hangerőkeverő megnyitása lehetőségre.

2. Most megnyílik egy sor hangerőszabályzó. Győződjön meg arról, hogy nincs minden hangerő elnémítva. Ha piros kört talál vonallal, kapcsolja ki a hangerőt.

3. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

4. Kattintson a Rendszer elemre.

5. Kattintson a Hang elemre a bal oldali ablaktáblában, majd kattintson az Eszköz tulajdonságai elemre a Kimenet menüben.

6. Győződjön meg arról, hogy a Letiltás négyzet nincs bejelölve.

7. Ismételje meg az 5-6. lépéseket az ábrán látható beviteli eszközökkel. Most ellenőrizze, hogy javította-e a Windows 10 hanghibáját.

3. módszer: Futtassa az Audio hibaelhárítót

Tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy számítógépe beépített hibaelhárító eszközt tartalmaz, amely automatikusan kijavítja a felmerülő problémákat és hibákat. A számítógéphez csatlakoztatott audioeszközöket és a beépített audioeszközöket átvizsgálja, és összességében kijavítja a folyamattal kapcsolatos problémákat.

Kövesse a Hardver és eszközök hibaelhárító futtatása című útmutatónkat a hibák kijavításához, hogy kijavíthassa az összes hanggal kapcsolatos hardverproblémát a számítógépen. A Hang hibaelhárítót egyenként is futtathatja a Windows Update hibaelhárító futtatása című útmutatónkban leírtak szerint, de ügyeljen arra, hogy a Hang lejátszása lehetőséget válassza.

4. módszer: Fejezze be a háttérfolyamatokat hang használatával

Ha az audio segédprogramot más programok is használják a Windows 10 rendszerű számítógépen, akkor a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibájával szembesülhet. A probléma megoldásához javasoljuk, hogy egyesével zárja be a háttérben futó összes többi programot vagy alkalmazást, vagy kényszerítse leállásukat a Feladatkezelővel. Ehhez kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

5. módszer: Indítsa újra a Windows Intéző folyamatait

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a Windows Intéző folyamatainak újraindítása segít megoldani a tárgyalt problémát. Ehhez kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyomja le egyszerre a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához.

2. A Folyamatok lapon kattintson a Windows Intézőre, és válassza az Újraindítás gombot.

Most a Windows Intéző újraindul, és a Windows 10 hangproblémája megoldódik.

6. módszer: Hanghozzáférés engedélyezése

A számítógépen található azon alkalmazások és programok listája, amelyek hozzáféréssel rendelkeznek az audioeszközök használatához. Ha az Ön audioalkalmazása nem szerepel a listán, nem hallható semmilyen audiotartalom, amely hozzájárulna a tárgyalt hibához. Ezért győződjön meg arról, hogy a hangbeállítások engedélyezve vannak a játékhoz a számítógépen az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Indítsa el a Windows beállításait a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával.

2. Kattintson az Adatvédelem elemre.

3. Görgessen le a bal oldali ablaktáblában, és kattintson a Mikrofon lehetőségre. Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a mikrofonhoz opció az ábra szerint engedélyezve van.

Megjegyzés: Indítsa el a Hangbeállításokat a keresés menüből, és válassza ki a megfelelő bemeneti eszközt (Mikrofon (2-nagy felbontású audioeszköz)) alapértelmezettként.

Ellenőrizze, hogy javította-e a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibáját.

7. módszer: Állítsa be az audioeszközt alapértelmezett eszközként

Ha audioeszközt, például fejhallgatót vagy hangszórót használ, meg kell győződnie arról, hogy az alapértelmezett eszközként van-e beállítva vagy sem. Tegyük fel, hogy egy külső monitort (amely nem rendelkezik beépített hangszórókkal) csatlakoztat a számítógéphez. Ha ez a monitor alapértelmezett kimeneti eszközként van beállítva, nem hallható hang. A Windows 10 hanghibájának kijavításához az alábbi utasítások szerint be kell állítania az audioeszközt alapértelmezett eszközként.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Hangok opciót.

2. Váltson a Lejátszás fülre, és kattintson jobb gombbal arra az audioeszközre, amelyet alapértelmezettként szeretne beállítani.

3. Jelölje ki a Beállítás alapértelmezett eszközként opciót, majd kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez.

  Javítsa ki a Windows 10 Netwtw04.sys kék képernyő hibáját

OK a módosítások mentéséhez.” szélesség=”400″ magasság=”455″>

8. módszer: Engedélyezze újra a hangkártyát

Könnyen megoldhatja a 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) problémát a hangkártya újraindításával az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő szót, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Bontsa ki a Hang-, videó- ​​és játékvezérlőket dupla kattintással.

3. Kattintson jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz letiltása lehetőséget.

4. Erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva, és indítsa újra a számítógépet. Ezután ismételje meg az 1–2. lépéseket.

5. Kattintson jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

6. Most próbáljon meg bármilyen hangot lejátszani az audioalkalmazásban, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e vagy sem.

9. módszer: A hangjavítások letiltása

Ha úgy találja, hogy hangja jól működik más multimédiás forrásokhoz, de a hang rossz minőségű vagy zajos, javasoljuk, hogy módosítsa a mintavételezési gyakoriságot. Az alacsony frekvenciájú mintavételezési gyakoriság 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibát okoz a Windows 10 rendszerben, de az alábbi lépések követésével magasabb frekvenciájú mintavételi arányt is választhat.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Hangok opciót.

2. Váltson a Lejátszás fülre, és válassza ki az audioeszközt, majd nyomja meg a Tulajdonságok gombot az ábra szerint.

3. Ezután lépjen a Speciális fülre, és az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menüből győződjön meg arról, hogy a legmagasabb frekvenciatartományt választotta (24 bit, 48000 Hz).

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Hangjavítások letiltása lehetőség nincs bejelölve a Signal Enhancements alatt.

6. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Ellenőrizze, hogy újra szembesül-e a 0xc00d11d1-gyel (0xc00d4e86). Ha igen, állítsa be a frekvenciatartományok különböző szintjeit ezen lépések megismétlésével, és ellenőrizze, hogy melyik tartomány oldja meg a problémát.

10. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

A tökéletes hangminőségű szolgáltatásokhoz néhány alapvető fájlnak és programnak működnie kell a számítógépén. Ha azonban sérültek vagy rosszul vannak beállítva, akkor a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibájával kell szembenéznie. Szerencsére ezek a sérült, rosszul konfigurált fájlok javíthatók a Windows 10 számítógép beépített segédprogramjaival, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzővel és a Telepítési képszolgáltatással és -kezeléssel. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és ellenőrizze, hogy kijavította-e a Windows 10 0xc00d4e86 hanghibáját.

11. módszer: Indítsa újra az Audio Services alkalmazást

Néhány alapvető Windows audioszolgáltatás segít megelőzni a Windows 10 hanghibáját. Ha ezek a szolgáltatások ki vannak kapcsolva, akkor számos konfliktussal szembesülhet. Ezért azt tanácsoljuk, hogy indítson újra néhány alapvető audioszolgáltatást az alábbi lépések szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Görgessen le, és kattintson duplán a Windows Audio szolgáltatásra.

3. Most az új felugró ablakban válassza ki az Indítás típusát Automatikusra, ahogy az ábrán látható.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez.

5. Ismételje meg ezeket a lépéseket más Windows-szolgáltatásokhoz, például a Windows Audio Endpoint Builder és a Remote Procedure Call (RPC) programhoz.

12. módszer: Az exkluzív mód letiltása

Ennek ellenére, ha a 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibával küzd, akkor gondoskodnia kell arról, hogy semmilyen más program ne vegye át az audioeszköz kizárólagos irányítását. A tárgyalt funkciót az alábbi lépések végrehajtásával tilthatja le.

1. Kattintson jobb gombbal a Hangszórók ikonra, és válassza a Hangok opciót.

2. Válassza ki az audioeszközt, és kattintson a Tulajdonságok gombra.

3. Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Eszközhasználat beállítás az Eszköz használata (engedélyezés) értékre van állítva, az ábra szerint. Kattintson az Alkalmaz és az OK gombra, ha változtatásokat végzett.

  Az illesztőprogram-aláírás kényszerítésének letiltása a Windows 10 rendszerben

4. Váltson a Speciális lapra, és az Exkluzív mód menüben győződjön meg arról, hogy a következő opciók nincsenek bejelölve.

 • Engedélyezze az alkalmazásoknak, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett.

 • Adjon elsőbbséget az exkluzív módú alkalmazásoknak.

Megjegyzés: Amint törli az Alkalmazások kizárólagos irányítást ezen eszköz felett jelölőnégyzet bejelölését, az Exkluzív mód alkalmazásai prioritás megadása opció automatikusan törlődik.

5. Végül kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez. Most kijavította volna a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibáját.

13. módszer: Frissítse az audio-illesztőprogramokat

Az elavult és nem kompatibilis audio-illesztőprogramok mindig a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hibakódját eredményezik. Győződjön meg róla, hogy frissített verziójú audio-illesztőprogramokat használ, és ha számítógépén nem találhatók a legújabb illesztőprogramok, javasoljuk, hogy frissítse azokat a Realtek HD audio-illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónkban leírtak szerint.

Miután frissítette az audio-illesztőprogramokat a legújabb verzióra, ellenőrizze, hogy javította-e a 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hibát.

14. módszer: Telepítse újra az audio-illesztőprogramokat

A nem kompatibilis illesztőprogramokat újra kell telepíteni az összes hanggal kapcsolatos probléma megoldásához. Csak akkor telepítse újra az eszközillesztőket, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Az illesztőprogramok újratelepítésének lépései nagyon egyszerűek, és ezt megteheti harmadik féltől származó alkalmazás használatával vagy a lépések manuális végrehajtásával, az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése a Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

Az audio-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hall-e hangot lejátszásuk közben a Windows 10 rendszerben.

15. módszer: Hangillesztőprogramok visszaállítása

Az audio-illesztőprogramok jelenlegi verziója néha hangütközést okozhat, és ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot az illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

Várja meg, amíg az illesztőprogramok korábbi verziói települnek a számítógépére. Ha elkészült, ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát.

16. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Néhány hiba és probléma nem oldható meg a számítógépen, ha új Microsoft-frissítések telepítése vár a számítógépére. Amint azt sok felhasználó javasolta, a Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibáját. A Windows 10 rendszerű számítógépének frissítéséhez kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a hanghoz a Windows 10 rendszerű számítógépén.

17. módszer: Alkalmazások javítása és visszaállítása

Ha egyik módszer sem segített kijavítani a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibáját, de a hangot hallja a számítógép más alkalmazásaiban, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a játék ütközik valahol. Tehát ebben az esetben javítsa meg vagy állítsa vissza az alkalmazást, ha lehetséges, hogy megoldja a problémát.

Megjegyzés: Ebben az útmutatóban a Minecraft Launcher javításának és visszaállításának lépéseit mutatjuk be. Kövesse a lépéseket a játéknak megfelelően.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Minecraft Launcher parancsot, majd kattintson az Alkalmazásbeállítások elemre.

2. Görgessen lefelé a Beállítások képernyőn, és kattintson a Javítás lehetőségre a kiemelten.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher javítása nem érinti az alkalmazás adatait.

3. Ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát. Ha nem, kattintson a Reset opcióra.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher visszaállítása törli az alkalmazás adatait.

4. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy kijavította-e a hibát. Mégis, ha ugyanezzel szembesül, akkor utolsó lehetőségként próbálja meg újratelepíteni az alkalmazást.

18. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ha a fenti módszerek nem segítettek, akkor az egyetlen lehetőség, hogy visszaállítsa a számítógépet a korábbi verzióra. Ehhez kövesse a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat, és hajtsa végre az utasításokat a bemutatott módon.

A Windows 10 rendszerű számítógép visszaállítása után ellenőrizze, hogy a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibája megoldódott-e.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és kijavította a Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) hanghibáját. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben.